Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz lionhearted #39 üzenetére
Persze, vegso soron minden dragitja. De ettol meg vannak parhuzamos szabvanyok, mert az elonyeik/hatranyaik nem fedik pontosan egymast. Pl. egy ESATA sokkal biztonsagosabb lehet, mint a pcie(thunderbolt) vagy USB, mert nem ad akkora tamadasi feluletet.
-
Eltekintve attól a vitától, hogy mennyivel növel a költségeken az interfész maga... és hogy mi az összefüggés aközött, hogy más szabványok elértek bizonyos sebességet, és hogy itt mennyivel drágít, komplexít.
Tehát drágítja már az interfész is. Erre jön még rá a jobb NAND, jobb vezérlő, ami képes a sebességet végső soron kihozni. Ezt írtam le, amit igazából így alá is támasztottunk.
És akkor ott járunk, hogy ez már kész van PCIe x2nek nevezve.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Reggie0
félisten
válasz lionhearted #36 üzenetére
Ma mar minden sarkon 10 gbites vagy gyorsabb serdesek vannak(pcie, usb, fpgak tomegei, display port, stb), szoval a nagyobb sebessegu interfesz alig novelne a koltsegeken.
-
Dr. Akula
félisten
válasz lionhearted #36 üzenetére
Ennél egyszerűbb a képlet: a SATA vinyókhoz volt tervezve, oda ilyen sebesség is bőven elég, mert még a felét se tudják kihajtani. SSD-hez meg hamar kevés lett, és mivel az a jövő, kiszorult a futottak még sorba.
-
Bármint írás arról, hogy mi az egyéni véleménye a rendszer sebességről/reszponzivitásról? Ilyet írásban még nem láttam. Mérhető teszteken meg persze, hogy nem lesz lassabb kb soha az NVMe.
A konzolok PC alapanyagokból dolgoznak, de nem PC APIkat használnak. Az NVMe SSD esetén az úttörő: DirectStorage API. PH cikk a témában: [link] Nem PH cikk felkutatását rád bízom.
Hogy legyek végre ontopik is. Úgy látom a SATA szépen fejlődik. Kicsit megmosolygtatnak azok a kommentek, ahol leírják, hogy miért nem gyorsítanak, mert inkább vennének olcsó és gyors SATA SSD-t... hát persze, mert azért olcsó, mert a SATA csatlakozó olcsóbb, mint az M.2? A lassabb SATA-hoz a komponensek is lassabbak, egyszerűbbek, így olcsóbbak. Megfordítva: egy gyorsabb SATA interfész implementációja drágább lenne.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
martonx
veterán
válasz lionhearted #34 üzenetére
Ez a baj a balfasz videós tesztekkel, hogy belenéztem, de a franc se fog ennyi időt pocsékolni egy teszt végig nézésére. Inkább a saját tapasztalataimnak hiszek. De ha tudsz nem videó tesztet linkelni, akkor az érdekel.Next gen konzolok egy az egyben PC-k lesznek, pont ugyanolyan gyorsulással, mint pc-knél. Sőt eddig pont a hdd-s konzolok miatt nem lehetett olyan játékokat írni, amik az ssd-ből profitalnak. Ez végre megvaltozik.
Én kérek elnézést!
-
A linkelt videóban szerepeltek nem játékbetöltések is, a címétől kissé elkanyarodva, és értékelik a rendszer reszponzivitást is.
A nextgen konzolok váltásának ehhez nem sok köze van. Más világ, más célokkal. Új világot nyit nekik ez a sebesség, ami mivel egységes a hardver, lehet rá fejleszteni, és paradigmát váltani.
Tegnap még működött...
-
törölt tag
-
martonx
veterán
válasz lionhearted #21 üzenetére
Játékoknál nem is, pláne nem MMO-knál, ahol nálam hiába jön be hamarabb a játék, ha a többieket össze kell várnia a szervernek.
Más tekintetben játékoknál is drasztikusan csökkennek a load time-ok, lásd új generációs konzolok sem Sata SSD-re váltanak
Nyilván ha valaki FPS gyorsulást vár (bár micro lag-ek javulhatnak gyorsabb SSD-vel, HA tényleg az SSD volt a szűk keresztmetszet) egy SSD cserétől, az csak szimplán hülye.Én kérek elnézést!
-
törölt tag
Érdekes egyébként, mert Oliverda épp írta a múltkor, amit máshonnét is fel-felszedtem, hogy szervereknél sem az U.2 terjed. Inkább az SAS jellemző, a jövőben pedig egy másfajta dizájn, például az Intel-féle EDSFF, vagy Samsung-féle NG1 (NGSFF) felé mozdulhatnak. De erre semmi közelebbi rálátásom nincs, csak érdekességként írtam le.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz #72042496 #25 üzenetére
Amúgy igazad van, sajnos az U.2. szinte csak szerver szinten terjed el. Pedig hozza a sebességet, hasonlóan, mint a M2 Nvme, csak 2,5 colos meghajtó méretben.
szerk: az Intelnek volt több U2-es egysége, méregdrágán...
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
Reggie0
félisten
válasz #72042496 #16 üzenetére
Hot-swap-ot pcie is tud(ha implementaljak).
(#22) CMan: Elektromos szempontbol a SATA csati nem rossz, csak a rogzitessel voltak gondok. Viszont a PCIe-t sosem fogja utolerni, ha nem kap tobb lane-t, nem megoldhato, hogy 4x akkora frekin menjen, mint az aktualis PCIe szabvany.
[ Szerkesztve ]
-
CMan
csendes tag
Lassan ezt az őskövület csatlakozást el kellene felejteni... esetleg valami ezzel kompatíbilis, de sokkal gyorsabb dologgal kellene előállni.
ElectronicLove
-
-
törölt tag
Maximum a kliensekből kopik ki fokozatosan. Otthoni szerverekben, tipikusan NAS-okban a nagyobb kapacitások és hot-swap vannak előtérben. Valószínű, hogy ezekben sok-sok évig a SATA marad a meghatározó. Még U.2-re állhatnának át, de nulla jelét látom ennek.
(Enterprise kategóriát nem ismerem, csak látom, hogy oda is gyártanak SATA HDD-ket.)
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Hú, létezik még SATA? Szvsz hamarabb fog végleg kikopni az eszközökből, mintsem a 3.5 fizikailag megjelenhetne bármiben is
Én kérek elnézést!
-
törölt tag
A holnapjukon a FAQ-ban leírják, hogy miért nem csinálnak gyorsabbat (bele kéne nyúlni a fizikai rétegbe, úgy pedig nem látják értelmét):
"There are no plans to extend SATA bandwidth beyond the current 6Gb/s transfer rate since the change requires signigicant changes to the PHY section of the specification, the impact to compliance testing and compatibility."
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
És ez mire jó? Gyorsabb lesz tőle? Eddig is a lassú korong húzta vissza a vinyót. SSD-re meg már ott az M.2 NVMe.
-
kromatika
veterán
Up neki.
-
Kelori
tag
Hétköznapi felhasználás szempontjából lényegtelen a nyers sebesség. Van sok olcsó nvme SSD ami bár tudja a hatalmas tempót ha nagy fájlok olvasásáról vagy írásáról van szó, de az IOPS a béka segge alatt van, és egy minőségibb sata SSD a falhoz lenni, ha sok apró adattal kell dolgozni, ami lássuk be sokkal gyakoribb eset.
if it ain't broke, don't fix it
-
Sinesol
veterán
AHCI meg Sata dugó, meg fapados sebesség, micsoda fejlesztés...
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Nem is értem, hogy akkor mit "bohóckodnak" vele és miért nem csinálnak egy gyorsabb SATA szabványt?
Az oké, hogy m.2-es meghajtóké a jövő és ott is van SATA verzió, meg a SATA3 is sok az ODD-nek (ami már lassan ki is hal) és HDD-nek, de azért létezik a SATA felületű SSD még. Nem lenne rossz, ha kicsit adnának ennek is valamit, hiszen jobb árban vannak általában, mint az m.2-es testvéreik és arról indítani játékokat azért jóval jobb lenne, meg az m.2 slotok száma jóval limitáltabb mint a SATA meghajtóké.
-
Gdi
senior tag
Valószínű annyit, mint amit az Ordered NCQ és a CDL ad.
Mivel ez nem új főverzió (nem SATA4/12Gbps), így hatalmas változásra nem kell számítani.''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
ledgeri
nagyúr
Az elfeledett formátum....
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Atocha
senior tag
Mekkora teljesitmeny novekedesre lehet szamitani?
[ Szerkesztve ]
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest