Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen egeret válasszak?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
Új hozzászólás Aktív témák
-
tal-garius
aktív tag
Asus D2X kártyát használok. Az UniXonar driver sok hibát javít.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok!
Néhány napja használok ASUS Xonar DX kártyát. Minőségével elégedett vagyok és a szoftverével is.
Azonban felmerült egy problémám. Mikor zenét hallgatok szépen szol, jól beállítva. Közben dolgozok a gépen (net, Word, Excel, aCAD) és bizonyos időközönként elállítódik a hang, tehát, hogy meg szűnik a hang a mélynyomóból, Ezen úgy tudok segíteni, ha megnyitom Xonar DX Audio Center és ott a MAIN ablakban az audio channel-t át állítom 2 channels-től különbözőre, majd vissza 2 channel-re akkor újra jó egy ideig. Ez rendszeresen ismétlődik.Ennek kiküszöbölésére, ha jól tudom a Creative drivernél volt/van egy olyan, hogy szinkronizálja a beállítást az operációs rendszerrel, és ha ez nincs be pipálva, akkor megoldódik....
Valakinek van ötlete, javaslata, esetleg találkozott ilyen problémával?
Ja és Windows 7-et (64bit) használok és Csak az ASUS honlapjáról letölthető Xonar DX WIN7 Driver (For Windows 7 RTM, 32/64bit) 7.12.8.1775 verziójú drivert telepítettem.
Illetve valakinek van infója, tapasztalata a Linux-os kompabilitásról?
Üdv!
-
kem
addikt
hmm... ASUS igényeseknek?
Érdekes paradoxon. -
pentium4
senior tag
srácok akinek van xonarja próbálta már valaki a legujabb beta drivert?
tapasztalatok? szar jó?
kösziP4
-
Oliverda
félisten
Asus announces Xonar DX PCI Express 7.1
"With the new audio architecture in Vista, users will sometimes be unable to achieve multi-channel sounds, DirectSound; and EAX 5.0 sound effects in EAX 5.0 Titled PC games."
Már nem csak X-Fi chipek támogathatják ez EAX 2.0 feletti szabványokat?
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #23 üzenetére
Nem szidom én, csak egy tényállítást tettem.
Amit meg is lehet alaposan indokolni (ha egyátalán szükséges, mert már számos alkalommal ki volt beszélve). Persze még vannak, akik a Celeront és az FX5200-ast védik.
-
dezz
nagyúr
''ez a borítás mennyit számíthat?''
Ha a tápellátás is jól meg van csinálva, és csak nagyon kevés zavart enged át, akkor nagyon is számíthat. Nem véletlen, hogy profi szinten, a ''belehallgatást'' kivéve külső hangkártyákat ajánlanak.
Egyébként nem csak az alapzajt (amit talán már meg sem lehet hallani) növeli az interferencia (akár rádiós, akár elektromos, ill. a kettő együtt), hanem mindenre hatással van, pl. a kvarcra kötött feszültség ''birizgálásával'' már az alapórajel sem lesz tökéletesen stabil, ill. a D/A és A/D áramköröket is többféleképp zavarja. -
villamos
őstag
Be fogom perelni az Asus -t. Árnyékoló dobozba rakni a hangkártyát, ez az én ötletem volt, és ezek meg ellopták...
-
Cifu
félisten
Ha a DDL / DTSC támogatás az X-Fi-k is megkapják driverfrissités útján, akkor az Auzentech kártyája elveszti azt a pluszt, amivel jelenleg igazán többet tudna a Creative féle kártyáknál. A DDL / DTSC esetén nincs semmiféle A/D konverter, nincs erősítőchip, a kódolást meg ugyanaz az X-Fi chip végzi, tehát értelmetlen lesz a váltás.
-
Vistaboy
veterán
Érdekes kinézete van a kártyának, az tuti. Lassan már a hangkártyák is két slotot fognak elfoglalni a gépben...
Amúgy szerintem az Auzentech-féle X-Fi chipes kártya fog a legjobb lenni, bár még a DDL-t és a DTS-Connect-et az is majd csak későbbi driver-frissítéssel fogja tudni. Állítólag a sima X-Fi-hez is lesz támogatás év végén, de hogy driver-rel fogják-e megvalósítani, vagy jön másik kártya, azt nem tudni. -
szasza_1
senior tag
Ez a cím... Ahogy Fábry mondta: Igénytelen vagyok b***meg, de k**va gazdag...
-
Cifu
félisten
A feltevések szerint az ASUS hangkártyája az Auzentech X-Meridian-hoz ([link]) és a Razer Barracuda AC-1-hez ([link]) hasonlóan C-Media 8788 chipel lesz szerelve, vagyis egy-az-egyben ugyanazt tudja. Így nem meglepő, hogy van DDL és DTSC támogatás, és az ASUS sajtóanyagának azon pontja sem meglepő, miszerint a hangkártyájuk csak EAX 2.0-át ismet.
Én amúgy egyetlan apróságot jegyeznék még meg: sajnos a C-Media sem áll jobban Vista driverek terén, mint a Creative. A C-Media hangkarikhoz is csak egy béta driver van, ami pár dolgot (így a DDL támogatást) nem biztosít Vista alá... -
Male
nagyúr
Ez a belső átkötés érdekes... tulajdonképpen minek? Egy sima SB Live 5.1-em van, de felvételnél a Line-in helyett be lehet állítani, hogy ''What U hear'', és nincs szükség semmiféle összekötésre... (Vagy ez nem oldja meg??? Ilyenre még nem próbáltam használni.)
-
LSL1337
őstag
pont tegnap néztem creative honlapján van egy olyan külső ktyüjük ami a 3 jack bementeről ddl vagy dts-be konvertálja spdif-el, sok értelme nincs mert ha egyszer analóg bemenet..
amúgy a razer barracuda/barracude vagy hasonló is tudja a ddl és a dts conenctet van rajta 2 spdif, meg egy speciális csatlakozó a razer füleshez, olvsastam róla egy tesztet a teszter nagyon oda volt a térhangzástól -
Colonius
csendes tag
Király, lassan a Creative lesz az egyetlen cég, aki nem tud DD Live-os kártyát csinálni
-
Ste
addikt
[link]
teljes mértékben ezzel egyenértékű szvsz -
shteer
titán
tudásához képest nem lesz kicsit drága? a nemrég bemutatott club3d karija mintha érdekesebb lenne ezen szempontból...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M