- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen egeret válasszak?
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- ASUS notebook topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
10100 vagy 10105F-et nem tesztelte a Prohardver?
-
Új pc konfigot vásárolok jövő hónap fizukor és az egyik gép amit egy fórum társ tanácsa alapján raktam össze abban i3-10100f proci lenne. Mivel nem játszom ezért gondolom alap felhasználásra elég(bögészés, letöltések, online filmnézés, tanulás, ppt-k, dokuk,szerkesztése,stb). Jövő hónap 10.-éig még változtathatok a konfigon és némi felárért cserébe i5-10400f-et is rakathatnék bele. Sokévre veszem a gépet ezért fontos lenne hogy jó döntést hozzak. Néhány kérdésem lenne a cikkben szereplő procival kapcsolatban biztos van itt aki ért hozzá:
1. Min. 6 évre tervezve az i3-10100f időtálló és jó választás?
2. Néztem az userbenchmarkon i510400f vs i310100f tesztet és alig kb. 4-5%-os előnyt látok az i5 javára.Ez kevés vagy soknak számít(nem értek hozzá csak a számokat látom az meg nem tűnik soknak)? Jelentős a különbség mert nem csak a számok dominálnak és van más tényező is ami nekem elkerülte a figyelmem?
3. Valaki itt feljebb azt írta, hogy ez az i3-as processzor a 2017-es felsőkategóriásoknak(i7) felel meg.Ez igaz? Tényleg ennyire fejlett, modern még egy alsókategóriás i3 is manapság?
Köszi a segítséget előre is. -
adam320
senior tag
-
Petykemano
veterán
Az amd nélkül...
Szerintem az Intel nyugodtan folytatta volna a 4/8-as stratégiát. Pusztán azért, mert eleve azért csinálták.így, mert így is mindem legyártott lapkát eladtak. A 10nm csúszása nem.csak versenyképességi problémákat okozott. A 6-8 magra.ugrás főleg 10nm nélkül kapacitás gondokat is okozott.Nagy kérdés, hogy mikor köpött volna bele az intel leveséve az arm. Nyilván arm alapú szerver CPU kezdeményezések akkor is lennének és talán.magasabb is lenne az érdeklődés, mint most. Viszont valószínűleg nem derültek volna ki a sebezhetőségek, ami rontott az intel.hírnevén, de 1-2 évre fullra lefoglalta a kapacitásokat és a vásárlók.figyelmét is.
Talán jobban örülnénk annak, hogy az Apple armra vált, és megtapsoltuk volna, hogy az nvidia felvásárolja az armot.
Oda akarok kilyukadni, hogy ha nem az AMD 2017-ben, akkor valamikor később az arm alapú kezdeményezések biztos versenybe kémyszeríttették volna az intelt.
-
HavocS
senior tag
Persze, mert tök egyértelmű, hogy az intel 9 éven keresztül tartotta az i3-2/4, i5-4/4, i7-4/8 felállást (mobil procikban még pofátlanabbul, simán volt 2/4-es i7, aztán lőn 2017, az amd bedobott skylake IPC-vel 6/12-es procikat a 4/4-es árszegmensbe, és hirtelen a fiúk pont úgy gondolták, hogy akkor legyen már az i5 is 6/6, aztán két évvel később már 6/12.
Ha megnézed hogy mire elég még most is a 4/8, igen valószínűtlen hogy nagyon erőltették volna a plusz magokat, hiszen minek? Legfeljebb 2020-ra talán eljutottak volna oda, hogy i3 4/4, i5 4/8, i7 6/6, i9 6/12... -
lemusz
addikt
válasz
scarabeus86 #86 üzenetére
Nem nem. A 1060 Pascal, nem Turing.
-
KROK640
nagyúr
-
Ne csak a megaherzeket nézd. Az i3-9100-ben jóval több az L2/L3 cache, és DDR4 memóriát használ, ezek miatt is gyorsabb (plusz ott vannak az egyéb optimalizációk). Az i3-10100 persze még jobb.
Az i3-9100 is már közel dupla teljesítményt hoz az i3-4330-hoz képest, az i3-10100 meg két és félszeresét. [i3-4330 vs i3-9100 vs i3-10100]
Amint látható, az i3-4330 és i3-9100 között van az óriási ugrás sebességben.
-
KROK640
nagyúr
Ami, ha belegondolsz nem is rossz dolog.
Emlékszem, hogy a 90-es évek végén, és a 2000-es évek elején, évente kellett komplett gépet cserélni, és néha még év közben is ment a ráncfelvarrogatás, mert különben játék szempontból használhatatlan volt a gép.
Egy egy éves gép már öreg volt, és szinte biztos volt, hogy a legújabb címek nem mennek csak rendesen lesoványított grafikával, a 2-3 éves gépeknél meg szóba se jöhetett semmi.
Aztán jött az az időszak mikor a konzolok kezdték meghatározni a dolgokat, eleinte nem örültem az érzetre lassuló fejlődésnek, de hamar rájöttem, hogy igenis jó dolog az, hogy egy gép 5 évig is használható marad, és nem kell talicskával hordani a pénzt a gépfejlesztésre.
Mert a 2000-es évek elején éves szinten százezreket locsoltam gépfejlesztésre és villámgyorsan elavuló alkatrészekre, hogy ideig óráig napra kész maradjon a gépem (és nem a csúcsra törtem, Celeronjaim voltak általában). (Az más dolog h ezt ma már akkor sem tudnám megtenni ha kéne)Bér mindig hangsúlyozom, hogy a konzol nem más mint egy lebutított elavult PC, de amiatt a hatásuk miatt, hogy megállították a gépigények eszméletlen elharapózását, hálásak lehetünk a konzoloknak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
PinguPingvin #79 üzenetére
Teljesen igazad van.
(haver 8700K-val és 1080Tivel nyomja, tökéletesen megy neki minden FHDban, nem is foglalkozik a gépigény kérdésével)
I3 4330-al tolom és a 7th gen után még mindig azt gondoltam, hogy teljesen jó az ami nekem van és nem is érdemes fejlesztenem. Sokkal inkább gondolkodtam 4th gen I5-I7ben, mint generáció váltásban. Mondjuk nekem még a 4/4-es I3 sem hozta meg a kedvemet, mert még mindig generáción belül az I5-öst gondoltam akkor jobbnak (nem kell memóriát és lapot cserélni) viszont ez már, érdekes lehet. Ugyanis a 10100 mág 3.6GHZ 4/8-al, míg 4th genben a legdurvább I7-esnek is csak asszem 3.5-ös az órajele... na meg ugye akkor már csak egy modernebb rendszert kap az ember. Elgondolkodtató.
-
PuMbA
titán
válasz
PinguPingvin #79 üzenetére
Ez a nagy tempójú fejlesztés sem állandó, szóval ez a hosszú távú dolog elég sokszor releváns :) Ameddig a konzolok a lényegesek játékfejlesztés szempontjából, addig nem lesz nagyívű változás, azaz aki mostanában vett egy Ryzen 7 3700X-et, az ellesz ugyanúgy 5-6 évig, hiszen a konzolokban is ez van.
-
PinguPingvin
csendes tag
Vannak tényleg hosszú távra tervezők, de azok nyilván nem az R3 i3, hanem az R7-R9-i7-i9 ketegóriákban nézelődnek. Pl. mai napig rengetegen 3770K, vagy méginkább 4790K, 6700K, 7700K-val tolják, meg mondjuk egy 780Ti, 980Ti, 1080Ti-vel, és örülnek a fejüknek jogosan, hisz ezek gyakorlatilag 4-5-6-7 éve elegendőnek bizonyulnak minden játékra max grafikán 1080p, 60fps-hez. Ez nekik sokba került akkor, de ez annak, aki ennyit költ egy gépre, gondolom nem olyan nagy pénz ez,
meg aki fx8350-nel tolja, az ha nem is örül, legalább nem veri a fejét a falhoz annyira, mint egy 3 éve, mert mostanában egyre több játék épít több mag/szál kihasználására ami nem egy rossz dolog...
Abban viszont igazat tudok adni neked, hogy mostanság a hosszú távros duma nem annyira jó érv mert amíg egy 4770K és egy 7700K közt nincs akkora teljesítménybeli fejlődés, hogy megérné fejleszteni, addig egy 7700K és egy 10700K közt sokkal nagyobb különbségek vannak már főleg a többmagos teljesítményben. Amint megjelent a ryzen a jól bevált i7-es 4-8 felállásból hirtelen 1-2 év alatt 6-12, 8-8, 8-16 lett
szóval mostanság nagyobb ugrásokkal haladunk mint a régi 2,3,4,6,7 genes időkben.
Bár megintcsak sokan vannak akinek az a fontos hogy menjen a gép és nem a cinebench vagy 3dmark pontokra maszturbálnak. 1080p 60fps egy casual napi 1 órát játszó valakinek bőven elég általában.A windows meg az alap programok követelményei már rég nem növekednek akkora mértékben hogy egy 10 éves i5 4 giga rammal ne tudná azt elfuttatni, nagypapinak meg édesmindegy hogy mellé rtx3080 van a gépben vagy egy intel hd igpu amíg csak időjárást néz meg régi filmeket yt-n
. Szóval ja én most nem terveznék hjosszú távra de tényleg sokan vannak akik igen és érthető ez az ő szemszögükből nézve tehát nem kell őket bántani.
-
-
PuMbA
titán
"a jobb VGA sokkal tobbet hoz, mint a 30-40k-val kajakabb CPU, mert a game-k jellemzoen VGA limitesek"
Ma igen, de amint a fejlesztők megszokják, hogy a next-gen konzolokban ott a Ryzen 7 3700X, akkor vége lesz PC-n a 4 magnak
Hiába lesz jó VGA-d, ha csak 30-40 fps-t pumpál ki a CPU-d. Mint mondtam, én 5 évre veszek gépet és ebben az idősávba nem lesz elég a 4 mag, csak a 6 vagy 8.
-
Gusztáv
addikt
Én is ezt akartam írni. Ha csak alkalomszerűen játszol, akkor még egy i3-9100F is bőven elég FHD felbontáshoz. Tesztek alapján alig pár százalékkal lassabb, mint egy Ryzen 3600 egy 2060-as VGA-val. És 26e még boltban véve is, míg pl i3-10100 40e, a 3300X meg konkrétan beszerezhetetlen.
-
hobizoli
nagyúr
a leendo jobb proci sokkal dragabb a jelenben es kihasznalatlan
felesleges
a jobb VGA sokkal tobbet hoz, mint a 30-40k-val kajakabb CPU, mert a game-k jellemzoen VGA limitesek
abbol a 30-40k-bol eleve jobb dVGA-t lehet venni a jelenben, mint amit a kajakabb CPU melle lehetne venni, es az tobbet szamit
igy az a gep a jelenben is gyorsabb lesz
lasd amit tobb is irtak mar, hogy a i3-9100 sem sokkal lassabb egy i9-nel uganazt a VGA-t nezve
de mivel a i3 melle jasszabbat lehet venni a bugdet-bol, azzal meg igazabol akar gyorsabb is lehet, mikozben olcsobb ises ezert nem a CPU-t kell upgrade-lni majd kesobb sem, hanem a dVGA-t
igen, van par olyan eset is, amikor a csittibb CPU a megoldas, de nagy tobbsegben nem igy van
-
PuMbA
titán
4-5 perc csak az, hogy neten megveszed az új procit...aztán a régi procit feladni hirdetésbe, lefotózni, amikor jönnek érte, lezavarni az üzletet...gondolj bele. Nem kevés idő, ha mindent összeszámolsz
És mindezek felesleges körök, ha megveszed elsőre a jobb procit, ami 2-3 évvel tovább fogja bírni a nagyobb magszám miatt.
-
PuMbA
titán
-
hobizoli
nagyúr
akkor majd upgrade-lnek arra akkor, amikor az ujabb konzolok PC atiratai miatt mar kelleni fog
nem most kell a 2022-s gepet megvenni, mert csak feleslegesen all benne a penze addig
egy eggyel kajakabb dVGA-ra eltapasolva az ammot sokkal jobban jar game kozben, mint a kihasznalatlan 8/16 meg 6/12-s CPU-val
a FB YT web meg a melo meg nem fogja seggre rakni a 4/8-s technikat sem.... sot -
lemusz
addikt
Úgy jön ide a bulldozer, hogy akkoriban is a hosszútávot emlegették az emberek, mint ahogy Te is most, a valóság közben meg az hogy aki aktívan játszik az nem 5+ évre szokott gépet venni, hanem 2-3 évente lecseréli legalább a a konfigja felét. De hozzá tenném ehhez azt is, hogy pont az újra indult verseny miatt sem érdemes manapság felárat fizetni a felsőbb kategóriás procikért, mert hamarabb elértéktelenednek, mint tették azt kb 2010-17 között.
Mi értelme a 3300X-et venni? Mert olcsóbb. Legalábbis annak kellene lennie, ha kapható lenne.
-
PuMbA
titán
"Talán vannak még itt olyanok akik FX bulldózerrel nyomatják a mai napig és most örülnek, hogy így 2020-ra a procijuk talán már jobb egy akkori 4/4-es intelnél? Dehogyis."
Most ez hogy jön ide, amikor az Intel és az AMD fej fej mellett vannak, illetve a konzolokban is tökre ugyanaz az AMD Zen 2 CPU architektúra van? Semmi hasonló nem fog bekövetkezni, mint az FX Bulldozer idején
"Tök mindegy hanyan vesznek 6 magos 3600-at amikor megnézel egy játéktesztet és azt látod, hogy a 4/8-as 3300X-el fej-fej mellett haladnak, néhol a 3300X még jobb is nála."
De ha főként fej-fej mellett haladnak, akkor mi értelme 3300X-et venni?
A 3600-zal megkapod majdnem ugyanazt a teljesítményt, mint a 3300X-szel és még hosszabb távon is használható lesz. A 3300X ára pedig 3600 közelében van, tehát tényleg a teljesen értelmetlen kategóriába csapott át ezzel az árazással.
-
lemusz
addikt
Tök mindegy hanyan vesznek 6 magos 3600-at amikor megnézel egy játéktesztet és azt látod, hogy a 4/8-as 3300X-el fej-fej mellett haladnak, néhol a 3300X még jobb is nála. Mai 4 magosok már nem a régi elavult 4 magosok erejét képviselik, felül nőttek azokon, de az emberek fejében mégis az maradt meg, hogy a 4 mag ma már nem elég, holott...
-
lemusz
addikt
Jajj hagyjuk már ezt a hosszú távos dumát. Talán vannak még itt olyanok akik FX bulldózerrel nyomatják a mai napig és most örülnek, hogy így 2020-ra a procijuk talán már jobb egy akkori 4/4-es intelnél? Dehogyis. Konzolos dumával meg már másfél éve Dunát lehetne rekeszteni, közben meg a játékok mit sem változtak.
-
PuMbA
titán
Kérdés, hogy mire veszed a gépet 1-2 évre vagy hosszú távra
A Shadow of Tomb Raidernél látványosan kijön a 4/8 és a 6/12 közötti különbség és az új konzolokban lévő Ryzen 7 3700X miatt vége lesz a 4 mag / 8 szálnak, már csak azért is, mert PC-n is halom számra veszik az emberek a Ryzen 5 3600-ot (1. az eladási listákon), azaz a 6 mag nem lesz kiváltáság a játékosok körében, tehát mehet rá a fejlesztés és skálázás.
-
lemusz
addikt
Látva milyen überállat volt a 3300X, egy ugyan ilyen vagy hasonló (4/8; 6/6) alkotás immáron zen3 alatt maga lenne az álom. Jó árazás mellett percig sem gondolkodnék 6 magról vissza menni 4/8ra. Sokan jönnek a 8 mag alatt nem lesz élet dumával, a valóság meg közben az, hogy van kb 4-5 olyan jól skálázódó játék, ami sok fős tömött multiplayerben megköszöni azt, de közben a játékok maradék 98%-a zseniálisan elvan egy jobbacska 4/4-el is.
-
Robitrix
senior tag
ok, de ki vesz ma már 4 magos procit jártékra?
-
-
noisia
aktív tag
Ez egy tök jó proci lesz ár-érték arányban. Bár én eddig úgy terveztem, hogy amd-re váltok, ez most így elgondolkodtat. A 3300x konkrétan beszerezhetetlen, a 3100 meg ahogy olvasom, gyengécskébb a játékok alatt. Egyedül a tuningpotenciál szól most csak az amd melett a belépőszinten, de azt el tudom engedni. Kocagamingre ez az 10100 még sok is
A jövendőbeli 1070emet röhögve ki fogja hajtani.
-
törölt tag
válasz
#24845312 #43 üzenetére
Vagy ha a mai processzorokkal akarja valaki összehasonlítani:
https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i3-10100/21.html
(Az, hogy F-es vagy F nélküli, sebesség szempontjából nincs jelentősége.) -
lemusz
addikt
válasz
scarabeus86 #41 üzenetére
Streamelni AMD kártyával? Ejnye bejnye. Turingos kártyákon olyan jó az encoder állítólag, hogy észre se veszed, hogy streamelsz. Én még nem próbáltam, szóval passz...
-
törölt tag
i7-7700-nál erősebb valamennyivel:
https://www.youtube.com/watch?v=BL-RBOuyGkc -
törölt tag
válasz
GhostRider93 #6 üzenetére
Semmi értelme cache szempontjából egyiket a másikhoz hasonlítani, teljesen más platform a kettő. Sebességben meg ugyanaz a kategória mindkettő, egy minimálisat még erősebb is az i3. Ryzen 3 3100 és Ryzen 3 3300X között van kb félúton.
-
scarabeus86
tag
iGP azért is jó, mert van Quick Sync. AMD kártya mellé kötelező ha streamelnél, mert azokon az encoder chip egy f0s. Így az ősrégi i7-em iGP-jével streamelek, emiatt gépfejlesztéskor F-es procit nem vennék.
-
Tigerclaw
nagyúr
Amugy fura, igy belegondolva nekem meg nem is volt az asztali gepemben meg APU / IGP-s CPU.
Elso asztali gepem 100-as Pentium S3 Trio64 videokartyaval...az utolso meg Phenom 2 X6 1090T volt.
Ok, kis csalassal mert most van egy minigepem, de az nem igazi desktop 4W-os mobil N4000-es celeronnal.
-
lemusz
addikt
Kb 11 éve volt utoljára olyan procim, amibe nem volt, de akkoriban nem is cserélgettem olyan gyakran az alaktrészeket, hogy ez akkor gondot okozhatott volna. Most arra felé tendál a piac, hogy a következő procim szinte biztos hogy igpu nélküli lesz, tök mindegy melyik oldalról is veszem majd azt. AMDknél ugye csak G-sekben van, Intelnél meg szerintem csak az F-esek érik meg, szóval...
-
GodGamer5
addikt
Valahogy ki kell szórni a hibás procikat.
Mondjuk volt, hogy én is visszasírtam a 8400-as i5 procimat, mert egy hétig nem tudtam VGA csere miatt gépezni... -
KROK640
nagyúr
... és ez nagyon örömteli.
4th gen I3-asom van (2C/4T) és hosszú idő után először érzem azt, hogy lenne értelme váltanom egy másik I3-ra (itt a "másik I3"-on van a hangsúly) nem csak Ryzenre.
Sok mag van, HT van, jó nagy cache (mostmár) van. A Turbó nem érdekel, csak legyen magas órajel (az van 3.6GHZ pl a 10100-as), szóval mostmár annak sincs értelme, hogy 2-3 gennel ezelőtti I7-est vegyek inkább. Főleg h ahhoz is kell lapot cserélni meg mindent. -
KROK640
nagyúr
Na, ez az amit már fölösleges hisztinek tartok.
Ha ugyanis a game engine jó (és nem olyan mint pl a Quake 3 volt anno, hogy minél több FPS-ed van annál nagyobb sebzésed, és még van pár efféle példa a játék világból) akkor elvileg mindegynek kéne lenni a 60 és a 250FPS közötti különbségnek.
Nekem amúgy ne mondják, hogy szabad szemmel mindenféle FPS mérés nélkül látja a különbséget 60 és 250FPS között, pláne egy 144HZ-es monitoron(amúgy az ilyenek megérdemelnék, hogy úgy játszanak mint én 1999-ben, Trio 3Dvel, minimum grafikán is örültem a 10+ FPS-nek a 20 már egyenesen nyerő volt, és mindezt jobb esetben 800×600-on, de leginkább 640×480ban).
Szóval igen, egy másik éra, ahol a sok pénz nem feltétlenül párosul a sok ésszel. De legalább ők még eltartják az asztali PC-s piacot (bár az ilyenekből kinézem, hogy "gamer" laptop/notebook van véve, úgy, hogy évente egyszer se viszi sehová a gépet).
-
lemusz
addikt
Mondjuk rendkívül unom már ezt a mi lett volna ha mellébeszélést. Senki se tudhatja 100%-ra, De komolyan mondom ha még 2021-ben is ezt fogjátok szajkózni esélyes, hogy meghasad egy fekete lyuk aztán mind átcuppantok abba az alternatív valóságba, ahol Lisa Su csődbe vitte az AMD-t és még mindig intel a király...
-
lemusz
addikt
Hírből nem derült ki, de rákeresve úgy látom 4/8-as. Jó kis cpu lehet ez esport címekhez meg singleplayer játékokhoz büdzsé konfigokban, nekem abszolút tetszik. És hát igen, nagyot fordult a világ, olybár tűnik az intelnek át kell vennie a staféta botot a belépő és alsóközép kategóriában, mert onnantól felfele már más az úr.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Krugszvele #20 üzenetére
Ez az. Jellemzoen akinek i3 kell/eleg, annak az nem fog kulon videokartyat venni, mert az tobbe kerul, elromolhat, extra fogyasztasa van, helyet foglal.
Mondjuk regebben volt olyan idoszak amikor valami 2 magos i3 volt a budget kedvenc jatekokhoz...talan i3 6100?
-
Crus
őstag
Az i3 a simán kliens/office kategória, így ezekbe kb. kötelező az IGP.
Nem mellesleg IGP nélkül soha nem vennék CPU-t, mivel nem egyszer van olyan eset, amikor baromi jól jön, hogy ott van. Pl. most is, amikor éppen várom a 30xx és az AMD 6000-es szériáinak alakulását, ergo éppen 2 GPU között vagyok IGP-vel és meglepő, hogy mennyire remekül tudom használni a vasam gyak. mindenre, még észszerű keretek között gamingre is. -
erer1000
őstag
válasz
Aprósólyom #15 üzenetére
egyszer bekerültem egy meccsbe Nova I rangal, ahova haverom a sas és sherif-es haverjait hozta, és mindegyik ott ordibált hogy teamspeak-ra menjünk mert a discord az +-10FPS-es fluktuálást okoz, és rákot kapnak amikor stabil 250 alá beesik az FPS. rákérdeztem, 144Hz monitoron tolják.
ott majdnem tépni kezdték a hajukat amikor mondtam hogy 1050Ti-al 4k-ba tolom én, és megvan a stabil 60, és VSYNC-el lockolva is van.
VSYNC??? TE NORMÁLIS VAGY??? HOGY BÍRSZ JÁTSZANI TE?igen. az egy másik éra...
-
törölt tag
válasz
Aprósólyom #15 üzenetére
CPU utilization meg a laggok között nincsen feltétlen közvetlen kapcsolat, mert ez game engine függő.
AMD-nél lehet hogy így működik(én is ezt tapasztalom), de intel-nél azért érdemes az állandó GPU/engine(fps) limitre törekedni, mert eltérően alakul vele a frame-time egyenletessége, GPU/vegyes ill. CPU limitnél.
-
-
Norb79
őstag
válasz
Aprósólyom #15 üzenetére
A komment, amire válaszoltam tartalmazta ezt a kitételt, én arra reagáltam.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Alogonomus #13 üzenetére
Ha jol gondolom itt nem arrol van szo, hogy terveznek, keszitenek egy IGP nelkuli i3-as CPU-t, hanem letiltjak a mar kesz CPU-kban az IGP-t is, sok mas dolog mellett es kesz is a fapados i3-m. Szoval nem kerul az IGP helyere semmi, mert mar le vagy gyartva.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #7 üzenetére
Olyankor jól jön azért az igp, amikor már elpasszoltam a videokártyát, de még nem jött meg az új.
A csekély árkülönbözet miatt egyébként sem venném meg az f-est.
alogonomus
Kétlem, hogy bármi extra kerülne rá, ez ugyanaz a proci lesz, csak letiltják az igp-t.
-
Aprósólyom
addikt
Játékot? Komolyan? Ez tetszett!
Akikre te gondolsz, azok már PRO vagy PRO éra kapujában tipegők és felfelé igyekvők. Akik mondjuk a CS GO-t i9-en, geforce 1080/2080-on és 1280*960-on játszák hogy beton stabil, konzisztens frametime-ot kapjanak.
Ha meg szórakozásból játszol, ma még bőven elég a 4c/8t a játékok túlnyomó többségében és ez még pár évig így is marad. De ha maxon is járna a 8T egy jó game engine sem fog emiatt hatalmas laggogba kezdeni és játszható élményt fogsz kapi, lefeljebb erősebben belassul az avg fps.
CPU utilization meg a laggok között nincsen feltétlen közvetlen kapcsolat, mert ez game engine függő. Jobb esetben csak alacsonyabb avg fps-t kapsz 100% közeli cpu utilization esetében, de nem laggokat.
Nemrég adtam el a 8350K-mat és volt olyan játék, aminek a high beállításai 100%-ban terhelték mind a 4 magot, de nem laggolt, csak bizonyos jelenetekben érzékelhetően kevesebb lett az avg. fps, miközben és a GPU kihaszáltság 100% közelében volt. (Értsd. 130-140 avg fps-ről lement 80 avg fps-re. Ez csak a játák stílusa miatt okozott bennem frusztrációt, de egy offline single player játékban, mondjuk egy AC-be, ami simán megeszik 8 szálat, ott már közel sem zavarna, mert beállítánam fix 60fps-re a gémet. Próbáltam az AC-t, is. Hiába "ette meg a CPU-t", teljesen játszható lagg mentes volt.) -
Geller72
veterán
Ez is olyan 100 dollár lesz, mint a 3080 800 dollárja, ami itt a PH-n 400 ezer ft-os "kerekítés" eredménye?
.
-
Alogonomus
őstag
válasz
E.Kaufmann #7 üzenetére
Ráadásul ami hely felszabadul az iGPU nélkül, oda cache kerülhet (általában L3), ami sokat javít a teljesítményen.
-
M107
addikt
Így van, viszont most raktam össze havernak, egy Intel Core i3-9100 procival 32GB DDR 3200 ram és RTX 2060-nal egy configot Full HD 60FPS a játékok 85% stabilan. Ha nem is ultrán
és tényleg szépek maguk a játékok is. attól hogy nem 2K vagy 4K vagy egyes esetekben nem über ultra minden.
UI:
1600*900 asztal felbontás játék Full HD-ban, egy ilyen tv monitor csodán ami alapból csak 60 Fps tud max.
Költséghatékony, mondjuk a 32 GB ram nem tudom miért, de azt mondta jövő időkre.Képernyő neve LG TV
Képernyő azonosítója GSM0001
Modell LG TV
Gyártás ideje 1. hét / 2015
Sorozatszám -
Maximális látható kijelző méret 1600 mm x 900 mm (72.3") 32" Tv Monitor
Képarány 16:9
Vízszintes frekvencia 30 - 83 kHz
Függőleges frekvencia 58 - 62 Hz
Maximális pixel órajel 160 MHz
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Nincs
Támogatott megjelenítési módok
640 x 480 60 Hz
720 x 400 70 Hz
800 x 600 60 Hz
1024 x 768 60 Hz
1024 x 768 Pixel órajel: 65.00 MHz
1152 x 864 60 Hz
1360 x 768 Pixel órajel: 85.50 MHz
Képernyő gyártó
Cégnév LG Electronics -
Petykemano
veterán
Azt mondják a Rocker Lake simán hoz 5Ghz all-core.t
14nm-en lehet is olcsóbb az intel, főleg ha esetleg az AMD piacot nyer és az intelnek felszabadulnak a 14nm-es gyártósorai.Fogyasztás, teljesítmény, lapkaméret - Pick 2
Az a kérdés, hogy vajon 14nm-en tudnának-e olyasmi irányt véve versenyképesek maradni, mint az nvidia: architekturális fejlődés régebbi, de magas frekvenciára képes node-on, cserébe nagy a lapka?
-
Norb79
őstag
válasz
E.Kaufmann #7 üzenetére
Aki komolyan gondolja a játékot az nem i3ast vesz.
-
-
GhostRider93
tag
6mb L3 cache? Nagyon odatette magát az i3
R3 3100ban 16mb van plusz 2mb L2. Igaz ott a game teljesítmény elég gyenge a 2 CCX miatt. Ezért van a 3300x -
törölt tag
Ahogy az i5 esetében, a letiltott igp fejében ad
majdnem 5000 forint kedvezményt.
. Gondolom a valóságban a hibásan működő igp-vel gyártott procikat így el lehet passzolni. Az az uhd 630 valszeg nem fog hiányozni senkinek.
-
Alchemist
addikt
Az Intel CPU-k teljesítmény összevetésénél az első kérdés, hogy biztonsági frissítésekkel vagy azok nélkül?
-
Norb79
őstag
Papíron hasonló tulajdonságai vannak, mint a 2016 januárjában vásárolt 6700k-mnak, kíváncsi lennék azzal összemérve mekkora a különbség játékokban.
Az anno nem pont 97 dollár volt.
-
LK
addikt
Nem újdonság. Az I3 9100F is az volt, nagyon alap játékos gépbe teljesen jó. Előző gen. I5-nek felel meg, és az ára verhetetlen. Gondolom ez sem lesz rosszabb vétel.
-
carl18
addikt
Még a végén komolyan oda jutunk az intel lesz a olcsobb!
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Yettel topik
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest