- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlohu
addikt
-
zapok
aktív tag
Aki jót akar magának az Intelt vesz, - ahogy Viktor77 is mondta - vagy egy Celeront, vagy egy legkisebb I3 SB-t. Teljesítmény - ár arányban verhetetlenek.
A többi - hétköznapi használatra - egyszerűen nem éri meg az árát.Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.
-
atti_2010
nagyúr
Van, de egyre több kell és nem úgy mint a Llano hogy a gyártási nehézségek miatt elveszítették az Apples üzletet, akkora üzleteket olyan neves gyártóval nem szabad elveszíteni.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
törölt tag
Szeretnénk a jó ár/érték arányú termékeket, csak így tovább!
Meglepődtem hogy még megemlítitek az atom platformot, és hogy pont ilyen kontextusban
"míg a Brazos platformra továbbra is nagy a kereslet." Még nagyobb is lehetne ha nettezésre, szkájpolásra meg filmnézésre nem i5-öt vennének a kedves felhasználók.
(#14) miklosss2012
Stabil géphez, jó user is kell, a bios-t is be kell tudni állítani. Nem biztos hogy alapon/autón stabil a rendszer, gyártótól/évjárattól/színtől függetlenül. Nem is értem mi köze van a processzorhoz a problémádnak
[ Szerkesztve ]
-
Andras828
tag
Lehet a növekedést az is előidézte, amit én tapasztaltam. 2 full AMD-s laptop, és 2 szintén full AMD-s PC járt a kezem alatt. A saját gépem Intel+nV, és még egy az AMD-s PC-vel kb egy teljesítményű Intel+nV volt a teszt része. A nagyobb teljesítményű Inteles konfig kicsivel több FPS-t nyomatott a játékokban , de összességében elmondható, hogy az AMD-s megoldások stabilabbak voltak (nem szaggatott be, nem kellett egy esetben sem 10-20 másodperceket várni, hogy végre betöltse a böngészőt). Ráadásul az AMD-s PC vételi ára majdnem 50k-val kevesebb volt (az inteles megoldás is megnézve a listákon Persze akinek a gigantikus FPS-ek számítanak -csúcskategória- az valószínűleg a konkurens cégek termékeit fogja választani. De azt hiszem, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben elég kevesen vannak ilyen emberek, főleg Magyarországon. Egyszóval úgy látszik, hogy a következő gépemmel ismét gyarapítani fogom az AMD-sek táborát.
-
atti_2010
nagyúr
Míg ez van az arányok nem is fognak változni. AMD akkor tudná növelni az eladásait, ha reklám kampányra gyúrna, és előtérbe helyezné a pozitívumokat.
És kinek lenne több pénze reklámra, na kinek, ez csak úgy lehet visszahozni AMD részéről ha egyre több jó APU-t csinál és jó árban mert a gyártók azért nem hülyék és a végtelenségig sem fogják nyalni az Intel valagát, (pénzért vagy anélkül most ebbe ne menjünk bele) így hosszú évek múlva lehet javítani az arányon de ez nem olyan dolog ami egyik napról a másikra megváltoztatható.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
csongi
veterán
Még mindig a marketing gépezet kerekedik felül. Van a csúcs termék a Ci7 ez a világbajnok!
És mennek is a marketing után, Ami intel az a legjobb, pedig csupán pár termékük ami ár érték arányban jó , és a vásárlóknak meg sem fordul a fejükben, hogy szükségük van e akkora teljesítményre.
Pl: Ismerősöm vett egy laptopot, Kb 200K-ért Ci5-el. Netezni, filmezni, meg töltögetni.
Sikeres választás volt A vásárlók 75% meg sem néz egy tesztet sem, amit mond a boltos, meg amit lát a tv-ben az a jó! Míg ez van az arányok nem is fognak változni. AMD akkor tudná növelni az eladásait, ha reklám kampányra gyúrna, és előtérbe helyezné a pozitívumokat. -
bmollszeptim
aktív tag
"extrém megbízhatóságot vársz egy átlagfogyasztóknak szánt procitól." a megbízhatóság teljesen más.bármilyen procitól megbízható működést vár el az ember.Inkább a teljesítményben vannak különbségek Egyégként ha az árak nem csökkenek hamarosan,naz év végére nem csak enyhe vissza esés várható.Válság van.
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
MiklosSaS
nagyúr
Mer kell ezzen anyit ragodni ? Mindketto egy kalap szar, a celeron az hulladek, a sempron meg szemet. Ketto darab ocska vas, amit meg megy par honapig, aztan a szemetesben vegzi. Aztan jon 2 darab uj konfig. (FX-4100 vagy i3 ((ez meg a jovo titka, fogyasztast nezve lehet hogy uj ivy i3 lesz)) / 8 gb ram/ asus lap / 4 x 500 gb hdd raidba, aztan felkalap.
AMD-erol nem a szerverk miat mondtam le. Elsiettem a proceszor vasarlast, nem vartam meg a teszteket. Megvettem egy 6100-ast, nem tetszet, eladtam es vettem 2600k-at . Pont !
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
robyeger
addikt
láttam már vadi új hibásan működő szerver lapot is, meg több évig non-stop tökéletesen üzemelő konzum lapot is, én inkább csak annyi különbséget említenék, hogy a szerver lapokra hosszabb élettartamot terveznek a gyártók, hosszabb ideig gyártják vagy nagyobb mennyiségeket raktároznak be, későbbi meghibásodások cseréjéhez.
Amúgy tételezzük fel a chipsetekkel hardveresen sose volt baj, de ha szoftveresen(driver szintjén) nem állnak a helyzet magaslatán, akkor a felhasználó ugyan úgy csak azt érzékeli, hogy nem stabil vagy egyéb más gond van vele. Visszagondolova régi időkre és összehasonlítva a mostani helyzetet, szerintem jócskán van különbség, ma már tényleg azt lehet mondani a nem szerveres környezetre is (beleértve op. rendszer/ driver - hardver együttesen), hogy 1000%-n stabilak tudnak lenni. A PC kinőtte régi gyermekbetegségeit, manapság mikor a halálát várjuk[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Televan74
nagyúr
válasz MiklosSaS #14 üzenetére
Nem akarok köcsögösködni, de az AMD nélkül már az INTEL is csak történelem lenne.
Tröszt ellenes törvény nem engedi, hogy csak egy maradjon(ez nem a hegylakó). És ide ne számoljuk a VIA 0,7% -os részesedését. Ha egyedül lenne az INTEL már feldarabolták volna több kisebb cégre. Ha jól tudom.Mindenbe beleugatok!!!
-
atti_2010
nagyúr
Nyilván úgy van a lapokkal, de egy olyan példából vagy esetből arra következtetni hogy lám menyivel jobb az Intel ....... Nem beszelve hogy Win 98, XP csinált ilyeneket néha hogy megmagyarázhatatlan okból 100% hajtotta a procit.
Ez olyan mintha azt mondanám hogy milyen sz@r az Intel mert a PII-em anno állandóan lefagyott.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A chipset annyira nem számít. Azt azért szépen tesztelik. Ellenben a konzumer alaplapokat nem nézik meg a cégek hetekig tartó qual szempontjából. Persze próbálják a legstabilabbra tervezni, de egy konzumér alaplapnál, ha hetente egyszer lefagy komoly terheléssel, akkor azt még simán eladják. Ezért drágább a szerveralaplap. Azt nyilván jóval szigorúbban tesztelik.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
robyeger
addikt
válasz MiklosSaS #20 üzenetére
procikkal nem szokott baj lenni (esetleg valami lelkes tuning művész áldásos hatásának útókövetkezményeként már csak emelt feszültségen stabil a névleges órajelén is vagy már azon se ), viszont az alaplap a lényeg, az nagyon nem mind1, hogy micsoda. Véletlenül nem valami nvidia-s csoda chipsetes deszkáról beszélünk?
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
atti_2010
nagyúr
válasz MiklosSaS #18 üzenetére
Sok minden lehet de biztos hogy nem procihiba, én szoftverhibára tippelnék de alaplap is lehet memoria vagy barmi más, az a Sempron 3x agyonveri és 2x kilapítja azt a Cerkát, egy olyan Sempront kínoztam 40% tuningal 1,5 évig és egyszer sem fagyott le a rendszer pedig minden volt rajta még Crysis is, sokszor a belét dobta ki szerencsétlen.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Abol hogy tok ugyanaz minden rajta, a sempron 75-80 % van terhelve, a celeron meg 45-50 %. Mikor fagyas van, a sempron 100 % van terhelve, es semmi nem megy, nem mukodik. Reset utan, csokken 70-80 % es megy 1-2 hetig tokeletesen.
-
MiklosSaS
nagyúr
Azert valtottam AMD-rol Intelre mert nem voltam megelegedve a 6100 bulldozerrel. Van 2 szerverem az egyik egy osregi celeron 326-os, a masik pedig egy sempron 145 (nem hasznalom feloldva) , a ketto kozul a celeron fut honapokig restart nelkul, a sempront pegig 2-3 szor havonta resetelni kell.
Szerintem ha az AMD nem vasarolta volna fel az ATI-t, akkor ma mar csak tortenelem volna.[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
És még ki sem jött a Trinity
-
laszlohu
addikt
Én annó azért vettem Intel procis notebook - ot, mert akkor tovább bírta egy feltöltéssel, mint
az AMD, egyszerűen azért mert kevesebbet fogyasztott az Intel,
manapság ez már nem igaz,
de azért vonzó az Intelnél a 9 W - os, illetve izmosabb procikban a
18 W - os proci fogyasztás, amúgy a Brazosról beszéltem.[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Akkor is erősebb AMD procik kellenek, akkor talán kijön egy K-s i3
-
ledgeri
nagyúr
71,5%-intel/ 28,5%-AMD (forrás: steam ma..)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
radi8tor
MODERÁTOR
Pont most fogok váltani LGA2011-re.
⭐ Stella
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A VIA-nak kellene az az új vezérlőhíd, ami még fejlesztés alatt van, mert most a procijuk megvan a netbook és az apró PC-k piacára, de a vezérlőlapka az nagyon idős.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Atom nem versenyképes. Ezért is meglepő, hogy nőt rá a kereslet. Mondjuk a Brazos eladásai is szárnyalnak, szóval lehet, hogy a kis PC-kre nő a kereslet. Ehhez több adat kellene. Az biztos, hogy a Cedar Trail az Intel legrosszabbul sikerült platformja, amivel valaha dolgunk volt, ezzel a gyártók is egyetértenek, csak nyilván nem mondják ki publikusan.
-
Viktor77
titán
Nem hiába, nagyon jól sikerült a G530. Gyakorlatilag ez és a legkisebb i3 között semelyik proci nem éri meg az árát. Erre nem nehéz rájönni, és úgy látszik, a népek rá is jönnek.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
TeeBee73
veterán
+1
Kíváncsi lennék egy Atom vs. Brazos ár/érték arányra. Lehet, sokan csak azért vesznek intel-t, mert: "jót hallotak róla/a boltos ajánlotta/szomszédnak is ez van/teszkós gépben ez a legolcsóbb".
Semmi bajom az intellel, nekem is volt jó pár procim mindkét gyártótól, a leendő CF miatt váltottam AM3-ra, mielőtt valaki trollkodik."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Hokoyumi
tag
olyan 45-55% közötti részesedés lenne optimális a 2 gyártónál
akkor lenne árverseny ill az amd-nek több pénze fejlesztésrea via meg jöhetne fel
bár ő úgy sem szól bele a nagyok dolgábaAmit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"
-
djculture
félisten
-
Angel1981
veterán
Remélem, az AMD továbbra is növelni tudja majd a részesedését!
Minél kiegyenlítettebb a piac, annál jobb!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Politika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- OLED TV topic
- Napelem
- Konzol Screenshot
- iPhone topik
- További aktív témák...
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- ryzen 5 1600x six core am4
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-