- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- iPad topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Hát elég csúnya eredmények, az biztos... Kíváncsi vagyok, hogy a driverekkel mit fognak tudni javítani a teljesítményen... Rá fog férni a cuccra, az biztos...
-
Hold
őstag
érdekes módon a 9700 Pro ára már most 25 %ot esett
amikor megláttam -
Il Padrone
senior tag
Ja,
ez olyan, mint amikor az ATI kiadott olyan drivert a rage-hez, ami ha quaket szagolt, akkor csokkentett mindent, mait tudott, merthat ugy 50xxFps az jooo!
Az Nvidia azert jobb, mert ha menetkozben leesik a hutoborda, megall a venti, az meg nem vonja maga utan a proci leegeset (ld mellekelt video.avi).
Ugyanis azt nehezen veszi eszre az ember, ha egy ilyen csondes huto ventije nem forog tobbet.
Pistikenek meg hackelt biossal megy huto nelkul, es 1400 Mhz-es rammal.
Udv -
freya
aktív tag
Erre mar regen rajottek a jatekgyartok :)
Minel tobb progit irnak, annal tobbet adnak el, annal kevesbe optimalizalnak, annal jobb gep kell hozza, annal tobb penz kerul hozzajuk es a hwgyartokhoz... :) Es igy mindenki happy. Minderre jon a szokasos arverseny, es azt mondjuk gyorsan fejlodnek a PC-k, noha 1-2 jatekot ha normalisan optimalizalnanak, Geforce 2-vel es P3-al is teljesen jatszhatoak lennenek... -
Hold
őstag
én azért nem dobnám el magamtól az FX-et :)
egyenlőre maradok a GF 4 4200nál :) -
Tiggr
tag
Hehe! Szerintem alapítsunk egy céget és írjunk játékprogikat! A hardvergyártók szponzorálnak minket, hogy a korszerű gépeken is lassan futó szoftvereket fejlesszünk. Az első játék lehetne mondjuk a klasszikus 3D Tetris felújítása ilyen-amolyan 16x filteringgel, hogy nehogy ricás legyen a kockák széle, melyek persze teljesen élethűnek látszó dudorodós ízes-szagos textúrákkal lennének borítva. Mindehhez lenne benne egy üres utasítást 100 milliószor végrehajtó sebességbeállító modul... Na, miccótok, még ötlet se kell ide! :))
-
Petya
tag
Hát ez katasztrófa. Mekkorákat kamuzott az nVidia. 4:1 színtömörítéssel 4x FSAA veszteség nélkül.... ja fejsze :)) Az anizója egy kalap ***r az ati-hoz képest. Eddig kivártam de már tudom hol van a minőségi jövő. Azt hiszem eljött a váltás ideje!
GF4:
- tuningolni nem lehet,
- gagyi Anizo,
- gagyi FSAA illetve óriási teljesítményeséses megoldás,
- béna teljesítmény,
- 77dB,
- 350W táp
Furcsa hogy a 128bites színmélységre tesztet nem láttam, de még csak anandékat néztem meg. Most megsasolom mit kamuznak tom-ék! :) -
Azt azért kalkuláljátok, hogy messze jobban programozható a pipelineja, és ez a jövőben a képminőségen és a sebességen is dobhat.
-
Den
veterán
válasz
Il Padrone #28 üzenetére
Hehe, a játékokhoz meg kiadnak fx patch-et hogy a játék tudja menet közben változtatni a felbontást és a részletezettséget, hogy akkor is tudj játszani ha az fx épp lassít :)
-
utax
aktív tag
naja, a 3dfx-nek is volt egy korszaka, amikor már csak extenzíven, több GPU-val tudta gyorsítani a kártyáit ... úgy látszik, ezt sikerült megszereznie tőle az nvidiának: ha nem sikerül a technológián javítani, emeljük az órajelet !
azért az új detonatort még megvárnám ... de ez a süvítés kiábrándító -
MELKOR
tag
Azért gáz hogy két DirectX9-es kártya teljesítményét egy ősrégi DirectX6 (7) játékkal mérik mint a Q3A...
-
Il Padrone
senior tag
Kivancsi lennek mennyi az FX onkoltsege. :D
-
Il Padrone
senior tag
Vegigutottam az anandtech cikket.
Ha jol olvastam, leveheti a frekvenciat menet kozben ha tulmelegszik, hogy vedje magat. Ez tetszene nekem. :DDD -
Elrood
őstag
Na amit egy másik témában írtam, de idevágnak:
[L]http://www.tomshardware.com/graphic/20030127/index.html[/L]
Itt is vannak érdekes dolgok:)
Pl.:
Tömeg
''Through its large cooler, the card weighs in at 610 grams/1.32 lbs - that's about three times the weight of a GeForce4 Ti4800 or a Radeon 9700 PRO (approx. 200 grams/0.49 lbs).''
Hőmérséklet
''...the card reached over 68° Celsius/ 154.4 Farenheit. In a closed PC case, the temperature should increase even more.
Fogyasztás
''The FX consummates up to 75 watts! The Radeon 9700 Pro has 54 watts.''
Érdekes:DD
(Bocs, hogy más site-t idéztem) -
Tiltus
tag
Ezt az NVIDI finoman szólva eltaktikázta. Leghagyobb bánatomra , és ezen még a driver javítások sem fognak sokat segíteni!!!:)
2) Villámgyorsan ki kell jönnie egy új kártyával!!!!! -
Adi
senior tag
Pont ez a bajuk mostanság a hardware-gyártóknak, hogy egyre kevesebben vesznek új cuccokat. Akinek csak hálón böngészni, levelezni, otthoni és kis irodai dolgokra kell a gépe, az már egy P2/P3-assal is meg tudja csinálni bőven és annyira nem hülye, hogy fölöslegesen költsön. Mint én is. :)
-
Turmoil
senior tag
válasz
Satan-Claus #13 üzenetére
''és nem néz úgy ki mint a Millenium Falcon.''
Pedig nekem pont az tetszene benne:)) Csak az:) -
Adi
senior tag
Hurrá!
A P4/Athlon elektromos kályha mellé most már elektromos hajszárító is kerülhet a modern komputerbe! :) -
beeboy
addikt
Baromság az egész. A pénz egy jó procira kell költeni.
Kíváncsiságból betettem az otthoni Ti4200 kártyámat a munkahelyi gépembe, és 7500 3d2001 pont helyett csinált 11500 pontot. Amire ez nem elég az nem is kell! Most én is arra várok, hogy essenek az új proci árak aztán ennyi! -
JulWCZar
senior tag
válasz
Satan-Claus #13 üzenetére
ATI jön majd a Deathstar coolinggal az R500nál. :)
-
JulWCZar
senior tag
Ha egy porzsákot illesztesz az levegőkimenethez*, akkor a porszívózásról is le van a gond, ez a cucc szűri a helység levegőjét.
*: GefFX5800ultra: két monitor kimenet, TV kimenet, levegő be- és kimenet. :D -
freya
aktív tag
Azert a nagy rohanasban megvarnam az elso DirectX 9-es jatekot, hogy az hogy szerepel :) Vegulis, ezek a kartyak legalabb 2 ev elonyben vannak a jatekfejlesztokkel szemben! De minek?
-
Satan-Claus
senior tag
Az ATI megteheti, hogy a felső kategória árát mérsékli (ami rajtunk mezei júzereken sajna nem sokat segít), de teheti ugyanezt az NVidia is?
Sőt szvsz az ATI-nak igazán nincs is szüksége az árai mérséklésére, mivel így begyűjthet egy hatalmas markting pirospontot, és azt mondhatja: ''Ugye, ugye. A mi kártyánk amellett, hogy olcsóbb, gyak. azonos teljesítményre képes, és nem néz úgy ki mint a Millenium Falcon.'' :)
OFF
Szvsz a következő vid.kártya mod az lehetne, hogy kis Han Solo-kat, és Chewbacca-kat festhetünk az FX hűtönkbe. :DDD
ON -
-
Pé
senior tag
Kir!
Neszesemmi fogdmegjól! :D -
Hold
őstag
Érdemes várni kicsit ? Az FX lenyomja idővel az árakat ?
-
válasz
Satan-Claus #7 üzenetére
Szerinted miért debütál 399 dolláron ez a cucc, 10-12 rétegű NYÁK-kal, DDR-II RAM-mal (nem is akármilyennel), ilyen hűtéssel? Tuti, hogy közel veszteségesen adják. Baromi durva árháború lesz, figyeld csak meg!
-
Meglepő módon a Tomshardware-en sokkal jobban teljesített az nVidia... mondjuk az a site már régen nem a hitelesség mintaképe :P.
-
Satan-Claus
senior tag
Én spec. tapsikoltam volna örömömben, ha az FX csúnyán letolja a 9700-at. Viszont így mi oka lenne az ATI-nak az árcsökkentésre? Semmi, hacsak az nem, hogy dagadtra kereste magát az R300-zal...
Nem lesz ez így jó. :( -
iguana
őstag
A két kártya 1más mellet nagyon tanulságos :)) ...vagy kiábrándító? vagy nevetséges? vmi nagyon nem stimmel. Riva128 óta csak és kizárólag Nvidia kártyáim voltak.
Ahogy a cikk végén is olvashattuk, én tényleg megvárom azt az ATI-t...és lehet hogy megtörténik nálam a ''cég váltás'' :O -
freya
aktív tag
Ja, erdemes ''meghallgatni'' a kartyakat Anandtech-en! Elkepeszto hova jutottunk...
-
GeorgeTerror
senior tag
Ati kártya kiforrott driverek?
Vagyis jobb driverek, mint az fx-hez vagy jó driverek általánosan? -
freya
aktív tag
Vegignezve a cikkeket, ez igen csak keves :DD
-
Bár már sokan túl vagytok az idézett cikkeken, azért feldobom a témát. Ahogy Stohhhhlbuci mondaná: HIHHHHHHHETETLEN!
(persze csak annak, aki nem olvasta cikkünket és híreinket a témáról :D)
Aktív témák
- E-roller topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox Series X|S
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest