Keresés

Aktív témák

• Surranó

aktív tag

válasz Balint #11 üzenetére

Minden időzítő és a CAS is maxra van állítva, így is első futásra elszáll a memtest, ha akar.

• Surranó

aktív tag

válasz LukE #8 üzenetére

Hmm... nem kéne másik topikba másznunk? :)

Ráeresztettem, többször is (memtest86, all tests). Eredmény:
    * 133-on ahányszor próbáltam, végigment. Egyszer asszem 12 óráig járattam
    * 166-on egy fél tesztet végigment, aztán win2k (amiben bízom azért...) indítása után nem sokkal rebootolt.
    * Amikor 166-on már vagy tizedszerre bootolt/fagyott a gép egy napon belül, azon nyomban ráeresztettem a memtest-et. Kb. az 1-es teszt felénél dobott valami hibát a memtest (nem memóriahibát, hanem maga a program csinált hülyeséget, és kiírta, hogy most inkább megáll, mielőtt gallyra vág mindent :O)
    * Még egyszer kipróbáltam, nyitott házoldallal, hátha csak túlhevült. Otthagytam kb 10 órára, és este azt írta ki, h 8.5 órája fut, vagyis másfél óra után (talán nem is először) rebootolt. Ezután elindítottam a jó öreg win2k-t és fél órán belül megint reboot.

A hőmérséklet azért gyanús, mert ugyanúgy produkálja 44/59°-os (zárt, beszorított ház) és 38/49°-os (nyitott ház) mobo/CPU hőmérséklet mellett. Lehet, hogy a memória melegszik túl? Hogy lehet ezt kideríteni? Okozhatja a vidikártya? Tudtok ajánlani _kapható_ jó memóriát?
    * Corsair-ről hallottam, h azzal megy, de azt is hallottam, h az nem kapható Mo-on.
    * Kingston: hibás modulról most hallottam.
    * Samsung, Hynix, Micron, Hyundai? Erről mit tudtok?
    * Winbond?

• Surranó

aktív tag

válasz Hory #3 üzenetére

Ami engem illet, egy K7VTA3 v3.1 nem túl büszke tulaja vagyok. Legnagyobb bajom, hogy K7S5A instabilitásról több infót találtam, mint az én lapomról. :t

Tudja valamelyikőtök, mi lehet az oka, hogy a friss biosszal, 166-os DRAM Clock-kal megáldott deszka miért nem kedveli a Seitec PC2700-as (vagyis 166-os) ramomat? 133-on ''csak'' 8-10 óra stapa után fagy le, 166-on viszont képes negyed óra után rebootolni, csak azért, mert három percig állni hagytam a Word-ot a képernyőn... (nem cpu hőfok, nem táp, nem memória és nem procihiba -- szerintem)

Aktív témák