Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
Cathfaern #29 üzenetére
Nekem azért úgy tűnik egyelőre, hogy ők de, erre a 90%-ra számítanak...
Én itt lepődtem meg, hogy külön jön, és talán nem is az lesz a neve, mint a desktopnak... akkor meg már minek ennyire alappá tenni a Metrot a desktop verzión, ha nem akarják erőltetni? Szóval szerintem de, erőltetik nagyon desktopon ezt.
Lesz a tabra szánt verzión is hagyományos desktop? Erről nem hallottam... van valami link?
-
Male
nagyúr
válasz
Cathfaern #24 üzenetére
Ha nem akarják desktopon ezt erőltetni, csak tabokra készül, akkor miért is jön másik Win a tabokra?
...vagy miért ez az alapértelmezett felület desktopon?
...vagy miért csinálták meg úgy, hogy amint rákattintasz a start gombra, átdob a metro felületre? Bár ebben már egyáltalán nincs is start gomb a hagyományos felületen.
...miért mondanak olyanokat, hogy minden gépnek érintőképernyője lesz hamarosan?
Szerintem itt inkább te nem látod a mögöttes koncepciót: a desktop piac csökken, nekik ott van hatalmas részesedésük. Hogy túléljenek, el kell érniük, hogy az új piacon (tab, telefon) is az ő szoftverüket akarják az emberek. Ehhez az kell, hogy a felhasználóikat rászoktassák a saját új felületük használatára (megszokták, ragaszkodni fognak hozzá máshol is). Mivel tabra / telefonra alkalmatlan a jelenlegi desktop, így a másik irány járható csak: desktopon, kihasználva a meglévő piaci fölényüket, el kell fogadtatni a felhasználókkal a tabos/telefonos felületüket... megszokottá kell tenni. Ehhez első lépésben az új winben alapértelmezetté teszik az új felületet, de hogy ne legyen akkora felháborodás, könnyebben váltsanak az újra, még meghagyják a hagyományos felületet. A következő winnel jön a következő lépés, a hagyományos desktop teljes eltüntetése (max XP mód szerűen megmarad).
...3-4 év múlva meglátjuk melyikünk látja jól, hogy mi is a cél ezzel a metro felülettel desktopon...
-
Male
nagyúr
válasz
#41133696 #18 üzenetére
Egy tablet azért másra való, mint egy asztali gép (megnézném ahogy egy tabon lefordít egy könyvet, vagy összevág egy filmet, netán programoz...).
Persze akiknek valójában nem asztali gép kell, csak nem volt alternatíva, vagy a jó marketinggel rájuk sózták, ők ki fognak esni.
A b pont hosszútávon lehet, hogy jövedelmezőbb is lenne... persze a hosszabb táv manapság senkit nem érdekel sajnos.
A c is tetszene... a korábbi Start hiánya meg nem nagyon érdekel (tényleg alig használom, ellenben a tálcával... a Win7-es megoldás szerintem zseniális), ellenben a teljesen tapizásra kitalált felület borzasztóan zavar (ahogy ez a totális menü eltüntetős idiótaság is). ...és nem, nem akarok touchos monitort, mert szerintem kényelmetlen tartósan használni ( a különvéleményestől is leszakadna a karom estére ), másrészt ritka undorító a rengeteg ujjpacát nézegetni. -
Male
nagyúr
Szerintem sem kéne.... de mégis erőltetik
Aztán ha nem veszik esetleg a Win8-at, akkor a desktop halott, nem érdemes rá fejleszteni szöveg jön majd... mert az fel sem merül majd, hogy netán a felhasználóknak szimplán nem a csempés vacakolás egy agyon butított felületen az álmuk desktopon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Mozilla egyelőre teszteli, hogy lehet-e használható böngészőt írni Metro stílusban. Ha igen, a második félévre elkészül a béta.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest