Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• kchris78

veterán

válasz bambano #63 üzenetére

ez a fajta tuning ami szerintem abba a körbe tartozik amit CDN szolgáltató meg tud ejteni, de abszolút nem plugandplay kategória (véleményem szerint ezért sem terjed a 10GbE, ahogy látható abszolút másképp kell konfigolni a TCP stacket ehhez a sebességhez).

Egy sima desktop pc elmegy 900mbitig és kiszorzod hogy mennyi lenne a vége, abszolút nem jó megközelítés. nézd meg azt hogyha kitolod 900mbitig a géped hány IRQ esik be mp-enként gép szinten. nem az számít hogy egy bizonyos irq-n. Abból kiindulva hogy milyen gép volt nálam 300e IRQ/s környékén a gépek 90%-a megáll. ekkor viszont nem csinál mást a gép csak az I/O-val foglalkozik.
    Lehet a cikkben leírtaknak megfelelően tuningolni de sajnos nekem windowson kellett remekelnem ahol valamennyit lehetett a registryvel bűvészkedni de a performancia abszolút azon múlt hogy hogy volt az adott driver megírva (offload + irq coalescing), szépen kijött a különbség a broadcom és intel között.
    Plusz mégegy dolog: lehet bármennyi mag egy gépben, ha az a processz ami kommunikálni akar egy magon fut (másolás ilyen de webszerver is ilyen lehet ha nincs rendesen bekonfigolva), akkor annyi I/O van amennyit egy mag ki tud hozni magából.

Finomítom a kijelentésem, de nekem ezek a fenntartásaim vannak, gyakorlati tapasztalatok alapján.

Új hozzászólás Aktív témák