- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Állvány topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabika25
aktív tag
Ez egy nagyn jó ötlet, és őszintén szólva én évek óta vártam ezt a bejelentést. Persze nagyon sok buktató is van a dologban. Ha Bojár úr engem kérdezne (ahogy nem fog
), mint a két informatikai elitegyetemet (BME, ELTE) belülről ismerő, és ott időnként oktató ember, a következőket javasolnám neki:
1., Ez az egyetem ne legyen újabb Gábor Dénes Főiskola vagy IBS. Ha tényleg jó egyetemet akar, akkor nagyon meg kell válogatni az emberanyagot, ami a tandíj miatt nem lesz könnyű. A jó képességű diákoknak még mindig egyszerűbb lesz a BME-re menni.
2., Nagyon válogassa meg az oktatókat is. Én kétféleképp raknám össze az oktatókat. Egyrészt elhoznám azokat a 25-35 közötti embereket a jelenlegi egyetemekről, akikben megvan az elszántság arra, hogy változtassanak. Jelenleg az agyhúgyköves öreg professzorok, a már semmit sem tudó akadémikusok érdekszövetsége semmilyen előrelépést nem enged a fiatal, tehetséges és lelkes oktatóknak. Az informatika túl gyorsan változik ahhoz, hogy ezek az érdekszövetségek irányítsák az oktatást. Másrészt bevonnám azokat a szakembereket, akik jelenleg idehaza egy-egy szakterületen kimagaslót alkotnak. A jelenlegi magyar felsőoktatásban alig vonnak be külsősöket, ezért van az, hogy a frissdiplomásoknak gyakorlatilag nincs semmi képük a piacról.
3., Szoros kapcsolatban maradnék az iparral. Onnan támoatásokat is lehet bőven szerezni, és lehet tudni, hogy mire van igény. Ha jó a kapcsolat, akkor bizony K+F együttműködések is létrejöhetnek, amik hosszú távon fenntarthatják az egyetemet.
4., Indítanék egy villamosmérnöki szakot is.
5., Az egészet a BME MBA mintájára működtetném. Ki azokkal az oktatókkal, akik nem tudnak minőségi oktatást csinálni.
6., A szememet folyamatosan a konkurrens egyetemeken (Prága, Varsó, Kijev, stb.) tartanám, mert náluk kell jobbnak lenni. Ez vonzza a külföldi diákokat, akikből szintén jól meg lehet élni.
Tömören ennyi. Ha jobban belegondolok, nem is lenne baj, ha Bojár úr engem is megkérdezne.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Házimozi belépő szinten
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kés topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Update 07.08. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest