Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
Lényeg, hogy valaki végre fejleszti azt a rég elavult érzékelőt... Hátha rak rá pár száz PDAF pontot is, így lehet végre használható tracking focus.
Nem feltétlen kell 8K-ban rögzíteni, de az lényeges hogy technológiailag képes rá. Az erőforrásigény csökkentés downsamplinggal könnyen megoldható."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Még a végén a Sharp menti meg a töketlenkedő MFT társaságot?
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
jaanoo89
aktív tag
"A kicsi szenzornak is lenne létjogosultsága, megfelelően kis géppel (GF sorozat), kicsi de jó objektívekkel (Olymplus 45/1.7, Pana 12-32 kit, stb.), "
Azokra az objektívekre ott van a gx80, gx9.
A Panasonic 100-300 is kicsi a kategóriájában és ahhoz elég kényelmetlen egy gx80, ez viszont nem az. Nem kell mindig abból kiindulni, hogy a fotózás csak a portré objektívekig tart...
"De rég nem erre halad a Pana."
Szerintem 2009 óta mindig is volt a Panának egy kicsi és egy markolatos, nagyobb vonala. A kicsi vonalat nemrég frissítette, a nagyobbat meg most. Annyi a különbség, hogy ezeknek már vastagabb a markolatuk, mert amíg régen nem voltak fényerősebb telék, addig most már vannak. Szóval nem tudom, merre halad a Pana, de ez egy sima frissítés, amit 2009 óta mindig is megléptek.
-
Kristof93
senior tag
Ez a szenzor új korában, 4? éve, is elavult volt...
-
Stauffenberg
nagyúr
"A hír egy MFT-s gépről szólt. Legalábbis a fotó alapján ha ez egy FF gép, akkor q*va nagy kezek kellenek hozzá"
Úgy kell érteni a megjegyzésem, hogy ha FF kell, meg Panasonic, arra ott van az a termékvonal.
"A kicsi szenzornak is lenne létjogosultsága, megfelelően kis géppel"
Én nem érzem át annyira ezt a törvényszerűséget. A G80 és G90 nem nagyobb, mint a távmérős tesók, csak jobban kilóg markolat és a komolyabb EVF-hez nagyobb keresőház jár, ami csak így kitüremkedve fér el. Flexeld le a markolatot meg az EVF-et és kapsz egy GX8, GX9 méretű gépet. Nem látom be, hogy hol nincs létjogosultsága ennek, ha a másik kettőnek meg van, nem mindenki szeret gyufásdobozokat fogdosni, hanem rá akar markolni (én mondjuk szeretem a gyufásdobozokat, de az más kérdés).
Továbbá:
1.) Az elmúlt években a Panasonic volt a videós MILC gyártók között az egyetlen, amely magas bitrátával és/vagy magas fps mellett, gyors szenzor kiolvasással (kevesebb rolling shutter) is megfelelő hőleadást tudott elérni gyakorlatilag bármilyen éghajlat mellett. A Sony is sokat fejlődött ezen a téren, de azt még mindig lehet fingatni melegebb időben. A Fujifilm meg nemes egyszerűséggel ilyen 8-15 percekben határozza meg a felvételi maximumokat, hogy elkerülje a túlmelegedést (az X-T3 már vastagodott az elődhöz képest, gondolom az optimálisabb hőleadás is szerepet játszott benne). Ez az agyonverhetetlen működési stabilitás nem megy akkor, ha a szenzort icipici helyre zsúfolod be.
2.) A videóban komolyan vehető gyártók között a Panasonic IBIS a lehető leghatékonyabb. Egyszerűen van helye mozogni a szenzornak.
"GF sorozat"
Jó, hogy felhoztad példának. Az általad linkelt eladás zuhanás éppen az ilyen GF-szintű belépő, EVF nélküli, totál fapad gépeket érinti a legjobban és a gyártók a most még mindig jól fogyó és jobban jövedelmezőbb haladó és pro gépek felé mozdulnak.
-
-
-
Ixion77
addikt
válasz Stauffenberg #4 üzenetére
A hír egy MFT-s gépről szólt. Legalábbis a fotó alapján ha ez egy FF gép, akkor q*va nagy kezek kellenek hozzá
A kicsi szenzornak is lenne létjogosultsága, megfelelően kis géppel (GF sorozat), kicsi de jó objektívekkel (Olymplus 45/1.7, Pana 12-32 kit, stb.), naprakész technológiával (PDAF, computional photography, webelérés, stb.), megcélozva azokat akik a mobilnál jobbat akarnak, de FF-ig nem merészkednének. De rég nem erre halad a Pana. Ehelyett pánik látszik, kapkodás FF irányba (durva konkurencia ellen), MFT szoftverfejlesztésének hanyagolása egyre nagyobb gépekkel és obikkal, elavult érzékelőtechnológiával és egyre magasabb árral. Nem hiszem hogy sokáig húzzák. Majd meglátjuk. Én már elhagytam a hajójukat."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Stauffenberg
nagyúr
Kicsit leegyszerűsítő az ábra, ugyanis elsősorban a totál belépő szint az ami nagyot csökken. A márkák ezért tolnak egyre nagyobb a hangsúlyt a haladó és pro vázaikra.
Amúgy nem értem a panaszkodást a kicsi szenzorra. A Full Frame mióta kicsit? Az is megy az MFT-vel párhuzamosan a Panasonicnál (azt majd az idő dönti el, hogy meddig marad az MFT).
-
dastier
tag
Az hagyján, hogy a G80-hoz képest nem sok a fejlődés, de még a G7-emhez képest se érzem, hogy váltanom kéne (2015)
Video AF továbbra is használhatatlan.
MicroUSB 2.0 2019-ben???
Egyedül az IBS ami kéne, de az is már benne volt a 80-ban.
A szenzor még kérdéses, de nem hiszem hogy túl nagy lenne az előrelépés...
Ez így ennyiért egy kalap sz*r. Az ára csodásan be fog zuhanni egy év múlva 50-60%-ra, akkor lehet jó vétel annak akit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Nagy gép, kis szenzorral. Továbbra sincsenek fázis alapú fókuszpontok. Panasonic kinyírja ezt az üzletágát magát ezzel a hozzáállással. Főleg egy olyan időszakban, ahol 35% az éves visszaesés kamera eladásokban...
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Stauffenberg
nagyúr
Elég mérsékelt előrelépés a G80 után, ami szerintem nem indokolja azt, hogy árban (megint) feljebb lépett (12-60mm kitben 1000€ helyett 1200€).
A fejhallgató kimenet megjelenése üdvözlendő, viszont a V-Log L ilyen bitmélység, mintavételezés és bitráta mellett meglehetősen értelmetlen (pedig aztán ettől le van borulva egy csomó portál). A 20 megapixeles szenzor nyilván jobb, mint az előző generációs 16 megapixeles, de ez tökéletesen bele kellene, hogy férjen egy áremelkedés nélküli modellfrissítésbe.
A kezelőszervek átszabása így fotók alapján számomra elég átgondoltnak és jónak tűnik, pont abba nyúltak bele, ami nekem G80-on nem annyira jön be, itt viszont jobbnak tűnik, de ez már egyéni dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest