- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plexicushio
senior tag
Meglehetősen puritán küllemmel bír. Viszont az ára nem rossz.
-
kukulec
őstag
10 ezer forintert mar lehet dvd lejatszot venni, en a blu-ray lejatszot akciosan 22-ert vettem. erre most ez alsohangon 70 felett van. ertem a gyarto reszerol a haszonszerzes vagyat, de ez egeszen pofatlanul aranytalan. es akkor a lemezekrol ne is beszeljunk.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
kukulec
őstag
válasz Plexicushio #1 üzenetére
a tobbihez kepest nem. de ahhoz kepest, hogy evek ota mestersegesen tartjak fenn, ugy mar nem tul jo.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Afromam
csendes tag
Én teljesen értelmetlennek látom a 70-80-x.000. Ft.-os Blu-ray lejátszókat, még akkor is ha UHD
Egy új XBOX ONE S-t már veszel 65.000. Ft.-ért ami ugyanúgy lejátssza az UHD lemezeket, ráadásul okosabb, valamint még játszani is lehet rajta ....
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Plexicushio #1 üzenetére
Sehol egy RGB led mi? Így a 4K 60fps is csak 4K 53fps
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
kukulec
őstag
tudom. elegge utanajartam, mert gondoltam, hogy a hifimhez a dac-ot, a cd es uhd lejatszot kivalto dragabb oppo-t veszek. aztan ugy voltam vele, hogy az egesz projektet hagyom. inkabb veszek egy jobb hangfalat, es par ev mulva egy uhd lejatszot. ha mar klasszikus filmek is jonnek ra.
-
Cassi
őstag
Attól függ, kinek kell, akit nem érdekel a játszás annak csak hátrány a konzolos kezelőfelület. Az idei modell egyik újdonsága a Dolby Vision HDR, amit az XBO nem tud.
Az lemaradt a hírből, hogy jön egy olcsóbb verzió is UBK80 néven, ami 30 euróval kevesebbe kerül, viszont kimaradt belőle a DV HDR és a HDMI audió port.
-
SunMount3r
nagyúr
70K még nem is lenne -annyira- sok, ha a lemezek nélküli lejátszó képessége, formátumkezelése és ami sokszor döntő, a képminősége is rendben lenne.
Pl. a 270K-s Oppo 203-ról u.m. "objektív" tesztekben kiderült, hogy gyengébb a képminősége, mint egy 40K-s Android-os média Box-nak.
Persze élőben derül ki igazán ez mennyire számít, meg valamelyest másképp is vannak sokszor "kalibrálva"a különböző lejátszók, ott meg már inkább az egyéni ízlés dönti el. De a csúcs ár még sokszor nem jelent mindenben csúcs minőséget is...
-
krx21
nagyúr
válasz SunMount3r #11 üzenetére
Azért nehogy már azt sugalld, hogy az Oppo 203-nak rosszabb képminősége van, mint bármely 40e forintos cuccnak...
-
powerup2
addikt
válasz SunMount3r #11 üzenetére
Belinkelnéd nekem azt a tesztet mert ez érdekelne melyik média box verte el.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
SunMount3r
nagyúr
[link]-> Ok amivel itt konkrétan össze van vetve az pont nem 40K-s, de nem is 270K-s. Ettől függetlenül kell nézni, hogy alap "gondok" vannak a clipping/banding/színhelyesség képességekben. Ettől még nem "tragédia", de egy 270K-s "referencia" lejátszótól már nem ezt várná az ember. Ami viszont biztos nem: nem kiemelkedő, tehát nyugodtan oda lehet rakni akár egy 8K-s Amlogic-os Box-ot is mellé és lehet annak a képe jobban tetszene.
-
ZnVjaw0K
tag
válasz SunMount3r #14 üzenetére
Lehet hogy öreg vagyok már az ilyesmihez, de nem úgy kéne lennie, hogy a lemezről a kodekek ismeretében minden egyes subpixel bitre pontosan visszanyerhető? (Persze nem az eredeti, hanem már veszteségesen tömörített változatban, de mindig ugyanúgy.)
Ha ez nem így van, akkor miért? Ha így van, akkor mi okozza ezeket az eltéréseket a lejátszók között? Mindegyik sz@r? Vagy lemaradtam valamiről? Opcionális szűrők, vagy vízjelek, vagy valami gányolás van a dekóder szabványban? Vagy csak sz@rnak a szabványra és máshogy dekódolnak vagy utólag gányolnak?Mondjuk azok után, hogy már a lejátszó-TV összeköttetés se veszteségmentes, már meg se kéne lepődnöm...
-
veterán
Jó az ára most más csak azt kellene tudni , hogy usbröl vagy hálózatról milyen formátumokat kezel, és persze gondolom a képminősége biztosan nem rossz, de azért arra kíváncsi lennék , hogy a 250 ezer forintos Panasonic mivel jobb.
duree54
-
HUNgabus
senior tag
Zappiti tudtommal nem androidos max a belseje az ami sok olyanban is elofordul.
A Zappitit is veri jo par olcsobb "kinai" csoda, igy akkor jobbak azok is mint az Oppo?
Pl. azert vettem zidoo x10 mert fontos volt a 4k hdr es a tesztekben az jott ki az egyik legjobbnak, plane ar/ertek aranyban. Pedig az se tokeletes 😭[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Amióta a lapostv-re van dugva egy droidos okosító és azon keresztül meg van osztva a notim (amin minden film is fent van), teljesen értelmét vesztették ezek a külső lejátszók. Lemezt már nem is tudom, mikor írtam utoljára...
-
SunMount3r
nagyúr
Pedig Android-os.
A Zappitit is veri jo par olcsobb "kinai" csoda,-> Milyen szempontból és pontosan mik ezek? Ha az Amlogic-os Box-okra gondolsz LE-vel azt el tudom még képzelni, de azok sem biztosan minden tekintetben. HiMedia Pro lejátszók képminőségben szintén nagyon jók. De apróbb ilyen "szintetikus" hibák szinte bármelyiknél adódhatnak. A firmware verzió sem mindegy. De itt most nem is a Zappiti volt a lényeg (erről elég kevés a konkrét tapasztalat, hogy amúgy még milyen hibái lehetnek, mint lejátszó).
Amúgy a Zidoo-król is van ilyen teszt és írják is a lejátszós Topic-ban, hogy a képminősége ezeknek sincs éppen a toppon. A tudása, bug mentes működése már más témához tartozik, mert abban viszont lehet, hogy egy best-buy.
Persze sok minden relatív. Ha neked bejön a képe, akkor ne foglalkozz vele.
De visszatérve: azt tartom, hogy 270K-ért én inkább már egy HTPC-t vennék.
-
AVhelper
senior tag
Ebből az irományból nagyon sok minden nem tudható meg az LG UBK900 Ultra HD Blu-ray lejátszóról. Például az sem - amit említesz -, hogy két HDMI kimenet van, melyek közül az egyik csak audiokimenet.
Van viszont a cikkben néhány nyilvánvaló elírás, miszerint a modell: "támogatja a Dolby Vision és a HDR10 nagy dinamikatartományt biztosító szabványok, és a Dolby Vision, illetve DTS:x objektumalapú hangszabványok használatát is."
A Dolby Vision és a HDR10 nem a hagyományos értelemben vett - szabványosítási szervezetek által rögzített - szabványok, hanem HDR videoformátumok, amelyek bizonyos elemeit szabványok rögzítik, mint például a PQ EOTF-et az SMPTE ST.2084. A Dolby Vision egy cég által kitalált és licencdíj fizetése ellenében használatos formátum, a HDR10 pedig nyílt és licenc nélkül használható formátum. De ez csak kötözködés.
Dolby Vision, illetve DTS:x objektumalapú hangszabványok sem léteznek, van viszont Dolby Atmos és DTS: X (így nagy X-el) objektumalapú hangformátum vagy hangsáv.
-
powerup2
addikt
Én azt mondom az oppo nem véletlenül kerül annyiba mint amennyi és elfelejtettünk egy fontos dolgot a hangot azért az oppo ott is kimagasló nagyon! mindenhol áradoznak az oppo-ról szakértök ez véletlen lenne ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
SunMount3r
nagyúr
Ha jól tudom, ezek a tesztvideók nem elérhetőek még 4K felbontásban. A céljáról nem találgatnék. Így igaz, hogy a felskálázás minősége is közre játszhat, de hát látszik ami látszik attól függetlenül és azzal együtt.
(#22) powerup2: Ha passthrough-n küldöd a hangot az erősítőbe, akkor mégis mitől lenne bármi különbség? A DAC-ja viszont biztos jobb, mint bármelyik Box-on, ha erre lenne igény, ezt nem vitatom, de nem is a hang volt a téma eddig. És, ha már van egy erősítő a láncban, akkor mindegy is.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz SunMount3r #23 üzenetére
"Így igaz, hogy a felskálázás minősége is közre játszhat"
Mert még azon kívül mi más?
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz SunMount3r #25 üzenetére
De hogyan tud egy lejátszó képminőséget produkálni? Digitális interface-ekről van szó, a nulláknak meg az egyeseknek nincs minősége, ha meg nincs skálázás, akkor meg a nullákat és az egyeseket pontosan definiálja a forrás. Hol marad helye az u.n. képminőségnek?
DRM is theft
-
SunMount3r
nagyúr
Uh, ez hosszú téma lenne. Dióhéjban, abból amit én tudok eddig a témáról: ez nem olyan, mint a "bit perfect" egy-az-egyben adat áteresztés, itt a "tömörített" videókat "dekódolni" kell. Az optimálisan "natív" kép minél veszteségmentesebb, pontosabb rekonstruálása a cél. Különböző hardverek (gyak. chip-ek) és a hozzájuk való szoftverek ezt különböző szinteken és minőségben teszik meg, különböző algoritmusok alapján.
Aztán jön a többi "réteg" ami befolyásolhatja az "összképet" pl. ilyen a skálázás is, vagy még színtér konverzió helyes beállításai, működése.
A szoftveres környezet (gyak. optimalizáció) is nagyon sokat számít, hogy az adott hardverből mennyire képes kihozni a maximumot. A kettő (hardver és szoftver) persze együtt értékelendő általánosan.
Annyira nagyon elmélyült azért nem vagyok a témában, de gyakorlati szinten kb. ennyit lehetne lemondani.
-
ZnVjaw0K
tag
válasz SunMount3r #28 üzenetére
Na én meg pont azért tettem fel a kérdést, mert úgy gondolom hogy elég "elmélyült" vagyok a videokodek témában, igaz, csak elméleti szinten. Meg annyira azért már nem frissek az ismereteim, de azért az új kodekeket is többé-kevésbé nyomon követtem. De ha a gyakorlati megvalósítások nem bithelyesen állítják elő a dekóder kimenetét, akkor azonnal eret vágok. Nem számít mennyire tömörítették, a szabvány halál pontosan és egyértelműen specifikálja, hogy hogy kell dekódolni. Legalábbis az általam ismert összes kodeknél. De lehet hogy lemaradtam a spanyolviaszról. Encoder oldal más tészta, ott néha csak referencia implementáció van és ha tudsz, csinálhatsz jobbat. Általában ilyenkor csinálnak is...
A skálázás meg a színtér-konverzió más tészta, annak tényleg lehet különböző a megvalósítása. Na de azoknál is elég jó megoldások vannak már elég régóta ahhoz, hogy ha a különböző készülékek között zavaró különbség van, akkor valami nagyon el van cseszve. Skálázásnál is van lehetőség a tökéletes megoldás tetszőleges pontosságú megközelítésére, de már a bőségesen kielégítő megoldások se veszett módon hardverigényesek. Mondjuk 4k-ban biztos kell hozzá kakaó, na de célhardverekről beszélünk, szóval legyen is!
Na ezért kérdeztem, hogy van-e valami újdonság, valami csoda amiről még nem hallottam. Akár szerzői jogvédelmi belehányás, vagy valami kényszerű plusz tömörítés valahol. Vagy gagyi hibajavító kódolás. Vagy ilyesmi.
Amúgy én úgy gondolom, hogy a skálázás és a színtérkonverzió a TV feladata kéne hogy legyen (legalább opcionálisan). De úgy tudom tudják is a tévék. Hogy nézne már ki ha pl a lejátszó felskálázná, a TV meg utána vissza Vagy fordítva. Ennek fényében pedig ténylegesen bitre pontosan ugyanazt kéne produkálnia a lejátszóknak, ezért még jobban érdekel, hogy mi a frász a különbség köztük.
-
SunMount3r
nagyúr
-
ZnVjaw0K
tag
válasz SunMount3r #30 üzenetére
Ezt kifejtenéd, hogy miért?
Úgy értettem, hogy ha a dekóder kimenete szabványban rögzített, fix, és biztos mint a halál, a skálázást meg már a TV csinálja a saját szájíze szerint, az azt jelenti, hogy egy az egyben a dekóder kimenete kerül a lejátszó kimenetére (nyilván az átviteli csatorna szépségeivel megspékelve, ami amúgy szintén szabványos...), ebből szerintem egyértelműen következik, hogy a kimenetnek tökéletesen meg kell egyeznie két különböző lejátszón.
De kérlek javíts ki ha tévedek! -
-
törölt tag
válasz Carlos Padre #27 üzenetére
-
Szokratesz71
csendes tag
válasz SunMount3r #30 üzenetére
...a belinkelt tesztképeket nézve(OPPO vs. Zappiti ) nekem az a véleményem,hogy az Oppon be van kapcsolva a Darbee képjavító (https://www.av-online.hu/teszt/darbee-kepjavito-processzorok_882) A darbee-t 0-120% közötti skálán lehet állítani... röviden, ha bekapcsolom a darbeet, minél magasabb az érték, annál jobban kiemeli a képeken lévő tárgyak kontúrját, de ezzel párhuzamosan a képen lévő nagyobb homogén területek egyre jobban szemcsésednek(legalábbis a szememmel én ezt érzékelem)... ez egy folytonos felvételnél növeli a térhatását a képnek... és az oppo képeken szerintem valami ilyesmit látunk... bár én nem olvastam bele a tesztbe és nem is tudom kik, mennyire profik vagy akár "elfogultak" a tesztelők. Csupán a saját tapasztalatomból levont következtetéseim, amik csupán feltételezések
-
djnice
veterán
Nézzük a Full HD-t. A filmek 4:2:0 szín-mintavételezéssel (chroma subsampling) kerülnek a lemezekre, tehát minden 2x2 pixeles területnek 1 színértéke van. A HDMI szabvány a 4:2:0-t nem támogatja Full HD esetén, csak a 4:2:2-t vagy a 4:4:4-et, tehát a lejátszónak mindenképp fel kell skáláznia valamilyen szinten a színinformációt. Ezt különböző algoritmusokkal teszik (nearest neighbor, bicubic, stb), így nem lesz teljesen egyforma a végeredmény. Ezen algoritmusok minőségét hivatottak megállapítani az olyan tesztek mint pl a Spears & Munsil ([link] ).
Ezen kívül lehetnek még olyan hibák mint pl a clipping, ami levág egy bizonyos részt a világosság vagy a színtartományból, ezt pl a hdmi transmitter chip hibája vagy a szoftver is okozhatja. -
ZnVjaw0K
tag
válasz Szokratesz71 #34 üzenetére
Na, ez pl megmagyarázná a jelenséget.
Ezek szerint utólagos taknyolás, gányolás, "képjavítás", az eredeti felvétel meghamisítása a különbség -
ZnVjaw0K
tag
Na szép. Igen, a chroma subsampling is valid. Mondjuk megérdemelne egy alapos tökönrúgást aki úgy csinálta meg a lemez és az átvitel szabványát, hogy nem teljesen kompatibilis egymással...
(De mondjuk ennek se szabadna égbekiáltó eltérést okoznia, ha valami nincs irdatlanul eltoszva)A clipping, vagy bármilyen chip hibája viszont olyan, hogy égnek áll tőle a hajam. Ha megtudom hogy valamelyik gyártó ilyet művel és nem kér érte térden állva bocsánatot pénzvisszafizetéssel, akkor még az unokájától se veszek többet semmit.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Elképzelhetőnek tartom, hogy közrejátszott, de nem hiszem, hogy ez a tesztelő annyira amatőr lett volna, hogy ha tud róla akkor nem kapcsolja ki a "képjavítást". Direkt meg miért csinált volna ilyet? Ez egy Fórumra belinkelt teszt egy "magánszemélytől", nem pedig egy "google első találatos tech weblap" tesztje, ahol felmerülhetne az ilyen lefizetés gyanúja.
Amúgy már máshol is olvastam, hogy az Oppo-n túl van tolva a kontraszt, lehet a képjavító miatt, nem tudom.
Illetve a színeket is hajlamos eléggé túltolni, ilyenkor az átmenetek és a részletek tűnhetnek el.(#36) ZnVjaw0K: Egy tipp alapján ezt már ilyen sarkosan el is döntötted? Ez amúgy meg nem részre hajlás?
-
ZnVjaw0K
tag
válasz SunMount3r #38 üzenetére
Nem döntöttem el, de reális lehetőségnek tűnik
Viszont amit belinkeltél korábban azon eléggé úgy tűnik, hogy tényleg legalább részben a chroma subsampling konverzió okozza a különbséget.[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
Az Oppo UDP-203/205 már nem tartalmaz Darbee képmotort.
-
IamMenyus
tag
Ez egyrészt nem "teszt", másrészt egyáltalán nem azt mondja ki amit leírtál fentebb.
Az általad hivatkozott 40ezres kínai csoda-lejátszóba hol dugod bele az uhd BD lemezt?
Vagy azt állítod hogy a tömörített rip hangja jobb mint az amit lemezről kiolvasol? LOL.Már ne haragudj, de ilyen sületlenségeket nem kéne terjeszteni.
A 203as egy nagyon jó lemezpörgető, nem olcsó de pl szebben skáláz fel mint a sony A1 oled széria.
Ha valakinek a HDMI kijárat kell, annak az egyik legjobb vétel a mai napig, amellett hogy ha jól emlékszem akkor ez az első megoldás volt a piacon (elég ciki kezdeti hibákkal).A 203as egyébként hálás tuningalap is, egy komolyabb órajel és lineáris táp beépítése után piszok jó lesz (nem nehéz beletolni még egyszer a vételárát, de HDMI-n a képe és a hangja jobb lesz mint az alap 205ösnek, több nagynevű tuningos cégnek van már rá kész megoldása 300-700e Ft között).
-
djnice
veterán
válasz IamMenyus #41 üzenetére
Gondolom remuxról még nem hallottál. És igen, sajnos el kell fogadni, hogy az Oppo a chroma upscaling-ra egy gyengébb algoritmust használ. Amúgy meg pont hogy egy technikai teszt sokkal többet árul el egy lejátszó képminőségéről mint amilyen "tesztek" pl itt a PH-n szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor szerinted mit "mond ki" a teszt?
Célozgatsz, meg cáfolgatsz, de semmi konkrétumot nem írsz ennek ellenében.
Vagy azt állítod hogy a tömörített rip hangja jobb mint az amit lemezről kiolvasol? -> Ezt most komolyan gondoltad? Sorry, de inkább nem is válaszolok, mert ilyen átgondolatlan, értelmetlen kötekedésre nem szokás. Kiérződik, hogy nem nagyon vagy képben az ilyen "kínai csoda" lejátszók terén.
de HDMI-n a képe és a hangja jobb lesz mint az alap 205ösnek, több nagynevű tuningos cégnek van már rá kész megoldása 300-700e Ft között). -> Most erre én is írhatnám, hogy már leírva is tök irreális ennek a mondatnak a tartalma. De aki hisz az ilyesmiben és megéri neki ezt az összeget az tőlem csinálja bátran és élvezze az Oppo-ja képét.
Felesleges ebből habzószájú fanboy vitát kerekíteni.
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
3D lemezeket viszi vajon? Semmi info nincs erről az oldalán se...
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
powerup2
addikt
Azért 700 ezer forint durván sok pénz egy olyan lejátszóért ami kb 1 év múlva mehet eladásra mert jönnek az új szabványok gondolok itt a hdmi 2.1-re ... amúgy a 203 alapból is jó az ára magas de ha valakinek van egy jó stereo erősitője és analogon küldi ki rá a jelet az opporól pl dsd fájt játszik le igazából ekkor fog megmutatkozni az elönye az ilyen emlitett lejátszokhoz viszonyitva zappit és társai. Én is elgondolkodtam a 203-on de megvárom a 2.1 hdmi-t.
-
Agyzuzo
addikt
Lévén elég sok 3D lemezem van, így nálam abszolút nem az. UHD ellenben nincs, de így akkor úgy látszik nem is lesz.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
powerup2
addikt
oppo viszi a 3d lemezeket mindent visz mondjuk igy de a 3d jelenleg halott dolog nem eröltetik a gyártók
-
Agyzuzo
addikt
Mondjuk ez a forrás meg azt írja, támogatja a 3D lemezeket is: http://www.hazi-mozi.hu/lg-informaciok-a-2018-as-ultra-hd-blu-ray-lejatszokrol/
Sőt, igazából itt is megvan a 3D logó: http://www.lg.com/uk/blu-ray-dvd-players/lg-UBK90
Majd várok egy tesztet, mert nekem ez szimpi cucc.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
nem rosz bár a helyedbe ha neked nem fontos a hdmi 2.1 jövőre csomo 203 oppo lesz eladó és az pengébb mint az lg ha nem csak házimozid van hanem egy jó stereo erősitőd akkor mindenféle képpen oppo
-
tigipuf
senior tag
Azért attól,hogy halott a 3D,köszöni szépen elég jól van.Mondhatom ,hogy a nagyobb animációs filmek nagy %-ban jönnek 3D-ben,és köszönjük szépen aki szereti meg is nézi 3d formátumban.
Az más kérdés,hogy a tv gyártók,az lg is sza..k a , fogyasztókra és száműzte a csúcsmodellekből is.Nem akarok vitát indítani,lerágott csont ,de van rá igény ,és ha tudja a tv mi a gond,aki nem szereti nem használja a 3D-t.[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Agyzuzo
addikt
Így van. Szinte minden nagyobb cím jön 3D BR lemezen és ezek elég nívósak is. A gyökér TV gyártók meg sikeresen kiszedik a 3D támogatást mikor? Mikor végre lenne értelme, pl. UHD felbontás felezésével... Bravó. Egyelőre nem is cserélem le a jó kis 3D-s Ambilight Philips-emet, majd ha ugyanezt fogja tudni UHD-ben is.
-
powerup2
addikt
ez nem arra szólt hogy nem jó csak a gyártókat nem érdekli attól a legújabb lejátszok támogatják a régi ilyen jellegű lemezeket
-
Piftuka
veterán
"Egy új XBOX ONE S-t már veszel 65.000. Ft.-ért ami ugyanúgy lejátssza az UHD lemezeket, ráadásul okosabb, valamint még játszani is lehet rajta ...."
Filmrajongó közösségben semmi értelme állandóan az X-BOX-ot felemlegetni UHD lejátszóként.
A dedikált célhardverek nem véletlenül drágábbak. A komolyabb lejátszók képminősége (és hangminősége) egyértelműen jobb annál, mint amit egy "tucatkonzol" nyújtani tud.
Nem beszélve a funkcionalitásbeli egyértelmű előnyöket.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
A helyedben nem tartanék attól, hogy nem lesz benne 3D támogatás. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a gyártók a közép és felső kategóriás lejátszóikból elhagynák ezt a képességet.
Így kapásból nem is tudok olyan valódi UHD lejátszót az elmúlt évből, ami ne támogatná a 3D-t...
"Aquila non captat muscas."
-
Partz
senior tag
Így kapásból, egyik Samsung UHD lejátszó se támogatja a 3D-t.
Többivel egyetértek, X-Box nem egy kategória egy dedikált uhd lejátszóval, rengeteg hibával. Aki megveszi az eredeti uhd lemezeket, az nem X-Box-on fogja nézni. Mindemellett például engem is hidegen hagy egy játékkonzol.
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
-
-
IamMenyus
tag
válasz SunMount3r #43 üzenetére
Hahó, lassíts, picit szerepet tévesztettél, Te vagy az aki tényként állított be valamit mindenféle bizonyíték nélkül, mivel a ph nem blog hanem fórum itt előfordul hogy akad valaki aki erre rávilágít, attól még az nem flame vagy támadás hanem vita.
Összehasonlítottál egy pontosan definiált terméket (oppo203) valamivel ami nem is tudod hogy micsoda, de már olvastad valahol hogy az jobb tehát az aztán biztosan jobb mint az oppo. OK. Amikor rákérdez egy fórumtárs hogy mégis mi az ami jobb az oppo-tól 40ezerért, akkor linkelsz valamit ami a duplájába kerül, de még mindig NEM FOGAD LEMEZT ami az oppo udp203 lényege. A belinkelt, általad objektívnek mondott teszted pedig -ami az adott termék saját fóruma-, kiragad egy az oppo szempontjából irreleváns tulajdonságot mint a felskálázás, és azt hasonlítja össze a tesztkörnyezet és beállítások részletes definiálása nélkül (UHD lemezt nem kell felskálázni)
A 203as oppo-t olyan rendszerekhez ajánlják ahol HDMI-n kötik egy moziprocesszorra ami jellemzően árban az oppo sokszorosa, és nagyon szépen tud felskálázni -is-. Ilyen környezetben nem letöltött filmeket néznke hdd-ről hanem megveszik a filmeket lemezen, amit nem tudom hova szeretnél tenni a zappitibe..
Tehát továbbra is várom hogy belinkelj egy olyan 40ezres kínai lejátszót ami képre és hangra jobb UHD BD LEMEZRŐL mint az oppo, hiszen azt írtad tudsz ilyet.
Annyit ígérhetek hogy kipróbálom ha elérhető, sőt megoldom a nagyker forgalmazását is idehaza, mert erre lenne igény...
-
djnice
veterán
válasz IamMenyus #61 üzenetére
Az avsforum nem a Zappiti fóruma, hanem pont olyan általános fórum mint a PH.
Ha nem tudod mi az a chroma subsampling, akkor miért kérdőjelezed meg a tesztet?
Az UHD lemez is ugyanúgy 4:2:0 mint a Bluray, tehát fel kell skálázni a színinformációt.
A Panasonic DMP-UB900 képminősége pl jobb a pontosabb chroma upsampling miatt. -
kalmani
tag
Szerintem az optikai lemez halott. Nincs már rá szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest