- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
-Devil-
aktív tag
Részben igazad van, az NForce2-es lapok tényleg kényesek egy picit. A haverom rakott össze magának egyet, és én is összedobtam egyet az unokaöcséimnek. Mindkettő Asus A7N8X lap, bennük egy AMD 2500+. Ő napokig szórakozott, mire összeált a gép, én egy délután alatt összeraktam az egész gépet (az övébe csak a lapot kellett beletenni, amit én csináltam az darabokban volt). Vagy mázli, vagy töketlenség. :DD Ahogy én látom a helyzetet: Az Nforce2 lapok ugyan kényesek, az összerakásnál és az első indításnál lehetnek vele gondok, de utána megy mint a távirat. :D
Amúgy igazad van a via-s lapok is jók, én már két éve hajtok egy KT133A-s lapot, és semmi gondom sincs vele, stabil és gyors (igaz tegnap lemerevedett párszor, igaz nem csodálom, elég meleg volt a gépházban). Eddig minden új eszközt zokszó nélkül bevett első próbálkozásra. Legutoljára egy SCSI vezérlőt kapott, a telepítésére tényleg lehetett mondani, hogy Plug & Play :D (Nem Plug & Pray :((( ), semmi fennakadás, minden egyből ment. -
-Devil-
aktív tag
válasz
GigabyteFan #35 üzenetére
Bocsi, egy picit elnéztem a dolgokat. :D
Én az Asus A7V600-ast és az A7N8X-et (sima) vetettem össze. Azoknak szinte azonos az ára, elfelejtettem, hogy az A7V600 mindeféle extrával fel van szerelve. Engem az sok extra valahogy hidegen hagy... -
-Devil-
aktív tag
AMD platformon kb. ugyanannyiba kerül egy Nvidiás lap, mint egy via-s. Ha Intel oldalon ugyanannyiba fog kerülni, mint a via chipsetes lapok, és még jó is lesz, akkor állni fogja a sarat az Intel chipsetekkel szemben.
''az nV még mindig nem hozta ki a SATA-s déli hídját''
Megint a mézes madzag. :) Emiatt meg szerintem egyenlőre felesleges aggódni. Egyrészt még az ATA133 sávszélességét sem tudjuk kihasználni, RAID van sima IDE-vel is, másrészt, a Serial-ATA winyók között a választék egyenlőre ''szerény'', és nem nyújtanak annyival többet mint a sima IDE winyók (A WD Raptor-t leszámítva :DD). -
-Devil-
aktív tag
Kipróbáltam és használtam már több Intel chipset-es lapot is. (Egy régebbi még most is megvan) De nem estem hanyatt tőle. Van aki szentül meg van győződve arról, hogy csak az Intel chipset jó. Én nem vagyok ilyen fanatikus.
Minden cégnek lehetnek ballépései, ez alól az Intel sem kivétel. Ha jól emlékszem, még a P3-as korszakban volt egy iszonyúan rossz chipsetje. A Via és a Sis is ugyanígy hibázott 1x-2x. Sőt az AMD-nek is volt 1 bakija a 760MPX chipsethez kapcsolódó déli AMD híddal, nem volt jó benne az USB (A 760MPX a duál procis változat, asszem a simához tartozó ugyanígy hibás volt). Ennek ellenére én szívesen használnék egy ilyen chipsettel szerelt lapot (Asus A7M266-D például, igaz ehhez adnak egy 4 portos USB2.0 kártyát :D ), igaz öreg már, de még mindíg elég nagyot tud ütni. ;] Mindegy, ne veszekedjönk, fő a béke. :P
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest