Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri Bátyó
addikt
Fene tudja. Szerintem inkább csak a gazdaságosság a lényeg ebből a szempontból. Nagyobb csíkszélességen drágábbra jönne ki és kisebb lenne a nyereség. Mondjuk egy hozzáértő véleménye engem is érdekelne.
(#25) Blindmouse: Kétségtelen, hogy nem ismerem a beágyazott rendszerek piacát, de laikusként nem értem, hogy miért támogatnának egy olyan memória interfészt, ami 10 éve elavult és már szinte senki sem gyártja?
A DDR 3/4 gyorsabb és kevesebbet fogyaszt, ráadásul jóval olcsóbb, mint az SDR. Talán a tisztelt gyártók lassan kivehetnék a kezüket a hátsójuk alól, mert ráfaragnak, ha csak ülnek a babérjaikon."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Blindmouse
senior tag
válasz Geri Bátyó #23 üzenetére
Azt csak ők hiszik. Meg Abu.
Bírom amikor az Embedded World kiállításon az intel standján kevesebb érdeklődés és ember van mint pl a cypress vagy akár a Nuvoton standján.[ Szerkesztve ]
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
ukornel
aktív tag
válasz Geri Bátyó #21 üzenetére
Biztos múlik a gyártástechnológián (is), nem véletlen, hogy az egyre újabb gyártástechnológiákkal jöttek az egyre nagyobb kapacitású lapkák, illetve modulok
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Blindmouse #22 üzenetére
Viszont ha jól tudom, a beágyazott piacra az AMD és az Intel is gyárt.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Blindmouse
senior tag
válasz Geri Bátyó #18 üzenetére
A legerősebb beágyazott Cortex M7 kontrollerek sem támogatnak SDRAM-nál újabb technológiákat.
-
Geri Bátyó
addikt
Szerintem ez nem a gyártástechnológián múlik. Gyanítom, hogy ha akarnának, akkor 20 nm-es osztályon is tudnának 8Gb-es DRAM-ot gyártani.
Amúgy az MRAM elsődleges célja nem a DRAM kiváltása (legalábbis hosszabb távon), hanem a DRAM, a NAND és úgy áltatában a teljes memória és háttértár szekció egységes formában. De az még messze van.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
ukornel
aktív tag
válasz Geri Bátyó #16 üzenetére
Igazából csak az érdekelne, hogy ha a MRAM gyártást a legmodernebb gyártástechnológiára migrálnák, akkor versenyképes kapacitás lenne-e elérhető - erre akartam volna extrapolálni az azonos gyártástechnológiával készült DRAM és MRAM összehasonlításával.
Az az érzésem, hogy ha nincs elvi akadálya a kisebb csíkszélességre adoptálásnak, akkor valamilyen 1X nm osztályú node-on 2-4 Gb/lapka kapacitást el lehetne érni. Az már nem is olyan rossza a mostani csúcs 8 Gb-hez képest. -
Geri Bátyó
addikt
válasz Blindmouse #17 üzenetére
Miért lenne túlzás? A jelenlegi SOC-ok is DDR3-at támogatnak, a következő generáció meg már szinte biztosan a DDR4-et fogja.
-
Geri Bátyó
addikt
Szubjektív véleményem, hogy itt fordított lesz a felállás és először a mobilpiacra (illetve ahogy többen írták, talán a beágyazott rendszerekhez) fognak betörni (reméljük) és csak utána jön a PC és szerver piac, mert ahhoz növelni kell a kapacitást.
Jelenleg egy működőképes késztermék kell (nem tesztpéldány, mint a most bejelentettek) és ha az beválik, akkor tudnak érdemben továbblépni.
Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy egyfajta szemléletváltást (mert elmosódhat a rendszermemória és a háttértár közötti határvonal) is eredményezhet ez a technológia és attól sokan ódzkodnak.(#15) ukornel: Nem vagyok biztos benne, hogy ez csak a gyártástechnológián múlik, de gyanítom, hogy a 20 nm-es osztályban 4Gb volt (illetve még most is) a kapacitás. Nem néztem utána, de eléggé valószínű.
-
ukornel
aktív tag
válasz Geri Bátyó #13 üzenetére
Köszi, de én nem erre gondoltam, hanem, hogy ugyanezen gyártástechnológiával (GloFo 28 nm) mekkora a DRAM kapacitás. Abban a cikkben pedig 10nm-es osztályról van szó.
Lehet, hogy a GloFo 28nm-es node-ján nem is gyár(tott) senki DRAM-ot?[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Geri Bátyó #11 üzenetére
Igaz lehet, de mondjuk ott tudnának extra-extra profitra szert tenni a további működéshez hagy fejlesszenek a srácok.
Amúgy meg, ha beindul ez az üzlet, tuti egy nagy gyártó egyből mögéjük áll, gondolok itt pl.: a Micron-ra, vagy az Intelre, Samu, stb. Akkor indul majd csak be igazán ez az üzlet.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
ukornel
aktív tag
Az összehasonlítás kedvéért meg tudja mondani valaki, hogy ugyanezen a gyártástechnológián mekkora egy DRAM lapka kapacitása?
-
tibaimp
nagyúr
válasz Geri Bátyó #7 üzenetére
Ja, igen, kb 2020-ra...
Amúgy a gyártástechnológiai fejlesztési léptékük nem rossz, 180nm-ről 28nm-re ahhoz képes gyorsan átálltak.
Mondjuk a technológia már adott így könnyebb.Szerintem elsőként a szerver piacot próbálják majd megfejni, mert írták, hogy keveset fogyaszt így jóval több csipet tehetnek egy nyák lapra, tehát így a kapacitás növelhető a fogyasztás növelése nélkül (most a nand-hoz képest mondom).
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Blindmouse
senior tag
Lehetne kapni 32 MB-sat QSPI meg 8-16 bites SDRAM interfésszel, és csak a teljes beágyazott piacot tudnák lefedni vele.
-
Geri Bátyó
addikt
Nyilván első körben nem az SSD piac a cél, már a kapacitásból és a csatolófelületből adódóan sem. Gyanítom, hogy a mobil piacra akarnak betörni vele elsősorban rendszermemóriaként (vagy rendszermemória/rendszer háttértár kombóként). Az 1Gb viszont még oda is nagyon karcsú, szóval ezek maximum tesztpéldányok.
Viszont legalább már tesztpéldányok vannak. Ez is valami.
Kereskedelmi forgalomban meg majd 2020 körül (talán)."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
-=MrLF=-
senior tag
Ez jó hír, legalább látszódik a fejődési irány, jó lenne ezt a processzoroknál is látni.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
t72killer
titán
Sajna nagyon messze vannak még a piacképes terméktől. SOC komponensként tényleg szuper lenne, a jövőben nem kell majd azzal tökölni, hogy a rendszer és az alkalmazások a háttértár és RAM között vándoroljanak, simán állandóan "RAM-ban marad a windóz". Mivel ebbe még jóindulattal is nagyon nehéz TB-os méreteket belelátni, meg fog maradni a háttértár adatoknak.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ngabor2
nagyúr
Valahol el kell kezdeni. Viszont ha tényleg így fognak haladni, akkor elég nagy szemléletváltásra lesz szükség az operatív és a háttértár tekintetében, mivel egyesülne a kettő. Vagy legalábbis részben átfedésbe kerülne. Innentől csak egy lépés, hogy ezt is belepakolják egy SoC-be...
-
t72killer
titán
Naigen, termék kéne belőle. Az 1Gb-es méret még így is nagyon kevés, értelmes SSD kapacitáshoz (128-256GB) ebből 1-2ezer darab kellene. De még az aktuális DDR4 RAM modulokat is 8Gb-es chipekből rakják össze.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tibaimp
nagyúr
Az komoly. Persze előbb kifuttatják a nand technológiát....
Csak érdekesség képen, csináltam egy tesztet az 1GB-os ram-drive-omról, nem semmi, nem gondoltam volna:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- MSI alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest