Hirdetés
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Durván kitömte memóriával két új Radeonját az AMD
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
És gyanítom erről szól Balika911 kérdése. Nekem biztos, hogy 15 éve nincs bent más kártya, jó ideje dvga sem. Nincs is más lapom, csak mATX (meg volt mITX)*. Átlagigényre 100-ból 99-nek nem kell több.
A lapok ára elborzasztott. Ezzel tényleg nem tudom hova lőnek. És értem, hogy sikerült a 20k-s A/B-s AM4 lapokból is 60k-st csinálni közben de ez kevés lesz érven, hogy miért éri meg az új is. A ram normalizálódni fog, sőt, ha nem 6000-es szettet nézek akkor van értelmes árban most is. A cpu se "drága" perf/price-ra annyira. Egyszerűen ott brutálisan feltolták az alsó limitet. Egy lassabb 4 magos is kb elég lenne a többségnek, vagy a mai 6 magosok, itt az a fő gond, hogy alig jön ezek alá valami...
Ha beleveszem az utóbbi 2-3 évben brutál erősre nőtt notikat is, még úgy is gyászos a helyzet, hogy azok is durván drágultak. De ehhez képest reklámáron vannak.
*mITX vs mATX: Sokáig volt ITX lapom de valóban nem hoz annyit már méretben mint egy kisebb, nem a felső határra lőtt mATX. Egy kisebb gyk alig nagyobb az ITX-nél de sokkal több a lehetőség és olcsóbb is. Ha pedig igazán kicsi kell akkor az ITX is nagy egy NUC-hoz képest.
Kártyákból meg annyira nincs semmi, hogy pl. a mini mATX A320-as, "kis szerver" gépbe is a múltkor találtam egy pcie LAN-t, beraktam mert üres, gondoltam majd teaminggel 2Gbps-t csinálok... M2-ből 1db van A320 lévén, de az x16-ba is kapott egyet mert az is akadt még a fiókban. (Sluszpoénként mindkettő x4 volt 200GE mellett is ami hivatalosan csak x2-öt tud minden lap leírás szerint.
, plusz a kis 10-15k-s lap 2 gennel több cpu-t támogat mint a drágább B550-em.)@Dragon3000
Szerintem a több SSD is nagyon ritka, a B550-emben is 3db van, az x16-ban dvga helyett a harmadik de ez is csak szenvedés, ez is volt elfekvőben. Egynél többre is alig van szüksége szerintem a usereknek, de kettő azért már akad szinte az összes lapon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tesla topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Kingston 16GB DDR5 5600MHz KCP556US8-16
- Kingston Fury Beast Black 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, Bontatlan, Gari 2052.06.06. -ig -
- Patriot Viper Elite 5 Ultra 48GB (2x24GB) DDR5 6000Mhz CL28 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Új, felbontott G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming - 8 év gari! bolti -
- G.Skill Aegis DDR4 DDR4-3000 CL16-18-18-38 1.35V 16GB (2x8GB)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, plusz a kis 10-15k-s lap 2 gennel több cpu-t támogat mint a drágább B550-em.)