Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Évek óta (asszem, 2018 elejétől) lehet online ügyfélkapu regisztrációt elvégezni (2016-tól kibocsátott személyi igazolvánnyal, előfeltétel, hogy ne legyen ügyfélkapud még, de meglegyen az igazolvánnyal kapott kódkártya).
Lejárt személyi igazolvány és útlevél esetében egyelőre talán még nem megoldott, hogy az otthoni webkameráddal készíts magadról aktuális fotót, ami a feltétele az okmány kiállításának.
Személyit, vezetői engedélyt, útlevelet vesztés, ellopás esetén jelenleg is lehet online pótoltatni (kell hozzá ügyfélkapu), a személyi esetén azzal a megkötéssel, hogy jelenleg még csak 2016-tól kibocsátott és ujjnyomat-adatot nem tartalmazó személyit (vagy 2020.07.01-től kibocsátott személyit) lehet így.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Lenry
félisten
Elég csak elmenni a postára, 100 emberből 90 csekket fizetni megy, pedig ma már szinte mindent lehet elektronikusan kérni
erről két dolog is eszembe jutott:
egyrészt hogy tényleg amúgy simán meg lehet kerülni a Postát. minden szolgáltatónál be tudtam állítani, hogy ne küldjenek papírszemetet, tök fölösleg. most jön egy email, benne a link a befizetésre, meg pdf-ben a számla. örömbódottá.
persze van, aki azzal érvel, hogy jajj de jó, hogy megvan a befizetést igazoló csekkszelvény, mert milyen jól jött már, de... a GMail 15 évnyi levelezésemet őrizgeti, valószínűleg jobban, mint ahogy én vigyáznék a csekkszélekre. vissza tudom keresni bármelyik befizetést.másrészt: fel kellett adnom egy nyamvadt levelet, és persze akármikor mentem a postára, kilométeres sor állt, én meg teljesnek érzem a napomat sorbanállás nélkül is.
minden posta előtt van levélbedobó, de bélyegért úgyis be kell menned, szóval tök értelmetlen a dolog.
miért nem lehet valahogy ezt is neten? megveszek egy bélyeget neten, kapok emailben egy kódot / azonosítót / QR kódot, amit ráapplikálok a borítékra és el van intézve. de nem, állj sorba, mint a középkorban...[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data