Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
Csak kaptam egy kioktatást, hogy talán... Most nézem, hogy pont tőled jött a 156-os hsz-ben.
ne torzsalkodjarok gyerekek! -
tusi74
őstag
Képzeld már minden link látogatott volt, abban a mit belinkeltél. KONKRÉT működő ASUS P4800RV-Deluxe Vistás alaplapi chipset drivert kérek ide. Az alaplapi chipset a 9100 igp. Nem linkeket!
Mindegyik linkben leírják, hogy nem készítenek hozzá. De ha valaki megtalálja, én leszek a legboldogabb. Van egy sokkal szebb képű AGP-s karim, rögtön átállnék.
A Totally driverest is letötöttem, lejött, mint a csiga, valami tajvani szerverről, és a Win2k-s chipset driver van belecsomagolva. Csak odaírták, az oldalra, hogy Vistás, de hogy minek?
Elnézést, ha ezekre már ingerülten reagálok, de több, mint 1 hetem ment el a problémára, végigbogarásztam, angol-német nyelvű fórumokat is, többek között az ATI-AMD és az ASUS fórumait, de ugyanerre jutottam.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Meglepetés: az XP sem kezel minden chipsetet kapásból. Talán fel kéne tenni a chipset drivert Vista alá, és megszünne a probléma. Persze lehet, hogy a chipseted már nagyon régi és nincs Vista driver hozzá, ekkor csak egy megoldás van, le kell cserélned az alaplapod valami újabbra.
-
tusi74
őstag
Nekem csak a Vista Aero miatt kellett DirextX9-es kari. Vettem egy AGP-s Radeon 9550-est. És a Vista az én alaplapom chipsetjével nem kezeli az AGP-t. Úgy érzékeli, mintha PCI-s lenne. Inkább először ezt a problémát kellene megoldani, mielőtt újabb AGP-s karit dobnak piacra. Tele vannak ezzel hibával a fórumok. Vehettem a gépembe PCI-s Geforce FX5500-t, ha Aero-zni akartam.
-
válasz
greatchaos #149 üzenetére
11000FT-os Intel 865PE chipsetes Asrock lap egy Core 2 procival lazán elég egy DX10-es vga-hoz.
-
nap
addikt
Most lattam az ati oldalan, hogy a 2600-asok 128, a 2400-asok 64 bitesek.
-
Loha
veterán
Ha a mostani géped stabil, és vmilyen szinten tudod tuningolni a procit, akkor nyugottan vehetsz bele egy DDR3-as 7300GT-t vagy egy 7600GT-t, DX10-es karinak sztem jelenleg ezen a teljesítményszinten semmi értelme.
Ezekkel a VGA-kal a legtöbb mai játék élvezhető minőségben el fog futni... -
-
greatchaos
addikt
-
dx10
csendes tag
válasz
greatchaos #144 üzenetére
Halli !
Nem akkarok én vistára váltani csak egy agp dx10 kártyát szeretnék a gépbe a megjelenő új játékok miatt: Bioshock stb ami már csak dx 10 fog menni ezért érdeklődok itt hogy ki mit szol hozzá??
konfigom sempron 2.6 amitt 3.4 tudnék cserélni max ebbe a foglalatba msi k8n n30
9600pro 1gb ram
Köszi amúgy a hozzászolást -
Loha
veterán
válasz
greatchaos #143 üzenetére
Ha DX10-es karin gondolkozik, akkor sztem 7600GT-re is futja.
Nekem a 3200+ -os barton remekül meghajtotta a 7600GT- akkor S754-es Sempronnak is menni fog, foleg ha tuningol egy kicsit...
Sztem bizonyítsd be te, hogy nem hajtja ki -
Bundás22
őstag
miért aki vett 5 éve egy 3200+ Barthont vehet belé most egy 8600GT agp-t
ha húzza egy picit a procit talán kihajtja...egyébként sztem 85-90%ban kihajtja ami nem rossz
és még 1-1,5 évig kihúzhatja vele esetleg ha nem hardcore gamer
-
sid.:Rc211v
őstag
És akárki, akárhogy kapálózik is, az AGP felett eljárt az idő, már nehéz olyan AGP-s konfigot találni, mely ki tudna hajtani akár csak egy X1950PRO szintű kártyát.
..hat most én ugy tom hogy lehet kapni agp-s c2d lapot is..de én is azt mondom hogy agp már ''lejárt'' oszt kész...
[Szerkesztve] -
dx10
csendes tag
Halli!
Pontosan mikor jönnek az uj karik
valaki tud bővebet,???
Nekem egy sepron 2.6 van elég lesz a kártyához?
most egy 9600pro van és a dx 10 miatt nincs kedvem pénzem mindent cserélni a gépben -
Loha
veterán
HD videók terén semmilyen különbség nincsen, gyengébb procival azon múlik a dolog, hogy a lejátszás során, működik-e a VGA hardveres gyorsítása vagy nem, szóval pusztán szoftver kérdése a dolog nem a csatolófelületé.
[/OFF]AtiGef: Az AGP-t már nem lehet tovább fejleszteni kellett az új szabvány, ez kétségtelen, csak sztem elsiették a dolgot. Sztem bőven elég lett volna, ha megvárják a DX10-et meg a GF8-as szériát a 8-16X PCIe csatolókkal. De ha megfigyelitek mindenhol ez van, a csatolószabványok kb. egy generációval elörébb járnak a szükségesnél (SATA2, PCIe 2.0), vagy akár a DDR3-as rammokat is ide sorolnám... USB 3.0-át viszont nem sietik el...[/OFF]
[Szerkesztve] -
Huggyos
tag
válasz
Digitalis #122 üzenetére
Teljesen eggyet ertek veled, mert igazan jol latod a dolgokat. En 3 eve hallottam eloszor hogy lejart az AGP ideje, es PCI-E re kell valtani. Akkor az indok az volt hogy az AGP savszelessege mar nem eleg az akkori modern videokartyaknak. A helyzet viszont az hogy meg a mai modern videokartyaknak is eleg, mert meg nem lattam olyan tesztett ahol az AGP -s kartya lassabb volna a PCI-E tol, azonos hardverekkel.
Az egesz egy nagy marketing duma volt, ami arra ment ki, hogy tobb uj hardvert eltudjanak adni. Okosan dontott aki megmaradt akkor az AGP-s rendszernel, es nem dobott ki 100 ezreket uj konfigra, mert semmirol nem maradtak le.
Jovore pedig a megsporolt penzt lehet kolteni a megjeleno uj PCI-E 2.0, a DDR3, a Core2 Quad -ra. Aki meg elkapkodta es valtott PCI-E -re, az cserelheti megint a konfigjat. -
he7edik.
addikt
A F.E.A.R. vagy a D3 is megzabálja a 1.5GB rendszer memoriát fullban.
Nekem is volt A64 3200+;1GB RAM ; X800XL konfigom ismerem a korlátait, már az akkori játékokban is komolyan megizzasztotta a 6xAA
jó az AGP végülis alig jár hátránnyal
1. minden újabb architektúránál izgulni kell hogy kijön e egyáltalán AGP-s változatban
2.ha kijön álltalában sok sok hónappal a PCI-E után
3. jóval drágábban mint a pisziáj ekszpresszes változata (ha lehet kapni)
4.tized akkora választék mint a PCI-E kínálat
5. A CF-ről meg az SLI-ről már nem is merek szólni -
LordX
veterán
válasz
cskamacska #44 üzenetére
Az első mondatod vagy paradoxon, vagy vizet prédikálsz, és bort iszol,nem érdekel melyik. Nem néztem senkit hülyének. (Kivéve most téged, lehurrogsz, hogy hülyének nézek másokat, miközben nem, és közben meg nem is vagy kompetens a témához.
)
Keress rá neten, miért jó, ha hozzányúl a VGA a rendszermemóriához, még akkor is ha annak sávszélessége kisebb, mint a saját memóriáé. Egyébként ha szerinted ha 3x-os különbség van, akkor a használata a rendszermemóriának +33% sávszélt jelent, ''már rég rossz''? Egyesek 3%-okért dupla feszt adnak a chipeknek.. -
04ahgy
nagyúr
válasz
cskamacska #98 üzenetére
Hmmm. Én is 1024*768 felbontásban játszottam végig a Half Life 2-t, Radeon 8500-zal.
Amúgy szerintem sem az integrált, sem a PCI, sem az AGP, és leginkább a PCI-E VGA nem felesleges.
ELTE-IK, nagy számítógépterem: 150db PC, A64 3500+, 2G RAM, integrált VGA... Jól kihajtja. És a hallgatók neteznek rajta!(Persze este újraindulnak, és éjjel clustert alkotva elképesztő számolásokat hajtanak végre! Együtt, majdnem 150-szerezve az egyéni teljesítményt. 100M LAN-on kapcsolódnak. Valakit is zavar, hogy a LAN szűk keresztmetszet? Nem, mert nem is az, minden gép kap egy kis adatcsomagot, amivel aztán jól elszórakozik. Ugyanígy egy modern X1000 sorozatú kártya sem lenne beléjük szűk keresztmetszet, vag ''nem kihajtható'', még PCI foglalttal sem, szépen megkapja az adatot, aztán nesze, számolj!)
Természetesen a jelenlegi húzóágazat az messzemenően a PCI-E. Ugyanakkor az AGP átbocsátási keresztmetszete még nem szűk keresztmetszet a csúcskategóriás kártyákhoz sem.
Én inkább azt a tendenciát vélem megfigyelni, mint akárhol máshol a PC területén: igyekeznek megszabadulni mindennemű párhuzamos adatbusztól.
LPT --> USB (nyomtatás)
IDE --> SATA
AGP, PCI --> PCI-E
HGyu
[Szerkesztve] -
válasz
juliabrilke #121 üzenetére
Nem nagyon müxik, és az is csak emulálja a DX10-et.
-
Digitalis
senior tag
válasz
he7edik. #118 üzenetére
Na igen. Más volt akkor a nickem, de nem voltam akkor sem szófosó és elfelejtődött a user/pass. Egyébként 3 éve (?)az első megjelent AGP- megszűnik vagy nem szűnik topikban is egy ilyen szép ''vérszívó” kötekedő, értetlen ember pikcsörrel hadakoztam, de mind hiába. A racionalitás az idő, a történelem, a kijött játékok/vidkártyák és a tények mind-mind engem igazoltak.Nem került rá gyásszalag 3 éve az AGP-re. Előbb utóbb biztos ráhuzzák, de mindennel így van, vagy lesz. Örülök, hogy anno az agyon hypolt csatoló miatt nem váltottam, akár hogy is fáj, de még mindig nincs gondom a speedel, sem a megjelenítéssel. ( Fear ok, Stalker itt-ott lejjebb de ok, C&C 3 veryhigh minden, és teljesen rendben. ) Mondjuk egyre jobban nem érdekelnek a játékok, mert a munka mellett nincs időm energiám rá, de egy jó stratégia még mindig megmozgatja a fantáziámat.
-
juliabrilke
veterán
Erről mit tudtok? A srác, aki visszafejtette a forráskódját a dx10-nek és elméletben fel lehet tenni xp-re is. Gyakorlatban azért kiváncsi lennék erre.
Hallottatok valamit erről? -
válasz
Digitalis #117 üzenetére
Szerintem lehamarkodott volt ez a hsz-ed. Én pl több mint 3 év után cseréltem le az AGP-s rendszeremet (P4 3.0/800/512, P4C800, 9800PRO majd X1600PRO, 1GB DDR400) egy PCIe-sre, és nem apuci pénzéből, nem nagykeráron, és még csak nem is vagyok vállalkozó. 3 év alatt már csak sikerűl 150k-t összegyűjteni egy új konfigra.
És akárki, akárhogy kapálózik is, az AGP felett eljárt az idő, már nehéz olyan AGP-s konfigot találni, mely ki tudna hajtani akár csak egy X1950PRO szintű kártyát. -
Jégkokó
veterán
válasz
he7edik. #118 üzenetére
Én 2 évvel ezelött cseréltem alaplapot procit ramot és videókártyát, és agp kártya van a gépben, és az ujabb játékok is normális beállítással elfutnak a gépen, és nem tervezem az elkövetkezendő 2 évbe lecserélni a kártyát pci-expressre.Max veszek egy erősebb agp kártyát és azal elleszek még vagy 2 évig.
-
he7edik.
addikt
válasz
Digitalis #117 üzenetére
''Ja, a slusszpoén még az, hogy sok okostojás már 2-3 éve is az fújta, hogy a 6800GT 256mb-ből AGP-s kártyát csak a hülyék vesznek, mert elavult, és megszűnik teljesen az AGP támogatottsága, és AGP-s lapoknak már rég annyi.''
Regisztrált
2005-09-27 14:43, azaz 603 napja -- lelkes újonc
Biztos tudod mivolt 3éve a fórumon
Azért mert van egy elavult géped amin még éphogy elfutnak az újabb gémek az nem azt jelenti hogy 2-3 éve is volt értreme AGP-s rendszert építeni. -
Digitalis
senior tag
Ja, a slusszpoén még az, hogy sok okostojás már 2-3 éve is az fújta, hogy a 6800GT 256mb-ből AGP-s kártyát csak a hülyék vesznek, mert elavult, és megszűnik teljesen az AGP támogatottsága, és AGP-s lapoknak már rég annyi.
Anno nekem esetek többen, mert próbáltam ecsetelni, hogy pár évig még életképes lesz a kiforrott gyors AGP-s 4x/8x szabvány, mert lesz rá kereslet (!), mert nem mindenki ''burokban'' született, vagy jómenő embereket kihasználó vállalkozó, vagy apuci anyuci pénzeli, hogy mindent lecseréljen állandóan egy trendi új csatoló és az esetleges max 3 százalék előny miatt.
Nos, ezek az emberkék meg mindig ugyanazt fújják minden AGP-s megjelenő topikban, mintha nem ezen a bolygón élnének.
Mellesleg, az inno 6800 GT/256 AGP ( 430/1200) köszöni, jól van, és minden game azóta is szépen elketyeg DX-9- ben, egy szintén elavult northwood P4 3Ghz és P4T533 4x agp lap társaságában, egy még elavultabb 1gb Rambus rim4200 memóriával. Ja és 2002/11 hónap óta van meg a jelenlegi konfig és még mindig nem látom értelmét cserének, mert minek.
[Szerkesztve] -
kebot
tag
Ezt nem a gépre értettem (középmezőny), hanem arra, hogy ált. CS-ben ezzel a konfiggal is ott végzek 1-1 kör végén
Amúgy azt gondolom, hogy a konfigom (mindjárt átírom, mert még a régebbi van fent) inkább alsó középkategóriás, mint alsó kategóriás. Tudom, hogy itt a ph!-n az átlagszint jóval a ''normális'' fölött van, de hidd el, mindenkinek az egyéni felhasználása dönti el, mi számít neki alsó, közép, felső, stb. kategóriának. Max. több kompromisszumot kell hozni, amit fel lehet oldani többletbefektetéssel. Ha meg már nem lehet, akkor jöhet a teljes csere.
Nálam ez a pont a Crysis futása, ha sikerül olyan megoldást találni, hogy dx10-ben viszonylag jól fusson AGP-vel, akkor marad a gép és jön a kártya, ha meg nem, akkor jön a csere. És akkor felső/csúcskategória. Ehhez kell a 200k (mindig annyi kell, immár 10 éve mindig 200k-t kell költeni egy felső/csúcs gépre (lap, proci, VGA, RAM, most meg táp is), ez is megérne egy topic-ot). -
Kegyetlen
tag
semmi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
válasz
greatchaos #111 üzenetére
Azért ez nem olyan egyszerű.
-
válasz
greatchaos #102 üzenetére
Nem lesz DX10 XP-re. Architektúrálisan nem igazán megoldható, max. emulálni lehet. Az meg annyit ér, mint halottnak a csók, márha fontos a sebesség.
-
Dilikutya
félisten
Egyszer feltettünk XP-re egy ilyen külső programot. Az erőforrást ezek is eszik, mint beépített társaik, ellenben nekünk a kísérleti XP a telepítést követően nem volt hajlandó többé normálisan működni, mindaddig, míg vissza nem állítottunk egy korábbi, működő állapotot
. Első, és utolsó eset volt, hogy ilyennel próbálkoztam. De igazából nem tudom minek, ha felteszem majd egyszer a Vistát, telepítés után az első úgyis az lesz, hogy a kezelőfelületet átállítom a Win98/2000 külsőre. A desktopom nézzen már ki úgy, mintha valóban operációs rendszerhez tartozna.
-
brd
nagyúr
válasz
Vistaboy #105 üzenetére
Engem spec. a vista látványbéli újdonsága hidegen hagy, az XP is képes erre -némely esetben ugyan külső programmal-, de az hasznos lesz, ha nem kell egy rám kényszerített operációs rendszer (DX10) miatt gépet váltanom. Egyébként a vista látványához nem kell DX10-es HW...
-
Vistaboy
veterán
Ez jó hír azoknak akik még nem váltottak PCI-Express-re. Mivel valószínűleg a hardcore-játékosoknak már PCI-Express-es kártya van, azok akik még AGP-vel nyomulnak, örülni fognak az új kártyák képességeinek (DX10, Aero-kompatibilitás, stb.)
-
kebot
tag
Az lenne a hab a tetején, ha jönne a dx10 XP-re is
Az én esetem: 1-2 játékkal játszom, fps.
Amin játszom (főleg CS), azt viszi a 3200+ A64 (nem a 939-es, hanem a 7valahányas), meg a 7600GS, nem vagyok egy hc gamer, de a középmezőny így is megvan.
Amit várok, az a Crysis, ha cserélnék, csak ezért tenném.
Ha most jönne egy olyan AGP-s kártya, amivel dx10-ben tudnám 30-40 fps-sel nyomatni a Crysis-t, eszemben sem lenne gépet cserélni.
Inkább azt a 200k (teljes gépcsere) - 60k VGA kártya = 140k-t, ráköltöm egy LCD TV-re, vagy egy konzolra (ezt most kis betűkkel írtam).
Az meg, ha videot dekódolok és nem 1 óra, hanem 2 óra, az mindegy, az éjszaka hosszú. -
radírfej
senior tag
válasz
cskamacska #61 üzenetére
igen, ez érdekes kérdés, hogy vajon mi indokolja a 128mb -s kártyák jelenlétét... agp-s fronton úgy tűnik nem számoltak ezzel a jelenséggel.
egyébbiránt lehet hogy átlagos tft felbontástól eltérő felbontásban (felette), vagy nagyobb teljesítményű kártyáknál a pci-e sávszélessége is kevés lenne... -
greatchaos
addikt
még hogy nem lesz agp-ben dx10... juppijé
biztos vagyok benne, hogy az a sunyi nvidia mégiscsak ki fog adni agp-s kártyát a 8xxx sorozatból is, annak ellenére, hogy előzőleg ezt tagadta- de hát, ki a saját pénze ellensége
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Hát nézd, a fene tudja.
Sebességbeli különbség már nVIDIA Riva 128-ak(azaz az első AGP-s vidkártyák) korában is volt az AGP és PCI vidkártyák között. Ugyanakkor ahhoz képest, hogy már 99-ben hülyének nézték az embert, ha PCI-os Voodoo 3-ast vett mikózben AGP-s volt az alaplapja, nos, ahhoz képest az én PCI-os 128 bites 256MB memóriájú Geforce FX5600-asom agész jól bírja a sarat. Decemberben mikor nélkülöznöm kellett az X800-at, eggyel kissebb felbontásban, de ugyan olyan grafikai beállítások mellet tudtam tovább játszani a W40K Dark Crusade-el és a Half Life 2-vel 512MB ram és 3GHz-es proci mellett.
Szal lehet, hogy a PCI foglalat abszolút a múlté(és a FX sorozat rakás akármi volt), de akkor is röhej, hogy szinte ugyan úgy tudtam a kedvenceimmel játszani, mint most egy 16x PCI-E foglalatú Gef 7900-essel. -
-
craine12
tag
Ez vitathatatlan, csak cáfolásként írtam, hogy nem adtak ki az elmúlt 1-2 évben felsőkategóriás kártyát. . Azt nem mondtam, hogy idejében jött a cucc
Amúgy meg a teszteredményeket elnézve simán kiadhatnának egy 8800GTS-t AGP-re, ha csak a fogyasztást nézzük, mert két molex és az AGP összesen kb 170W-ot tud, a 220W-os teljesítmény pedig a rendszer teljes felvett teljesítménye. [link] Max. hülyén nézne ki, de az én olvasatom szerint menne. Ha nem így van, javítsatok ki, -
Hitman
aktív tag
Csak mire kihozta az xfx a 7950gt-t addígra erősen a középkategória tetejére süllyedt (mármint pci-e vonalhoz viszonyítva), ha jól tudom 2007.március-április magasságában volt ez, addígra meg ott volt a 8800gt/s meg a többi, és pci-e-nél már ez a felső kat.
7950gt nem sokkal erősebb mint az x-1950pro, talán 1950xt szintű lehet, nemtom javítsatok ki ha nem...
Ha meg felsőkategóriásnak tekintjük az xfx 7950GT-t akkor jó példa arra, hogy nem kell sok tápcsatlakozó, azon a kártyán is 1db 4tűs molex' van
szerk.
Csiborbogár - Nem kavart nagy port az xfx, talán ha más gyártók is átvennék ismertebb lenne, 7950, 7800gs topicban feltűnt...
[Szerkesztve] -
craine12
tag
válasz
Csiborbogár #91 üzenetére
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Teljesen egyetértek veled abban amit írtál, egy dolgot kivéve.
A HSI chip-es Nvidia-nál, ha a vmem kevés, pl. 128MB a 3DMark06-nál kb. 20%-kal kevesebb pontot kapunk, mert a rendszermem-hez fordulás jóval nehézkesebb, lassúbb.
De csak ezért és nem a sávszélesség miatt, mint sokan hiszik. -
Kornel
veterán
Nemrég vettem egy 7600 GS DDR3-at, ugy voltam vele, hogy ezzel a kártyával dobom majd ki a gépet (sempron 2800+@2400MHz).. De ha elég jó lesz az ATI 2600XT, lehet lesz még dx10-es 754-es rendszerem is
Bár sose voltam ATI párti, a 8600-nál azért csak izmosabb lesz...
-
Gtxtt
tag
Ez jó döntés.Sok régi proci képes lesz kihajtani ezeket a karikat.
-
brd
nagyúr
Hol árulják tecsó áron ezeket a ''biztos visszafogja''-hülyeségeket (jól arconsimogatnám az eladót)? Annyian vesznek belőle...
Tessenek már megérteni, hogy (talán az SLI-t kivéve), a 3D-s renderelés(képalkotás) közben nincs akkora adatmennyiség-forgalom a grafikus kártya és a számítógép között, hogy a PCI-e sebességére lenne szükség. Egyetlen eset a kivétel, amikor a VGA memóriája kicsi ahhoz, hogy elférjen benne az összes olyan adat, amelyből a kép készül. Ekkor viszont a 16x-os PCI-e sem segít sokkal többet, mert annak is elenyésző a sebessége a VRAM-éhoz képest.
A hírnek meg örülök, bár az egyik szemem sír. Miért csak a középkat? Amúgy sem nagy durranás eddig ez a 2xxx-es sorozat, még ebből is a butított verzió...?
[Szerkesztve] -
válasz
juliabrilke #83 üzenetére
Persze tartalék kártyának nagyon jó. A 60 dolcsi már nem is olyan sok érte.
-
X@b3e
addikt
válasz
venember83 #17 üzenetére
Hol láttal olyat, ahol azt írtam, hogy ez baj lenne?
-
juliabrilke
veterán
Én próbálkoztam a beszerzésével...de elég nehézkes. Azért meglepődtem, hgoy pl. a tuningot mennyire bírja. Még mindig keresem...hátha...
mod: 60$ + posta az ára a neten. Belefér..
Egyébként az AGP-ben ameddig van pénz (és mint látjuk van), addig fogják gyártani az ilyen kártyákat. Kiváncsi vagyok, hány százaléka az eladásoknak AGP-s videókari.
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Akkor ma ren is megunneplem az evferdulok:- ))) vegul is a agp miatt voltam kenyteln hazba rakni a cuccaimat, mert tul nagy volt az asztali konfig agp-s vga fogyas:- )))
udv
neduddki -
válasz
juliabrilke #80 üzenetére
Azt hittem ezt csak a japán piacon jelentették meg. De végül is mindegy, ritka, mint a fehér holló.
-
Csapi007
veterán
Hello
Már el kéne temetni az egész AGP-t a *****ba.
Ha a rialto chip nem is az AGP sebessége biztosan visszafogja...
Én még MM-ben vagy a madaras boltabn sokszor látok AGP-s kész gépeket. -
válasz
cskamacska #74 üzenetére
A PCI-nek nagyon kicsi a sávszélessége, már nem is adtak ki PCI-s kártyát még az előző generációból sem (ATI: X1000, Nvidia: 7000)
-
Hitman
aktív tag
''Nem tudom feltűnt-e, hogy az X1950PRO (Én szériát írtam, ide értem az XT-t is ami picit izmosabb) középkategória (mindig is az volt), és annyit fogyaszt, mint egy felsőkategóriás VGA?''
Természetesen nem, de AGP-csatolón már egy idelye nem divat 8800xyz szintű vga-t kihozni szal más a viszonyítási alap, nincs pci-e high-end kártyával egyenértékű agp-s verziót, ha másképp lenne, 8800 gts/ultra mittomik lennének. Maximum a felső-középkategória jelenik meg ezen a csatolón(pl majd 2600xt), annak meg nem kell annyi nafta, ami indokolná a ''20 tápcsatis'' blabla...
Hozzáteszem a hír sem említett 2900XT-t és hasonlókat, agp-n felesleges emlegetni felsőkategóriát, mivel igazából nem is létezik. -
cskamacska
addikt
Én meg azt reméltem, hogy a PCI(grafkártyák terén) túléli az AGP-t.
De van egy olyan érzésem, hogy az Radeon X1300-as és Geforce 7300-as kártyák után nem jön ki az újabb generáció PCI-ra.(ez még nem tudható, hisz még az új PCI-E-s alsó kat sem érkezett meg, a PCI-os meg jó esetben is pár hetes/hónapos fáziskéséssel érkezne meg)
Viszont az jópofi volt, hogy a PCI-X-es vidkarik ''túlélték'' az AGP 2.0 szabványt. Akkor jelentek meg a Matrox e spéci szabványt használó vidkariai, mikor már mindenki AGP 3.0-ás kártyákat gyártott.
[Szerkesztve] -
shteer
titán
melyik AGP-s lapban lévő proci tudja még kihajtani megfelelően ezeket az új csodakarikat?
-
válasz
cskamacska #68 üzenetére
De ha jobban megnézed azt amit írtam, ez távolról sem mond ellent az én mondandómnak.
-
cskamacska
addikt
válasz
t72killer #65 üzenetére
ollie, t72killer: Ezt még az elöttem szóló cáfolta, idézem:
''ahol pluszmemóriához nyúl a 128mb-os kari ott bizony lassul jelentősen''
''igen, bűvészkedhetünk elméletileg'' ... ''de a 7300GT topikban néhány kolléga időt és fáradtságot nemkímélve tesztelgetett agp-s és pci-e-s kártyákat 128mb ddr3 vs 256mb ddr2 témában, és hát agp-nél szívás a 128mb, ha memóriaigény van''
Tény, hogy van határ miután a + memória nem boldogít, de egyes esetekben segíthet. Anno nekem is volt olyan, hogy egy játék egy 128 megás csökkentett memórajelű Gef4MX-en jól futott, míg egy 32 megás húzott Gef2 Ultrán meg játszhatatlan volt(régebbi játéknál a Gef2 volt agyorsabb)
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
Ez nekem új, nem hittem volna, hogy ennyit megél az AGP, vajon túléli még a PCI-E-t is?
-
Genialis
aktív tag
A Pcie nem utódja az Agp-nek. Inkább mind a kettő a pci utódja, csak más irányba elfejlődve. A Pcie teljesen általános kommunikációs interfész, az agp egy szükségmegoldás volt a videókártyák adatéhségének kielégítésére a pci korában.
-
válasz
cskamacska #61 üzenetére
szegény 7300-nak nem bőven elég 128mega
Uis összecsinálja magát az a kemény 8/4db shader, ha konkrétabb feladat elé állítják
A kor játékai nem csak RAM-ot követelnek, hanem kb 4xennyi feldolgozóegységet. -
válasz
cskamacska #61 üzenetére
A 7300 megjelenése idején tényleg túlzásnak tűnt a 256MB, ha figyelembe vesszük a kártya teljesítményét.
-
cskamacska
addikt
yeah whatever
Egyébként nem értem ezt a 7300GT 128MB rammal dolgot. Mióta lett sikk alulméretezni a memóriát?2003-ban már minden alsókategóriás vidkariból volt 256 megás változat, miközben még az akkori csúcskategóriáról is azt beszélték, hogy fölösleges rá a 256MB ram. Ehhez képest 2006 körül olyan alsó/közép kat gémer(legalábbis ezt erősítené meg a GDDR3-as memória) kártyát adnak ki, amire a kor játékai által megkövetelt ram felét rakják?
Vagy az egy turbocahe edition volt, és bíztak a PCI-E erejében?
(mint egy kis polskin: A lóerőket bátorsággal pótolom..
)
-
MZsoltee
veterán
Ezek a platform váltások... A legtöbbnek van értelme,de van 1-2 ami meggondolatlan! Lássuk csak: IDE--->SATA--->SATA2, AGP--->PCI-E--->PCI-E 2.0 (2.0
mér lesz 2.1 meg 2.2 meg 2....??) Igazából manapság kissé meggondolatlanul gyorsan vátogatják a csatolófelületeket!
Sata1: Megvette a szerencsétlen a SATA1 es lapot aztán vesz bele 1 sata2es winyót...
És most megveszi aszerencsétlen a 20-30-40kért az alaplapot PCI-E meg bika C2D procival és majd 1-2 év múlva nem tud bele karit venni, mert kevés a tejesítménye a foglalatnak! Vagy raknak rá 110 tápcsatit? Akkor meg minek a 2.0? A PCI-E és a 2.0 visszafelé kompatibilisek lesznek?
AGP még sokáig számolni kell vele, csak az gyorsíthatja fel a kihalását, ha ez eddig használt árstaratégiát még jobban felgyorsítják (miszertint az agp-s kari 10-15%kal drágább is lehet)
[Szerkesztve] -
válasz
cskamacska #44 üzenetére
A 7600GS már régen alsókategóira.
-
Hitman
aktív tag
válasz
t72killer #54 üzenetére
#45 hsz-ban írtam hasonlót
: '' Aki meg játékos
kedvű ráadásul anyagiakban is bővelkedik az úgyis platformot vált, ha még eddíg nem tette meg.''=''Aki 100k-s VGA-ban gondolkodik, az úgyis inkább vesz magának egy PCIe-es gépet...''
A remény hal meg utóljára...Részemről x-1950 pro az utolsó agp-s kártyám, átvészelek ezzel 1 vga generációt (ati 2xxx/ nv8) aztán pci-e 2-re csere...
-
-
WonderCSabo
félisten
Nekem AGP-s gépem van, de ha veszek, akkor inkább egy új PCIE gépet veszek. De hogy miből, ez itt a kérdés...
-
Hitman
aktív tag
válasz
Hun'reeth #51 üzenetére
''Viszont nem tudom ezek a középkategóriás kártyák mit érnek egy x1950pro-val szemben? '' - Annyit, ha leállnak az x-1950-es széria gyártásával, kiürülnek a boltok polcai lesz mivel kiváltani. Ha egyszer átállítják a gyártósorokat 2600xt/pro stb-re már nemigen gyártanak x-1950-et. (Ebben az esetben nem a teljesítmény, hanem a helyettesíthetőség a kérdés.)
-
Hun'reeth
őstag
Ez tetszik.
Viszont nem tudom ezek a középkategóriás kártyák mit érnek egy x1950pro-val szemben?
Persze a dx10 -en kívül.
Mondjuk valószínüleg lényegesen drágább lesz mint ugyanez pci-e -ben. -
Hitman
aktív tag
válasz
t72killer #46 üzenetére
Csúcskariknál sztem már nem csak az energia lenne a szűk keresztmetszet, hanem a sávszél is
Talán ezért nem hozta ki egyik gyártó se a high-end kártyáját agp-n, és nem is fogja szvsz, ha visszanézünk az elmúlt 1-2 évre max felső-középkategória jelent meg ezen a csatolón. MOD: Itt PCI-E-hez viszonyítva gondoltam, mert az hogy a 7800gs-t csúcskategóriába sorolták a maga idejében agp-n nem jelent semmit. Részemről nem is hiányzik a 80-100kfölötti vga...
8800Ultrát nemigen raknék AGP 8x-ra...-Elég nagy bukta lett volna az nv részéről ha meglépte/né ezt. (Pár fanatikus venné meg talán)
[Szerkesztve] -
DeltaPower
addikt
hát igen, a jó öreg agp-t nem könnyű kiirtani
patás vinyó is lesz még jó darabig aszem
-
radírfej
senior tag
válasz
cskamacska #44 üzenetére
igen, bűvészkedhetünk elméletileg a sávszélességekkel, de a 7300GT topikban néhány kolléga időt és fáradtságot nemkímélve tesztelgetett agp-s és pci-e-s kártyákat 128mb ddr3 vs 256mb ddr2 témában, és hát agp-nél szívás a 128mb, ha memóriaigény van, míg pci-e nél nem szívás, nincs lassulás.
-
Ősember
őstag
teljesen logikus lépés volt, a következö szériánál már ezt nem lehet majd elmondani
-
-
Hitman
aktív tag
''A legnagyobb probléma szerintem az energiaellátás. Nincs sok értelme 20 tápcsatis, AGP-s csúcskártyákat kiadni.''
Nemtudom feltűnt -e de ezek nem csúcskategóriás vga-k 2600 XT, 2600 Pro és 2400 Pro, inkább erős középkategória max (2600-as sorozat). A jelenlegi ''csúcs'' ATI/NV kártyákon sincs 2 tápcsatinál több X-1950 széria 7800gs/7950, sztem alaptalan aggódni.
(Az meg hogy mennyire hajtja ki, hát sztem egy 2400pro-t még simán elvisz majd egy 3GHz-es P4 vagy ezzel egyenártékű AMD, aki meg ilyen belépőszintű kártyát vesz úgyse játék miatt veszi, inkább htpc-be, többmonitoros használathoz, esetleg vivo miatt, ahhoz nem kell überbrutál teljesítmény. Aki meg játékoskedvű ráadásul anyagiakban is bővelkedik az úgyis platformot vált, ha még eddíg nem tette meg.
)
-
cskamacska
addikt
Jótanács, tényleg rosszindulat nélkül: ne tessék hülyének nézni a másikat.
A lassan alsókategóriába csószú 800MHz-es 128 bites memóriával szerelt Gef 7600GS sávszélessége 12.8 GB/s-re jön ki. Ez durván háromszorosa a 16x-os PCI-E áteresztőképességének. Ha veriolcsó 64-bites változatban nézzük azt a 800MHz-es memóriát(pl irodai vidkártyák), még mindig másfélszeres a különbség.
Magyarul, ha a vidkártya 3D-s alakalmazásnál kifogy a saját sokkal gyorsabb memóriájából, az már régen rossz, és szinte tökmindegy, hogy 2GB/s(8x-os AGP), vagy vagy 4GB/s(16x PCI-E)-os sávszélességen szenved.
(azt már meg sem említem, hogy mi történne, ha a egy 256 megás 57.6 GB/s sávszélességű memóriával szerelt Radeon X1950XT a jövő játékaiban kifogyna a memóriából, és a PCI-E buszon át a rendszermemórához kellene nyúlkálnia..)
[Szerkesztve] -
nap
addikt
Nekem sem akarodzik cserelni, csak mar gyengenek erzem a processzort (meg a vga-t), ebben a tokozasban meg mar nem nagyon van sokkal gyorsabb. Ha tudnek gyorsabb processzort venni, meg uj vga-t kb 50-60-bol megusznam, igy meg egy komplett gepet kellene ujjitanom, ami ennek tobbszorose.
A regi lapok szepen lassan kihullanak, uj meg nem nagyon jelenik meg agp-vel. Ezert gondolom a 2-3 evet. -
nesa
veterán
Amig a Media meg tesco arul szamitogepet addig lesz ra kereslet mert a paraszt megveszi aztan rajon hogy semmi nem megy rajta fejleszteni akar es mit talal benne egy ures AGPportot......
))
-
juliabrilke
veterán
Pedig annak idején hogy temették az AGP-t.. Úgy látszik, hogy még mindig megéri vele foglalkozni.
-
-
plömplöm
őstag
válasz
(Kolombusz) #34 üzenetére
vagy nem... várom a jövő hetet nagyon
-
-
Eagl3
veterán
válasz
(Kolombusz) #34 üzenetére
akkor meg pláne
-
KrAt
veterán
Amíg lesz vásárlóközönség, addig lesz AGP
Nem fog sztem egykönnyen kihalni..
-
-
Hack3er
őstag
Az AGP él és virűl ennek biztos így kell lennie.
-
nap
addikt
Lassan nem lesz ala lap. Ez fogja kinyirni, nem a szajkarate. Max 2-3 ev. Persze addig erdemes racsodalkozni, mennyivel gyorsabb a pcie.
-
Szép dolog a bejelnetés, kiváncsi leszek, mikorra lesz ezekből (v inkább a PCIe tesókból) termék a polcon, + mennyiért mérik majd kilóját.
Ma vetettem 1 sanda pillantást a PH!-s bazársorra, és konstatáltam, h a 939-es x2-k (3800+) olyan 6-7kFt-tal (=30%) drágábbak, mint az AM2-es darabok, a DDR1 RAM 2 gigája is olyan 3-4k-val drágább, az AGP-s vidkari is 5-10k-val drágább a PCIe-es megfelelőnél.
Ha mondjuk csak a lapot, és a benne lévő 512-1G RAM-ot akarja az ember megtartani, akkor a fejlesztés többletköltsége már kiad egy 1xerűbb AM2-es lapot... -
dokar
addikt
hű ez tök jó hír, mivel én is AGP-ben döcögök
-
LordX
veterán
válasz
venember83 #17 üzenetére
Talán az S3 Trio meg Voodoo2-k korában volt az, hogy nem nyúlt a VGA a központihoz, mert mindent eltárolt a sajátjában...
Jótanács, tényleg rosszindulat nélkül: Nézz utána, mit fikázol, mielőtt nevetségessé teszed magadat. -
dr faustus
senior tag
válasz
venember83 #17 üzenetére
vidkari csak ne nyuljon a rendszermemoriahoz, azert van vidkari a gepben s nem integralt vacak, h sajat memoriaval rendelkezzen!
Mi az, hogy ''csak ne nyúljon''? Ha kevés a memória rajta, akkor nem fér bele a sok adat. Ha nem fér bele, akkor a rendszermemóriából ''swappel'' a GPU. -
Keitaro
addikt
válasz
venember83 #17 üzenetére
Továbbá az is mellette szól, hogy egységes és könnyen bővíthető. Arról nem a megálmodói tehetnek, hogy a gyártók képtelenek elfelejteni a PCI sínt és végre PCI-E-re dobálni a hálókártyákat, hangkártyákat, tv tunereket, stb. Egységes archi pedig kevesebb hibalehetőséggel jár a kisebb bonyolultság miatt. Én szívem szerint már rég kidobtam volna az IDE-t és a PCI-t ha lennének megfelelő eszközök rá.
Vagy a nagyon fanok említhetnék az SLI lehetőségét. Tehát ha _csak_ a VGAra nézzük, sok előnye nincs a PCI-Enek, de ha mélyebbre ásunk akkor van. (pl régen egyébként minden a PCI sínen csücsült, igen durván lehúzva a sávszélt. Gondolj bele, hogy csak az merevlemezek másolgatása mennyit elvett belőle) -
orbano
félisten
válasz
venember83 #17 üzenetére
huha szerintem akkor szólj gyorsan a fejlesztőmérnököknek és a programozóknak, hogy álljanak vissza DMA-ra, mert venember83 megaszonta a frankót és az AGP és a PCI-E alapjaiban értelmetlen fejlesztés volt
-
venember83
nagyúr
pluszmemoriahoz nyul -> vidkari csak ne nyuljon a rendszermemoriahoz, azert van vidkari a gepben s nem integralt vacak, h sajat memoriaval rendelkezzen!
X@b3e: Igen, s miert lenne baj, ha most lenne AMD-knel ddr2??? Mindegy, ez off, befejeztem.
ftc: fogyasztassal kapcsolatban igazad van, ez tenyleg a pci-e mellett szol. -
plömplöm
őstag
jövő heti hír: az intel belátva és elfogadva a régi motorosok igényeit piacra dobja a socket478-as code2duo és core2quad processzorait
illetve mivel ati-ról van szó az amd teszi ugyanezt a megfelelő procikkal s754-re -
Loretto
veterán
válasz
strike-force #10 üzenetére
Igen mindig kap egy utolsó löketet. De amíg van igény, addig ki kell elégíteni.
-
törölt tag
válasz
strike-force #10 üzenetére
sztem meg egy darabig nem fogjuk eltemetni
foleg ha rajonnek, hogy lehet masra is hasznalni, nem csak videora... jonnek majd az agp-s hangkartyak, halokartyak, tv-kartyak -
ftc
nagyúr
válasz
venember83 #7 üzenetére
átverés szagu?
most gondolj bele
AGP max 25W
egy 8800GTX van ugye 2x PCI-E csati az 150W max és 75W max a PCI-E -ről 225W
AGP-n lenne 3 molex csati.....most gondolj bele ha pl egy PCI-n kellene 1Gb-t vonalat átpréselned...
illetve amit irtak,hogy ha kell plusz memo akkor valóban érzed az eltérést.... -
hányszor eltemettük/eltemették már az agp-t, mégsem sikerül tőle megszabadulni véglegesen... egyelőre. olyan mint valami makacs vírus.
biztos lesz majd még agp-s vga teszt itt a ph-n is még ebben az évben.
ja igen, vajon nV-ék erre mit lépnek? vagy esetleg a 8500-8600-as széria is lesz agp-n, csak én vagyok nem jól informált? -
radírfej
senior tag
válasz
venember83 #7 üzenetére
erre a 7300GT topikban találsz példát... agp 7300gt 128mb gdr3 vs. agp 7300gt 256mb ddr2...
ahol pluszmemóriához nyúl a 128mb-os kari ott bizony lassul jelentősen, ugyanez pci-e nél nem jelentkezik. -
X@b3e
addikt
válasz
venember83 #7 üzenetére
Ha csak akkor váltanának foglalatot, amikor gyorsabb az új technológia, akkor az AMD kb. most kezdene el gondolkodni a DDR2 memória-átállásra
-
X@b3e
addikt
Tök jó lesz egy ilyen kártya a HTPCmbe, remélem lesz vmi passzív hűtéssel ellátott jószág is köztük
-
Renwick
őstag
válasz
venember83 #4 üzenetére
Elvi maximális áteresztőképességről van szó, így rendben van?
üdv
R. -
venember83
nagyúr
az interfész áteresztőképességén kívül az AGP-s megoldásokat vásárlóknak ne kelljen semmiféle kompromisszumot kötni -> meg sehol se lattam, h az agp-s valtozata ugyanannak a kartyanak lassabb lenne...
Kulonben meg hajra ATi -
ftc
nagyúr
inkább tesztet mutatnának arról a fránya középkatról...
-
radírfej
senior tag
ez már a slusszpojén, vagy lesz még AGP 2017ben is?
mindegy is, amíg veszik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kizárólag Radeon videokártyákat forgalmazó Sapphire több DX10-es középkategóriás kártyát is kiad a régi interfészhez.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest