Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #581 üzenetére
Hosszú előkés feeder volt, sajnos a szél miatt match, spicc nem igazán játszott (meg éjszakás szoliból mentem, kissé fáradtan, nem volt kedvem szenvedni). 1 kiló Sziszi sárga dévér, bő fél kiló folyóvízi agyag, mert csak ez volt nálam
, angolmorzsa... Random 18 méter körüli távon gyakorlatilag az első dobástól kezdve ott voltak a dévérek. Csonti, pinki, giliszta, mindent ettek. Nem kellett nagy csali, 1v2 szem csonti, 1 csonti 1 pinki, 1 szál gili, ilyesmi. Viszont az előke hosszát a kezdeti 50 centiről meg kellett növelni 1 méterre, mert nem teljesen fenéken voltak a keszegek, inkább felette 1-1.5 méterig. Ha behullás után 1 percig nem volt kapás, akkor érdemes volt kivenni, és újat dobni. Kukorica minimálisan szelektált, de egyrészt nem sokkal nőtt az átlagméret, másrészt jelentősen lassabb lett a halfogás üteme (harmadrészt meg csak az igazán pici kukorica működött, tényleg ilyen fél centis szemek). Part mellé közvetlenül is szórtam pár marék kukit, de nem állt rá semmi.
Összességében nagyon tetszett, igazán szép a keszeg állomány, és szép egészségesek. Meg hát a hangulat is kiváló volt. Az indító folyadékért külön köszönet. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Steady74 #501 üzenetére
jansky1 és én is mindig hétköznap pecázok, álltalában 4-5 pecásnál nincs több a vízen. Idén a fórumpecát megelőzőleg 3-szor voltam és mindig a bentitáv ment, szerintem köszönhető a bójára való horgászatnak (behúzásnak). Tavaly 2x voltam itt pecázni, első alkalommal stégtől 5 méterre fogtam reggel pontyot/ amurt, utána beljebb mentek max 70m-ig pecáztam.
Holnap rápróbálok újra, marad bekeverve Aqua még. Ami biztos a halőr oldalában maradok, nincs kedvem cipekedni hátra (kevesebb felszerelést is viszek majd).
Tegnap a Szabadidő fb oldalát kárvolt megnézni, jövőre több kajakos lesz és elektromos csónakot is lehet bérelni. Ez ért is döntöttem el holnap oda nem megyek mert mindig kajakosok felcsesznek.
2020/21-ben 100 alkalom alatt 1 pofátlan kajakossal találkoztam, most minden alkalomra jut 2-4 is (idén 10 alkalommal voltam).
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74 #493 üzenetére
persze én nagyon jót pecáztam ,mert nekem nem a ponty a lényeg (
) . 2 év és lesznek benne szép példányok is (nem mondom, hogy most nincs) de addigra sok süket pontyhorgász (
) felhizlalja a mostani 20-30 dekásokat és nagyon élvezetes nagykeszeges pecát lehet majd csinálni.
Én kint szoktam átmosni a kéztörlőt vederben és ha megszáradt jöhet a gépbe . -
Grillo
őstag
válasz
Steady74 #476 üzenetére
Hja, én a Supernovával horgásztam kb Hermányi match-távolságára (30 m ugye?), és onnan pont olyan halak jöttek, mint a stég mellett egy méterre a 3-as spiccre. Annyi, hogy kint jött legalább sügér is. Csemegére, kukoricás illetve ananászos (tökös) pelletre is ugyan úgy jött a dévér, mint csontira. Etetőanyag 2 mm-s uni pellet, ami kapott Champion dévéres prézlit.
-
FireFox1996
őstag
válasz
Steady74 #476 üzenetére
Én is köszönöm a szervezést és a csapatot! Az este /hajnali peca párt pótolja a nappalit. Este egyetlen 1 keszeget nem sikerült fogni harcsázáshoz, de legalább 4-5 db (fogott) + 2 (leakadt) nagy ponty jöttek 6-9 kgsak. Nappal meg nem lehetett megszabadulni a keszegek + kárászoktól. Asszonynak a nap végére sikerült megakasztani egy kb 5-6 kgs pontyot, élete első pontyja
Jövőre ide lehet egy esti peca
-
Grillo
őstag
válasz
Steady74 #430 üzenetére
Hát, ha eljutok, akkor veszek, majd felhívlak. Eléggé sűrű a táncrend továbbra is, ma majdnem este 10kor értem haza, holnap meg reggel megyek Zalába, talán 3-4 felé visszaérek, de el kell mennem egy kollégához lakásavatóra. Ha előtte belefér, akkor beugrom valami horgászboltba (Wekerle-Dunaharaszti környékén hova érdemes?), ha nem, akkor csúzlítlanul fogok járni. Meg majd kuncsorgok ezt-azt élőcsali vonalon. (vagy csak az alvás és a perkelt ad nekem kitartást, és mindent legyőző akaratot)
A bulikából hazaérés fogja erősen meghatározni a szombat reggeli érkezésem, mert nekem legalább 1,5 óra oda, és még össze is kell pakoljak vagy péntek éjjel, vagy hajnalban.
-
Steady74
addikt
válasz
Steady74 #421 üzenetére
Holnap kevés időm lesz, ma a keszeges botokat kihúztam 30m-re, egy method botot 33-ra mögé horgászni pontyra. Etetőanyagot szerintem délután 3kor bekeverem, nem tökölök vele, lesz amilyen lesz, a parton nem akarok szórakozni vele, remélem tényleg így jön ki a napom. Akik nem alszanak ott, azok mikor érkeznek?
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #335 üzenetére
Ha egy helyben pecázok nálam is van váltó cipő, de egy hajnali/esős pergetésre még elkélne valami normális lábbeli, a Quechua túra bakancsom nem rossz, valamennyire vízálló (a cipőnyelv kb. feléig), de azért órákat ez sem bír a vizes fűben. Eddig csak a gumicsizma bírta, de abba meg talpbetét kell, és előbb-utóbb akkor is kényelmetlen... Cserébe tudok benne csalit menteni sekély vízben/iszapban.
Nehéz kérdés ez na.
Bocs mindenkitől a sok OFF-ért. -
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #316 üzenetére
Ó rendesek vagytok, köszönöm, de egyrészt vidékről leszek, másrészt meg egy rakat cuccom még egy másik vidéki "állomáson" van, szóval a helyzet komplikált...
Bízom benne hogy sikerül megcsinálni a járgányt.
Én már az időjárással szemezek, elvileg nagyon kellemes vénasszonyok nyara várható, picit hüsike reggel után száraz, napos, huszonpárfokos délutánnal. Úgy legyen!
-
jansky1
senior tag
válasz
Steady74 #305 üzenetére
Vannak, de most elkerültek szerencsére. Más pecásokat boldogítottak. A korábban betett képen látszik, ilyen feketefehér paintes infografika, hogy melyik állás előtt mekkora a vizmélység, de összességében a 17-estől kezd mélyüni, az ott kb 2 méter és lemegy olyan 4 méterre a 11-esig.
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74 #186 üzenetére
Papi van benne víz meg elvileg keszeg . Kaját lehet csak 1 kilót viszek alapnak , utána meg csak a föld . Csinálunk egy szigetet
Táv az amit kényelmesen meg tudok horgászni 27-30m re gondoltam amúgy . 10-16g ig lesz nálam wagler viszek 3 db botot azt annyi . Előkét még kötnöm kell .
-
jansky1
senior tag
válasz
Steady74 #111 üzenetére
1. pipa
2. keszeg jön mindenhonnan
3. lesz pöri, nem érinti a horgászatot
4a. egyetértek, hiánya pótolhatatlan, helyettes-államtitkár megjelenésére számíthattok
4b. ha csak belefő, de kivesszük belőle, aztán majd szed külön, aki szeretne, úgy belefér?
5. fonott zsinóros bottal lehet etetni
6. [link]
7. keszeget hozni kell, ha sütni szeretnétek, mert a helyit nem lehet megenni -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Renault, Dacia topik
- DOOM - The Dark Ages
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest