- Projektor topic
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tovább javít a Raptor Lake CPU-k stabilitásán az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
válasz
Hacked_3891 #10 üzenetére
Az ''amely'' szó használatát elfogadom, főleg a névszói rész miatt.
Általában viszont azt hiszem, hogy nem hiba megszemélyesíteni a cégeket, hiszen leginkább olyasmiről számolunk be, amit az adott cég mérnökei terveztek, csináltak, piacra dobtak, stb. Elég idétlenül hatnának a cikkek, ha konzekvensen ''ami, amely'' névmásokkal kellene beszélnünk, illetve nem lenne elég kiírnunk, hogy ''SiS'', mert nyelvtanilag a ''SiS mérnökei az egyetlenek, akik úgy érezték, hogy...'' a helyes.
A SiS az egyetlen cég, amely úgy érezte, hogy... itt azonban felmerül a kérdés, hogy ha a cég érez, akkor nem-e lenne-e jobb-e megszemélyesíteni(-e)?
Viszont a nyelvtani topikokból nekem is elegem van, vagy a Fáradt Gőzben vitassuk meg mindezt, vagy emailben, de ne az adott hardver hírhez kapcsolódó első hozzászólások között. Innentől kezdve én is, és a többi moderátor is előzetes értesítés nélkül törölni fogja az ilyen hozzászólásokat, mert bizonyos értelemben megölik a site szakmaiságát. -
Den
veterán
gratulálok. 21 hozzászólás, és egy nincs közte amelyik a hír tartalmával kapcsolatos :(
-
[L]http://www.szalacsi.ini.hu/[/L]
tessék itt a tudás... :) -
marso
tag
igenis hogy helyen valo kijavitani a helyesirasi es mondattani hibakat egy cikknel, maskerdes hogy nem a forumon kene ezt megvitatniuk a szerkesztoknek...
-
válasz
Hacked_3891 #6 üzenetére
Sztem te nem láttad a videot és ezért nem érted... :))
-
Hacked_3921
csendes tag
válasz
Hacked_3891 #10 üzenetére
Azt hiszem igazatok van, kis nyelvész barátaim! :DD
-
Hanza
csendes tag
aki nem ismeri Szalacsit az szegyelje magat es ne szoljon le masokat ;)
Malvin es az ojjektumok -
Goodman
tag
válasz
Hacked_3891 #6 üzenetére
:))
-
Adi
senior tag
válasz
Hacked_3891 #6 üzenetére
Hát pl. úgy, hogy én vagyok a rendszergazda. :D
Parci: most elbizonytalanítottál, pedig határozottan emlékszem, hogy egy régi Álljunk meg egy szóra! adásban pont erről volt szó.
Arról nem írtok, ami Slashdoton is megjelent, hogy ez minden idők legkisebb látogatottságú Comdexe? :D -
Hacked_3891
tag
Na, elolvastam a cikket is :D.
''(így a SiS a második gyártó a VIA után, aki a HyperTransport helyett saját fejlesztését használja a chipset két hídja közti kommunikációra).''
Ne haragudj, Parci, de abszolút nincs igazad, te is beleesel abba a mostanság nagyon elterjedt hibába, hogy cégekről, intézményekről stb. személyként beszélsz. A fenti mondatban egyértelműen az amely vonatkozó névmás az egyedül helyes.
Már csak azért is, mert a vonatkozó névmás jelen esetben nem a SiS-re (mint a főmondat alanyára) vonatkozik, hanem az összetett állítmány névszói részére, vagyis a gyártóra (mert ahhoz áll közelebb). Ez pedig közös főnév.
Üdvözlettel:
Lőrincze Lajos -
Den
veterán
Ez valami kór lehet, hogy minden harmadik hír topicja ''nyelvészkedéssel'' kezdődik. Egyébként tök jól mutatnak ezek a hozzászólások a cikkek alatt.
Nem tudom nem-e nagy kérés, de esetleg az ilyen jellegű észrevételeket lehetne e-mailben is jelezni a szerzőnek. -
WaterLo
aktív tag
válasz
Hacked_3891 #6 üzenetére
OFF - Csak most jöttem rá, hogy ki ez... :DD - ON
-
Thom!
veterán
Őszintén nem vagyok megelégedve, a Sis745-mel(MSI) Agp texturázása messze lassab, mint a Via-é.Most GF4 van mert Radeon8500 nembírta a kapcsolatot a chipsettel. Pár ezret nekem megér a stabilitás és a plusz teljesítmény. Ha Hammert veszek nemhiszem, hogy Sis chipsetű alaplapom lesz. :(
-
esteban
senior tag
Ja boccs , azt hittem a PROHARDVER-en vagyok, de latom ez egy nyelv-muveszeti topik ... bocsi, mar itt sem vagyok ...
:) -
-
Adi
senior tag
Nem aki, hanem ami a Hypertransportot támogatja, cégekre nem személyként hivatkozunk.
Na, befejezem, ma nagyon Grétsy László vagyok. :)
Aktív témák
Hirdetés
ph A SiS bejelentette új chipkészletét a K8 platformhoz.
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest