Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
addikt
válasz
#85552128 #36 üzenetére
No igen sokra mennek vele. Egy ilyen kártyánál nem a fogyasztás dönt és nem annak kisebb mivolta miatt veszi meg bárki is...szóval ez itt nem érv nálam.
(#37) t72killer: ha hiszed ha nem én is erre jutottam! GPU terén igazából nincs különbség, de memória órajelnél már volt bőven. Szerintem is itt fog eldőlni a dolog...egyébként 6950-em van.
-
Raysen623
addikt
válasz
t72killer #33 üzenetére
(#34) tiborandras és t72killer: akkor hasonlítsuk össze a két kártyát és tulajdonságaikat.
AMD ATI Radeon R9 290X: GPU órajel 1000-1040Mhz, memória 5-5,5Ghz-re van beállítva.
Palit GTX980 Super JetStream: GPU órajel: 1058-1216Mhz, memória 6-7Ghz!!!!Ehhez képest a teszteredményeket tekintve az NV 7-8 fps-t képes ráverni az ATI-ra, míg 4K esetén 1-2 fps az ATI előnye. Na ez aztán akkora előny az NV-nél hogy még bőven hibahatáron belül van mindkét esetben! Ha 10-15 fps különbség lenne, az már felhasználó oldaláról is érzékelhető lenne, de ez egy hatalmas parasztvakítás. Ebből nálam az jön ki, hogy az ATI kártya kisebb órajellel eléri ugyanazt. Ezekután ha valaki tovább tuningolja az R9-et, akkor már érzékelhető lesz a különbség.
Ez olyan mint amikor a te autód 5Km/h-val gyorsabban megy padlógázzal és röhögsz mert gyorsabb vagy, holott az én autóm még nem megy üveghangon, hanem csak 3/4-ed gázzal...de igazából ez is teljesen mindegy. Ettől nem jobb sem az NV sem az ATI. -
Raysen623
addikt
Ez megint egy olyan teszt volt, aminek semmi értelme! Jó hogy nem 640x480-as felbontáson tesztel egy 8Gb-os kártyát...ha vette volna a fáradtságot, hogy egy 4K-s kijelzőn futtatja le a tesztprogramot (feltéve ha tudja) akkor az NV valószínűleg nem muzsikált volna ilyen jól. Megint összehasonlítja az almát a körtével....persze hogy nem lesz még közel sem ugyanaz.
(#30) Shing: nem a grafika lett sokkal részletesebb, hanem a felbontás nőtt hirtelen a 4-8 szorosára. Nem mindegy azért
Nagyobb felbontáshoz pedig több RAM kell.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Szinte mindegyik újdonság a 4 GB-os alapmodellre épít, így a fő szempont a memória duplázása volt.
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest