Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Hali!

  Nekem van egy ehhez hasonló HAMA kártyaolvasóm - illetve több is volt már -, és ugyanaz a gond vele, mint az összes elődjével: egy idő után egyszerűen read-only-nak mutatja az SD-kártyáimat.
  Eleinte azt gondoltam, hogy a kártya adta meg magát - a fórumos hozzászólások is ezt erősítették meg -, aztán egyszer kétségbeesésemben próbaképp beletettem egy ilyen read-only fázisba került kártyát a céges laptopom olvasójába - és lám, tökéletesen működött. A többi kártyával is ez volt a helyzet.
  Tudja valaki, mi okozhatja ezt a jelenséget? A read only-ba került kártyákkal semmit nem lehet kezdeni, format sem működik semmilyen programmal, teljesen az a benyomás, hogy reszeltek a kártyának. Pedig dehogy, az olvasóban van a hiba. Találkoztatok már ilyesmivel, esetleg megoldást is tudtok? Mert a megkerülő módszer - PC-ről pendrive-ra, pendrive-ról laptopra, arról meg az SD-kártyára másolás - elég macerás.

  Shit happens. Size matters. Time flies.

 • turorudi

  aktív tag

  Nekem ilyen van. Brutálisan szar. Egyik kártyának sem hozza a maximális olvasási sebességét, amit más olvasóval érdekes módon megközelítek. Emellett csak úgy nem észleli a kártyát, ha bele dugom . Ehhez le kell húzni az USB csatolóról, majd vissza kell dugni, és akkor is nagyon hosszan jut el odáig, hogy hogy a file-okat megnyissuk. A hozzá adott sprőd kábel használhatatlan, ha kicsit megmozdítjuk, azonnal leold az olvasó.
  Mintha valami késleltető lenne benne, pl. viszonylag gyors kártyával képek nézegetése közben alig akar a következőre ugrani (más olvasóval ugyanaz a kártya gond nélkül halad tovább).
  Ráadásul az SD foglalat a hátulján van, az USB csatlakozó mellett, így az átlagosnál macerásabb bele helyezni. Bátran nem ajánlom!

Új hozzászólás Aktív témák