Új hozzászólás Aktív témák
-
atuci
őstag
hoppla, ezt jól elírtam, a hőtermelés nem csökken, bocsi
az akkor csökkenne, ha ténylegesen 4ről 2re csökkenne a működő cache mérete, de itt ez nem áll fent.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
atuci
őstag
váááá, egy kicsit kezdek megőrülni az első hozzászólások miatt, ti nem olvastátok el a hírt?
A procik mag méretét fizikailag nagyban befolyásolja a cache mérete, 4 MB cache szerintem 60 százalékot tesz ki a teljes proci méretéből. Ha ennek a felét nem letiltják, vagyis eleve nem teszik rá a procira, akkor a fizikai méret csökkenése mellett a hőtermelés is csökken, valamint egy 300 mm-es szeleten több proci fog elférni, jobb lesz a jó prcik aránya ( kevesebb lesz a selejt). Mindezek olcsóbb gyártást eredményeznek, ami mindenkinek jó, mivel ebből a procikból veszik a legtöbbet, ergo ebből fog többet gyártani az Intel.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
Csapi007
veterán
Hello
Ezt most nem igazán értem. Mostmár az összes procit egyféléből csinálják, a jobbak lesznek a nagyobb órajelűek, és a ''rosszabikakban'' letiltják a cache egy részét?"Csak úgy mondom"
-
törölt tag
Újabb tuningbarát processzor a láthatáron!
-
t-shirt
veterán
Biztos azt hitte az intel hogy rosszabb lesz a kihozatal, ha hibás ez egyik 2MB-os rész akkor azt letiltjuk és már kész is vagyunk. De szegény intel elszámolta magát és csupa tökéletes procit gyárt és nem tűrhetik tovább ezt a pazarlást
-
Hun'reeth
őstag
Ejnye! Meg kéne tanulni úgy olvasni, hogy értitek is amit írnak. Bocs! Nem hagyhattam ki.
Részemről egyáltalán nem olyan rossz hír ez ha tényleg jelentősen olcsóbbak lesznek az új procik. A tuningot sem hiszem, hogy befolyásolná.
[Szerkesztve]''Öregember nem gyorsvonat!''
-
t72killer
titán
válasz Overlocker #28 üzenetére
Pontosan. az ujaknál már csak az alap 2mega lesz a csipen.
Kérdés: tud-esetleg valaki arról nyilatkozni h a letiltott cache léte-nem léte hat-e a tuningra?
Nekem az a sejtésem, h bár le van tiltva, akkor is melegszik valamennyire, ergo akadályozza a tuningot. Bár c2D-nál az a furi helyzet áll fenn, h nem a melegedés a tuning korlátja...30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
FireGL
aktív tag
válasz Overlocker #20 üzenetére
''Ez teljesen ellentmondása az előző bekezdésnek.. Hogy lehetne kisebb a magméret, mikor ottvan még mellette a letiltott L2 2MB...''
Pontosan. És a gyártási költség sem csökken a letiltott 2MB cache-el, mert ugyanúgy le kell gyártani. Szóval nem értem ezt a cikket, eléggé félrevezető a tartalma.Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
detroitrw
addikt
válasz macilaci78 #24 üzenetére
szerintem épp ellenkezőleg
a mostani helyzetre érvényes hogy mire jó ez meg hasonló /jó gondolom nem olyan olcsó egy olyan gyártósor .../
de gondolj bele veszel egy kocsit amibe két motor van s az egyik motor le van tiltva
nos ez azt eredményezi mintha lenne egy sima 1 motoros kocsid de mindig tennél bele 2 zsár krumplit /esetleg annyi hogy jól néz ki a kocsi ha le van ültetve /
szal ez minden szempontból jobb lesz mivel kevesebb benne a cucc kevesebb a gyártási költség
ui: ha nincs benne az inaktív rész elképzelhető hogy valamivel kesebb W kellesz? ehez nem értek hogy miként is vannak ezek letiltva meg hasonló
mert akkor a tuning potenciál is nőne -
macilaci78
nagyúr
Egyszóval downgrade-elik a C2D procikat... Tán a fejlesztőknek ki van adva, hogy minden két hétben csináljanak valamit és most csak erre futotta? Szánalmas, mire jó ez?
Persze csak akkor ér ez a hsz, ha lényegesen olcsóbb lesz így...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
detroitrw
addikt
szerintem helyén van az hogy 30%-al kesebb lesz
mert ugyea mostani core 2 dou-nak a fele a 4 MB /2*2/, ami a 2 MB-s változatnál a fele inaktív.
szal a 4MB-os rés most a CPU 50%-át teszi ki amit ha megfelezel akkor az 25% méret csökkentést okoz kapásból, az a kb. 5% meg a tranyók feleslegessége az a pár 10 milla /gondolom ami a másik 2MB-hez kellene, de mivel nem lesz az se kell bele / -
Muton
addikt
az eddigi 2 megások olyan felépítésűek, h gyárilag 4 mega van bennük, amiből 2 le van tiltva.
az új gyártósoron meg eredetileg is csak 2 megások fognak készülni. ezétr lesz kisebb a magméret, stbMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Overlocker
veterán
''Az új belépőszintű CPU-k így már csupán 2 MB másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak majd a szilíciumlapkán – ez becslések szerint a jelenleg gyártásban lévő példányokhoz képest körülbelül 30 százalékkal kisebb magméretet, valamint több tízmillióval kevesebb tranzisztort eredményez az adott típusoknál.''
Ez teljesen ellentmondása az előző bekezdésnek.. Hogy lehetne kisebb a magméret, mikor ottvan még mellette a letiltott L2 2MB...Sztem nem lesznek jobban húzhatóak, pont a feleslegesen ott lévő L2 miatt..
mod:Max a kevesebb tranyó miatt lehet kisebb..
[Szerkesztve] -
t72killer
titán
attól tartok én is... valakinek meg kell fizetni az új gyártósorok árát
Meg intel bácsi nem hüje, ő szeretne többet profitálni a változtatáson, a user meg örüljön, h 10$-ral olcsóbban kapja ugyanazt a procit - ami esetleg még jobban is húzható (esetleg...)30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
dragonfx
veterán
van 1 olyna sejtésme ez az árat max. 5%ban fogja befolyásolni
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
westlake
félisten
es mennyire mellelottel.. pontosan az a koltsegeg, amikor at kell allitani a gyartosorokat..
(probald elkepzelni, hogy egy-egy ilyen atallitgatas alkalmaval milyen termelsi kieses kepzodik..) nem veletlenul jatszotta ezt az amd is.. (''san diego'' proci, ami valojaban egy herelt toledo mag volt..)
[Szerkesztve]Play nice!
-
Goose-T
veterán
Az nem volt letiltva. Cache-aktiválásról, szorzózár-feloldásról, feature-bekapcsolásról (pl. a HyperThreading benne volt már a B-s P4-ekben) viszont nincsenek sikersztorik.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Detonator
aktív tag
válasz BobChemistry #10 üzenetére
A tuninggal mi lesz a magmódosítás után?
Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
simonzé
addikt
és a PII 333@450 és a 366@550 az nem ilyen volt? Azok 99%-ban bírták az 50%-os túlhajtást. Ha úgy nézzük, az egy alvó feature volt egy intel procin.
Szerk.: Nem lehet, hogy ezt a 4MB-2-t az indokolta, hogy rossz kihozatallal tudtak 4MB-t integrálni a lapkára, és a hibásakat letiltották, a procit meg kiadták ''Core2Celeronként''? Esetleg ennek lehetne értelme.
[Szerkesztve]I don't fit in. I fit out.
-
simonzé
addikt
válasz BobChemistry #6 üzenetére
cache, nem cash, de egyébként pontsoan ezt akartam mondani. Nem hinném, hogy nagyon nehéz 2MB Rammal kevesebbet venni procinként, és a gépet átprogramozni, hogy a plusz 2MB helyét hagyja békén, ne tegyen rá semmit. Hmm. Nem baj, majd a piac kifizeti a pluszköltséget.
Mintha a VW csak Golfot gyártana, de a végén egy nagy préssel összenyomná, és Poloként árulná.I don't fit in. I fit out.
-
BobChemistry
őstag
azt nem értem, hogy miért nem ezzel kezdték?
legyártják a 4 MB L2 cash-t, letiltják a felét, és eladják olcsóbban?Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
Retekegér
MODERÁTOR
A tesztek szerint elég a 2 Mb-os L2 cache, legalábbis a 4 Mb-os cache-el szerelt C2D-hoz viszonyítva nem sokkal lassabb...
Remélem az árcsökkenés drasztikus lesz<< Heimdal >>
-
Goose-T
veterán
Intel processzoroknál nem emlékszem olyan esetre, hogy valaha is sikerült volna bármilyen letiltott dolgot aktiválni a processzoron. Annyira nem amatőrök.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
t72killer
titán
Pontosabban ez MOST a helyzet. Tleg jó kérdés, hogy lehetne aktiválni az alvó 2 mb-ot... Ráadásul van 1 sejtésem, h elég jó százalékkal sikeres is lenne az aktiválás.
Ha jól rémlik anno volt vmi ilyesmi AMD-éknél is, a duronoknál...30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
nagyúr
Hát, érdekes dolog. 2MB cache figyel majd a magon, és nem tudsz vele mit kezdeni.
Mennek majd a spekulálások, hogy mely hidakat kell átkötni a 2MB aktiválásához.
Bár nem hiszem, hogy ilyen módon tiltaná le az Intel a cache-t.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...