- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Steam Deck
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Döglött Róka #178 üzenetére
Ezt a "nácizást" csak most látom (nem követtem már a topikot, kár hogy feljött).
Azt hiszem, elmondhatom, hogy az elmúlt 20 év alatt láttam a PC-s 3D játék "gyerekkorát", fejlődését, és hogy hova forrta ki magát az utóbbi években. Mérnökként meghajolok a hihetetlen teljesítmény előtt, ami ehhez kell. Szóval nem, nem akasztottam fel magam 20 évvel ezelőtt, mert nem ment 60 fps-sel valami. Sőt, játszottam C64-en is annak idején, gyerekkoromban. Ellenben ha ma mesterségesen beleraknak egy felesleges 30-as korlátot egy modern játékba, és le akarják nyomni a torkomon, hogy ez nekem jó (miközben a valóság az, hogy szar a motor, nem tud többet, ez van), engedtessék meg nekem, hogy (még mindig mérnökként) körberöhögjem őket.
A konzol meg soha nem érdekelt, azon egyszerű oknál fogva, hogy a családban soha nem volt (egyik sem, senkinek). PC is csak ímmel-ámmal (386-486-P1...), de amit PC-n láttam a 3D gyorsítók megjelenésekor, az nagyon tetszett. Igen, volt Voodoo1-em is, de nem akkor, amikor még egy-két havi fizetést elkértek érte, hanem évekkel később, amikor gimnazistaként megengedhettem magamnak egy kis nyári melóból a megvételét. Sosem volt pénzem "vérpistikeként" mindig az aktuális hardvert megvenni (sokat elmond, hogy még 2002-ben is P1-em volt, igaz, akkor már vettem bele egy Voodoo2-t 5K-ért): mindig azon a vason játszottam, ami volt (P1, Athlon XP, stb.). És igen, egy jó játékot még lebutított grafikával, akadozva is élveztem, ha kellett, és amíg lehetett. Amikor már 20-30 fps körül akadozott low-on is, akkor ugye már csak kellett a fejlesztés. Pl. FX5200-on a PoP: SoT, amikor kijöttél a palotából, a kártya "meghalt". Vettem egy 9600XT-t, és nagyon fájt az ára (40K). De az már középkategóriás kártya volt, így jöttek az eredmények is: jobb minőségben játszhattam. Igen, jellemzően 50-60 fps nem volt probléma neki, ami számomra jelentősen növelte a játékélményt. (Pörgősebb mozdulatok, közvetlenebb irányítás, ami egy akciójátéknál nagyon nem mindegy: hatékonyabb és szórakoztatóbb harc a gépi ellenfelekkel.)
Szóval igen: a fenti gondolatmenet szerint exkluzív konzolos címektől is elvágtam magam (pedig biztosan volt köztük jó játék, ahogy biztos van sok jó film is a moziban, amit nem láttam: kinek van annyi ideje). C'est la vie. Nem, nem a képfrissítéstől függ, mi számít jó játéknak. De egy jó játékot ne b*sszanak el vele, mert én biza' nem fogom nézni a röcögést. Szóval ha mondjuk az új AC (lásd ugyanezek a körök az Ubisoftos topikban
), neadjisten ilyen lockkal jön ki, akkor azzal nem fogok játszani. Idővel vagy patchben leszedik a lockot (volt már rá példa!), vagy nekem kimarad a játék... Ezt így előre kijelentem: el van döntve. Próbáld meg túltenni magad a dolgon.
(Mondtam, hogy elhiszem, hogy jó a GOW. Csak nem tudom, hogy mi fán terem. De biztos jó.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars Battlefront II
- iOS alkalmazások
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest