Hirdetés

Elkészült 3.5-ös SATA specifikáció

A SATA-IO konzorcium a teljesítmény növelésére, illetve a SATA eszközök integrálhatóságának javítására koncentrált.

A SATA-IO konzorcium bejelentette a SATA revízió 3.5-ös specifikációját, amely taglalja a SATA felületre vonatkozó szabvány legfrissebb újításait. Jelen esetben a teljesítmény növelése, illetve a SATA eszközök integrálhatóságának javítása volt a cél, amit három fő újítással sikerült is elérni.

Hirdetés

A 3.5-ös SATA specifikáció alapján a jobb integrálhatóságot a Gen 3-as fizikai szintű implementációhoz tervezett Device Transmit Emphasis segíti, míg a tempón az Ordered NCQ parancsok, illetve a Command Duration Limit funkciók javítanak. Előbbi lehetővé teszi, hogy a host processzor meghatározhassa a parancslistában lévő parancsok között kapcsolatot, és ezek alapján eldönthető, hogy éppen melyik parancs végrehajtása optimális, míg az utóbbi biztosítja a host számára a QoS (Quality of Service) kategóriák definiálhatóságát, ami a késleltetés csökkentését eredményezheti.

Az új SATA specifikáció a Command Duration Limit funkciókkal teljesíti az INCITS T13 Technical Committee szabványban lévő, Open Compute Project (OCP) részeként kialakított "Fast Fail" követelményeket. Emellett be van építve az összes T13-as szabványra vonatkozó frissítés.

A friss specifikáció már elérhető a SATA-IO konzorcium tagjai számára. Az első tényleges implementációk később várhatók.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

Hirdetés