- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
bazz, esküszöm aszittem, valami földrengető felfedezésről van szó, azt valami szutymák függvény, amire bárki 5 perc alatt rájön...
-
tomcs
őstag
keress ra, van belole tobb is.
amugy jo 5let ez a jelszogeneralosdi, egeszen addig amig ugy igazan el nem terjed... mert akkor mar megeri ''specializalodni'' a toresere
mondjuk fene tudja, aki bruteforce pl elegge sokretuen hasznalatos ''technologia'', sulis mailcimem anno nekem 6 karakteres azonositoval keszult, es szepen kaptam 1 ures fiokot. csoporttarsame akinek a neve elegge 4 betus meg egybol 1 csomo spamet. hat igen, a nagyobb mailszerverek ismert cimek... -
BobMaster
senior tag
Most már az is része lesz a Moore törvénynek, hogy ''a jelszavak hossza évente megduplázódik'' ??:D
-
a titkárnős példára gondoltam jelenleg. aki rendszergazda, vagy ehhez közeli állásban dolgozik, annak előbb-utóbb úgyis kifejlődik néhány ilyen célokra használatos agynyúlványa :DDD szal nem ott van a gond. a mezei lúzör felőli oldalon a windoze nem nagyon szokta korlátozgatni a jelszóhosszúságot egy ésszerű határon bellül. és egy ilyen Himnusz-strófát, hogy ''Szánd meg Isten a magyart/Kit vészek hányának'', már csak az archaizálásai miatt sem nagyon fog mással feltörni, csak brute force-szal. legalábbis ki az a marha, aki az archaikus meg a tájszavakat is berakja a szótárába?! :DDD
-
csabika25
aktív tag
Szabó kolléga üzeni:
Peremfeltételek: 26 (21+5) betűs angol ABC, a blnOnVowel=True/False (a magán és mássalhangzók váltakozása) miatt a |magánhangzók-mássalhangzók|<=1
8 karakteres random jelszó lehetséges száma: 26^8=2*10^12
A Moore algoritmus által generált jelszavak száma (a peremfeltételeknek megfelelően) legyen annyi, mint a 8 karakteres random száma: 21^6*5^6=1,34*10^12 vagy 21^6*5^7=6,7*10^12.
Egy ilyenből vagy egy 12 vagy egy 13 karakteres jelszó ér fel a 8 karakteres random jelszóval. -
csabika25
aktív tag
Igen, én vagyok a hülye. Még reggel van...:(
P.s:
- Tévedni emberi dolog. - mondta Ádám és eldobta az almacsutkát.
- Tévedni emberi dolog. - mondta Éva és felvette a kígyóbőr cipőt.
- Tévedni emberi dolog? - tűnődött el Isten és kiűzte őket a Paradicsomból.
Sőt:
Tévedni emberi dolog! Mondta a sündisznó, és lemászott a drótkeféről. -
Adi
senior tag
A unixos pwgen is ezt csinalja, csak kicsit hosszabb ideje. Jo reggelt. :(
-
freya
aktív tag
Na de kinek volt a fantasztikus ötlete egy jpeg screenshotként felrakni azt a pár sort? :))))
-
faster
nagyúr
2-3 éve mi is csináltunk valami hasonló jelszógenerátort webes usereknek. Nem értem én sem, mi ebben az új.
-
Goose-T
veterán
Na ennek a Moore-nak is rettentô sok szabadideje lehet, hogy ilyen hülyeségekkel múlatja az idejét. A Windows NT-kben pedig már ezer éve meg lehet adni korlátozásokat a jelszóváltoztatásra, pl. nem lehet az utolsó x jelszó egyike sem, min. y karaker hosszú lehet, stb.
-
Cheng
csendes tag
Csak gratulálni tudok Karl Moore úrnak, akinek ''FANNNTASSZTIKUS'' találmánya megváltoztatja a világegyetemet. Title: :C
Kb. 1970 óta használnak ilyen cumókat a rendszergazdák. -
samson
tag
Ezt a technikat en mar evek ota hasznalom.
-
ody42
senior tag
erről már Kevin Mitnick könyvében is olvastam, ennyit a hírről...
-
L3zl13
nagyúr
Ezzel a kis függvénnyel Moore uraság töredékére csökkentette a variációk számát, meggyorsítva a bruteforce-os kódtörést. :F
-
szerintem ennél sokkal megfelelőbb egy 2-3 sornyi versidézet. visszafejtésileg az a 20-30 karakter garantáltan kellően hosszú ideig fekteti meg a jelszótörő cuccokat. :DDD pár verset meg mindenki tud kívülről. :P
-
dabadab
titán
Felismerte vki, hogy milyen nyelven van ez a fuggveny?...
Aktív témák
ph Egy kis ötlet nagyban megkönnyítheti az észben tartható jelszavak előállítását.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- EA Sports WRC '23
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest