Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint107
aktív tag
Hát én ezt a 960-at nem ajánlanám senkinek. Ilyen árban GTX 770-et lehet kapni használtan, az meg bőven jobb tőle.
-
Vesa
veterán
"de a réteg, aki otthoni felhasználásra megengedhet egy ilyen kártyát elég szűkös."
Ezzel nekem csak annyi gondom van, hogy a PH-n szinte minden területen leginkább a csúcsmodellekről cikkeznek, TV-kből is állandóan a legújabb, legnagyobb, legdrágább készülékekről áradoznak. Processzorok, alaplapok szintjén is főként...Nyilván, mert ezek hoznak olyan újításokat, melyekről érdemes cikkezni, de fenti érvelésed alapján ezeknek sem lenne itt helye, mivel a nagy átlag ezekhez sem fér hozzá az áruk miatt.
A Quadro VGA-k bizonyos értelemben különlegesek, legalább annyira érdekes lehet cikkezni róluk, mint egy ritka TV prototípusról, amihez kvázi senki nem fér hozzá, mégis 5 oldalas cikk van róla. A Quadro esetében nem csak a teljesítmény számít, mert teljesen más feladatra valók. Sokkal erősebb poligonszámolásban, mint az általad említett GTX 770.
Pl. Alienware-ről is többet olvasnék, alig van valami ezekről is. Igaz, 2013-ban teszteltek egy notebook-ot, de ezt leszámítva 4 éve nem volt komolyabb teszt. A desktop gépekről nem is beszélve, maximum a hírek szintjén jönnek elő...
-
zdanee
őstag
Aranyból van a hátlap! 24 karátos!
Ami vicces, hogy létezik Encore 2 8" másik kiszerelésben is, kb ennyiért. Encore 2 Write a neve, spéci digitizer layere van, amivel 11 bites nyomáspont érzékenysége van és bármit használhatsz stylusként, erősebb BayTrail procija van, csak 2GB RAM-os verzió létezik belőle, az alap kiszerelés is 64 GB eMMC-t tartalmaz és van microHDMI-je. -
bigrock
addikt
Az Encore-t biztos a hozzáadott billentyűzet teszi ilyen drágává... másra nem tudok gondolni. Talán esetleg a márkanév?
-
T.G.B
tag
válasz
Soil Creep #73 üzenetére
HS-G500V hát nem éppen újdonság már vagy 3,5 éve egy olyat használok
upsz nem válaszként akartam -
Soil Creep
csendes tag
Hűha, arra az a GTX 960 tetszik, lehet hohy benevezek egyre.
-
QwErTy42
addikt
Mehetett volna egy hsz-be is ...
Én is szívesen olvasgatnék róla híreket de a réteg, aki otthoni felhasználásra megengedhet egy ilyen kártyát elég szűkös.
Ráadásul a GTX 770 nem sok téren és nem is sokban marad el egy Quadro K4000-től, míg árban kb a harmada. Akiknek meg otthonra annál erősebb cumó kell, azok biztosan öten vagy annál kevesebben vannak. -
Vesa
veterán
válasz
|DavidWoody| #57 üzenetére
Ilyen termékek sztem nem léteznek. OEM szarokat vesznek, aztán címkézik. Brand "márkák", eladnak pár szériát aztán megszűnik az egy szem iroda, ahol működtek...
-
Vesa
veterán
"Amúgy az MJTech vagy Shenzen ELE forgalma körbe röhögné valamennyi magyar számtech bolt éves forgalmát..."
Ja, közben a szemétszállító cégek forgalmára is jelentősen rásegít.
Kínai gar. kb. annyit jelent, hogy soha a büdös életben nem lesz kicserélve ha beszarik valami. Esetleg cserélik egy másik hulladékra, amit már valaki visszaküldött előtted. Lehet, hogy a 10 legyártottból 5db eleve nem működőt azonnal egy "Kínai gar." feliratú konténerbe gyűjtenek, a userrel való későbbi levelezési célzattal.
-
Vesa
veterán
válasz
BlackPriest #43 üzenetére
Jó dolog ez a bányászás, a 3 milliós gépével 1 év alatt akár 15BC is sikerülhet. Igazán megéri.
-
Vesa
veterán
válasz
Kronos3000 #42 üzenetére
Ugyan, csak simán kössön rá egy mosógépet hűtési célzattal.
-
Vesa
veterán
A Wacom nagyon durva!!!
Ezen már lehet dolgozni rendesen, bár szarul fizetett magyar grafikus erről is csak álmodhat... -
pengwin
addikt
A hazai márkák amiket felsoroltál, azok egytől egyig ugyanazoktól a kínai gyártóktól rendelnek, mint a "bizonyított" kínai márkák, aztán csak átszitázzák a terméket. Azért akad néhány kivétel idehaza (pl. a WayteQ maga gyártja pár modelljét), és Kínában is (Teclast, Voyo, Onda, sokszor ugyanúgy csak szitáztat egy-egy OEM/ODM terméket - nézz csak rá a sok-sok Win8-as kínai tablet egyedi dizájnjára).
Általában a hazai "átcímkézős" márkák azon hasalnak el, hogy ki kell fizetniük a hazai forgalmazás pluszköltségeit (szállítás, plusz adóterhek, hazai szervizpartner-hálózat), ezzel ugrik a kínai kütyük jó ár-érték aránya. Valamint sokszor rosszul választják meg, hogy melyik (specifikációjú) kínai eredetű kütyüt hozzák be éppen az országba.
P.S.: Panasonic, Kodak, AKAI, Nokia... stb. már egyáltalán nem gyártanak androidos tabletet/telefont, a nevüket liszenszelik kínai cégek.
Szóval nem kell az ördögöt a falra festeni, nincs ekkora minőségbeli szakadék hazai és kínai "B"-márkák között, csak a kintieknek (sokszor még tréfával is) jobb az ár-érték aránya. -
macman507
aktív tag
Genius HS-G500V Ilyenem van, "eltörött" 1-2 éve
Jól szól, de nekem elég kényelmetlen volt hosszabb távon, nehézzé válik és nyomja oldalt is a fejem, fülem.
Igaz nekem nagyobb fejem van és lehet ezért.
Épp ezt használom, amíg nem tudok venni egy másik headsetet, valami könnyebbet.
Ez 350g, valahogy nehezebbnek tűnt, na mindegy, érdekes, hogy HyperX Cloud-ot néztem ki, mert azt mondják nagyon kényelmes és nem nyom, de most nézem, hogy az is 350g, valahol ki kéne próbálnom, na de hol
Volt korábban egy 200g-os headsetem, na az tényleg nagyon könnyű és kényelmes volt, igaz nem szólt annyira jól se. Nemrég sikerült elnyiszálnom a székkel a zsinórját és várhatóan nem szólt tovább -
Dominó85
addikt
válasz
Az, hogy te még nem hallottál róla, máris azt jelenti, hogy xar és ismeretlen? Képzeld Kínában a 2 milliárd emberből vajon hányan nem hallottak Magyarországról?
Kicsit több külföldi tech rovatot kell még ahhoz olvasnod, hogy így leszólj. Napi rendszerességgel olvasok kb 10 android és windowsos ketyerékkel foglalkozó oldalt. És bizony egy két itthon ismertebb márka elbújhatna a kinti tabletek/okostelefonok láttán. Persze sok a kopizó és szitázó cég is, nem tagadja senki. Főleg hogy a kínai piacnál nem igen van nagyobb. Ha már ismeretlen márkák vagy márkák amiktől óvnál... Itthon is tudok párat a tablet/telefon szegmensben: Kukabájt, Presztízsió, AlkaTel, Na Mivon Mizu? és még sorolhatnám. Sajnos telefon téren a Panasonic sem úszná meg nálam a trágyadom készülékeivel. Pedig más területen nem rosszak.
Érezd az iróniát írásomban és ne vedd magadra.
-
zdanee
őstag
válasz
Nos, két éve ugyanezt mondták a Xiaomira is.
-
|DavidWoody|
tag
Szabad kerdeznem , hogy hogy jott ki a core i7 5960 + NEGY VGA es melle decens 16 giga ram ? Mert penz az van latom , csak esz nincs itt se
#50 : "A Chuwi, iFive, Onda, Teclast, Voyo pedig már androidos tabletjeikkel igenis bizonyítottak"
Aztan mit bizonyitottak? Oke h van jo kinai mint a oneplus meg a huvely meg lenovo , de neharagudjal mar mik ezek a markak? Eletbe soha nem hallottam rola , pedig tajekozott vagy ilyen teren. De mar nev alapjan sem hinnem , hogy enlitesre melto termekeik vannak. Sot...
-
dcenter
csendes tag
Én ezt tényleg nem értem... Azt gondolnám a névválasztás alapján, hogy az Encore 2 a next.gen, tehát a hardver szépen fejlődik, ha az árazás esetleg nem is csökken...
Erre (az új 8"-os csodát nézve, WT8-A102-höz hasonlítva):
- proci: Z3740-ről Z3735G-re vált (legtöbb adatnál inkáb visszalépést látok),
- ram feleződik (legalább az 1333mhz már kihasználható),
- háttértár mindkettőnél 32gb, de ez meg a (nevesebb) konkurencia termékeivel szemben hasal el,
- kamera az újban jobb, de talán ez tabletnél elhanyagolható,
- akksi talán jobb, itt végre van egy pipa.Namost ugye az új (de a fentiek alapján gyengébb) 76bruttó, a "régi" (de adatok alapján jobb) meg 73-tól elvihető.
Persze az új ára még eshet, de ezt a downscaling dolgot nemértem..
(és azt direkt nem firtattam, hogy a toshiba túlárazott-e vagy nem a konkurenciához képest..)
-
zdanee
őstag
A Dell Venue 8 Pro-m tavaly ilyenkor 62 volt. És erősebb a CPU, 2GB a RAM, van aktív digitizer, és ezzel a Toshibával szemben még jól is néz ki.
De őszintén, ezek a kis gépek koppra ugyanazokat az alkatrészeket használják, mégis melyik alkatrész lehet felelős ekkora felárért? CPU a Toshibában lassabb és az Intel bagóért szórja, olcsóbb, mint a 3740D volt, memóriából ez nem csak feleakkora, de még lassabb is (1066 vs 1333), eMMC ugyanakkora (és ott azért nincs akkora árrés két különböző modell között), kijelzőben a Dell kéne a drágább legyen, hiszen van digitizer is benne, akkuban a Toshiba kb 170mAh-al nagyobb kapacitású, Bt, WiFi filléres cuccok, Windows a Dell-en még fizetős volt, a Toshiba már ingyen kapja. Mindkét cégnek van support, szállítás, marketing, raktározási költsége.
Ami ebben a tabletben ennyibe kerül a vagy a Toshiba pofátlansága, vagy az importőr-nagyker-kisker trió akar nagyot szakítani egy körben (nesze neked support meg marketing költség). De akinek tetszik a színe, vagy a felirat rajta, vegye nyugodtan, csak attól még makacs tény, hogy ezen az áron ez messze a legrosszabb választás.Ja, és mond, sok év múlva mire fogja a Toshiba tulaja ezt használni, amikor 1GB RAM-al már most alig lehet vele böngészni?
-
QwErTy42
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
zsírsámán #49 üzenetére
Őszintén... és az ki
a faxt érdekel? Szégyen az lenne, ha a Toshiba 77k-ért 1 évet nem húzna ki hiba nélkül. A Chuwi, iFive, Onda, Teclast, Voyo pedig már androidos tabletjeikkel igenis bizonyítottak, csak más szitázással itthon. Aki még mindig ezen a kínai garin lovagol, az meg is érdemli, hogy egy havi rezsi árát kiszórja a szintén 100% kínai Toshiba felárára. Annak jár egy gamer berkekből vett *noob clap*. Amúgy az MJTech vagy Shenzen ELE forgalma körbe röhögné valamennyi magyar számtech bolt éves forgalmát... És ha valaki olvassa a feedbackeket vagy külföldi cikkeket, ezek az Aliexpress-es storeok nem xaroznak, ha garizásról van szó. Kérnek egy videót és amint feladtad a hibás cumót (megmutatod nekik az erről készült képet), már indítják is útjára a cserekészüléket. Ezek nem ilyen europidoknak szánt xaros webshopok (mint a Pandawill, DX, Antelife és hasonlóan xarunk a fejedre gari ügybenek), hanem enyhén durvább forgalmú storeok. Nyilván aki nem mer külföldről rendelni az megveszi ezt a Toshibát itthon qrva drágán. -
Dominó85
addikt
Toshiba Gen2 tablet - 77.000Chuwi Vi8 - 37.000 (2év kínai gar)
Voyo A1 Mini, Onda, Teclast- 45.000Huf (1év kínai gar)
Hülye az aki TosHIBA-t vesz 30-35k felárral...
-
Sanchez638
addikt
Nah régen láttam ilyet, hogy minden hozzá szólás más cuccot szólít meg, hogy milyen
-
jedis
senior tag
válasz
UnSkilleD #30 üzenetére
Attól függ mikori kiadás ! A régebbi 2.5-ös külső vinyókhoz olyan kábel volt, hogy a USB csatijuk ( az a fége, amit a gépbe dugsz ) dupla csatlakozós volt ! Az egyiken ment az adat, és a pówer, a másikon csak plusz pówer, adat nuku ! Az újabb ( kb. 4 évesnél fiatalabb ) külső vinyókhoz, már sima USB kábel is elég ( modernebb gyártástechnológia, kevesebb áram ) !
-
BlackPriest
őstag
válasz
Kronos3000 #42 üzenetére
vagy egy 8 vga-s bányász gépet
-
babkukta
senior tag
a GTX 960asok nem lesznek rossz vételek.. 55-60 ezer között
-
Peterson_
addikt
A cintiq nem is olyan drága az elődönhöz képest, de így is csak egy szép álom marad.
Gépnél marad az Intuos, a cintiq élményt meg "élvezem" tovább a Note-tal
Főleg, hogy a három cucc árából nem jönne ki ennek a fele se -
kromatika
veterán
Ezen csodálkoztam. Dell monitor TN panellel ennyiért jó vétel?IPS is van ennyiért.akkor az mi?
-
QwErTy42
addikt
Azért majdnem azonos ár mellett (elnézést a kifejezésért) hülye aki IPS helyett szutyok TN-t vesz.
A sasszemű, villám reflexekkel megáldott gémer istvánokat még hellyel-közzel meg tudom érteni hogy TN-t vesznek az alacsonyabb input lag és jobb képfrissítés miatt (bár ők meg nem ebben az árkategóriában érdekeltek). -
XY_Z
csendes tag
A családban van egy dell ips és egy ledes (új) asus tn paneles monitor és azt kell hogy mondjam mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A tn panelesen is abszolút élvezni lehet a dolgokat, nem hiába kerülnek még mindig ennyibe, azért a piac nagyjából beárazza magát...
-
UnSkilleD
senior tag
az usb 2-es külső vinyóknak (2.5") elég az usbn kapott táp vagy kell nekik extra?
-
Mikiller
aktív tag
2-3 éve az ilyen kiherélt vga-k kb. harmadárban voltak a full-hoz képest. Most meg kb. 60-70%
40K-nál nem nagyon ér többet -
Feri1977
senior tag
"Thermaltake Toughpower XT Gold termékpalettájáról, melyek közül a kisebb is 1375 wattos, a nagyobb pedig 1475 wattos." ezzel már heggeszteni lehet, fogalmam sincs, hova a büdös életbe kell ekkora táp! Haverommal építettünk 4 vga-s rendszert, i7 5960-as cpu, 4 hdd, 16 gb ram, és miegymás, a rendszer teljes terhelésen, játék alatt fogyasztott 700 W-ot! Egy átlag usernek a gépe pedig olyan 400 wattnál semmiképp nem fogyaszt többet, érthetetlen..
-
hardline
senior tag
válasz
|DavidWoody| #23 üzenetére
Nem lenne az rossz termék, ha fele annyi lenne az induló ára...
-
törölt tag
Ez a GTX960 van benne minden 3. hírben. Hátha mégtöbb Vér Istvánt megbabonáz...
-
No látom mindenki leragadt a 960-oknál. Én tovább mentem, hogy a fenébe sikerült kitalálni a tápegységnél, hogy pont 1475W legyen?
-
zdanee
őstag
Ha ugyanazt tudná drágábban, akkor még elnézném, de ez lényegesen kevesebbet tud, lényegesen drágábban. Szó szerint bármi mást vesz az ember, jobban jár vele. Még egy megyei útdíj matricával is!
És ez még mindig belefér... de akkor miért reklámozzuk egy szakmai portálon, egy elvileg a jó fogásokat kiemelő cikkben? Vagy legalább írjuk mellé az alternatívákat... -
Khelben
nagyúr
válasz
BlackPriest #12 üzenetére
-
ViZion
félisten
Reklámposzt, a raktárban porosodó, eladhatatlan cuccoknak
960 ennyiért vicc, olyan 50 k körül majd ajánlani lehetne. PCI m.2 érdekes, de ennyiért otthonra nem éri meg sztem... -
2TB-os 2.5" HDD már egy jóideje van, de hogy több, mint 1 éve az biztos. Most így rákeresve 2013.07-ben már biztos volt: [link]
-
villamos
őstag
Nekem a hangdobozok árát nézve csak ez tud eszembe jutni: [link]
-
zdanee
őstag
Jesszus, hogy sikerült az 1GB RAM-os Encore 2-t így beárazni? A 64GB-s 2GB RAM-os és erősebb 3740-es procis Acer W4 egy jó tízessel olcsóbb (és azon is van HDMI)! Ráadásul ahhoz még Office 2013 licensz is jár! Elmentek otthonról Toshibáéknél, az 1GB RAM-os Encore 2 alapból
egy hulladékkorlátozottan felhasználható, de ezen az áron szimplán a tudatlan ember megkopasztása.Ezt nem reklámozni kellene itt Rudi, hanem mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy eszébe ne jusson, messzire kerülje el!
-
jedis
senior tag
"Egy fokozattal drágább az ASUS Strix és az MSI Gaming sorozatos GTX 960, értük valamivel több mint nyolcvanezer forintot otthagyni a boltban"
-
johnywalker
őstag
Az nVidia 960 vidkari ilyen paraméterekkel, illetve teljesítménnyel nem felsőkategóriás.Jó ha felső-középkategóriába sorolható.
-
QwErTy42
addikt
Az 1000+ wattos tápok és a 750 ezres professzionális Wacom monitor érdekességnek jók, csak kevésbé informatív a vásárlók többségének, mert az igényeiken és a pénztárcájukon kívül esik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Aktuális piaci válogatásunkban új GeForce-ot, adattárolókat, hangkeltőket és egyéb érdekességeket mutatunk.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! Dell Precision M6700 i7-3740QM I 16GB I 500GB SSD I 17,3" FHD I K3000M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest