- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyangce
tag
Azért nem, mert ez nem egy otthoni használatra való kártya. A szerverlapokon pedig PCI-X csatoló mellett újabban előfordul (nyilván a jövőre való tekintettel) PCIe-x8 csatoló is.
Én azért megvárnám az Adaptec hasonló cuccait. Azok is kb. árban vannak, meg biztos lesz PCI-X 100-as verzió is.''Soha ne becsüld le egy olyan furgon sávszélességét, amely kazettákkal telepakolva száguld az autópályán!''
-
fanatic
aktív tag
Felcsillant a szemem mikor olvastam a cikket, aztán következett az ár...
Ez mégsem scsi!!!Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D
-
karib
addikt
Nekem vmi olyasmi dereng, hogy a RAID 3-ban az ECC diszk túl van terhelve az adatforgalom miatt a többihez képest, míg a RAID 5-nél kiegyensúlyozott a diszkek terhelése. Most nem gondoltam bele, de mintha ilyesmit hoztak volna fel hátrányként.
Department of Redundancy Department
-
Adi
senior tag
válasz janpotocki #11 üzenetére
Aúúúú, már megint az operettnagyker!
Mindenesetre köszi.ldm start-reconf primary
-
Adi
senior tag
És ki kezdte ezeket importálni? Egy nagyker névvel dobjon meg plz. a szerző! Amennyi tesztet láttam, meglehetősen jók az Areca cuccai és a drivertámogatás is korrekt Linux alatt, teljesen nyílt forrású a cucc. Szóval szimpatikus cég.
ldm start-reconf primary
-
polika
senior tag
Ezek a pcie 1x kártyahelyek eléggé kihasználatlanok..nincs se hangkártya, se hálókártya (utóbbiból az inttegráltak is megfelelnek ugyebár), csak vannak de senki se gyárt rájuk pedig szerintem luxus hogy ennyiféle kül szabványt kezelnek ezek a mai alaplapok, mert szoftveresen is mindegyikhez külön driver kell... Ott van ugye a SATA is, de cd/dvd író stb sincs nagyon hozzá (kivéve a pár fehér hollóként kiadott cdírótól) pedig igazán sokkal jobban szellőzik a belseje a gépnek ha aziok az ide kábelek nem tekergőznek benne...
-
kraftxld
félisten
Ha mondjuk 10-20 vinyód van nem mind zabálja le egyszerre a tápot, hanem mondjuk ötössével kapcsolnak egymás után felfele. Ez elbírja a táp, mert a vinyók bekapcsoláskor veszik fel a legtöbb kakaót
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
aronocs
tag
Valahol mar olvastam errol a kesleltetett felporgetesrol, de nem emlekszem, hogy mire is jo. Valaki nalam okosabb vazolja mar fel ugy nagyvonalakban.
KosziAut inveniam viam aut faciam.
-
Loha
veterán
A RAID 3-nál ha az ECC-s vinyó kiesik, ugrik minden, azért nem használják, és azért vannak RAID 5 esetén az ECC adatok szétszórva a vinyókon...
-
L3zl13
nagyúr
Miért PCIe 8x? PCIe 1x bőven elég volna a kisebbeknek, és nem kellene hozzá SLI-s alaplap. (Mert 8x PCIe-t még nem láttam alaplapon, csak 1x meg 16x-ost. Amiből SLI-s lapnál a másodikat lehet akár PCIe 8x-ként is használni. (Bár nem tudom, hogy a chipset támogatja-e ezt, vagy ha átkonfigolom 2x PCIe 8x-re, akkor eleve 2 kártyát is vár...)
Aki hülye, haljon meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Starlink
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Apple Watch
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gumi és felni topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest