- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
válasz
AxBattler #274 üzenetére
" anno a lapgyártók még külön hirdettek is "
Ott se az AMD hirdette, hanem a lapgyártók. Itt nem az Nvidia hirdette, hanem a laptopgyártók. AMD is reagált. Később kijövő prociknál fizikailag is belenyúlt és már nem volt lehetséges a feloldás. Mivel csak a később megjelenő termékek esetében történt a változtatás és tájékoztatás is volt, ezért ez a lépés szerintem fair. De az AMDs ügyben azt is megértem, aki szerint az a lépés nem volt fair, mert nagyon a határvonal.
"De vajon fair az X4-et vásárló (biztosra hajtó) vásárlóval szemben, hogy más júzer a feloldással olcsóbban jut hozzá a 4 magos teljesítményhez? Vagy ugyanez igaz a VGA-kra is: aki drágábban vesz erősebb kártyát, az szívjon, mert más felhasználó a gyengébb/olcsóbb kártyából ügyeskedéssel közelíti a nagyobb VGA teljesítményét? Ez hol fair?"
Mindenhol fair, mert azt amit megspórol a proci/VGA árán, azt pótolnia kell a saját tudásából, idejéből. Ha ezek megvannak, még mindig lutri. A biztos megoldás meg mindig drágább, mint a nem biztos.
Intel kapcsán egy másik esetre gondoltam, ahol megoldották, hogy nem z-s lappal lehetett tuningolni a K-s procit. Felesleges utánanéznem, ha így volt, akkor az Intel se viselkedett fair módon. Ez viszont semennyire nem mentesít más céget. Együtt lehet vele élni, de akkor se fair döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- 3D nyomtatás
- Windows 10
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Wuthering Waves
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte GT 640 OC 2 GB PCI-E videokártya
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest