- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
LifeSpirit
tag
Sziasztok! Nagyon megfelelőbb témakört nem találtam erre amibe beírhatnám ezt a kérdést:
Ha 30/3Mbit/s-es netem(Fiberpower30) van,akkor milyen USB eszközt kell vennem a gépemhez a wifit akarok használni?
54vagy150 vagy 300M-eset????
szal:TP-Link TL-WN422G 54M USB adapter (5év gar.) vagy
TP-Link TL-WN721/722N 150M USB adapter (5év gar.) vagy
TP-Link TL-WN821N 300M USB adapter (5év gar.) -
amol
addikt
Hehe. Asszem ezt a topikot akár törölni is lehetne
-
amol
addikt
Na ha valakit érdekel még rajtam kívül, akkor Bécsben láttam egy Belkin WUSB hubot potom 200 Euróért. Nem vettem meg.
-
amol
addikt
Úgy látom ez továbbra is csak engem érdekel
Nem lesz ebből már semmi. -
amol
addikt
-
amol
addikt
És még mindig semmi.
-
amol
addikt
Semmi hír?
-
amol
addikt
válasz janpotocki #28 üzenetére
Engem pont a hub érdekelne, hol kapok ilyet?
-
amol
addikt
No. Lehet már kapni ilyet valahol? Már lassan két éve beharangozták, azóta várok rá.
-
ody42
senior tag
válasz Jim Tonic #23 üzenetére
A titkosítást valszeg sehogy sem fogják megoldani, mivel csak nagyon rövid hatótávolságra működik, infra és BT esetén sincs titkosítás tudtommal. (ill. BTnél van vmi frekvenciaugratás, amit nehéz követni, ha csak passzívan lehallgatsz, de annak is inkább a zavartűrés miatt van szerepe, nem titkosítás miatt)
-
nagyúr
Ahogy a BT sem terjedt el minden nyomtatóban, vagy egyéb perifériában, ennek sem jósolom, hogy egyhamar megjelenne a cuccokban. Kíváncsi leszek, a titkosítást mivel oldják meg.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
t72killer
titán
hehe, ez a mikrós ötlet jó, h szivatni akarjuk a szomszédot
Egyébk nem a teljes spektrumot, csak 3.1GHz felett, azaz a wifi-bluetooth frekit meg a GSM frekit nem zavarja. (a mikrót annál inkább, ugyhogy vigyázz nehogy odaégjen a csirke)30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bambano
titán
Engem az izgat, hogy 0-10Ghz tartományban beteríti az egész spektrumot? Mert abból balhé lészen, ha a szomszéd bedug egy ilyet, nekem meg leveri a 900/1800Mhz-es mobilomat, a 2.4G-s wifimet, az 5.xG-s a-s wifimet és megszűnik a teljes kommunikáció a lakásban, majd én bekapcsolom a mikrót, ettől megsül a vevője....
Nyugtassatok meg.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
mr_ricsi
veterán
''A nyomtatós kérdésed meg úgy hülyeség ahogy van, miért ne tudna egy nyomtató több forrásból nyomtatni? 'Hálózati nyomtató' mond valamit?''
Ha a 8-10 ezer Ft-os USB-s tintás nyomtató ''hálózati nyomtatóvá'' válik attól, hogy a drótnélküli USB hubba dugod, akkor neked hanyatt becsókolok!
'''Hálózati nyomtató' mond valamit?''''
''Print szerver'' mond valamit?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
Tud erről a technológiáról valaki konkrétat?
Mert a kép alapján nekem az jön le, hogy egy USB kábel drót nélkül megvalósítva.
Vagyis ha a boltban veszek egyet, akkor megkapom a 2 végét, egyiket a pl. nyomtatóba, másikat az asztali gépembe, és a notebookommal csak úgy tudok nyomtatni, ha az asztaliból kihúzom az egységet, és átdugom a notiba.
Vagy mit-hogyan lehet konfigurálni, egy printerre több adó is küldhesse a jeleket. (És szegény inteligencia nélküli nyomtató hogyan dönti el, hogy melyik ráküldött doksit nyomtassa ki )Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
kzoltann
aktív tag
ennek nem latom az ertelmet... ha vmi usb cuccot csatlakoztatok a gephez akkor valoszinu hogy utana a gepet is hasznalom, mert vagy nyomtatok, vagy felmasolok valamit vagy ilyesmi, szoval igyis-ugyis oda kell mennem a gephez.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
A sok kritizálónak ''üzenem'', akinek nem tetszik, az úgy sem veszi meg!
Egy felhasználási terület:
Webkamera! Van kettő, kirakom az erkélyre, és máris Hawaii! Tehát, ''fotózhatom'' a madarakat. Az most részlet kérdés, mekkora felbontásban, de mivel ezt mondjuk egy etető közvettlen közelébe is be tudom rakni, ergo, relative jó képeket lehet készíteni vele! Nekem pl. konnektor (áram) van kint eleve, de ugye valahogyan USB hálózatot elfelejtettek anno, 25 évvel ezelött kiépíteni! Ja, az igaz, hogy a gépem a fal másik oldalán van, de semmi kedven átfurni, vagy megkerülni! CSAK az ár kérdés, de gondolom, relative lemegy elég gyorsan, nem lehet drága előállitani, főleg, mert úgyis madeinchina lesz!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
TESCO-Zsömle
titán
Nekem ez igenis kapóra jön!
Már régóta szeretnék egy HTPC-t, de a HTPC-házak a HIFI-hez képes nagyok, ormótlanok, egy standatd házhoz képest pedig rohadtul kicsik! Mondjon bárki bármit, egy 45x45x16-os ház igenis NAGY a HIFI-m legnagyobb komponenséhez, a 40x30x11-es erősítőhőz képest! Aztán gondolkozni kezdtem! Mi lenne, ha a gép továbbra is az asztal mellett lenne, csak egy kis ''díszdoboz'' lenne a HIFI-cumók között, benne egy kijelzővel, egy kivezérlésmérővel és még néhány aprósággal??? Annak nem kéne akkora hely mint egy dinoszaurusznak!
Igenám, de ekkor jött a probléma! Hogyan kommunikáljon a két egység egymással úgy, hogy ne kelljen egy bazivastag kábelt keresztülhúzni a szobán???
A válasz akkor is egyszerű volt! Valamilyen vezetéknélküli kommunikációval!
A megoldás viszont nem, mivel akkor még nemigazán volt olyan vezetéknélküli adattovábbító, ami alkalmas lett volna eme cél ellátására! Most voszont zöld az út ezzel a kütyüvel!
Tudom, hogy ez egy különleges egyszeri eset, de hidjétek el, van még sok ilyen egyszeri eset!Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem t72killer hsz-ében van a lényeg:
Ez még csak a kezdet, az lesz a cél, hogy ez ne egy hubba legyen beleépítve, hanem az eszközbe magába. Azaz tulajdonképpen olyan legyen, mint a blutooth, csak nagyobb sávszélességgel. -
sekli
addikt
WiFi router USB-vel jobb ötlet szerintem...
-
Szanya
tag
Kezdetnek bíztató és bizonyos esetekmen nekem is jól jönne. Annak ellenére, hogy a felhozott kifogások többségével is egyetértek.
Szerintem ez kb. pont arra jó, hogy egy notit simán megfordíthass az asztalon anélkül, hogy lerántanád a projektort. Vagy egy prezentáció alkalmával ne a kábelzsungel foglalja el azt a kis helyet, ami rendelkezésre áll.
[Szerkesztve]''Szanya csak egy van.''
-
t72killer
titán
válasz macilaci78 #7 üzenetére
Igazabol annak latnam ertelmet, ha az USB-s eszkozok helyett jobban elterejdnenek a wireless cuccok, pl a fenykepezogep-webcam csatlakoztatasahoz ne kelljen kabel (tudom, van mar ilyen, viszont aszem csak a wifi-frekvencian, az meg kellhet masra) , itt viszont a HUB-ig uis kell kabel, csak tulbonyolitja a dolgot azzal, hogy egy hubot is rak a gep es az eszkoz koze
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
macilaci78
nagyúr
Amit nyer a réven, elveszíti a vámon. nem a PC-be, notiba kell dugni, hanem konnektorba, mertt önmagában még egy 10fillérset sem tölt fel elektrosztatikusan, nemhogy egy pendrive-ot kiszolgáljon áram nélkül. Ha már konnektorba kell dugni valamit, akkor az legyen a gép, és rajta a párezres USB-hubok. Ez egyenlőre csak rongyrázás, ersze jó, hogy halad a technológia jó irányba, de ez a tudását tekintve egy bibibííí, nekem ilyenem is van kategória.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Devid_81
félisten
És a Wusb hubba egy usb-s wlan és egy rádiós egér+billentyű combónak az adó része és már mehetsz is a notiddal
Kár hogy áramot nem lehet ''szálítani'' a levegőbe vezeték nélkül....(vagy mégis?!)...
-
Senior tag
aktív tag
Az a viszonlyagos mobilitás igen csekély, az ígért 3 méter nyilván ideális esetre vonatkozik, az 1-2 méter meg kábellel is áthidalható, vagy nincs is rá szükség. Szóval egyelőre ezért (kivételesen) nem lelkesedek.
Ugorgyunk!
-
kowk
tag
vegre! az arrol nincs valami hir?
-
Csapi007
veterán
Hello
Okos kis szerkezet, de minek akkora frekvenciatartomány?"Csak úgy mondom"
-
Gerr'y
senior tag
''A WUSB 3 méteres körzetben 480 Mbps, 10 méteres körzetben 110 Mbps elméleti maximális átviteli sebességet érhet el.''
Ez igen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest