Hirdetés
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Rapid triggeres, analóg főgombokat kap a Logitech legfrissebb egere
- Gondolatot olvasna Elon Musk új Neuralink chipje
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- Multifunkciós segédkijelzőt villantott a Lian Li
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
válasz
antikomcsi #99 üzenetére
Totál igaz. A VGA-knak is ezért vannak ''Fokozatai''...
Amelyik nem működik fullon, azokban letiltjuk a hibás részeket és eladjuk olcsóbban...
-
antikomcsi
veterán
válasz
MegalodonS #98 üzenetére
Talán nincs mindenkinek pénze olyan konfigra, mint a Tiéd.
Másrészt tele van a pc ipar olyan termékekkel, amik csak azért jöttek létre, hogy a selejtet eladják. -
MegalodonS
őstag
Jon majd a duma EN az AMD hibas processzorrat hasznalom
Hat hajra aki penzt ad ki hibas cuccokert!II
Tokeletes terv az AMD reszerol''BRAVO'' -
lúzer
veterán
válasz
Bj Brooklyn #7 üzenetére
Ó ezt beszoptam, mert csak az első képet néztem
[Szerkesztve] -
vontod
tag
Én szurkolok, hogy javítson kicsit a Zamd. Nagyon nem tetszik az a jövőkép, hogy minden fronton csak Intel procit kapjunk.
Másrészt tény, hogy most elég padlón vannak pénzügyileg. Bár ha emlékeztek a k-7 előtt is ez volt a helyzet.
Hajrá-Hajrá-Hajrá! -
erdoke
titán
Renderelés és videókódolás általában nem eszi nagyon a vinyót, viszont simán leterhel 2-4 CPU-t. Én pl. párhuzamosan 2 VOBID-t kódoltatok két enkóderrel, átlagos 7200-as SATA vinyóknak meg se kottyan. Persze a bemenet és a kimenet különböző HDD-n van, de ez komolyabb munkánál alap (kellene legyen).
-
Renwick
őstag
Közben hivatalosan is megerősítették az infót; lesznek hárommagos AMD CPU-k, Q1 '08-ra várható a megjelenésük. Frissítettem a hírt is.
üdv
R. -
bdav
őstag
Én nem abban látom a többmagos rendszerek legnagyobb előnyét, hogy egy program több szálát tudja párhuzamosan futtatni. Eddig is az volt a helyzet hogyha egy alkalmazásban több programszál kellett (bár ezek futottak valóban párhuzamosan, de az időosztás miatt egész jól működik a dolog azért), akkor többet írt bele a fejlesztő, ha nem kellett akkor nem írt, ez ezután is így lesz. Ha teszem azt egy progi többszálúnak lett írva, és mindegyik szál egyenként erőforrásigényes, akkor gyorsulni fog, ha nem, akkor gyakorlatilag semmi különbség.
Külön érdemes szólni az olyan cuccokról, amik jól párhuzamosítható problémák, tipikusan a különböző tömörítő és kép/video/hang feldolgozó szoftverekről, amiknél a program felépítése kell hozzá, hogy kihasználja a több feldolgozóegységet párhuzamosan. De itt én egy járható útnak látom azt, hogy sok szálon tolod egyszerre aztán majd az OS jól beütemez a processzormagokra, mindegy hogy hány van belőlük (amíg több szál van mint mag).
Ami viszont a mindennapos használatban jelentkező szvsz legnagyobb előnye a többmagos / többprocesszoros rendszereknek, az az hogy egy modern (kb. dos 6.22-nél újabb) OS-en soha sem egyetlen alkalmazás / process fut. Így meg lehet azt csinálni, hogy úgy ütemezek, hogy a processek másik magon futnak. Ebből is inkább csak akkor érzel majd valamit ha több erőforrásigényes progit futtatsz egyszerre.
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
kérnék 2 magot... 3 lett, maradhat?
-
rollins
őstag
Csak kérdezem, mert nem vagyok teljesen képben. Ha lesz egyáltalán (!!) ez az X3, annak nincs akadálya gondolom, hogy a kernel ütemezője tudjon a 3 procin indítani 1-1 szálat. (??) Tehát simán tud a 3mag 100% -on dolgozni többszálasra írt programon, ugyi?
-
azbest
félisten
válasz
VaniliásRönk #66 üzenetére
Igazatok van, régen volt hogy ennek utánnaolvastam
Azt hiszem valami hír kavart meg amiben bios frissítéssel am2+ képes lapokról volt szó -
bdav
őstag
válasz
antikomcsi #70 üzenetére
nem feltétlenül direkt neked címeztem a hozzászólásomat, többen is felvetették h. mi van ha 3 magos processzort tervez az AMD. Csak talán pont a tied volt a legutolsó ami ilyesmi témához közelített.
-
antikomcsi
veterán
válasz
shabbarulez #58 üzenetére
Ez akkor lenne érdekes, ha előállítási költségen adnák a procikat.
Másrészt mindenki ezen lovagol, hogy mit tud felmutatni az amd, a coró ellen. Megmondom, ugyan azt, amit az intel tudott felmutatni több, mint 3 évig az amd ellen.
Akkor nem nagyon jött elő senki azzal, hogy vegyetek intel kazánt a jó kis A64 ellen. -
karib
addikt
válasz
VaniliásRönk #76 üzenetére
Nem is első körben gondoltam, hanem ha javul a kihozatal. Indulna újra a nagy steppingvadászat
-
karib
addikt
Ha okosan csinálják, akkor nem - pl. Windows rendesen 3 magosnak írja ki név szerint, még quad üzemmódban is, tehát hamisítani nem lehet, de ha a trükköknek örülő 0,5%-ban vagy, akkor némi válogatással és mókolással foghatnál magadnak egy négymagos procit és minden fórumon az AMD-t istenítenéd.
-
karib
addikt
Ha ezek lekapcsolt négymagosok lesznek, akkor egy tipp az AMD-nek: legyen egyszerű trükkel visszakapcsolható a negyedik mag, lásd anno a Socket A prociknál a hidacskák kötögetése a szorzónyitáshoz. Ha más nem, az overclockerek szemében ismét nagyot nőne az AMD.
-
antikomcsi
veterán
válasz
greatchaos #55 üzenetére
Azt, hogy Ők legalább tudnak igazi 4 magos procit csinálni.
Intel a gyors utat választotta, igaz úgy tűnik üzletileg igazuk lett, az amd pedig a kihívásokkal teli lassaút vállalta be.
Ha amd fan vagy tudhatnád, hogy ők is összetokozhattak volna két x2-t de nem ezt választották, azonkívűl sok jó dolgot köszönhetünk még nekik.
Másrészt miért lenne halvaszületett ötlet olcsóbban eladni azt ami nem a legjobb, de attól még használható? Sokaknak teljesen ki fogja elégíteni az igényét, ha megnézed hány áruházi gépet árulnak sempronnal, celeronnal, akkor mondd meg, ez mitől lenne rosszabb? -
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #55 üzenetére
Az athlonok már mióta kinn voltak a piacon, mikor kijöttek az első kórók?
Ha abból amegközelítésből nézed, hogy egy kb 5 éves technológiát győzött le, akkor már nem is olyan húdenagyvasziszdaz, mert minimum 2x olyan gyorsnak kéne lennie..
-
Ste
addikt
nékem teccik
-
hunnylander
őstag
1. Ez csak pletyi hír.
2. Csak akkor válna be, ha nagyon jó áron adnák. De tekintettel arra, hogy az Intel Core 2-k (mind a két- ill. négymagos) gyártása nagyon költséghatékony, az AMD K10 gyártása meg nagyon nem az, így nem sok haszna lenne rajta szegény AMD-nek.
Mire az X3-ból kézzel fogható valóság lenne addigra már kb. 30K lesz a legkisebb Intel négymagos (Q6600, ami egyébként a G0-ás stepping-gel bámulatos tuningolhatóságot is kapott), ami igazi 'best buy' és 'value for money' azoknak akiknek szükségük van a teljesítményre, de nam akarják szórni a pénzt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #66 üzenetére
Az AM2+ megfelelőség alapvető követelményei ezek támogatása. Ezek nélkül csak AM2-es a lap.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az új HT-t (3.0) az alaplapnak is támogatnia kell, ahogy a magok és az IMC külön táplálását is, de ha jól tudom ez AM2+-ban megoldott. (előbbi biztosan) Az AM2 és az AM2+ absz. lábkompatibilis oda-vissza, AM3-ba valószínűleg csak AM2+ és AM3 CPU-k mennek majd. De rég olvasgattam ezekről, lehet a tápellátásban tévedek.
-
azbest
félisten
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
no és az új gyorsabb HT busz, a magok és a mem vezérlő független tápellátása.... a prociban van(?) ddr2 és ddr3 memvezérlő is szóval az télyleg csak az alaplapgyártón múlik (bár nem tudom van-e am2 és am3 lábszáma közt ddr2-3 miatt különbség)
WZP:
az az 1.8as celeron gondolom már a 4xx -as jelű változat, ami olyan magos mint a core procik -
james
aktív tag
Ha már a selejtől esett szó. Az is selejt, ha az egyik mag nem viszi a 2.5 vagy 3.0 Ghz-t, szóval 4 natív mag olyan mint egy lánc, a max órajelet behatárolja a leggyengébb láncszem, innen gondolom a mostani 2 gigás limit. Inteléknél a laza párosítás jól manegeli ezt a problémát. Az AMD válasza viszont -ha ez igaz- elég frappáns, egyszerre orvosolja az órajel problémát, a totális selejtet, emellett tényleg jó marketing eszköz a core2-esekkel szemben.
-
Fáraó
őstag
Naívan azt hittem a számítástechnika örökké a 2-es számredndszerben fog működni
.
-
WZP
aktív tag
válasz
greatchaos #55 üzenetére
''így akarják elterelni a 4 magos procijukról a szót?'' miért akarnák elterelni ? a Phenom jön, és megállíthatatlan ''a core quad már mióta van? ugyanaz a válasz. amúgy meg amíg 1.8-as cerkákat mai napig vesznek laplopokba addig X3-at is fognak, nem mintha az X3 rossz lenne,de duál GPUs és 1giga ddr-el szerelt vidkarit is vesznek miért ne vennének X3-at is ? és ha csak kicsit is csökkenteni tudják a 4magos selejtekből eredő veszteséget, annak mi AMD fanok csak örülünk
-
azbest
félisten
válasz
greatchaos #56 üzenetére
Miért is?
Csak hangosan gondokodtam, ez nem állítás volt.
Nameg jobban belegondolva, ha fizikailag leválasztják a 4. magot, akkor biztos megy a három azonos teljesítményen... ha boldogulnak am3-ban, lekapcsolat magokkal, akkor valsz am2+ban is. (am2+ az csak a megfelelő bios támogatást jelenti a sima am2höz képest) -
shabbarulez
őstag
válasz
antikomcsi #48 üzenetére
Azért ez nem ilyen 1xű. Az Intel 45nm-osából 107 nm2 egy natív kétmagos. Egy legyártott natív 4 magos Phenom, egy hibás maggal kilapcsolva és 3 magosként eladva 285 nm2-es. Vagyis ugyanakkora wafferből az Intel 2.5x több procit tud gyárta. Most gondolj bele ha ugyanannyiért adják mindkettőt, de az Intel procija 2.5x kisebb költséggel készül, akkor az nem lesz olyan jó business az AMD-nek. Mivel ha az Intel ennyivel olcsóbban tudja gyártani könnyen belemehet olyan gyilkos árversenybe amiben az elmúlt évben belement és azt már látthattuk hogy megsínylette az AMD üzleti oldalról.
Nem nagyon látom értelmét ennek a 3 magosnak. Az Intel az új 45nm-es magokból úgyis ki fog adni olcsóbb, kommersz termékeket. Már most is 65nm-es chipből kapni $266-ért 4 magosat, az új 45nm-esből biztos hogy lesz majd 4 magos a $163, $183-os árban is, ahol most pl. az E6750-es igen népszerű kétmagosuk van. Ha az Intel már ilyen olcsó ársávban is árul majd 4 magosakt, akkor az AMD-nek erősen ez alá kell beáraznia a 3 magos termékeit, azzal pedig a saját 2 magosait kényszeríti még mélyebb ársávokba, ezzel saját bevételeit gyengítve. Mert azért 2008-ban még szerintem erősen a 2 magosok lesznek a húzó termékek, abból fognak a legtöbbet eladni, az azon realizált haszon lesz a chipgyártók bevételeinek legfőbb húzóága. Pont ezért kellett volna az AMD-nek már nagyon rég letenni egy az X2-nél erősebb 2 magos terméket a Core2 ellen. De ez még mindig késig és jővőre első negyedév előtt aligha érkezik meg, és mire felfut a gyártási volumen lesz az 2008 q2 is. Addig meg nem igen fog a jelenlegi hatalmas veszteségük lassú csökkenésnek indulni. -
krystman
őstag
válasz
Achill3uS #53 üzenetére
Hát nem mindegy, hogy 2mag pihenget vagy 1! Szerintem. Aki meg kitudja használni a 4 magot az vegyen olyan procit, annak megéri.De, csak azért vennék 4magos procit, hogy szinte 2 magosként használjam, tök felesleges.Én mindig úgy voltam vele, hogy akkor érdemes venni ilyeneket, ha a programok legalább 80-90%-a ki is használja.
-
greatchaos
addikt
sztem halvaszületett ötlet az egész... így akarják elterelni a 4 magos procijukról a szót? - ugyan már? - nem bántani akarom őket, de a core quad már mióta van? - mit tudnak felmutatni ellennében?
hozzáteszem, amd fan vagyok... -
azbest
félisten
-
krystman
őstag
Miért kellene 3magra írni egyből programot? Elég, ha egy program a 2 magot kihasználja, még a 3-dik mag foglalkozik a windows bizbaszával. Így sokkal simábban fog futni mint egy sima 2magos procin.Ami meg a 4 magos procit illeti, szerintem otthoni felhasználásra egyenlőre teljesen felesleges.Hiába kerül 60 ezerbe egy 4magos kóró.Amikor kihasználatlanul marad a nagy része.Mire meg a programok kihasználnák, addigra sokkal gyorsabbak is lesznek. Meg tudtommal ez nem a 4 magos ellen készül, arra ott lesz a AMD-nek a X4 Phenom. De, ha ez bejön az AMD-nek látok arra esélyt, hogy az Intel is lép hasonlót majd.Egyenlőre nem kell itt semmit leírni.
[Szerkesztve] -
bdav
őstag
válasz
antikomcsi #42 üzenetére
ezt én eléggé kétlem h. 3 magosra terveznék, pont azért mert ahhoz tervezni kellene. Egy proc. árának jelentékeny része a tervezési költségeket jelenti, ha már egyszer megvan hogy hogy kell legyártanod + a gyáradat ráállítottad, utána már egy példány előállítása viszonylag olcsó (kb. a szoftverfejlesztés analógiáját tudom felhozni: amikor bemész a boltba megvenni az aktuális kvéket akkor amit kifizetsz az nem azért annyi, mert drága a dvd amire rámásolták, hanem mert előtte 1-2 évet tököltek vele mire kész lett).
letiltott 4. mag mellett szól h. ha jól tudom az új AMD procik képesek ''lekapcsolni'' egy-egy magjukat ha nem kell a teljesítmény, tehát valszeg architekturálisan fel van készítve a cucc arra hogy egyszerre nem kell mind a 4 magnak rendelkezésre állnia (képes működni 3 maggal). Így megszabadulnak a selejtektől. -
Achill3uS
nagyúr
érdekes elképzelés, de egyelöre még szó sincs a megjelenésről, fasza lesz kijön a 3 mag mikor már mindenkinek 4 van, mert a 45nm eljövetelével valszeg a kentsfield ára még fog esni egy keveset, aztán ott van az is, hogy gőzünk sincs milyen az architektura, mennyire erős, mert még a barca-ról se láttam tul sok hivatalos tesztet.. tul sok a kérdőjel.. szval hajrá amd
erdoke: van benne valami
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Teljesen nyilvánvaló, hogy magas a selejtarány a ''natív'' 4 maggal, erre előjön valami marketinges, bedobja a 3 mag ötletét, majd eldöntik, hogy azt kell mondani, ez marketing alapú döntés, minden proci 4 maggal születik. Hát persze...
-
antikomcsi
veterán
válasz
venember83 #46 üzenetére
Elég ha a 2 magost az intel 2 magosa alatt adják, a 3 magost pedig azzal egyező áron.
-
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #43 üzenetére
Kerdes mennyi lesz az arkulonbseg a ketto-, harom- es negymagosok kozott.
-
-
Nagyon jó árba kell lennie, hogy ez kelendő termék legyen a piacon.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #34 üzenetére
És ha a kétmagosat kell nyomott áron adni a C2-k miatt, a hárommagosaat viszont kedvük szerint lőhetik be a négymagosok ára alá konkurencia nélkül?
-
antikomcsi
veterán
És ha annyira ügyesek, hogy valóban igazat mondanak, és nem hibás procikról van szó?
Netán még a 4.-ik magot le is hagyják, és a helyét telepakolják csacsival. -
antikomcsi
veterán
-
Male
nagyúr
válasz
venember83 #34 üzenetére
Ha nem csak letiltva van, hanem olyan a felépítés, hogy tudják így darabolni, akkor olcsóbb gyártani (bár az L alakú magok érdekesek lesznek
). A másik lehetőség, hogy a 4 mag közül egy hibás, az lesz letiltva... ezesetben meg csökkenti a veszteségeket.... így ismét csak megéri olcsóbban adni, mint egy jól sikerült 4 magosat.
(ha nem ez utobbiról lenne szó, akkor nem hangsúlyoznák ki anynira, hogy a mi érdekünkben adják ki, és nem a kihozatal miatt)
-
Az első 850-es duron-om óta csak AMD processzorom volt, de ez elsőre mégis inkább tűnik vergődésnek, mint ésszerű lépésnek... Ne legyen igazam, szárnyaló AMD-d akarok!
(ja hazudtam, mert az első még 486dx2 60-as cyrix volt)
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
lehet hogy harom a magyar igazsag de en tuti nem fogok olyan procit venni amiben a (mukodo) magok szama nem egyenlo 2 valamelyik hatvanyaval :S
-
Adrian Mole
senior tag
Okos ötlet. Ha megfelelő marketinggel meg van támogatva, akkor nagyot üthet.
1. Ilyen tényleg nincs az Intelnek, és nem is lesz. Az ugyan egyszerű tétel, hogy a 3 több 2-nél, de azért ehhez kell majd még némi marketing.
2. Eddig arról szóltak a hírek, hogy a nagy gyártási veszteség miatt is van gebasz a K10-zel. Ezzel ezt talán lehet csökkenteni.
3. A legfontosabb az ára: ha jó helyre tudják belőni (mondjuk a teljesítményben közel lévő kétmagos C2D alá), és ez nem hoz veszteséget, akkor kasza.
Ja, igen és tesztet!
[Szerkesztve] -
P00By
nagyúr
Érdekes megoldás!Nagyon ideje lenne visszatérnie az AMD-nek,mert az Intel lassan elszáll és megint kezd baromságokat csinalni(X38,48 stb.)!Egyszer már volt hasonlo remélem nem kell senkise emlekeztetnem a sűrű foglalat válltásra...
-
Vistaboy
veterán
Lehet, sorry. Annyira nem vájtam bele Magamat a témába.
De csatlakoznék antikomcsi kolléga mellé: Várjuk meg a PH!-s tesztet, és utána alkossunk véleményt.
Bár mivel most egy GA-965P-DQ6-os lapom van, inkább vennék bele Intelt, hogy ne kelljen új alaplapot vennem. Már ha kelleni fog Nekem egyáltalán a Quad-Core... -
venember83
nagyúr
Akkor lenne igazan utos a 3magos, ha szoftveresen tiltanak le a 4ik magot, ugy lenne ra kereslet
Tuningolok kozt ujra divat lenne AMD-t venni, mint volt anno 256bites 9800SE-t venni.
Kulonben ketlem, h lesz valami ertelme, annyiba kerul legyartani mint 1 4magost, akkor minek adni el olcsobban mint a 4magosat? Hm? Nem kene ennyire tulzasba vinni a piac felosztasat szvsz. -
-Atis-
tag
válasz
antikomcsi #32 üzenetére
''jobban megéri nekem AMD-t venni'' vs ''nem kell nagyobb teljesítmény, mint amit akár egy mostani x2 nyújt''
miért ''éri meg'' amd-t venni, ha egyszer nem is kell nagyobb teljesítmény?nem kell venni semmit
[Szerkesztve] -
antikomcsi
veterán
Nem néztem meg a teszteket, mert fölösleges olyan prociról tesztet nézni ami még nincs is igazából.
Majd ha kiadják a 4 magos asztali AMD-ket akkor én is megnézem a teszteket, főleg az ittenit, mert a ''PH-s srácok'', mindig jó, és átfogó vizsgálatot hajtanak végre. Addig felesleges találgatni.
De ha el is marad a teljesítmény az inteltől, akkor is jobban megéri nekem AMD-t venni, mert otthonra nem kell nagyobb teljesítmény, mint amit akár egy mostani x2 nyújt.
Hidrogénbomba robbanást pedig nem szándékozom szimulálni. -
-Atis-
tag
ami szintén nem túl meggyőző a korábbi kijelentések fényében, amikor is a ''valódi 4 mag'' felsőbbrendűségét hangoztatták
-
törölt tag
Az ötlet jó, csak nem fog beválni. Illetve be fog, ha 45 ezerbe fog kerülni...
-
iXuf
tag
Már látom lelki szemeim előtt, ahogy a ''+1 magos'' steppingekre vadászunk..
[Szerkesztve] -
romeozor
csendes tag
monnyuk a Microsoft fálvásárolhatja őket és berakja az xbox360-ba, így nem 3 proci fog benne melegedni, hanem csak 1
-
Vistaboy
veterán
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
Csupán a véleményemet írtam le, de mutathatok egy tesztet, ami szerint gyorsabb az Intel az AMD-nél: [link]
Ui.: Persze ennek sok jelentősége nincsen, hiszen legalább ennyi oldal pedig az AMD-t hozta ki győztesnek: [link]
Úgyhogy Én maradok az Én véleményemnél. Egyébként a Core 2 előtt egy Athlon64 3500+ procim volt, mert akkor az akkori P4 mellett jobban tetszett. Előtte pedig egy 3.06-os Northwood... Mikor melyik tetszik. -
DarkFater
tag
Szacse!
Ne legyél már naív!
Egy Multicég, különösen egy bajban levő multicég SOHA sem fog veled jótékonykodni. -
moma
őstag
válasz
Bj Brooklyn #7 üzenetére
ez nagyon üt
-
DarkFater
tag
Egyetértek. Oltári baromság.
Miközben minden tele van azzal, hogy csúsznak, meg gyártási nehézségek, meg alacsony kihozatal, ők azt mondják, hogy majd mi a TI KEDVETEKÉRT kedves ügyfelek, majd letiltjuk a negyedik magot abban a prociban, amit véletlenül sikerült úgy legyártani, hogy mind a 4 mag problémamnetesen megy.
Komolyan! Most mindek néznek minket?
Bár lehet, hogy az amerikai piacnak szánták a bejelentést és azok az agymosott népek TÉNYLEG elhiszik a marketing dumát -
t-shirt
veterán
Nem vagyok egy nagy guru de bennem az a kérdés merül fel hogy egy ilyen 2 vagy 4 magosban a különböző sávszélek meg belső memóriák, mem vezérlő stb mindig osztva vannak 2 vagy 4 felé. És ha egy négymagosból csinálunk 3 magosat akkor ott nem lehet rendesen 3 felé osztani a dolgokat, szóval hogy is fog ez így jól kijönni?
-
törölt tag
... és lesz egy kimagozott X4-es.
-
-Atis-
tag
buziság
-
szacsee
nagyúr
Hja mondjuk az am2-es lapokba belemegy és annyiért adják, mint egy azonos órajelű C2D-t (az X2 olcsóbb), akkor népszerű lesz, főleg ha húzni is lehet picikét és phenom belsőséggel rendelkezik.
-
keIdor
titán
válasz
Bj Brooklyn #7 üzenetére
Jah ez vágom melyik, ez az, amit csak 1x lehet húzni töbszőr már nem...
-
Hun'reeth
őstag
Érdekes ötlet
kiváncsi leszek mi sül ki ebből. Remélem nem bukás lesz.
-
joghurt
addikt
válasz
bolondember #9 üzenetére
Jó eséllyel minden program ki fogja használni, ami a kettőt kihasználja.
Az eredeti magyarázat ellenére én is úgy gondolom, hogy a gyártási selejtek elsütéséről van itt szó. -
joghurt
addikt
Egy valamirevaló többprocis programot többnyire nem fixen 2 vagy 4 magra írnak meg, hanem annyira, amennyi van. A több procit kihasználó programoknál a kunszt nem a magok száma, hanem hogy több programszál futhat egyszerre. Szóval a nagy különbség az 1 mag és a nem-1 mag között van.
Én erre a gépre olyan programot írtam, ami ennyi magot használ:
[link]
[Szerkesztve] -
bolondember
MODERÁTOR
ötletnek jó, de tényleg az a nagy kérdés, h mennyi is lesz az annyi, illetve megéri-e használni ilyen procikat? kihasználja-e vmi, satöbi...
de ötletből jeles... -
Joshi
titán
X3!
Ez tetszik. -
Bj Brooklyn
aktív tag
Az oroszok már rég gyártanak 3 core-t. Csak náluk ''Triple Core Proccessor''-nak nevezik [link]
-
Savage5
senior tag
Azt hiszem, ezt a linket akartam én is megkeresni.
Én attól félek, hogy sok előnyt nem fog jelenteni ez AMD-nek, mert ha megnézitek, akkor lehet már Core 2 Quadot kapni 60 kilóért, közel az E6850 árához. Igaz, hogy nem vagyok velejéig benne a programozásban, de ha el is kezdenek 4 magra programokat írkálni, akkor 3 magon ez hogy fog futni? Újra kell írni az egészet?... Szerintem ez csak tényleg arra lesz jó, hogy eladják a 4 magosnak indult selejteket, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora teljesítményt fognak ezek nyújtani (ha lesznek) és milyen árkategóriába sorolják be.
Vistaboy: én is ezt a dolgot látom ésszerűnek, hogy csak ezért jött ez a hárommagos ötlet.
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
3,5 magos is lesz?
-
Vistaboy
veterán
Mivel még a négymagos AMD-k sem jelentenek veszélyt rájuk, a hárommagosak tutira nem.
Mondjuk lehet az is a döntés meghozásának hátterében, hogy a négymagos AMD procikból sokban nem működik egy mag, és így akarják azokat is értékesíteni. Mivel anyagilag nehéz helyzetben vannak, ésszerűnek tűnik a döntés.
-
keIdor
titán
Nem hiszem, hogy nagyon veszélyt jelenthetne a Quad-Core-ra...
Remélem végre tényleg visszatér az AMD és a pénzügyi helyzete is kicsit stabilizálódik! -
cannibal
senior tag
Nem kell félteni az AMD-t ugy néz ki van vmi a tarsolyukba
Remélem bejön nekik végre vmi és nekünk usereknek is jó lesz
Go AMD Go!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Házimozi haladó szinten
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Router gondok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mikrotik routerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- További aktív témák...
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest