Az ASUS nekimegy az ECS-nek

Hirdetés

A Hua Ching tartományban (Kína) létrehozott ASUS üzem határozott céllal jött létre. A taiwani cég úgy döntött, hogy amennyire lehet, költségeket csökkent, és a kínai piacra egy saját márkanév alatt értékesített, low-cost alaplap kínálattal tör be. Mint tudjuk, az ECS egy ideje pontosan ezt a stratégiát használja, igaz, ők csak egyetlen márkanév alatt teszik mindezt (az ECS-nek tehát nincs "high-end" részlege, ők inkább alulról felülre építkeznek, ellentétben az ASUS-szal).

Az ASUS azzal indokolta döntését, hogy szükség van a kifejezetten alacsony árú termékekre (főleg Kínában és Dél-Amerikában, ahová ezeket pozicionálják), ráadásul a nagyon erős ASUS brandet használva ők jó esélyekkel indulhatnak egy ilyen versenyben. Ázsiában már debütált is az ASRock G Pro alaplap, SiS 650-es chipkészlettel, Intel Pentium 4 processzorokhoz. Most Németországot (!) is elérte az áradat, a VIA KT266A-n alapuló ASRock K7VT2 felbukkanásával.

Ám a lavina nem áll meg: több USA-ban működő disztribútor jelezte, hogy valóságos ASRock invázió indul, számos cég kínál SiS és VIA chipsetes ASRock alaplapokat, akár 60 dolláros (15.000 Ft-os) áron! A helyzet hasonló Európában is, igaz némi lemaradással.

Végül pedig a kérdés fajsúlyáról: működésének első hónapjában az ASUS (ASRock) összesen 200.000 alaplapot tervez értékesíteni! Viszonyításképpen: ez a szám nagyobb, mint a legtöbb másodvonalas gyártó (Abit, Epox, Soltek, Chaintech, DFI, stb.) teljes havi kibocsátása. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az olcsó és jó minőségű alaplapjairól méltán híres(ülő) ECS most komoly ellenfelet kapott a saját vadászmezején.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés