Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacis
nagyúr
Ez a topik szarrá lett offolva
Moderátorok hol vannak ilyenkor? -
zserbox
őstag
nekem most nem tiszta:
mindenki megkapja az ios7-el ingyen az iWork + iMovie-t vagy csak az 5C és 5S vásárlók?
-
-
Dany007
veterán
válasz
Totheground #871 üzenetére
Áh nem!
Igazából csak visszaakartam keresni hogyan kell írni a nevét. Nem ugrott be, hogy Jony vagy Johny...
És mikor az i5S videóban "visszatekertem" youtube-on véletlenül pont itt állt meg.
Hát, mondom ez ismerős! [link]
Pont most fejeztem be a "lie to me" c. sorozat 3 évadját. Ami a mikroarckifejezésekről szól. És az itt láthatók közül az egyik a rejtett düh.A két kép egyébként két külön pillanat, nem egymás nagyított változatai.
Jó, persze nem gondolom ezt ilyen komolyan, csak érdekes és vicces az egybeesés, azért írtam meg.
-
Dany007
veterán
Jajj nem akartam én összehasonlítani a kettőt.
Csak a szokásos story. Kellett volna androidnál is min. követelményt szabni, ahogy wp meg ios esetében is. És akkor nincs gond. A drágább modellek meg nem azzal nyernék meg a vásárlókat, hogy 5 hónap kikapcsolás után sem szaggatnak, hanem extra tudással, funkciókkal stb.@erdoke: És ezt is megéltük!
@Quasi_modo: néha van ilyen sajnos. De belegondoltam mi lenne velem ha egy Note 2-t kéne hasonló esetben kezelni...
-
erdoke
titán
"mobiltelefonos böngészés inkább csak valami "szükségmegoldás" ha nincs rá kéznél jobb eszköz. Arra inkább egy tablet való."
Amíg nem jön el a tabletté széthajtogatható/széthúzható telefonok ideje, addig bizony kettőt viszek magammal mindenhová, ahol egy huzamban 15-20 percnél hosszabb kütyüzésre van esély. -
Cyberpunk
félisten
Pedig az az aduász nagyon erős példa. Én speciel mobilon böngészem a legtöbbet, ha nem vagyok itthon. Jó én internetfüggő vagyok, de ez az én bajom.
erdoke: hát nekem volt táblám nem is egy. Itthon kényelmesebb a nagy gép előtt, noha helyhez kötött ez az egy hátránya van. Utazni meg jobb a mobil, nem szerettem szórakozni a táblával, főleg úgy nem, hogy ugyan azt tudja mint a mobilom, csak nagyobb kijelzővel.
-
Dany007
veterán
Gondoltam, hogy valaki elsüti a böngészés aduászt!
De nem tudok mit tenni. Igazad van.
Max annyit tudnék felhozni "ellene", hogy szvsz egy mobiltelefonos böngészés inkább csak valami "szükségmegoldás" ha nincs rá kéznél jobb eszköz. Arra inkább egy tablet való.@Cyberpunk: Akkor ez neked is szól!
90%-ban igazat adok nektek.
@Alexx7: Hát sajnos át kell állnom a sötét oldalra...
Mert androidból a low-end kategória kb használhatatlan hosszútávon.
-
Dany007
veterán
Ez is igaz!
De nem lehet mindenre egyben tökéleteset alkotni. A kettő kizárja egymást. Ha 16:10 akkor nem látod egészben teljes képernyőn a filmet, de legalább kifér a menübár.
Fordítva meg látod a filmet és nem fér ki...
Vajon melyik a gyakoribb a filmvágás egy mobilon vagy a filmnézés? (most itt összetettebb filmes szerkesztésre gondolok, nem csak egyszerű vágásra) -
Dany007
veterán
válasz
Cyberpunk #850 üzenetére
De mi a baj a 16:9-cel? Filmezni ez az ideális. A monitorok 90%-a is ma már 16:9-es.
16:10-nél mindig nyújtani kéne a filmeket, youtube videókat stb... Ráadásul a fényképező is 16:9-re meg 4:3-ra van ráállva. Mondjuk ez lenne a legkevesebb. De azért van fényképezési lehetőség is 16:9-ben mert a Tv azzal "kompatibilis".Nekem az LG tv előtt 16:10-es monitorom volt. És nagyon nem jött be a dolog, hogy minden egyes filmet széles-nagyításba kellett tennem hogy kitöltse azt a csöpp kis 28-as kijelzőt.
Szerintem a 16:9 az így ideális. Ilyen arányban készülnek a fényképek, amit levágás nélkül egészben látok a telefonon és a Tv-n is. Ugyanez a filmekkel, egyéb videókkal.A méret meg remélem nem éri el az 5 colt. Max akkor ha a keret nulla lesz. : ) 4,5 fölött már inkább negatívum lenne nálam a kijelzőméret. Tudom a Note-ot is megveszik sokan, de nekem a telefon egy "gyors" elérésű eszköz. Nincs arra "időm", hogy két kézzel szépen navigálva használjam. Gond nélkül kell használnom akár kocsiban vezetés közben vagy épp vezetés közben cigizve...
Szal na, hogy fogalmazzak... nem tabletre van szükségem amivel ráérősen elböngészgetek vagy jegyzetelek a meeting alatt, hanem egy pörgős használatra alkalmas okostelefonra. Persze ezek csak az én preferenciáim, tudom.@Alexx7:
"És gondoltam rá, hogy mi lenne ha a telefon se bszna fel 5 percenként..(tipo)"Na mondjuk ezt nem csodálom. Húgom is olyat vett, pedig direkt megmondtam neki, hogy ennyiért ne vegyen androidos telefont! Azóta is szív csak vele... nagyon egy low-end készülék. Telefonálni jó. Ha már mást is akar vele az ember, komolyabban akkor csak agygörcs lesz a vége.
@Bilux:
Ez így nem is lenne rossz. Csakhogy a tokon a képpel ellentétben szimmetrikus körök vannak minden kreativitást nélkülözve. Én abból a képből egyáltalán nem asszociálok a tok hátulján lévő lyukakra.
-
Alexx7
csendes tag
válasz
Cyberpunk #847 üzenetére
Fejből nemtudom mekkora a Z az i5höz képest, de mikor megláttam a boltban nekem az már durva volt
a mellette lévő telefon fele akkora volt.. alig fért el a kezemben én azt nem tudnám normálisan használni. Egy kis plusz szélesség nem ártana az iPhonenak szerintem sem, csak ne vigyék túlzásba.
Pirosász: Nyilván nem kötelező dehát gondolom az emberek 95%a már a kirakatokban ki fogja próbálni hogy na vajon milyen lehet.. Énis kiprobálnám.
-
-
Totheground
addikt
Fyi már egy jó ideje biometrikus útleveleket csinálnak, azaz akinek friss van, jó eséllyel mar rég rögzítették az ujjlenyomatát.
Tinfoil hat on, guys, the big bro is watchin' you fap. -
Alexx7
csendes tag
válasz
cairojack #753 üzenetére
Személy szerint énis örülök hogy nem idnul el az Apple a 4,7-6'-os telefonok irányába, szerintem ők is érzik hogy ez hülyeség és zsákutca lesz.. esetleg még ha a 6 egy kicsivel szélesebb lenne az még beleférne szerintem és megállna egy 4,2-es értéknél mondjuk..
Az összeesküvés elméletre meg: Szerintem már tök fölösleges ettől félni hogy meglesz nekik az ujjlenyomatunk.. még ha igaz lenne és tényleg elküldené az Apple a CIAnak FBInak stb. akkor is már nem tök mindegy? Szerintem az ujjlenyomat az egyetlen amit még nem tudhatnak rólunk az ilyen 'szervek' de lehet hogy már azt is.. Én megértem amit mondasz és van benne igazság, viszont szerintem túl késő már ettől óvakodni sajnos..
-
Cyberpunk
félisten
válasz
penell1234 #843 üzenetére
Passz. Nem tartom valószínűnek, hogy csak december végén érjen ide hozzánk. szerintem 2.,3. körben itt is lehet majd kapni hivatalosan.
-
penell1234
tag
Sziasztok! Nagyon meglepődtem hogy csak Decemberben lehet lesz hivatalosan megvenni az 5S
. Ugye Szeptember 20-án megkapják a nagyok USA, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Japán, Szingapúr és az Egyesült Királyság. És decemberig további 100 országban lesz elérhető a készülék. De eddig nem úgy volt hogy nagyok után egy héttel mi is megkaptuk vagy rosszul emlékszem.Én azért nagyon bízok benne hogy a 2 körben benne leszünk de nem Decemberben hanem legkésőbb októberben.
-
erdoke
titán
Ha szerinted egy 60/20 és egy 4/1 megabites kapcsolat között nincs nagyon jól érezhető különbség használat közben, akkor neked bizonyára a GPRS is megteszi egy iPhone 2G-vel.
Van 4S és 5 is, elég durva a difi sok esetben, ha netet használok. Készítek 20-30 képet egy városnéző kiránduláson, és nem kell fél órát várnom, hogy elküldjek egy everpixes fotó mailt vagy fotó oldalt. Vagy a térkép egy pillanat alatt bejön Foursquare-en, nem kell közben elnyalni egy fagyit...
Lesza@rom, hogy te lesz@rod, mert olyanok az igényeid, de másnak csak lehet jobb, ami tényleg jobb? -
ZooLee
senior tag
Ó b+... Nem az érdekel, hogy hány százalékon van a telefon, hanem azt, hogy kibírja-e estig, ha nem jutsz töltő közelébe... Nem az 10->5%-ról van szó, hanem az 5-0%-ról...
És igen, tudom, van mobil, és autós töltő is, nem kell az ilyen marhaságokkal jönni, nem erről van szó, ahenm arról, hogy van értelme és előnye az LTE-s telefonnak ha megfelelő helyen (lefedettség) tudod használni.
-
ZooLee
senior tag
De azt tudod, hogy miért fogyaszt kevesebbet egy LTE-s telefon? Nem azért, mert az LTE-s chip kevesebbet fogyasztana mint a 3G-s, sőt, jóval többet fogyaszt, de azt kevesebb ideig teszi a nagyobb sebesség miatt. Szóval nagyon nem mindegy, hogy a háttérben mennyi ideig megy a fel-le töltés. Szóval bizony nem mindegy, hogy 0,2mp-ig szinkronizál a dropbox, vagy 12-ig. Hosszú távon (=egész napos használat) bizony számíthat a nap végi pár százaléknál.
-
VD
őstag
Most komolyan azt nézegeted, hogy milyen sebességgel száguldanak a bitek?
Dropbox-val szinkronizál minden fotót a háttérben a telefon. Pont torkon sz@rom, hogy 0,2 mp vagy 12 mp alatt menti oda. Az meg hogy elküldtem a mail-t és a fogodó csak 30 percenként szinkronizál, számomra szintén irrelevánsá teszi, hogy mennyi idő alatt töltöm fel Én a szerverre. -
Dany007
veterán
Pf na most jól belekevertél.
Már én se tudom mi van... Így a T-nél még olcsóbb a Nokia, mint a Sony. De más normál csomagoknál is.
Ezt így most tényleg nem értem. Sorry. Ezért kár volt ennyit vitáznunk. =/
Akkor igazából a különféle árazásokat nem értem és ez okozta a problémát. Így már megint más a helyzet. Ha kék T-nél nézzük akkor meg megint más... -
fordfairlane
veterán
Mennyit offoltok...
-
tjb007
nagyúr
Ja, hogy te egy szolgáltató árait hasonlítottad össze ? Ezen átsiklottam, azt hittem a független készülékek piacáról beszélünk, ahol nincsenek ilyen és ehhez hasonló szélsőségek.
Így valóban közel kétszeres a differencia. Én is hozok akkor szolgáltatós példát a közel kétszeres árra, aztán tényleg befejeztem, mert már így is több az off a kelleténél.
820: [link]
P: [link] -
Dany007
veterán
Én sem sufnigsm-ről beszéltem.
Meg miaz, hogy a P kifutott és így fair? Két telefont hasonlítunk össze a jelenlegi(!) árazását. Amíg mindkettőt lehet kapni újonnan / boltban / szolgáltatónál, addig tökmindegy melyik futott és hova.
De legalább nyugodt szívvel linkelem be a Telenoros árlistát amire alapozva mondtam amit mondtam, mert semmivel sem lesz hiteltelenebb, mint amit te linkeltél. Csupán nézőpont kérdése. [link]
Ugye, ha visszaolvasod a kezdeteket azt írtam, hogy a Telenornál vállalkozói előfizetésre, 2 év hűséggel.
" Sony Xperia P bruttó ár 39.900 Ft"
"Nokia Lumia 820 bruttó ár 74.990 Ft"Meglehet nézni. Nem duplája, de majdnem.
@#830) Sofian :
Oh én megengedem, használd egészséggel. De amint az a többiek hsz-éből is kiderül a túlnyomó többségnek erre vagy nincs szüksége vagy nem tudja 100%-ig kihasználni lefedettség miatt.
Ezért is mondtam, hogy a szubjektív egy telefon megítélése. Mivel ha neked kell, neked nyilván értékesebb az LTE képes telefon. Viszont a túlnyomó többségnek épp az előzőekből adódóan az LTE képesség semmiféle plusz nem jelent, max jobban fogy az akksi - ahogy ezt szintén az előbb írták.Tessék, itt a T-s LTE lefedettségi térkép: [link] Aki nem itt él vagy dolgozik, azoknak pontosan nulla az értéke az LTE-nek.
Szvsz előbb a 3G-t kéne 100% közelire megoldani mindegyik szolgáltatónál és akkor lehet menőzni az LTE-vel... -
Dany007
veterán
Félreértesz. Nem azt mondom, hogy annak a TFT-nek színhelyes képe van az amolednek meg nem. V.színűleg egyiknek sincs. És kimérni se tudnád, mert a P-nél bezavar a plusz white subpixel. Az amoled meg amúgyse lenne színhelyes szvsz. De ez tényleg nem lényeg.
Csak azt mondom, hogy a plusz w-nek köszönhetően a P-n jóval élénkebbek a színek a képek összességében, mint másnál. Az már csak mellékes, hogy nyári tűző napsütésben is kiválóan olvasható a kijelző.
Amolednél sokaknak a beégés a probléma. Passz. Magát az amoledet nem szóltam le, csak megerősítettem a kollega véleményét, miszerint az többeknek negatívum. Szvsz mivel én imádom a túlszaturált színeket és a jó feketét, nekem tuti bejönne az amoled kijelző. Persze 300ppi alatt már nem vennék semmilyet se. A P 280ppi-je még épphogy elmegy kategória. (ezért is írtam, hogy a 820 217ppi-je már nagyon alacsony lenne 2013-ban) -
ZooLee
senior tag
Nem kell ahhoz 100 gigákat letölteni, elég egy-egy termetesebb youtube videó vagy podcast, hogy érezhetően gyorsabban lent legyen. Az "elméletig 42 megabit" meg akár gyakorlati 60 is van, persze lefedettségtől függ. Szóval azért annyira nem haszontalan az LTE - de tegyük hozzá, én Budapest-Dunakeszi viszonylatban könnyen beszélek.
-
vicze
félisten
Mellesleg hiába LTE képes a telód, ha nem LTE csomagra fizettél elő, mert akkor nem lesz sose LTE-d valójában. A T olyan aranyos ilyen szempontból... (Mobiltelefonos internetezéshez ajánlott díjcsomagok, és látszik mihez van LTE, vagy egyáltalán HSDPA...)
-
nagy kereslet van még az origi earpodokra?
-
Dany007
veterán
Ööö hasonlítsuk össze. Sógor i5-ösével azonos képpel hasonlítottuk. Láthatóan szebb élénkebb képe van a P-nek még úgyis, hogy kisebb ppi-s az i5-nél. White magic ilyenkor odab....sz rendesen.
@Sofian:
hehe ott a válasz a : (#814) Cyberpunk -tól!
Az a helyzet, hogy jelenleg nem tudok elmenni Veszrpémből - Győrbe úgy, hogy végig legyen 3G! 3G! Aztán hol van még az LTE? Hány városban is elérhető... 5-8? És városon kívül?@#817) tjb007:
Igen, ez a jó érvelés. Objektíven nézve? És Objektíven nézve megér 2x-es árat?
Ugyanmár. Objektíven nézve akkor vedd hozzá a fémházat is a műanyaggal szemben. Mert akkor azt is kell nézni. És így tovább...
Objektíven meg nem tudod nézni a vásárlást. Mert el kell döntened mi a fontos neked. Az LTE - amit a büdös életbe nem használ ki egy átlagember, vagy a szebb, magasabb felbontású élénkebb kijelző amit viszont mindenki biztos, hogy használni fog. De lehetne még sorolni.
És még mindig mondom, nem csak a műszaki különbségekkel van gond, mert ha egy árban lenének nem szólnék egy szót sem. De duplája ba...ki! -
VD
őstag
Max ha 100 Gigákat töltöget. Lévén a nagyobb adatmennyiség forgalmazásásnál veszed majd észre a különbséget (5-6 megabit vs elméleti 42). Egy 150Kbyte-os oldalnál baromira nem fog feltűnni, hogy "csak" HSDPA-n "döcög".
De jó látni, hogy nem kidobott pénz az amit a T-mobile reklámra költött....
-
NGA
addikt
Azért a 820-ba van:
- NFC - nekem fontos
- Qi hátlap - jó dolog, ha a melóhelyemen rárakom, és azon töltődik
- Ingyenes navigáció
- Smooth oprendszer, amit elég sokáig fognak frissiteni
- SD kártya bővithetőségIgaz nem droid, nem lehet széthekkelni, és szétwarezolni, de teszi a dolgát.
-
Dany007
veterán
Na hajrá. Adatkommunikáció? Most arra gondolsz, hogy a 820LTE? És szerinted ez valakinek itthon ér is valamit? De komolyan...
A fém unibody ház többeknek számít, mint az LTE képesség.A Soc miben nyilvánul meg? Játékok? Megint a rétegigényt jelenti... De legyen, erősebb.
Akku teljesen relatív, normál esetben nekem simán kibír 2 napot.Az amoled szép meg finom. Tényleg sokaknak negatívum. Ellenben a 217ppi a 280-nal + P legfényesebb kijelzőjével szemben már látványos a különbség.
És akkor most jön a ráadás, az ára. Szerinted az erősebb Soc amit többnyire programbetöltések és játékoknál tudsz kihasználni, valamit az LTE megér 2x-es árat? Ellenben kapsz egy harmat gyenge kamerát és gyenge amoled kijelzőt.
-
Dany007
veterán
Az a gond a 820-szal, hogy még a saját árkategóriájában is igen alul szerepel.
Igazából egy réginek számító Xperia P gyakorlatilag minden tekintetben veri. Jó, ha az OS-t nem nézzük, bár a gyári 2.3.7-tel sose volt semmi gondom.Pont most néztem ezeket a készülékeket anyámnak...
Telenornál vállalati díjcsomaggal a Lumia 820: 75.000 forint 2 évre.
Az Xperia P: 40.000 forint 2 évre.
Lumia kijelzője szintekkel gyengébb, mint a P-jé és kamera minőségben is veri a P a 820-at. Ráadásul annak ellenére, hogy a 820 kijelzője csak 0,3 collal nagyobb, a telefon méreteiben 1x1x0cm-rel nagyobb. Magyarul hossz és szélességben 1cm-rel nagyobb, vastagságban egál.És mondom ezt úgy, hogy a 820 azonos díjcsomag esetén ~ 2x drágább, mint a Sony. De árkategóriában ott van az Xperia Ion 70.000 forintért 2 éves vállalatival a Telenornál és szintekkel komolyabb minden téren, mint a 820. Kijelző, hardver, kamera minőség, alaptárhely + fémház! Ami a P-re is igaz. De ott van az optimus 4x HD - amiről ugyan túl sok jót még nem hallottam - de nyers adatok és a MA-s tesztek alapján szintén mindenben veri a 820-ast és 15 ezerrel olcsóbb is.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Radeon_5 #763 üzenetére
E szerint lesz/van TTS API, de nem nagyon lattam meg megerositve ezt a dolgot, raadasul ez juniusi hir.
http://9to5mac.com/2013/06/27/new-for-app-developers-in-ios-7-text-to-speech-motion-effects-background-downloads-free-in-app-purchases-more/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Bár a cég idén nem készült hivatalos élő streammel, helyszíni források alapján megpróbáljuk már az esemény összefoglalni, hogy milyen is az új iPhone.
- Óvodások homokozója
- Kompakt házban kínál csúcsteljesítményt az Oppo Find X8s
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ZIDOO médialejátszók
- Sony Xperia XZ Premium - tükör által homályosan
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11T pro 256GB nagyon szép állapotban garanciával
- Apple iPhone 16 - 128GB - Teal szín - A3287 - ÚJ-BONTATLAN! - AKÁR MÁSNAPI KISZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy A53 5G - SM-A53 - Fekete - 6GB/128GB - ÚJ-BONTATLAN! - AKÁR MÁSNAPI KISZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy A05S - SM-A057G - Fekete - 4GB/128GB - ÚJ-BONTATLAN! - AKÁR MÁSNAPI KISZÁLLÍTÁS!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest