- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
anulu
félisten
Na, hogy uppolták a topicot, megláttam off kérdésed is. offban válaszolnék. Nagyon jó! Bár egy picit drágálltam, de eddig nagyon megéri. ~2 hónapja nyúzom (nem kicsit), és nagyon ott van a toppon! Részemről erősen ajánlott a megvétele!
Ha lesz BTX, ragaszkodni fogok a Chieftec táphoz... -
biga
őstag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy Mo.-on ki forgalmaz ilyesmi házakat?
Egyébként - mivel látom, sokan érdeklődnének a BTX után - egy kis szabványleírás: [L]http://www.formfactors.org/developer/specs/BTX_Specification%20v1.0a.pdf[/L]
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
_Volkovy_ #47 üzenetére
egyébként tényleg ízlések és pofonok, mert én meg pontosan ezeket a letisztult minimal design-os házakat szeretem a legjobban, amiken semmi csicsa, semmi okoskodás. és 7 db 5''25-ös hely van ezen, ami nekem befutó közé sorolja majd ezt a házat:)
talán még az aljáról meg a tetejéről tűntetném el a sötét csíkokat, szintén alu színre változtava.... :) -
_Volkovy_
nagyúr
A gyönyörű Chieftecemet nem fogom lecserélni ilyen randaságokra..
Majd ha kijön a BTX-es Chief,lehet megváltozik a véleményem :D -
az én kis antec sonatamat nem fogom lecserélni egy ilyen sz@rra. :((( miért kell egy új szabványt csak azért létrehozni , mert vki át akarja rakni a tálcát a másik oldalra. lehet, hogy vak vagyok, de nem látom, hogy miben tudna ténylegesen többet egy normálisabb atx háznál. :(((
-
Nos.
Én anno az ATX-re való átálást sem értettem meg, bár így utólag 2 szempontbol jó. Nem kell a géphez nyúlni, ha ki akarod kapcsolni. A másik meg, hogy a régi balfácánok, akik anno a tápkábelt az alaplapra fel tudták rakni felcserélve, azok mára kihaltak, vagy más hobby után néztek :D
Az viszont érzénenyen érint, hogy ezért most megint át kell rendeznem majd az asztalomat, mert eddig a gép a jobb kezemnél volt, és ha bele akartam nézni, csak ház oldala letol hátra és kész. Erre most átrakják az alaplapot a másik oldalra :( -
reandre
tag
van de nemis kevés...
tápkábelre jobb megoldást nem látok, ez így jó, esetleg valami olyan, aminek van egy kis ''pattintós zárja'', mint az RJ45ös /LAN/ csatinak...
SATA jó ötlet, meg azis, hogy kevés kábelent több adat... még nem találkoztam vele /sajna, 845ösökön még nem volt/, ugyhogy nemtom mire gondolsz...
azt a bazinagy helyet, amimeg ottvan a BTXlapok elején, kihasználhatták volna... mongyuk oda teszik a PCIX csatit, és ezentúl egy spec. panellel lett volna kivezetve a hátlapra a VGA csati, merthátugye az alu merevítőt ami a karik hátán van, egy egyszerű mozdulattal el lehet távolítani... és akkor nem lenne az, hogy a VGA hűtés belelóg az alaplapba... dehát a logika általában az utolsó szempont ilyenkor... -
Integra
titán
jó, ezért a névért már a gyökér marketingesek a felelősek.... :DDD
ami a hengerelt kábeleket illeti, látod hány évbe telt mire ide jutottunk, és még most is aranyban mérik az árát, ami egy non-sense...
ahogy egy non-sense hogy nem képesek az ata csatlakozókat meg a tápcsatlakozókat lecserélni valami kultúrált könnyen csatlakoztatható valamire.
most csak hasra vágok, de mi lenne ha minden végre LAN féle kábellel csatlakozna egymáshoz? lehet hogy nem lenne kábelszakadás többet vinyó basztatáskor???
szóval azér van mit még javitani:) -
reandre
tag
azé nagy fantáziára vall, a BTX elnevezése: Balanced Thecnology eXtended
ebből gondolom ki lehet találni az ATX Advanced Thecnology eXtended, az AT pedig Advanced Thecnology volt...
de nekem is tetszik, kivéve a riseres megoldást... akkormár ne riserkari, hanem hengerelt kábel...: kevesebb hely, jobb légáramlás, és még stílusosabb is, mint a riser... -
Integra
titán
jó lesz ez a BTX, okos megoldás, és igen ideje van már tovább lépni.
tulajdonképpen azt a kémény elvet követi a BTX ami a macintoshnál ügye arról szól hogy nincsen venti benne....
a mac ebben a szempontban csak egy ici picit szarrá kalapálja a pc-t, no de nem baj:))) -
kzoltann
aktív tag
mi az az ures resz ott az aljan? nem értem :D
hogy van ez a BTX hol lehet rola olvasni? -
Cruz
aktív tag
Kis OFF:
Hasonlóra fáj a fogam (táp), megbízható, jó, tuti választás???
ON
Nem tetszik a ház, a mai normális hűtésű házakat egész jól és csendesen át lehet fújatni, akár még a tuning mellett is. Szóval szerintem vmi nagyobbat kellett volna dobni, mert így elég soványka a hír (Lian-Li id vagy oda). -
eddie303
őstag
Nekem az a verzió kellene, amelyikben Mac G5 van :) Amúgy meg ha így haladunk, lesz CTX szabvány, ahol az alaplap a ház tetejébe lesz beszerelve fejjel lefele :) CTX szabvány azért nem lesz, mert már van CTX moncsigyártó, képzeljétek el, mi lenne, ha az is ilyen érzékeny lenne a nevére, mint a Microsoft, kiperelte volna a szabványokat, most A-X meg B-X lenne ATX s BTX helyett :DD
-
LukE
veterán
heylesbitek:
1: egyáltalánnincs nagyker, aki jelenleg tartana raktáron, kellynél régebben láttam árlistában néhány régebbi modelt, de lehet, hogy csak veletlenul ott maradt.
2: nem, annal picivel tobbe kerulnek:D
3: elnezegetve a likakat rajta, ez meg ATX, csak at lett pakolva a talca a masik oldalra. Ha BTX lenne, akkor ''alul'' lennenek a kartyak. vagy kiszerelheto a kartya rogzitom es van rajta eleg lik, es belemegy mindketto.
4: hat ja. -
Male
nagyúr
''a karik ezentúl pofával fölfelé néznek majd'' -> egyáltalán eddig miért csinálták lefelé, az ISA még fordítva volt, a PCI-nál lefelé fordították (így egy ISA és egy PCI slot osztozhatott egy résen a házon, ez még értehtő), de az AGP-nél megfordíthatták volna, elvégre az várható volt, hogy a videokártyák jelentősen melegedni fognak.
Ennek a BTX-nek nem sok értelmét látom, mert nem tűnik sokkal jobbnak a szellőzés. Elég lett volna a PCIe-t megfordítani a videokártyák miatt, és maradhatott volna az ATX. Persze akkor nem lenne annyi haszon... -
reandre
tag
viszont van benne használható dolog... pölö, hogy a vinyórackeke lekerültek a deszka alá, hogy a karik ezentúl pofával fölfelé néznek majd /ami ugyebár egy hűtőbordás megoldás esetén igen jól jöhet, ha alávan támasztva a borda, nem pedig lóg/ valamint, hogy a karikat a végükön is fogja majd egy kis fül...
és ahogy látom, hálistennek a moddolhatóságot sem veszik el az emberektől, csak ezután a monitor másik oldalára kell tenünk a gépet, és rádiós egeret kell beszereznünk... :P -
MarKoo
addikt
Szerintem jól néz ki, de ízlések és pofonok különbözők. :B
-
XeeN
senior tag
Ronda... Szerintem a hír inkább a BTX-ről szól. :)
-
anulu
félisten
Szerintem baromi ronda. Pontosabban giccses. Azt pedig szívből útálom. Ez az egyik. A másik pedig, hogy nem értem, miért van szükség a BTX-re. Szerintem elég használható az ATX, és megszoktam, hogy a jobb lában mellett világít a gépházam. Amíg nem lesz ''kötelező'', addig tuti nem váltok, akkor is Chieftec lesz a kiválasztott. Vagy Tt.
-
detri
aktív tag
Én is pont ezen vagyok kibukva, h tegnap vettem végre egy rendes házat és tápot, oszt' lehet, h jövőre meg kell tőle szabadulnom.. :F
-
ithomas
őstag
Hmm!Engem ez fogott meg:''Egyelőre még lehetséges a régebbi, ATX-es tápegységek beszerelése.''A klerdes hogy az egyenlore mennyi idot is jelent?NAGYON ideges lennek ha a most vasarolt(vasarolando) 20 ezer forintos tapot mar nem lehetne hasznalni a kovetkezo alaplapokhoz...Tenyleg,a btx-es alaplapok tap csatlakozoja is mas lesz?
-
Obi-1
őstag
Szerintem is nagyon a G5-re emlékeztet. Pont azért tetszik! A belseje is jónak tűnik, pozitív, hogy a tápot mégis meg lehet tartani. Kicsit fura, hogy a vinyóhelyek ilyen szeparáltan helyezkednek el a légáram szempontjából, nekik akkor külön hűtés kell.
-
Enemy
aktív tag
Ki volt ez az idétlen... Még valaki kitalált valami hogy ne legyen egységes ez a k..t pc cserebere.. de leszenek balakok akik ezt is megveszik... mi változik? ugyanazt a procit és vga kártyát kell hüteni? a termelt hö ugyanakkor a ..áááá kezdek rájönni már megint politika van a háttérben..... bal oldal.. jobb oldal.. . pofozzuk csak a kakit...
-
Yutani
nagyúr
Engem nagyon is a Machiontosh G5-re emlékeztet, mintha annak lenne ilyen dizájnú háza.
-
Lacix29
őstag
Iszonyat jól néz ki!!! Már bele se merek gondolni, hogy ebből milyen durva lehet egy nagytorony! Eddig voltak szép házak, viszont ez gyöngyörű!
Nem értek egyet.
Nekem azok a házak tetszenek ahol rejtve maradnak a lemezegységek, mivel azok anyagukban (gagyi műanyag) biztosan nem passzolnak a házhoz.
Egyébként a kinézet eléggé a Mac G5-re emlékeztet, csak az jobban néz ki. -
engusz
veterán
Iszonyat jól néz ki!!! Már bele se merek gondolni, hogy ebből milyen durva lehet egy nagytorony! Eddig voltak szép házak, viszont ez gyöngyörű! :B
-
Doviziozo
aktív tag
Babakocsi helyett jó lesz :D
-
marso
tag
1-2 hónap alatt elég otvarul fog kinézni az a fémháló a földön tárolt gép, és a szívó venti miatt.
-
ody42
senior tag
számítógépház gurigákon...na aki ezt kitalálta :(((
Aktív témák
- Netfone
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- Milyen program, ami...?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest