2019. február 20., szerda

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

Fractal Design Node 304 HTPC ház

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kipróbáltuk a skandináv gyártó Mini-ITX alaplap köré épített, nem is olyan kicsi számítógépházát.

Kívülről

A HTPC-építők nagy örömére már nálunk is egyre többféle, parányi Mini-ITX alaplap kapható, ráadásul áruk is normalizálódott, nem kérnek irreális felárat a csöppségekért. Sajnos a hozzájuk illő házak helyzete távolról sem ilyen jó, mert alig kapni ilyen pici házat, főleg akkor leszünk gondban, ha erős apróságot szeretnénk összerakni, mert a legtöbb HTPC házba nem fér túl sok minden.

Hirdetés

A Fractal Design Node 304 névre hallgató háza megoldás lehet a kicsi, de komoly hardver befogadására képes ház kérdésére, ráadásul a „legyen mutatós” követelménynek is megfelel. Alapterülete 250 x 374 milliméter, magassága pedig 210 milliméter, tehát a kicsik között nagynak számít. Meglepő, hogy elejét egybefüggő fémbetéttel takarták el, optikai vagy egyéb külső meghajtónak nincs rajta hely, és még a csatlakozókat is az élére száműzték. Hirtelen rápillantva nem is gondolná az ember, hogy számítógép van benne, ami egy nappaliba beleolvadó HTPC-nél előnyös.

Minkét oldalára nagy szellőzőnyílást vágtak; a jobb oldali formája és mérete nem véletlenül hasonlít az ATX tápok hátsó rácsára, a bal oldali funkciójáról pedig a két hátsó bővítőkártyahely árulkodik: egy jó nagy VGA-nak is elégséges levegő jut be raja keresztül. Hátul egy hatalmas, 140 milliméteres ventilátor látszik az alaplap fölött, a balra alulra helyezett tápcsatlakozó viszont némi magyarázatra szorul, de ezt későbbre hagynánk. Az Fractal Design többi házához hasonlóan a Node 304 is fekete, itt-ott fehér kiegészítőkkel feldobva.

Előlapjának oldalán egy minimalista csatlakozópanelt alakítottak ki két USB 3.0 aljzattal, hang ki- és bemenettel. Az alattuk lévő négyzet a bekapcsológomb. Kár, hogy kártyaolvasónak nem hagytak ki helyet.

Alul egy hatalmas, porszűrővel ellátott szellőzőnyílás dominál, ami mögött a táp rejtőzik. A ház 3-4 milliméter magas lábai révén nem sok friss levegő jut hozzá, majd a terheléstesztek során kiderül, mekkora problémát jelent ez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.