- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr faustus
senior tag
Hidd el, az oprendszer ára nagyon is jól be van lőve a Microsoft szempontjából. A vállalat és Bill Gates eredményei önmagukért beszélnek. Az, hogy ez annyi, amennyi, többek közt annak köszönhető, hogy önálló platformként rendkívül elterjedt, rengeteg szoftver van rá, és átállni más platformra az esetek többségében rendkívül idő- és pénzigényes, vagy épp kivitelezhetetlen. Hogy senki sem venné, azt nem mondanám.
[Szerkesztve] -
Apollyon
Korrektor
válasz
dr faustus #12 üzenetére
Igen, igazad is van, egyetértek, de ha tegyük fel én feltalálnék valamit amitől pl. 15x gyorsabb lesz a net vagy akármi, akkor igaz én is bezsebelném a pénzt, de nem annyit kérnék érte hogy szinte senki ne vegye meg.. Ha csak 15 vagy mondjuk 20 HUF lenne, akkor mindenki megvenné, és nem lenne bajunk a kalózkodással meg warezzel...
-
FTeR
addikt
válasz
dr faustus #18 üzenetére
azt jelenti, h az egész os-t .net-re akarták írni.
gondot nem a sebesség jelentette, hanem a párhuzamos fejlesztés. kb 1 időben kezdték a longhont és a .net2.0át. rengeteg dolog változott az 1.0hoz képest, szal nem lehetett rá támaszkodni.
a vistában meg már ügye .net3.0-van. ami nem más, mint a .net2.0 könyvtárainak felturbózása (WPF,WPF,WCF,WWFF).
példának okéért, az aero WPF féle fícsöröket használ. de nem .Net WPF-én fut, hanem rendesen lekódolták GDI-ben.
ez egyébként a kompatibilitásnak is jót tett.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Látom, december 1-el a Prohardver is megújult.
Jobban megnézve, inkább csak egy kis kozmetika az a megújulás a PH!-nál. (De állítólag nem kell már sokat várnunk a RI/OS R5-re se.)
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Nálam minden installálásnál, az első rendes indítás után van egy ''BlueScreen event''. Szóval, amikor a Windows Defender frissítését és az alaplapi drivereket telepíti, sima kékhalállal telepít. Majd mintha jól végezte volna dolgát, újraindul és láss csodát, az esetek 98%-ban hibátlanul működik. 1280*1024-es felbontásban, AERO felülettel. (Konfig az adataimnál.)
Mentségükre szolgáljon, hogy ezt az RC1 verzió csinálja, az RC2-t még nem próbáltam, csak itt hever valahol a megírt DVD-k között. -
X-COM
nagyúr
válasz
dr faustus #11 üzenetére
legjobb tudomásom szerint a legtöbb api-t mánázsolva akarták volna megoldani, de több probléma akadt, leginkább a teljesítményt illetően, és ezért jött a ''nagy longhorn reset'' 2004-ben
-
dabadab
titán
''Feltehetően nem végeztek rossz munkát, amit nem csak ez a nagyon sokáig elhúzódó fejlesztési időszak, hanem a konkurensek, sőt az együttműködő cégek újra és újra fellángoló támadásai is igazolnak.''
Biztos bennem van a hiba, de itt nem latom a logikai lancot. Az eddigi tapasztalatok alapjan, ha valaki panaszkodik a MS-re, azt azert teszi, mert
a.) a MS felrugta a fair play iratlan vagy az uzleti jog irott szabalyait, vagy
b.) az illeto penzt akar keresni, -
dr faustus
senior tag
válasz
dr faustus #11 üzenetére
... hogy ezt a koncepciót egy az egyben el kellett venni.
Dehogy venni, vetni. :) Lejárt a módosítási idő, elnézést. -
dr faustus
senior tag
Ebből a történetből én azt szűröm le, hogy egyáltalán nem az a lényeg hogy segítsék/jobbá tegyék társadalmunkat egy megbízhatóbb, jobb oprendszerrel, hanem pusztán csak azért ünnepelnek mert eljött az idő, hogy annyira szétkeresték magukat pénzzel hogy már a $100-osokkal fogják kitörölni...
Ki kell, hogy ábrándítsalak, de egyik gazdasági társaságnak sem az a célja, hogy a társadalmat jobbá tegye, hanem hogy profitot hozzon a tulajdonosoknak. -
dr faustus
senior tag
teljesen új kernel nem hiszem, hogy reális elvárás lett volna, de természetesen történtek ott is változások
A pletyka szerint a Longhorn fejlesztése azért is tartott ilyen sokáig, mert először egy teljesen új kernelen dolgoztak, de aztán annyi probléma volt vele, hogy ezt a koncepciót egy az egyben el kellett venni. Persze csak pletyka, ki tudja... -
FTeR
addikt
válasz
take.a.ride #6 üzenetére
monadot (PowerShell) most is letöltheted és a serverben már benne is lesz alapból.
a winFS mint általános relációs db réteg a fájlrendszer fölött elmaradt, de a fícsörei más megoldásokkal belekerültek a rendszerbe.
a kenelnek meg kb a felét átírták...
az 5 évet meg pont annka köszönhetjük, ami miatt a winFS kimaradt. túl sokat akartak egyszerre és ezzel vesztettek 2 évet.
ez nem egy játék, h kár volt várni rá...
szerk: nah, megelőztek
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
take.a.ride #6 üzenetére
monad (powershell) végülis elkészült xp-re/2003-ra letölthető, vista-ready telepítő január 31.
teljesen új kernel nem hiszem, hogy reális elvárás lett volna, de természetesen történtek ott is változások -
X-COM
nagyúr
állandóan jöttök itt a dobozos árakkal, amikor kb. 14db dobozos windowst adtak el itthon.
ráadásul a dobozos vista business ugyanannyiba kerül, mint a közvetlen elődje az xp pro (299$)
[Szerkesztve] -
take.a.ride
tag
sztem eleg semleges lett a cikk, se fikazas, se magasztalas nincs benne, ez igy jo.
mondjuk engem is hidegen hagy az egesz, mert a forradalmi feature-okbol (WinFS, Monad, stb) egy sem valosult meg, sot uj kernel sem keszult, csak a Windows Server 2003 codebase-ere rahuztak egy uj skint :-/
erre sztem felesleges volt 5 evet pazarolni. (amugy joval tobbre lett volna kepes a Microsoft, ha nem lenne olyan szerencsetlen menedzsmentje es szervezeti strukturaja, mint amilyen. tulnottek magukat, nem birnak gyorsan reagalni semmire.) -
Apollyon
Korrektor
Pfff... És ha igen?
Mintha tapasztalt lennél e témában. Merő igaz, annak idején tényleg nem vettem meg százezer HUF-ért a frissen magyarra fordított XP-t. Most sem fogom kb 79800ért megvenni az Ultimate-et (Home és az egyéb butított dolgok nem jönnek be). Remélem azért nem vádolsz meg engem lopással.
-
Apollyon
Korrektor
Ebből a történetből én azt szűröm le, hogy egyáltalán nem az a lényeg hogy segítsék/jobbá tegyék társadalmunkat egy megbízhatóbb, jobb oprendszerrel, hanem pusztán csak azért ünnepelnek mert eljött az idő, hogy annyira szétkeresték magukat pénzzel hogy már a $100-osokkal fogják kitörölni...
Ez az én szubjektív véleményem. 400 USD-ért nem fogok oprendszert venni, inkább maradok a jól bevált XP-nél. Hát annyira mégsem vált be, úgyhogy 2008-ban énis lecserélem -
KEndre
HÁZIGAZDA
Dajkó úr ünnepi beszéde
Azér' mi szeretjük a Microsoftot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pavilion x360 14 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv új akku gar
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Gamer gép - GIGABYTE B760M, Intel I5 12400F, 32GB DDR4, RX 6600 8 GB, 1TB M.2 SSD, 850W GOLD
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Retro Számítógépek és alkatrészek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest