- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- CES 2025: Acer Nitro V sorozatú gaming noteszek a belépőszinten
- CES 2025: Nyárra megjönnek az Acer új kézikonzoljai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
PROHARDVER!
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Készítettem egy kis timelapse próba videót, a linken megtekinthető
Ezzel el is búcsúznék tőletek, tegnap telefont váltottam...
Nem, semmi bajom nem volt vele, csak így alakult... Majd kb a P12-nél találkozunk -
törölt tag
válasz badxgirl #1901 üzenetére
Én Június 25-én írtam a vodának ezt:
"Sziasztok. Huawei P10 készülékre mikor érkezik már javítás/frissítés??? És most nem a szokásos "nyugi, türelmedet kérjük, lassan elkészül" szöveget várnám, amiből a lassan szó hatványozottan igaz!!! Azért elég bosszantó, hogy a Telekom-os ismerősöm tegnap már a B150-es verziót kapta (közben is volt neki B130) egy csomó javítással-újdonsággal, a független tulajdonosok már ezen is rég túl vannak. A Telenor is túl van már a B130-on rég... A Vodafon meg... nos még mindig a gyári B110 van rajta... Azért szerintem joggal várhatja el egy közel 200.000ft-os Prémium telefont használó kiemelt ügyfél, hogy ha a konkurencia képes rá, mihamarabb elkészítse és kiadja az aktuális support-ot. A Huawei már rég közzétette a szolgáltatóknak, szóval még rájuk sem lehet hivatkozni, hogy ők lennének lassúak! Nem rátok, ügyfél-szolgálatosokra vagyok mérges, hisz ti nem tehettek semmiről, hanem az ebben illetékesekre... A support nagyon is fontos egy telefonnál, valamint ezen keresztül is le lehet mérni, mennyire fontosak, mennyire akarja megtartani ügyfeleit egy-egy szolgáltató... Oké, kezdem venni a célzást, hogy a Voda nem törekszik erre, lehet lassan egy évtized után szolgáltatót kellene váltanom a családi csomagommal???
S vajon mi volt a válasz???
"Vodafone Hungary: Szia András! Ha a gyártó elkészítette a legújabb szoftverfrissítést, az nem érhető el rögtön a hálózati zárral ellátott, mobilszolgáltatóktól vásárolt készülékekre. Amint elérhető lesz a telefonodra az új operációs rendszer, a készülékeden értesítést kapsz a frissítés lehetőségéről. Ennek időpontjáról azonban nincs előzetes információnk. Türelmedet köszönjük! *Zsani"
Amúgy párom dolgozott a vodafone-nál egyszer rákérdezett, hogy is megy ez a frissítés dolog: a Huawei megcsinálja a frissítést, tesztelik, majd kiadja a szolgáltatóknak átnézésre, arculatukhoz igazításra. A szolgáltató átnézi, ha akar rak bele dolgokat, tesztelik, majd visszaküldik a Huawei-nek átnézésre. A huawei átnézi, teszteli, s ha minden oké, akkor rábólint, zöld utat ad. Utána már csak a szolgáltatón múlik, hogy mikor töltik fel a szerverükre, vagy az OTA rendszerbe. Nos, a Huawei már 3 vagy 4-ik frissítésnél jár P10-re, más szolgáltatóknál is már rég megjelentek. A Voda még az elsőt sem adta ki :/
Hozzáteszem: semmi bajom a telefonnal, nem hiányzik a frissítés. De amint olvastam, már kamerát érintő fejlesztéseket is adtak ki, azért azt jó lenne még az idén a Vodától megkapni :/
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hogy mi??? Azt kérdezted, mi van a fólia alatt Sorrendben: van tehát a csomagoló fólia (legfelül, a piros fülű), de a fólia fóliájának is nevezhetjük, mert az alatta lévő fóliát védi. S az igazi fólia (ennek már se füle, se farka) alatt pedig a GG 5 üveg, a legújabb, kb vagy 5-6 telefonon van még csak
Szegto: gondolom időközben rájöttek, hogy többet szakíthatnak ha szürke importból szerzik be a telefonjaikat (pl Szlovákiából vásárolják fel, nem közvetlen a Huawei forgalmazótól), ezért egyből ugrik is jobb esetben a + 1 év. Rosszabb esetben (fekete import) a bolt ad rá saját garanciát, amit ha oda kerül a sor, vagy tudsz érvényesíteni, vagy copac
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz karesz1978 #1797 üzenetére
Nem tudom, az 1920x1080 nem e kevés hozzá, mert a VR ha jól tudom qHD-tól néz ki jól. De amúgy igen, működik benne. Nemrég raktam fel a Camera360 plugint, s tökéletesen megy a giroszkóppal a vele készült fotók visszanézése
Bozso89: szerintem ha tokot raksz a telóra, az már ad a kamerának is egy védelmet, hisz akkor már süllyesztett lesz. Sztem több nem is kell rá. OTA frissítés után nem kell FR, s minden adat, beállítás meg is marad.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gedeon31: Köszi, auto módban volt az is
entee: Na látod, ezt nem tudtam a Love Mei tokokról, ezek szerint csak fröccsenésálló...
Igen, én is olvastam ezt a cikket még régebben, s a nagyobb lényege marhaság
Már a cikk elején érződik, hogy nagyon elfogult a telefon felé a cikk írója (negatív irányban), ráadásul elég béna fotózás terén. S alapvető dolgokkal sincs tisztában... Higgy a szemednek: a legtöbb fotót amit ide felraktam, autó módban lőttem, szerintem meggyőzőek alapból. A "maszatolás a Pro móddal" annyiból igaz, mint bármelyik DSLR gépen is: ha mélyebben bele akarunk nyúlni az irányításba, akkor több időbe telik, de a végeredményt is teljesen mi tudjuk kontrollálni, még többet ki tudunk belőle hozni. Habár az átlagfelhasználónak sztem bőven elég az autó mód, a Po mód csak egy plusz opció a telefonban, nem kötelező azzal készíteni.
Nézegettem amiket képeket készített: sztem sok helyen pl bekapcsolva hagyta a szoftveres rekesz módot, valamint van olyan kép, ahol látszik is hogy a szembe lévő falra fókuszál, azért elmosódottabbak az előtérben az emberek. Ez is Júzererror, mert egy mozdulat, s autó módban ilyen képeket is lehet készíteni gyorsan mozgó témáról (pedig ez azért gyorsabb mint az emberek)...szóval én azt mondom, ha nem szeretsz szöszmötölni a képekkel, nyugodtan rábízhatod magad az autó módra, ha visszafelé kezdesz el nézelődni a topicban, a legtöbb amit felraktam abban készült.
Videó képességeiről is raktam fel a topicban tesztvideókat, minden variációt végigvettem. S szerintem azok is rendben vannak, "zselésedést" én nem tapasztaltam[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #14121216 #1777 üzenetére
Bocs, csak lejárt a szerkesztési idő...
Egy másik hasznos kis trükk: fókuszálás és fénymérés egymástól függetlenül, akár auto módban
Készítettem egy kis videót is róla, hogy hogyan is működik: fókuszáláskor megérinted a képernyőt, a kezed rajta hagyod míg nem hallasz egy erőteljes rezgést. Ekkor a sárga fókuszkörben megjelenik egy fehér napocska. Na, azt az ujjaddal kihúzhatod, és a kijelző tetszőleges helyére húzod: oda fog fényt mérni. Ezzel párhuzamosan a fókusz kört is húzogathatod, exponálásig mindkettőt lehet variálni
Ez azért is hasznos, mert alap esetben oda mér fényt a telefon, ahová fókuszál az ember. S vannak helyzetek, mikor nem feltétlen oda akar az ember, valamint így akár ki lehet a képen jelölni egy alternatív se nem sötét/se nem világos pontot a képen, így a bebukás/kiégés kiegyenlítődik...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz khron78 #1776 üzenetére
Valami nagyon nem oké ennél sokkal de sokkal szebb fotókat készít...
Ez, ez, és ez is például full nyers, automatán lőve (nem Pro mod!!!), az ég világon nem volt semmi módosítva se előtte se utána. Minimum ilyen képeket kell hogy lőjjön!!!Én speciel 12Mpx-en használom Pro módban is, hisz a 20Mpx csak parasztvakítás, fel van skálázva, a kis szenzorra nem is férne el ekkora kép képpontjai natívan. Ráadásul így lesz veszteségmentes zoom (egy kicsit ez is parasztvakítás, de legalább használható: olyan mintha a 20Mpx képnek nagyítanád és vágnád ki egy részét), ami néha jól jöhet.
Pro módban sokkal több lehetőséged van, finomhangolható vele a sok paraméter felvételkészítés előtt. Ráadásul Pro módban van nyers file is, amit számítógépen feldolgozva még több lehetőséged van Pro módhoz azért már nem árt egy alapvető fotózási ismeret, legalább tisztába lenni az ISO, záridő, rekesz, stb fogalmával és egymással való összefüggéseivel
Egy kis trükk, ma jöttem rá véletlen: a headset-et lehet használni távkioldóként, s zoom-olni is vele fotózás közben
+ gomb=közelítés,
- gomb=távlítás
play/pause (középső)=exponálásEz működik a gyári headset-el is, meg a Xiaomi Mi HD-vel is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha még nem fedezte volna fel mindenki, mikor rámegyünk, jobb alsó sarok felé van 3 kis pötty, ha arra rányomunk, 4 féle fénnyel kapcsolatos fotó mód jön elő
-
törölt tag
válasz Ujfelhasznal #1737 üzenetére
Szoktunk közös fotozasokat csinálni Zsoltival, akit "Debreceni mobilfotós" ként ismernek, vannak cikkek róla, kiállításai voltak, na ő tudna pár trükköt mutatni Mellesleg nemrég vett egy Huawei P10 Plus-t, mostanában azzal nyomja. Szóval egyszer megdumálhatjuk, a FB-on jelölj be
Gedeon31: na meg ezért a pénzért tényleg egy minőségi Xiaomi Mi cuccot kap az ember, nem valami noname sorjás, fröccsöntött műanyag darabot[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gedeon31 #1716 üzenetére
Nekem most egy ilyen van.
Van előnye és van hátránya is: az előny, hogy bármikor magaddal tudod bárhová vinni, olyan picire össze lehet hajtani, valamint a Bluetooth exponáló távirányító, ráadásul nem elemes hanem usb-ről tölthető. S szelfibotként is használható. Hátránya 2 van: kissé ingatag letéve, nagy szélben már használhatatlan, valamint az, hogy nem lehet valami magasra kihúzni.
De bármikor megerkezhet ez, ő rendes, stabil nagy állványra tehető fel -
törölt tag
válasz koxkids #1705 üzenetére
Ha egy kicsit vissza lapozol, az üzemidővel kapcsolatban épp nemrég írtam: teljesen felhasználó és használat függő a dolog. Nekem pl a 7+ óra kepernyőidőt mindig hozza. De ha odaadnam más kezébe 1 napra, lehet az ő szokásaival már nem lenne ennyi. Az se mindegy hogy ki miket telepít, mennyit használja, stb. De az eddigi telefonjaim hasonló szokásokkal ennyi időt sosem hoztak, szóval én rá merem mondani hogy kiváló üzemideje van. A fotózás szintén szubjektív vele: türelemmel, odafigyeléssel és kis gyakorlással kiemelkedő képeket lehet vele készíteni, mint osztottam is meg párat. Persze, szigorúan mobilos mércével mérve. Mondom ezt nagygépesként, aki nap mint nap foglalkozik fotózással, fotókkal
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valami nálad nagyon nem oké :/ Ahogy elnézem, valami progik a háttérben folyamatosan ébren tartják a telefonod, ezért merül nagyon...
Az "ébren" és a "képernyő be"-nek nagyjából szinkronban kellene lennie, vagyis csak akkor kellene ébren lennie a telónak, mikor a képernyő be van kapcsolva. Nálad meg sokkal többet van ébren mint amennyit a képernyő be van kapcsolódva.
Valahogy így kellene, ez a normális, nézd meg nálam mennyire szinkronban vannak:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Felhasználom #1675 üzenetére
Igen, erről beszélek
Más: 3 hetesen futtattam le egy Antutu tesztet, akkor 147892 volt az eredmény.
Most kíváncsiságból 4 héttel később a finomítások után ez az eredmény jött:Tehát tényleg igaz lenne a marketing duma, hogy a P10 figyeli s alkalmazkodik a felhasználó igényeihez, s az szerint tartja karban? Mert ezek szerint nem lassult, inkább gyorsult idáig
-
törölt tag
Nem értem miért lenne kamu Nem is először linkelek be kiemelkedően jó üzemidőt, már a harmadik töltés után elég jó volt a telefonon, a felesleges zabáló progik kilövése/törlése után...
Képeket is mellékeltem ha elkerülték volna a figyelmed. Ráadásul miért lenne érdekem kamuzni, mikor nem az én érdemem, hanem a telóé?
S mint írtam: igen sok dologtól függ a kijelzőidő, nálam ezek szerencsére mind adottak: betonstabil 4G hálózat az otthonomtól a munkahelyemig (ezt láthatod a zöld csíkon, ha szaggatott lenne, az jelezné hogy ugrál a térerő, ez az egyik leg-merítőbb tényező), otthon és a munkahelyen is fullon van erőben a wifi, auto fényerő, sötét téma/hátterek,nagyon kevés telepített program, s azok is csak évek alatt bevált, megbízható progik, rendszeres tisztítás... Ezen felül a felhasználói szokások is nagyban hozzájárulnak: játszani egyáltalán nem játszom, videónézés, youtube, telózás, böngészés, beszéd, alkalomadtán fotózás, ennyi...Ujfelhasznal: Dark Bloom for EMUI 5
smiti: szerintem bekapcsolva maradt a rekesz emulációd, s a lencse becsillanását bokeh-nak véli s ráerősít
cirx: szerintem is felesleges P9-ről váltani. Én is azt akartam fél évig venni, vagy 16.000hsz-t végig is olvastam. Aztán mikor a vásárlásra került a sor, kiderült hogy a vodától kiemelt ügyfélként + kedvezménnyel vehetek telefont. A P9-et 35.000ft-ért tudtam volna kihozni, a P10-et 60.000ft-ért, de ebből lejött a kedvezmény, így 50.000ft lett a P10. S mivel a kettő közt így már csak 15.000ft különbség lett, így rövid hezitálás után a P10 mellett döntöttem (ellenben kinézetre még mindig a P9 tetszik jobban)
YamatoVTEC: a fekete variáns a full sötét eejével iszonyat jól néz ki egy jól megválasztott tokkal
És hogy legyen egy kis kamera teszt is: full auto módban full nyers kép tegnapról:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz choco01 #1653 üzenetére
Ez a verzióm:
s itt a keresett hsz
Mobilnet folyamatosan be van kapcsolva, de mikor hazaérek automatikusan át áll az otthoni wifi-re, a melóban meg a munkahelyire. Amúgy havi 1,1-5Gb Mobilnet megy el. Böngészőnek Opera Mini-t használok, azzal akár 3x annyit tudok mobilnetezni mint a gyárival ugyanannyi adatból. -
törölt tag
válasz choco01 #1647 üzenetére
Keress vissza, fentebb linkeltem egy csomó képernyőképet. Mint írtam, a minimum a 7 óra, de nem egyszer a 8-at is túl lépte. Hozzateszem, hogy még nekem a 10-es verzió van, nem volt még frissítve. A P9 esetében is a frissítések után esett drasztikusan az üzemidő, ezért én nem várom annyira őket
Cirx: Majdnem Autó fényerő, fekete téma, sötét háttér, Facebook Opera mini-ből, no Vatsapp, no Skype, no messenger meg hasonló energia és adat zabálók Semmi felesleges program, ami nem kell, az kegyetlenül kilőve. Évek alatt kialakulásának már hogy mire van szükségem, mit használok[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, be kell állnia. De később is nagyon sok minden befolyásolja az időt. Főleg a térerő ereje és stabilitása, valamint a feltelepitett programok, felhasználói szokások. Nekem lassan 3 hónapja van meg, nagyvárosban folyamatosan jó térerővel, évek óta bevált programokkal hozzá az átlag minimum 7 óra kepernyőidőt
-
törölt tag
válasz Sajti84 #1633 üzenetére
Ez inkább azt a kérdést veti fel, hogy mi van ha... véletlen a Nano folyadékkal kezelt kijelzőre csak kerül karc? Mert egy fóliára ha kerül és zavar, simán lehúzza az ember. De itt? Kénytelen vagy vele élni míg le nem kopik az egész kristályos felület???
Igen, topic listánál topic nevekben keres, topicon belül meg hsz-ekben
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sajti84 #1633 üzenetére
Közben megtaltam, 1433-tól olvashatod
-
törölt tag
válasz Sajti84 #1631 üzenetére
Lehet a P9 topicban olvastam, vagy a Vodafone Smart Platinum, már nem tudom. De elvileg találtam erről a márkáról egy tesztet, aztán hogy igaz e vagy "támogatott" reklám, nem tudni
Itt is van egy pozitív és egy negatív tapasztalat...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sajti84 #1629 üzenetére
Azért olvasol keveset róla, mert kevesen dőlnek be nekik. Parasztvakítás az egész. Valamelyik topicban írt egy srác, hogy egy bevásárlóközpontban a mellettük lévő standon egy darabig üzemeltek, de nap mint nap mentek vissza hozzájuk elégedetlen ügyfelek (volt aki meg is akarta verni őket), hogy semmit nem ér az egész dolog, átverés... Azt nem tudom már, hogy erről a márkáról van e szó, de én nem mernék a telómra kenegetni bizonytalan eredetű cuccosokat
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, legtöbb auto módban készült, mivel manualban (hacsak nem valami speciálisat akar az ember fotózni) nem sok különbség van. A Manual módot inkább este vagy hosszú záridős képekhez érdemes elő venni, habár arra meg ott van a fényfestés mód, amiben akár nappal is lehet pl selymes vizet vagy elmosott patakot fotózni, elég jó hatásfokkal. A Manual mód inkább a RAW miatt hasznos, mivel auto módban nem ment RAW-ban. S vannak extrém helyzetek, mikor jól jön a nagyobb dinamika amit a RAW-ból ki lehet nyerni. De alapjában véve az auto mód is szépen teszi a dolgát egy átlag felhasználó számára
De ha már manual meg RAW: itt egy példa hogy mikor jön jól:sajo13: valahol bénább, de valahol meg egész jól dolgozik, mint pl a tobozos képnél vagy a monokróm váróteremnél. Téma válogatja, ráadásul ez csak egy + dolog, nem muszáj bekapcsolni a tág rekesz imitációt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pár fotó P10-el készítve (ha valaki a kamerája miatt vacilálna rajta )
thebencus90 az tényleg sok, de nem a javítás fog megoldást adni rá. Ugyanis nekem még nincs javítás, mégis este 8 és reggel fél 5 közt max 2-3%-ot szokott merülni... Szóval ott valami más gebasz lehet, pl térerő anomáliák, éhes progik a háttérben, stb...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nerazzurri95 #1568 üzenetére
Bocs, csak lejárt a szerkesztési idő...
Nekem ez, ez és ez van meg.Az első max a sarkait védi, de tök jól átalakítja az egész telefon kinézetét, olyan "vagány" tőle. A második már véd valamit, ráadásul piszok jól néz ki tőle a teló (legtöbb ismerősből kiváltja a z a "hűűű" érzést"), ebből tervezek még egy feketét is beszerezni. A harmadik is nagyon jól néz ki, ráadásul ez tényleg sokat véd, ugyanis az egész telefon vele így egy hangszóró gumimembránjához hasonló közegbe kerül, jó vastagon körbefogva, még a hátlap alá is kerültek csíkokban. Természetesen egyik se 100%- ezért vettem külön egy valódi bőr belebújtatóst is, akkorát hogy a 3 közül bármelyikkel beleférjen
-
törölt tag
válasz Rerrietllub #1567 üzenetére
Ideiglenesen jó míg nem szerzel be egy jobbat, de másra nem. Vékony, merev műanyag, nem sokat véd, ráadásul elcsúfítja a telefont. De volt olyan is már itt a fórumon, akinek bejött Fedőfólia alatti fólia elég strapabíró (én Clint + papírzsepi-vel törölgetem 2-3 naponta), lassan 2 hónapja még mikrokarc sincs rajta. Igaz, én mindig is nagyon vigyáztam az ilyenekre, allergiás vagyok az ütések-kopások-karcokra telefonon. Füles csak vésztartaléknak jó, máskülönben érdemes beszerezni másikat, a 3-4 ezres JVC-k már jobban szólnak
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rerrietllub #1562 üzenetére
Doboz, telefon, rajta fólia, fólia alatt fólia, gyorstöltőfej, Type-C kábel, mikrofonos füles, papírok, műanyag védőtok (hátlapi). Remélem nem hagytam ki semmit
-
törölt tag
Én is a P9 és a P10 között vaciláltam még nemrég. Igaz, nálam a szolgáltató által kihozott (Vodafone) 2 készülék közt csak 25.000ft különbség volt, ami a vásárláskor lement 15-re kiemelt ügyfél kedvezmény miatt. De amúgy én úgy logikáztam, hogy amennyivel drágábban kihozott most, annyival drágábban is tudom majd 2 év múlva eladni még 1 év garival. Tehát amit most rafizetsz, az nem vész el. Ráadásul egy újabb modellt mindig könnyebb eladni mint az alatta lévőt. Az előlapi ujjlenyomat olvasó már maga megéri nekem, főleg hogy ki lehet vele váltani teljesen a virtuális gombokat (a másik kettőnél nem, ott csak a helyet fogják a képernyőről).
-
törölt tag
Huawei P10 auto mod + Snapseed
-
törölt tag
válasz TannerHUN #1230 üzenetére
Az a vicc az egészben, hogy én sose jelentkeztem semmilyen kiállításra, versenyre, könyvbe
Az első versenybe a hátam mögött neveztek be, majd jött egy kisebb kiállítás egy kávézóba, azt is mások szervezték. Az ABFA-ba is felkérés útján léptem be, itt a FB-on. A Cipősdoboz akció jött az ABFA miatt magától, a könyves felkérés szintén egy (akkor még) ismeretlentől jött. A júniusi kiállítás is ennek jövedékeAz a vicc az egészben, hogy ha rajtam múlott volna, még mindig a saját és ismerőseim/rokonaim szórakoztatására fotóznék, sosem gondolkodtam ezzel kapcsolatban üzleti jellegen. Mert sztem úgy már elveszne a hobbi jellege, nem biztos hogy örömöm lelném meghatározott dolgok fotózásában Kértek már fel pénzért esküvői, rendezvény, portré fotózásra, de nemet mondtam. Egyrészt azokban nem érzem olyan járatosnak magam, másrészt csak ha van kedvem, akkor fotózom
A telekom már a 123-nál jár??? Mondjuk nem meglepő, a Vodánál sosem kapkodták el a kiadásokat
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most látom, jött egy 490Mb-os frissítés a Vodafone telóhoz: VTR-l09C02B110, A régi 102. Le is töltöm, kivi vagyok milyen lesz
Innen manuálisan is le lehet szedni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz cicaslany86 #1225 üzenetére
Nem akartam már kiírni, de ha ennyire kihúztad belőlem: magam amatőr fotósnak tartom, annak ellenére, hogy mások szerint több: Kelet Magyarországi kiállításon értem már el 3-ik helyet, ezen kívül egy Budapesti fotográfiai alkotó műhelynek is voltam tagja (sajna belviszályok miatt sokan kiléptek, köztük én is), s azon keresztül pár fotómat árverezték el jótékonységi célokra, egy könyvben jelennek meg fotóim, s ez apropóján lesz egy kiállításom is nemsokára Debrecenben. De én még mindig azt vallom: amatőr és saját örömére fotózó egyén vagyok, a fent felsorolt dolgok mind "csak úgy jöttek"
-
törölt tag
válasz cicaslany86 #1222 üzenetére
Az attól függ, kinek mit jelent a "komolyabban"
Akkor kicsit helyesbítek: nagygépes szemmel, mobilhoz képest nagyon jó képeket csinál. Mert persze még így is nagyon csúnyák szegények ahhoz a minőséghez hasonlítva, amihez a szemem szokott, de sztem egy alap kompakt gép minőségét kezdik megütni. Főleg ha egy kicsit javítgathat is az ember a DNG-jén, akkor webes felületen sztem semmi szégyenkezni valója nincs a P10-nek A webes felületet max 1920xakármennyire lekonvertált képeken értem. Íme egy példa, ez már Pro módban készült:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nah, felraktam a tegnap Kínából megjött és mutatott tokot a telóra. Ha az előzőre azt mondtam hogy szép rajta, erre azt mondom hogy gyönyörű
Egy ilyet tuti hogy beszerzek feketében is. Íme a fotók róluk:Amúgy innen és ezt rendeltem, 5.61 volt Ali postával (amivel majd fele idő alatt kihozzák ajánlva). Mindenhol méretpontos, vékony tok (e miatt ugyebár nem is véd akkorát mint az elsőleg mutatott szivacságyas), nagyon elegáns, simán ki lehet rakni bárhol vele a telót nyilvános helyen
Még várom a harmadik tokot, igazából az nem is tok, hanem egy alu védőkeret. Ma vagy holnap sztem az is befut
-
törölt tag
válasz cicaslany86 #1162 üzenetére
-
törölt tag
válasz Ujfelhasznal #1166 üzenetére
Úgy látom neked is meg van a 8+ óra képernyőidő
Cicaslany86: Nem tudom nekem hanyas, különösebben nem is izgat. Ha a gyorsabb RAM-al szerelt az csak jó, ha meg a lassabbal szerelt akkor is, mert tényleg semmi panaszom nem lehet napi használat közben rá, se file-ok mozgatásánál teló és sz.gép közt De amúgy milyen progival lehet megnézni?
-
törölt tag
3 hete van meg a telóm, s kivi voltam, így belakva mennyi at Antutu száma:
madd dogg: úgy látom neked a hálózat nagyon szaggatott, ez az állandó hálózatkeresés meg átváltogatás sokat ki tud venni az akkuidőből. Ráadásul úgy látom az állapotsávodon, hogy a háttérben sok cucc fut feleslegesen, azok külön-külön nem, de együtt már szépen meríthetik a telót
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pár szóban leírva: addig jó, míg nem szerzel helyette másikat
Bővebben: olyan plexi féle műanyag, elég kemény, kisebb esések ellen (pl élére) valamennyit véd, de magasabbról sztem törik a telóval együtt. Szépnek nem szép, a hátlapot "lemattítja", nekem az első tok megérkezésekor mélyen a fiók aljába mentrendar: azt ugye tudod hogy nagyon sok összetevőtöl függ az üzemidő Pl itt Debrecenben mindenhol jó a 4g hálózat. Melóhelyen folyamatos 4g megy rajta, hazafelé az úton szintén, s a kapun belépve átvált az otthoni wifi-re. Ja, és ha a háztól eltávolodom mindig egyből wifi lekapcs. Nekem nincs viber, skype, messenger, gyári FB (ezek mind akksi gyilkosok) Voda appok mind kilőve-letiltva. Első napokban folyamatosan kilistáztam s figyeltem mik fogyasztanak sokat, s ha nem használtam őket tiltottam. Fényerő mindig auto módban, mostmár csak 1-2 naponta nézek rá, hogy mi mennyit fogyaszt, szépen beállt Szóval kis odafigyeléssel (na meg ha a szolgáltatód is úgy adagolja az éterben a jeleket) meg lehet az üzemidőt szépen hosszabbítani. Azért tegyük hozzá, az Android megjelenése óta van Androidom (néha volt kis kilengés WinPhone-ra, de mindig visszatértem), s ezek évek alatt bevált progikat használom mai napig is
Amúgy most gyűjtöm összefelé, hogy kb 1997 óta milyen telóim voltak, szépen időrendben akarom őket szedni képekkel. Nem lesz kis meló, mert volt vagy 100
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz madd dogg #1146 üzenetére
Nem jellemző Ha az ember óvatosan telepítget, s eleve tudja miket nem szabad, valamint jól be van lőve a teló, akkor szerintem ugyancsak remek időket tud ez a telefon. Nekem pl beállt fixen 7-8 óra képernyőidőre, tegnap meg még csúcsot is döntött:
2 töltés között több mint 2 nap üzemidő, ebben volt kb 1 óra telefonálás, 5 tesztvideó felvétel, vagy 10 fotó, pár youtube video, a többi vegyesen homescreen készítés és net böngészés
-
törölt tag
Hibrid Fekete theme, sima fekete háttérkép, Nova launcher, az ikonok cserélve (mert ugyebár a Nova-ban egyenként is lehet cserélni), valamint az időjárás/óra X-vidget. Könnyen össze lehet dobni Gondolkodom rendes témává integrálásán, lehet holnap meg is csinálom, s akkor letölthetővé teszem
-
törölt tag
Nem, ez a rendes kezdőoldal
TannerHUN: előző telóm (Doogee X5 Pro) nekem is flipes tokban volt, De annak a külcsinyje nem volt valami szép, ezért nem volt kár elrejteni. De ezt sajnálnám eldugni, inkább marad egyenlőre f "féltok", s veszek hozzá egy belebújósat is. Később majd esetleg egy ablakos flip tokot, de egyenlőre még szabadon szeretem nézegetni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Megjött a 3 tokból az első, amit Kínából rendeltem
Van pici hibája, a gomboknál a fém utánzat keret kicsit kitüremkedik, de nem feltűnő, csak ha direkt keresi az ember a hibákat. Nagyon jó a fogása, a carbon hátlap olyan tapintású, mintha valami szövet lenne, nagyon kellemes. A belseje olyan finom gumis-szövetes tapintású, de egyben szivacsos is, olyasmi mint a hangszóróknak körül a gumi membránja, csak vastagabb. Olyan, mintha az egész teló egy vastag gumiágyban lenne, szóval a védelem is meg van. A perem a fémutánzat alatt szintén. E miatt kissé szélesebb és vastagabb lett a teló, de hát ez a minimális védelem ára. 1.000ft-ért szerintem simán megéri
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TannerHUN #1033 üzenetére
Nem mostaniak
Itt vannak a videók linkjei: 30fps stabi nélkül
Nekem a gépen eléggé szaggat a 2k videó, pedig a gépem erős, sztem a lejátszók lesznek a ludasok: KMPlayer és VLC van fent. Tudtok olyan lejátszót, ami simán viszi?
-
törölt tag
válasz TannerHUN #1031 üzenetére
Beépített témákban nincs sötét hátterű (és most a sötét hátterűt ugyebár nem a háttérképre értjük, hanem az egész telefon menüre), de ha már egyet talál az ember s felrakja, utána már persze, lehet variálni Most én is építek egy Dark témát, majd ha kész lesz, mutatom
Régen amúgy a Buzz Launcher-re sok témát gyártottam, egy idő után beleuntam, de most megint kacérkodom a gondolattal hogy P10-re elkezdem őket megint
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ntomi0730 #1029 üzenetére
Köszi, közben már leszedtem párat Itt még nem sok van, de ami van az igényes, és több is van ami fekete menüt csinál az egész telefonnak
Más:csináltam pár tesztvideót, Full HD 30fps stabi off, Full HD 30fps stabi on, Full HD 60fps, és 2k-t. Most fogom őket a gépre másolni, s fel valami tárhelyre, s hozom a linkjeiket
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A P10-nél nem lehet a fehér menüt sötétre állítani mint a P9-nél (Beállítások--> Akkumulátor--> kezelőfelület színek sötétítése)? Vagy témafüggő? Mert láttam képeken olyan P10 menüt, ami fekete...
-
törölt tag
Ezek full autón, de a rekesz szimuláció be volt kapcsolva, így alapból f4-en lő képeket, s ennyi az elmosása
Cicaslany86: lehet holnap be is rakom oda őket De amúgy még mindig ki lehetne hozni többet is belőle, csak még nem volt időm úgy nekiindulni vele, hogy kifejezetten fotózni. Holnap megyek nagy géppel fotózni, s lehet hogy összehasonlításként megpróbálom ugyanazokat telefonnal is Pro módban lőni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyre jobb képeket sikerül vele csinálni
Azért kell egy kis türelem, kitartás hozzá, habár szerintem még full automatán is gyönyörű képekre képes, hoztam is három újat (az első a monochrome szenzorral készült):Az üzemidő nálam beállt fullra 7 óra képernyőidő + ra (persze ez telefonozási szokás kérdése is, én pl nem játszom rajta, telózás, videók nézése, böngészés)
Más: tegnap megjött a Xiaomi Piston Hybrid HD füles hozzá. JetAudio-val piszok szépen szól, működik rajta mind a 3 gomb a telefonnal, a másik fél úgy hall mintha simán a telóba beszélnék, szóval ajánlott ez a headset hozzá
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Engem teljesen hidegen hagynak ezek a szintetikus tesztek, hisz a való életben semmit nem érezni úgysem belőle. Nem tudom nekem gyorsabb vagy lassabb van e, de az biztos hogy piszok gyors, soha nem gondolkodik semmiben, röccenést még nem láttam a telón.
Más: nagygépesként is engem meggyőzött a kamerája. Kis odafigyeléssel piszok szép képeket lehet vele készíteni (mobil mivoltához képest). Holnap rakok fel pár fotót, mostmár ráálltam a kamera tesztelésére[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz juhasz22 #668 üzenetére
Nekem harmadik feltöltés után már teljesen jó az üzemidő. Sikerült belakni, s napi szokásaimhoz belőni/kilőni a programokat rajta. Mindig ugyanazokat használom évek óta, a P10-en is beállítgattam őket szépen, finomhangoltam hozzájuk a telót, ez az átlagidő jön ki mostmár nekem 2-ik alkalomal.Este vettem le töltőről, s másnap este csináltam a screen-t. (és még maradt 20%, azzal együtt sztem meg lett volna a 8 óra is simán!!!). Ebben volt reggel óta folyamatos netezés/böngészés, pár videó, több mint 1 óra beszéd. Játszani nem játszom, se viber, se skype:
Ha egy frissítéssel el nem cseszik, ez marad Még szerencse hogy a 7.0 itt hozza az üzemidőt, nem mint a P9-nél, ott sikerült szépen szét barmolni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cicaslany86 #528 üzenetére
Azon leszek Még a belakás, valamint a finomhangolás szintjén járok, de már szuperrealisztikumokban tudok róla nyilatkozni Régebben voltak Huawei telóim, G500, G510, P6, de ezek régen, el is felejtettem milyen jó kis márka ez. A mostani Doogee X5 Pro után meg egy óriási előre ugrás, habár az sem volt egy rossz teló (kamera mondjuk csak szinte dísznek volt benne), de ez a P10 ég és föld minden tekintetben
-
törölt tag
Sziasztok, 1 órája én is beléptem a táborba
Eredetileg 3 hónapja még P9 volt tervben, de mivel csak most 14-én járt le a hűségesküm a Vodánál, így elég anyag gyűlt össze a P10-ről hogy képbe kerüljön. Ráadásul a P9-hez képest csupán 15.000ft-al drágábban tudtam kihozni kiemelt ügyfélként (P9 = 35.000ft, P10 = 50.000ft).
És igen, a Voda közvetlen a Huawei beszállítójától kapja a készüléket, s tok is van a dobozba csomagolva Ráadásul most minden tartozékot (ha együtt veszed a P10-el) 15% kedvezménnyel adnak hozzá, legyen az okostok, szelfibot vagy memkari.
Egy nagy piros pont a Vodának
S mivel aktívan fotózom, remélem fotós képességei terén tudok majd nektek infókat, tippeket, trükköket szállítani, ha kicsit már összeismerkedek a telóval[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok. Az érdekelne engem, hogy az ajándék csomagot csak online vásárlás esetén adják? Vodafone-nál lejárt a telefon hűség időm, s holnap lehet veszek egy telót, ez az egyik kiszemelt készülék.
A mostani csomagomban P9-et 35-ért, P10-et meg 60-ért tudok kihozni. De ha lenne hozzá az ajándék csomag is, akkor nem is vacilállnék tovább, melyiket vegyem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Politika
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Anime filmek és sorozatok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile (ARPG)
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini, Black, 256Gb, független, 86% akku
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%