Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Neovenator

senior tag

válasz #65675776 #61 üzenetére

Valóban, de a gép mindenképp meg fogja enni a maga 39W-ját, míg max. terhelés alatt a 100W-ot. De emellett minek ketyegjen még egy 20W-ot fogyasztó másik masina, ha a gép amúgy is elfogyasztja a maga idle energiamennyiségét, amibe bőven belefér néhány házi stream kiszolgálása, egy torrent és egy FTP kliens is? 39W a 39W+20W ellenében. Én feleslegesnek érzem. Maximum akkor lenne értelme, ha sokat utaznék ide-oda és a külföldi elérhetőség fontos lenne, ebben az esetben azonnal beizzítanék egy NAS-t, de amíg ez nincs így és amúgy is van egy energiahatékony gép a házban, tök fölösleges szerintem.

A táp gold-os, plusz ki tud szolgálni egy egychipes csúcs-VGA-t is (2db 6+2 tű), tehát a lehetőségekhez mérten a legésszerűbb kompromisszumot kötöttem, azt hiszem. A 38W idle amúgy se vészes (pláne, hogy itt is 79%-os a hatásfok jelen táp esetében), hiába "nagy" a veszteség az alacsony kihasználtság miatt, ha meg tényleg használom a gépet, 20%-os terhelés környékén (esetünkben 90W felett) pedig már 86%-nál is jobb a hatásfok, úgyhogy azt hiszem, nincs nagyon ok panaszra, pláne, ha a kétes minőségű ATX és Pico tápok hatásfokához viszonyítok. :)

Új hozzászólás Aktív témák