- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
Aktív témák
-
HiperG
addikt
ASUS A9200SE 64MB TV OUT AGP - 13780 (17225) Ft
ASUS A9600SE 128MB TV/DVI AGP - 30780 (38475) Ft
ASUS A9600XT 128MB VIVO/DVI AGP - 52420 (65525) Ft
ASUS A9800XT 256MB VIVO/DVI AGP - 135180 (168975) Ft
(E-Connect) -
Előre bocs az offolásért, de nem tudtam szó nélkül elmenni a nicked / képed / titulusod előtt. Nagyon eredeti, gratulálok! Ezerszer inkább ez, mint a z X-edik ufófej...
-
Grafman
aktív tag
De még nagyobb gáz ha pl az Nvidia kártyái nem mennek a ''*bizonyos gyártótó*'' chipsetjével szerelt alaplapjaiban csak 4X-es helyett csak 2X-es AGP-vel.
Az VGART driverjüket is úgy írták meg annó, hogy alapból 2X-es módban települjenek! Közismert és jóval elhíresültebb probléma mint a te példád.
Az ATI-k hírnevét most még tovább fényezheti az ASUS is, kinek van ezzel valami baja?! Ráadásul ha valakinek valami probélálya volt a Radeon-jával az az esetek többségében a kártyagyártó miatt volt és nem az ATI hibálya, ergó épp jókor lépett be -VÉGRE:))- a placcra egy igazán minőségi gyártó.
A Hercules után már most a második helyre saccolom az ASUS-t, némi idő elteltével és tapasztalatszerzés után pedig lemos mindent és mindenkit, ahogy azt az Nvidia fronton is tette. Ebbe csak az 'bukhat bele' aki mondjuk Powercolor-t vesz ASUS helyett, vagy FX5900-at Radeon9800XT helyett. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #96 üzenetére
Csak egy probléma van, hogy az Asus nem gyárt 9800 non-pro-t:(
-
Frederic
tag
válasz
GigabyteFan #92 üzenetére
Na jó de az ASUS.. Mondjuk Nekem eddig az ATI eszembe se jutott volna. És inkább kiadok +10k-t minthogy a valami egyéb márkával esetleg szívjak. Miután minimum 2 évre veszek videókártyát a +10K elviselhető még..
-
Versus
senior tag
Rideg tapasztalat! :)
Valamiért mindíg friss Asus cuccaim voltak az elmúlt évben és mikor jött a bejelentés általában megbeszéltem a boltban hogy nekem kell a cucc és mivel sokat járok a világban szerteszét kb tudom mi a megjelenési sorrend ami nyilván a disztribtől függ leginkább.Vagyis eddig úgy néz ki a dolog hogy először Japán,aztán a bejelentéstől egy hónap és Franciaország az első az EU-ban (a kezemben fogtam Asus SK8N+A64 egységcsomagot Dijonban) aztán Svájc és kb 2 héttel a hazai megjelenés előtt Ausztria és Németország. Ami reménykedésre adhat okot az a Ramiris (le szabad írnom úgy érzem) ''nyomulása'' Asus témában ,mostanában kezdem érezni hogy van gazdája a márkának az utóbbi cuccaim mind a Ramiris nagyker útján keveredtek kis hazánkba ,legyen nekünk jó és mindenki nyakig turkálhasson karácsonykor a friss Asus cuccokban! :) -
Frederic
tag
Sziasztok!
Tud valaki valamilyen infót a kártyák mikortól lesznek kaphatóak? Azt hiszem itt az idő, hogy cseréljem az MX400-omat :) és az ASUS-tól már mernék ATI-t venni. Szóval ne kíméljetek! :DD -
ZCoyote
őstag
Valójában ki dönti el hogy melyik a legjobb gyártó? Mindenki magában. Asszem ehhez nem kell köldöknéző bölcsnek lenni:)
-
ZCoyote
őstag
válasz
Ürgülfütty #69 üzenetére
nekem is ez az álmom:D
-
kalcika
tag
Hát ez miféle ökörség? ''...bunkosag, hogy mig az ATi nem volt ilyen jo addig nem gyartottak belole, aztan ahogy bejott az ATi-nak a buli, az ASUS egybol lecsap...'' Ilyen hülyeséget hogy lehet leírni? Naná, hogy nem gyártott addig, amíg az nVidia jóval jobb volt. Szerintem ez tök normális.
Egyébként, ha az Ati is így gondolná, egyszerűen nem adna nekik chipet, azt kész. De valamilyen hihetetlen :) okból lát fantáziát az ASUS-ban. Lehet fikázni bárkit, de asszem az eladási statisztikákba meg eredményekbe nehéz belekötni...
Ilyen hozzászólással csak magadat sérted meg... -
Hát ez majdnem felér egy népirtással :DD
Az ASUS-nak meg szerintem van alapja arra, hogy kicsit fent hordja az orrát. Én eddig nem nagyon csalódtam bennük. Az ATI-t nem ismerem, kicsit óckodtam is tóle, de ha az ASUS elkezdi gyártani, akkor nem lehet vele probléma.
PEACE :U -
Niquis
aktív tag
Nem gondoltam volna hogy ez az ártatlan(nak szánt) hozzászólás ilyen indulatokat fog kavarni. Már pont elült, és nem akarom felkelteni újra, de nem fogok megbújni a sötétben, mert úgy érzem, szólnom kell. Ha megnézi valaki a regisztrálásom idejét, látható, hogy nem tegnap vagy tegnapelőtt történt. Nem azért vagyok itt, hogy címeket hajkurásszak. Az igazat megvallva a legkevésbé sem érdekel, hogy mi áll a nevem alatt. Ezért a hozzászólásért talán tényleg illendő elnézést kérnem. Rossz pillanatban születhetett, ilyenből van nálam jónéhány. Legközelebb igényesebb leszek a fogalmazással. Félreérthető volt, erre utólag olvasva jövök rá...a lényeg az volt ami ''megfogott'', hogy miért mondja azt, amikor még 1 darab ati kártyát nem gyártott, hogy ő a világ legjobbja ebben a témában. Nem kételkedem benne hogy így lesz, de az én értékrendem szerint előbb bizonyítani kell mint mellet döngetni. Tudom, marketing meg minden. Értelmes kérdésemre pedig rájöttem, hogy magam is megtalálom a választ, ha utánanézek (pl elolvasgatom azon a pixeles képen). Tehát bocsi, emberek. De azért nem kell nekemesni mintha mittudomén népirtást követtem volna el.
-
GuMipOkE
senior tag
Hm... Nem azt mondom hogy nem láttál még azonos chipsetes, de különböző gyártó által gyártott alaplapot, vga-kareszt... De sztem ha kicsit jobban megnézel egy párat, akkor már ránézésre is felfedezel ''apró'' különbségeket. Nem beszélve arról, ha ismernénk a teljes folyamatmenetet a tervezéstől a gyártáson át a csomagolásig.
Ezek az ''apró'' különbségek különböztetik meg a kártyákat minőség, teljesitmény, stabilitás terén. De ha csak a ''csak Nyák'' lenne a különbség, az sem lenne elenyésző tényező. Főleg, hogy napjainkban ezek eléggé sokrétegesek. Az pedig, hogy milyen benne a vezető minősége, nem mellékes... -
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #70 üzenetére
Valszinű igen.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Ürgülfütty #69 üzenetére
Mi jöhet még?Ezek után az Nvidia teljes csődje,majd ATi monopólium,a kártyák árai meg az egekben :D
-
HiperG
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #70 üzenetére
Bőven :(
-
Ürgülfütty
tag
ASUS és ATi, te jó ég...:) Mi jöhet még? Remélem Radeon 9600Pro-t csinálnak, mert egy olyat bevállálnék.
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #66 üzenetére
Hát akkor kívánom, hogy szakadjon rád a bank :))
Azért rám is rám szakadhatna :DDD -
HiperG
addikt
Amúgy az eredeti A7N8X egész jó kis cucc volt...mikor sikerült elérnem hogy kicseréljék más típusra ilyet akartam...
De nemtom mi a plána abban hogy kihoznak egy jó alaplapot és annak kihozzák később -X változatát ami szar az eredeti meg eltűnik.. -
HiperG
addikt
Azért mert nem csak abban különbözik...
Az Asus megnyeste komolyan az -X szériát az eredetitőls sajna....
Ezért kelett nekem az A7V8X-X lecserélni...
Pl. jóval szarabb kondik vannak rajta...nekem 1,5 hónappal a vásárlás után elkezdedt komolyan szarakodni...volt hogy nem bootolt...
Ha neked is ilyen lesz tudd mi a problem ;] -
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #56 üzenetére
XT. A 9800Pro az R350-re épül az XT pedig az R360-ra. De ezt már kérdezte valaki és írtam. AKkor az másik topic volt :)
-
HiperG
addikt
ÉS akkor ezentúl az nVidia-s kártyákat ASRock néven fogják forgalomba hozni?;];]
-
Kirbly
aktív tag
reccs! en nemtom skacok mi a bajotok az asus-szal, de nekem nagyon bejon. most probalok osszerakni egy gepet es csak a videokartya lett volna vmi mas, ha az asus most nem durrantana az ati chipes kartyakkal. de igy lehet hogy egy 9600-t veszek majd, es igy teljesen asusbol lesz a gepem :))))
-
Loha
veterán
Na most már erős a motiváció, hogy ATI-t vegyek :)
Eddig a Club3D, meg hasonló gyártók visszatartottak. -
_Volkovy_
nagyúr
Ilyen esetekben(ha nincs beépített hőmérő)alkalmazni kell a precíziós KézrátéT módszert ami dívik mostanában a Ph-n :)
-
Alvin_ti4200
félisten
A 9800XT jobb a 9800Pro-nál?
-
ITEM
tag
Azthiszem az ASUS megőrült, nagyon rondák ezek a kártyák! Az ATI-val meg csak a baj van! Nemtudom hogy hova fog vezetni ez az egész, de lehet hogy csődbe megy a társaság, vagy kitudja lehet hogy valami ATI MBLASTER32 megfertőzte őket?DDD
-
Draki
aktív tag
Szerintem kár azon fenn akadni, hogy mit írnak ki ASUS-ék az oldalukon.
Láttunk már ennél 1000x durvább marketing szövegeket is.
Az ASUS Radeonok valószínűleg nagyon ütős kareszok lesznek (gyorsak, szépek, szobatiszták :)) más jelentkezők is erre a megtisztelő címre...
Majd meglássuk a teszteket! :)
OFF
Egyébként elég hülyén vette ki magát, hogy egy butus (tartalmatlan) hozzászólás miatt született még vagy 8-10 hasonlóan tartalmatlan reakció. Ja és Parci az nem személyeskedés, hogy vkit befenyítessz egy ''véletlen'' törlődéssel :).
Peace for all. Nincs szükség ilyen fölfortyanásokra. Nyugodtan és hidegvérrel is el lehet küldeni vkit a r*kba :D.
ON
---END--- -
maniac
senior tag
Nvidianak van homeroje?
Egyebkent megprobalkozhatsz te is ratenni! Sok sikert! -
maniac
senior tag
En ugy tudom hogy nincs benne homero, tehat sztem nem.
-
Keitaro
addikt
Nem, hacsaknem olyan kártyád van ami tudja ezt, de akkor az ott lenne a CD-jén.
-
Aram
tag
Cukrászdás hasonlatod sz*r.
Ha lenne cukrászdád és te csinálnád a legjobb vanília fagylaltot, akkor senki sem szólna, ha kiírnád, hogy itt kapható a legjobb sztracsatella fagylalt. Én nem sokat kételkednék az biztos. Így helyes a hasonlat.
Az, hogy miért az ASUS a legjobb grafikuskártya-gyártó?
Minden grafikus kártyájára 3 év garancia van.
A legjobb minőségű alapanyagokból állítják elő a kártyáikat.
Lefedik az egész piacot, minden szegmensben árulnak megfelelő kártyát.
Kitűnően alakítják át a gyártó drivereit. (Pl. ASUS kártyánál láttam Hz-enkénti képfrissítés állítást...)
TV ki-bemenet legegyszerűbben kezelhető.
+ még milliónyi extra szoftver, kábel, VR szemüveg, TV-BOX csatlakoztatás. Istenharagja :)
Hogyha nem az ASUS, akkor ki csinálja a legjobb minőségű grafikus kártyákat? Most, hogy az Ati chip-jeire is fog építeni, mostmár a leggyorsabbakat is ő fogja építeni, igen nagy valószínűséggel.
Mellesleg, én Gainward Golden Sample GF2 Ti grafikus kártyát vettem egy ASUS V3400 TNT után. Mindkettő VIVO-s, de visszasírom az ASUS driver lehetőségeit...
Ezek az érvek, amiket mondtam, teljesen chip függetlenek.
Aram, az éttermi kekec -
maniac
senior tag
Egyebkent az a legalso, amin van ket venti is veletlenul nem egy 9800 maxx vagy mi? tehat arra dual gpu-s cuccosra gondoltam.
-
maniac
senior tag
I hate ASUS! Sry, de nekem legutoljara egy 486-os alaplapom volt ASUS- mondjuk az nagyon jo volt. De az bunkosag, hogy mig az ATi nem volt ilyen jo addig nem gyartottak belole, aztan ahogy bejott az ATi-nak a buli, az ASUS egybol lecsap - Nvidias marketingesek, no comment :) - es ok a legjobb ''ati solution''. Ok a dijak ott az aljan, de nem a radeon kartyacsaladjaert kapta az ASUS. Aztan ha lebog tesztekben, esetleg langralobban a FlowFX... :DDD
Bocs akit megsertettem. :D -
robekri
addikt
Hát a ződike az úgy néz ki, mint egy G200 Matrox kártya sőt az még jobb is! ;];];]
Üdv.:Robe -
anulu
félisten
Az ASUS akkor nVidiát és ATit is gyárt, á lá Club3D? Érdekelne ez a 9800XT :)
-
Obi-1
őstag
Nem arról van szó, hogy nekem tetszik-e. Arról, hogy folyamatosan látom, hogy az újoncokat leszólják. A fórum meg nem arra való, hogy elüldözzük őket. Ez az oldal (közvetetten) az olvasókból él, és se te, se én nem járulunk jobban hozzá, mint az az újonc, akit nem túl szép stílusban felvilágosítottál.
A cikkek kritizálását én sem szeretem. De ez csak egy hír volt. Akkor esetleg ismét felmerül a kérdés, hogy a hírekről ne lehessen fórumot indítani.
''Egyébként ha zavar ,örömmel venném az újonc besorolást mert engem is bánt a tekintélyelvűség és az emberiség egyik legnagyobb hibájának tartom ,amúgy meg az ember vigyázzon hol lesz tag .... tudod az nem csak minősít hanem szerintem kötelez is valamire !''
Ezt nem értem. Mondtam én, hogy zavar, hogy te tag vagy? :U
Szerintem ez a mostani hozzászólásod is elég hírtelen. Nem éri meg így felkapni a vizet. Mindegy, ne is offoljunk itt, igazad van. Nincs veled semmi bajom, ha neked van velem, akkor szólj. -
Keitaro
addikt
Egyébként miért is az Asus a legjobb kártya gyártó?
Szvsz tényleg arcátlanság kicsit az a kijelentés. Majd 1-2 hónap múlva ha tényleg kiderül, hogy így van akkor írják oda. De így...
Holnap nyitok egy cukrászdát és kiirom, hogy I'm da best :))
Úgyse hiszi el senki amíg nem kóstolták meg a sütimet.
No mind1, ez nem Asus ellenes hozzászólás, mert jó kártyákat csinálnak, de hogy miért is ők a legjobbak Atiban amikor eddig ők voltak a legnagyobb nV gyártó? Tényleg hülyén jön ki :)) -
Aram
tag
Mr. (Sinor) Lamborghini, aki traktorokat gyártott, bement a Ferrarihoz. Onnan kitessékelte az eladó a gumicsizmás parasztját, aki hazament és kiadta a mérnököknek a feladatot: csináljatok meg nekem a legjobb sportkocsit! És lőn...
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy az ASUS igenis a legjobb grafikus-kártya gyártó, természetesen a So-Ho kategóriáról van szó, és ha most Radeon csúcs-chipre csinálnak kártyát, tuti, hogy a legjobb lesz a világon.
Mellesleg, ha kijön egy új grafikus chip, arra mindenki először épít kártyát és mégis van legjobb megoldás egy adott chip-re, nem?
Aram -
-Devil-
aktív tag
Azt a hűtést elnézve a 9800-as jó kis tuningkártya lesz. Remélem lesz olyan jó, mint a többi Asus kártya. Azt hiszem, hogy most már tényleg megkockáztatom, (ha lesz pénzem), hogy Radeon-t veszek. :D
-
Keitaro
addikt
szvsz az ilyen hangzatos nevek alatt, teljesen normális extrák szoktak megbújni csak így gizdábbnak hangzik. Venti fan szabályozás és társait mondjuk kevés helyen láttunk eddig Atinál. (pl Tyan)
Egyébként érdekes ez a hozzászólás szám rendszer, én nem vettem észre, hogy problémák lennének vele, csak azt nem szeretem amikor valaki csak azért beszél, hogy xy váljék belőle. -
Arius
aktív tag
Nah akkor nemcsak a HL2 csúszása miatt lesz érdemes várnom a 9800 vásárlással :)):DD
-
Versus
senior tag
Ilyenkor azt hiszem érdemes a Japán Akiba kereskedőházat figyelni ,azokból az árakból le lehet vonni némi következtetést de ha jövő héten jelentik be szerintem valamikor majd az év végén lehet itt belecsapni egy ilyenbe! Ha itt is marad az a trend ami az FX-nél hogy majdnem a legolcsóbban lehet hazavinni egy ilyet az R9800-ak közül akkor nem lehet olyan vészes a többi gyártó áraihoz viszonyítva! Én is nagyon várom már hogy kipróbálhassak egy ilyent a gépemben pláne ha igaz hogy az Asus feature-ok is menni fognak rajtuk akkor a Catalyst-on is fog az Asus barkácsolni akárcsak a Detonatoron ami nyilván nem válik a hátrányára !
-
HiperG
addikt
Nem semi ;]
Milesz ha Abit és MSI is követi a példájukat ;] -
Versus
senior tag
Légyszíves legyél még kicsit off és fejtsd ki hogy miben bántottam meg az önérzetét a nyilvánvalóan tartalmas és hasznos hozzászólására reagálva ? Neked nyilván tetszik az a stílus hogy nem veszi a fáradtságot (nagyon sok topic ettől válik értelmetlenné itt mostanában) hanem egyből kivételes nyelvi adottságait megcsillantva lefikázza a számára nyilván ismeretlen gyártót. Engem sokkal jobban zavar hogy valaki ebből és tapsikolásból tag lehet itt ,és mivel sajnos már a többség ezt a ''vonalat'' erősíti egyre inkább ''gáz'' lett itt értelmesen eszmét cserélni bármely témáról,sőt odáig jutottunk hogy egy érdekes és jól sikerült cikk megjelenésekor (amibe esetleg sok munkát fektetett a szerző) is azt láthatjuk a topicban hogy elindul az oktalan lehúzás áradat. A hozászólás(ok) nyelvezetéről meg inkább tényleg semmit nem kívánok nyilatkozni,minősíti a hozzászólót.
Igen ez nem a hadsereg ,de lassan elérjük azt a szintet és nem örülök neki!
Egyébként ha zavar ,örömmel venném az újonc besorolást mert engem is bánt a tekintélyelvűség és az emberiség egyik legnagyobb hibájának tartom ,amúgy meg az ember vigyázzon hol lesz tag .... tudod az nem csak minősít hanem szerintem kötelez is valamire ! -
[lAyCsI]
addikt
jól látom hogy FX 5900 szerű hűtést pakoltak fel?
-
Versus
senior tag
''khmm... kicsit el van telve ez az asus magával (''the best ati graphics solution provider''...).'' Nem ez valószínűleg célzás az alsó sorban felsorolt dijakra,nyilván nehéz lett volna utánanézni az asus.com-on akárcsak ennek : '' Egyébként m a tököm az a Game Face meg a többi okosság? ezek vmi asus találmányok?'' ,az nem gáz hogy nem tudod de hogy ilyen okosan tudatod ezt velünk az már igen ! :)
Most egy jót fikáztad a nemtudod mit ! Ez a jó a PH-ban mostanában! -
zsoltee10
addikt
Végre. :) Most már legalább aki radeont akar venni, nem kell lemondania a videodigizésről, nem kell Nv-re ''fanyalodnia''. Asus rulz.
-
gericooper
aktív tag
a legfelső vidikártya nagyon kis gatyának néz ki.
:)) -
Azért ezekre a gártyákra pakolhatnának kicsit jobb ramokat is...
-
erdoke
titán
Újabb pofáraesés az nVidiának, már csak az MSI hiányzik, hogy ATi-t kezdjen gyártani.;]
Kíváncsi leszek a kártyák húzhatóságára, illetve az árára.
Jó tendencia, hogy VI is kerül a kártyákra, hátha ez húzza a többi gyártót is ebbe az irányba. -
Legolas
senior tag
Ha jól megnézitek nagyon okos üzletpolitika. A tömegeket szolgálja ki, plussz gyárt a leggyorsabbnól is, mint referencia(valószínűleg egy jó kis 9800 Xt-t pakoltak össze amivel majd büszkélkedhet az Asus és ez szépen megnöveli az olcsóbb tömegkártyáik eladásait is).
-
Niquis
aktív tag
khmm... kicsit el van telve ez az asus magával (''the best ati graphics solution provider''...).
Egyébként m a tököm az a Game Face meg a többi okosság? ezek vmi asus találmányok?
Aktív témák
Hirdetés
ph Már nem csak papíron léteznek az Asus Radeon grafikus chipes videokártyái.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Nintendo Switch 2
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Gitáros topic
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest