Hama blog: vékony USB 3.0-s kártyaolvasó

Néhány hete kipróbáltuk a Hama új, USB 3.0-s, univerzális kártyaolvasóját, ami kifejezetten jó teljesítményt párosított kedvező árral. Sikerén felbuzdulva megnéztük, mit tud még olcsóbb, nagyon vékony márkatársa, a Slim Multi kártyaolvasó, mely néhány hete vásárolható meg a hazai boltokban. A Hamára jellemző, bliszter csomagolásban kaptuk meg a fehér színű változatot, emellett fekete, szürke, sötétkék, sőt zöld és sárga színben is kapható.


[+]

Talán vékonyabb és kisebb már nem is lehetne az eszköz, éppen csak olyan vastag, hogy a termetes CF kártyák még pont beférjenek a burkolata alá. Természetesen van rajta SD kártyáknak, illetve a Sony Memory Stickek különböző verzióinak fogadására elkészített rés is, és az egyre nagyobb teret nyerő, parányi micro SD-ket is átalakító nélkül beledughatjuk. A háttérbe szoruló xD formátumnak viszont nem maradt hely a számítógép felé kommunikációt és áramellátást biztosító micro USB 3.0 aljzat mellett.


[+]

A vékony kártyaolvasó teszteléséhez a nemrégiben bemutatott SanDisk Extreme és Extreme Plus SD kártyákat használtuk, összehasonlítási alapnak pedig a múltkor bemutatott, vaskosabb Hama kártyaolvasó szolgált. A méréshez ezúttal is Windows 8.1-et futtató, AMD Piledriver platformos, asztali számítógépet használtunk.

Balra normál, jobbra Silm Hama USB 3.0 kártyaolvasó Balra normál, jobbra Silm Hama USB 3.0 kártyaolvasó
SanDisk Extreme SD kártya - balra normál, jobbra Slim Multi USB 3.0 kártyaolvasó [+]

SanDisk Extreme Plus SD kártya - balra normál, jobbra Silm Hama USB 3.0 kártyaolvasó SanDisk Extreme Plus SD kártya - balra normál, jobbra Silm Hama USB 3.0 kártyaolvasó
SanDisk Extreme Plus SD kártya - balra normál, jobbra Slim Multi USB 3.0 kártyaolvasó [+]

Elég érdekes eredményeket kaptunk, ugyanis a lassabb, SanDisk Extreme SD kártyánál a vékony olvasó írásban és olvasásban is bő 10 MB/s-mal alacsonyabb eredményt hozott az Atto Disk Benchmark szerint. Ez magában még nem meglepő, lehet, hogy a vékony olvasónak más az elektronikája, viszont a nagyobb sebességre képes SanDisk Extreme Plus SD kártyánál már csak minimális különbséget mutatott a tesztprogram. Ezek után még furcsább volt, hogy 350 MB-os és 2 MB-os állományok írási idejét stopperrel mérve a SanDisk Extreme szintidők voltak közel azonosak, míg az Extreme Plus esetében a nagy állománnyal a múltkori, vastagabb, kis állományokkal viszont a vékony kártyaolvasó hozott valamivel jobb eredményt.

Bár a felirat nem jelzi, microSDXC formátumot is kezel a kártyaolvasó
Bár a felirat nem jelzi, microSDXC formátumot is kezel a kártyaolvasó [+]

A Hama vékony, USB 3.0-s, univerzális kártyaolvasójának nagy erénye különösen kedvező, mindössze 4900 forintos ajánlott ára. Szintén kellemes tulajdonsága a kompaktság, és hogy sokféle, akár vidám színben is kapható. Sebességére szerintünk egyáltalán nem lehet panasz, bár eltérően viselkedett, mint márkatársa, de megmutatta, hogy jó kártyával nagyon gyors tud lenni, ezért ajánlott címet adunk neki.


Hama Slim Multi univerzális USB 3.0 kártyaolvasó

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények