Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
Hát eddig ez elég ergyának tűnik. "Holografikus projekció" - szépen hangzik, de ha vászon kell hozzá, akkor mitől holografikus? Számomra nem derült ki, hogy működik.
-
dezz
nagyúr
Azt mondja, hogy az a speciális felületű szürke anyag arrafelé veri vissza a fényt, ahonnan érkezett. A mikroprojektorok képe is viszonylag halvány. Összességében ezért nem látja a kamera. (8:32-nél látszik egy pillanatra, ahogy különböző irányokból "nézelődik".)
Némi áthallás így is lehetne két szemüveg között, ha a viselőik közel vannak egymáshoz, ezért azt a fajta időosztást alkalmazzák, amit én is említettem.
[ Szerkesztve ]
-
AAAgold
senior tag
van egy 20 perces youtube videó is, amiben tesztelik [link]
ott a kamerára nincs ilyen szemüveg rakva, egy pasi magában áll egy ilyen vászon előtt, és játszik - de semmi nem látszik a vászonra vetítve...
[ Szerkesztve ]
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
dezz
nagyúr
válasz mozsolicsmat #9 üzenetére
Akár valami ilyesmi is lehetne, de akkor nem lenne szükség külön feltétre a full VR-hez, egyszerűen csak mindkét oldalt le kellene zárni. De egyébként az LCD shutter szemüveg zárt állapotában sötét és nem fényvisszaverő.
[ Szerkesztve ]
-
mozsolicsmat
csendes tag
Szerintem a kis projektorok a szemüveg belső felületére vetítik a képet és azért kell az aktív szemüveg mert ha egy átlátszó szemüvegre vetítenéd rá akkor alig látnál belőle valamit, és így fele időben a projektor képét látod, amúgy meg a valóságot.
-
dezz
nagyúr
Ezekre itt nincs szükség, mert kvázi egybeesik a nézőpont és a vetítés forrásának helye.
Ha kellően magas az alap frissítési ráta, akkor az egyes szemekre eső ráta sem lesz túl kevés. Mint mondtam, van ilyen kísérleti rendszer TV alapon. 2 néző két különbőző 3D-s filmet nézhet rajta. 2 szemüveghez 240 Hz alap frissítésre van szükség.
-
Teasüti
nagyúr
És hogy oldják meg vajon az orientáció, trapézkorrekció, rázkódás csökkentés és egyéb problémák okozta kép instabilitást? Elvégre az ember fejéről történik a vetítés, ha jól értjük. Illetve ha úgy vetítik a képet, hogy azt egy időben csak egyetlen szem látja, akkor két személynél már negyedére csökken a képfrissítési sebesség, ami enyhén szólva is szánalmas eredményt adhat.
Vmit nagyon nem értünk ebből.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Azt tudom még elképzelni, hogy mégiscsak a "vászonra" vetítenek a kis projektorok, de olyan, az összes szemüveggel összehangolt időosztásban, hogy egyszerre csak egy szemhez tartozó kép jelenik meg és a hozzá tartozó shutter nyílik ki. Hasonló kísérleti tévés megoldás is létezik. Így mégsem keverednek össze a különböző nézőpontú képek.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Komplikato #3 üzenetére
Ha lencsére vetít, akkor miért szükséges az LCD? Nem hiszem, h lencsére vetít - az külön kiegészítő. Terepre való vetítés magyarázná az aktív 3D-t, de ilyen pirinyó projektor nem csinál jó képet nagyban és nem magyarázná az asztalon látszó kép stabilitását se.
(#4) dezz
Videót hang nélkül néztem, talán magyarázzák.
De a cikkből ugyan nem derül ki.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Sehogy. A címben a holografikus szót ki kellene cserélni térhatásúra.
(#2) Teasüti: Bennem is rögtön ez merült fel. De nem vetítheti az asztalra, mert akkor nem lenne biztosítható, hogy mindenki a saját nézőpontjából láthassa a térbeli képet... Akkor hogy is van ez?
(#3) Komplikato: Attól, hogy interaktív, még nem lesz holografikus (ami egy fizikai fogalom). Léteznek interaktív stereo-3D alapú rendszerek (régóta).
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Nyilván nem holografikus, csak arra hasonlít a létrehozott kép. Ez egy AR szemüveg, sima sztereo 3D képet generál, de az nyilván interaktív a szemüveg mozgáságoz és a beviteli eszközökhöz viszonyítva. Vetíteni meg ha jól értem a cikkből a lencsébe vetíti a képet, nem?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Teasüti
nagyúr
Mi vetíti rá a képet a kiterített vászonra? Nem hinném, hogy a szemüvegen lévő projektor.
Ha nem használtak semmilyen post-process efektet, akkor a felvételt készítő kamerán is volt vmilyen "szemüveg"? -
nagyúr
Most akkor ez hogy holografikus? Mert a címen kívül semmi nem utal rá...
Aki él és nem boldog, az téved!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- EA Sports WRC '23
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hardcore café
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest