Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz Döglött Róka #178 üzenetére

Ezt a "nácizást" csak most látom (nem követtem már a topikot, kár hogy feljött).:U Azt hiszem, elmondhatom, hogy az elmúlt 20 év alatt láttam a PC-s 3D játék "gyerekkorát", fejlődését, és hogy hova forrta ki magát az utóbbi években. Mérnökként meghajolok a hihetetlen teljesítmény előtt, ami ehhez kell. Szóval nem, nem akasztottam fel magam 20 évvel ezelőtt, mert nem ment 60 fps-sel valami. Sőt, játszottam C64-en is annak idején, gyerekkoromban. Ellenben ha ma mesterségesen beleraknak egy felesleges 30-as korlátot egy modern játékba, és le akarják nyomni a torkomon, hogy ez nekem jó (miközben a valóság az, hogy szar a motor, nem tud többet, ez van), engedtessék meg nekem, hogy (még mindig mérnökként) körberöhögjem őket.:R

A konzol meg soha nem érdekelt, azon egyszerű oknál fogva, hogy a családban soha nem volt (egyik sem, senkinek). PC is csak ímmel-ámmal (386-486-P1...), de amit PC-n láttam a 3D gyorsítók megjelenésekor, az nagyon tetszett. Igen, volt Voodoo1-em is, de nem akkor, amikor még egy-két havi fizetést elkértek érte, hanem évekkel később, amikor gimnazistaként megengedhettem magamnak egy kis nyári melóból a megvételét. Sosem volt pénzem "vérpistikeként" mindig az aktuális hardvert megvenni (sokat elmond, hogy még 2002-ben is P1-em volt, igaz, akkor már vettem bele egy Voodoo2-t 5K-ért): mindig azon a vason játszottam, ami volt (P1, Athlon XP, stb.). És igen, egy jó játékot még lebutított grafikával, akadozva is élveztem, ha kellett, és amíg lehetett. Amikor már 20-30 fps körül akadozott low-on is, akkor ugye már csak kellett a fejlesztés. Pl. FX5200-on a PoP: SoT, amikor kijöttél a palotából, a kártya "meghalt". Vettem egy 9600XT-t, és nagyon fájt az ára (40K). De az már középkategóriás kártya volt, így jöttek az eredmények is: jobb minőségben játszhattam. Igen, jellemzően 50-60 fps nem volt probléma neki, ami számomra jelentősen növelte a játékélményt. (Pörgősebb mozdulatok, közvetlenebb irányítás, ami egy akciójátéknál nagyon nem mindegy: hatékonyabb és szórakoztatóbb harc a gépi ellenfelekkel.)

Szóval igen: a fenti gondolatmenet szerint exkluzív konzolos címektől is elvágtam magam (pedig biztosan volt köztük jó játék, ahogy biztos van sok jó film is a moziban, amit nem láttam: kinek van annyi ideje). C'est la vie. Nem, nem a képfrissítéstől függ, mi számít jó játéknak. De egy jó játékot ne b*sszanak el vele, mert én biza' nem fogom nézni a röcögést. Szóval ha mondjuk az új AC (lásd ugyanezek a körök az Ubisoftos topikban:O), neadjisten ilyen lockkal jön ki, akkor azzal nem fogok játszani. Idővel vagy patchben leszedik a lockot (volt már rá példa!), vagy nekem kimarad a játék... Ezt így előre kijelentem: el van döntve. Próbáld meg túltenni magad a dolgon.:R (Mondtam, hogy elhiszem, hogy jó a GOW. Csak nem tudom, hogy mi fán terem. De biztos jó.:K)

Új hozzászólás Aktív témák