Új hozzászólás Aktív témák
-
Endreas
tag
Úgy látom kicsit megszaladtak az árak..
-
-
llacee
őstag
Nekem a 4GB van és full ssd-ről megy nincs benne sd kártya.
Teljesen jó böngészni és youtubera is. @2.1ghz-en megy armor case hűti.
Rasbian erőforrás manager szerint 3GB volt a max erőforrás használat, de fut a háttérben egy librenms hálózat figyelő is. -
Otthoni videó szervernek tökéletes választás.
-
Reggie0
félisten
válasz
t72killer #41 üzenetére
De a kedvencekkel ujra meg kell nyitni, az meg lassu, ugy nehez content alapjan keresni.
Pl. pont bongeszesre nem eleg a 4G ram, ugy eszik memoriat, mint a fene. Foleg ha kifogsz valami memory leaket okozo szar oldalt, ami azert nem ritka. Nekem most desktopon csak a firefox 10.5 GB-t eszik. De a SoC nem gyenge annyira, mint amennyire keves a ram.
Aztan a PDF olvasok is szeretik felzabalni a ramot.
-
-
Túl sok értelme nem volt a RAM-duplázásnak szvsz, inkább egy komolyabb SoC-t és 2db modern pcie 3.0 4x m.2 csatit tehettek volna bele.
-
Saccco
nagyúr
Nem saját tervezés, csak kinyomtattam.
[Malolo's screw-less / snap fit customizable Raspberry Pi 4 Case & Stands]
Mondjuk már nem az első példány belőle. -
hunluki
senior tag
4 gigást se tudom megtölteni pedig plex transcode 2 gigás tmpfs-en fut ramba meg /tmp is oda van téve és még a swap is ki van kapcsolva
Eddig a max kihasználtság amit el tudtam érni az 3,2 giga volt, igaz akkor plexbe behúztam kb 500 giga sorozatot és kereste rá a feliratot meg csinálta az indexképeket hozzá meg 720p filmből nézett rajta család 3-at (on the fly transcodeolva 480p-re, éljen a vidéki net 3 mega uploadja...) meg én egyet lokálba.
Na meg a szokásos mindenegyéb a háttérben. De alapjáraton szerintem a 2 gigás kb mindenre is elég ha headless használod. Desktopnak meg nagyon nyögvenyelős még meghúzva is, egy c2d procis használat irodai gép 4 giga rammal és egy SSD-vel meg valami képet éppen adni tudó VGA-val bucira veri. Talán majd a kövi generáció.
-
auth.gabor
tag
Hát... izé... kezdem úgy érezni ezt az RPi4 dolgot, mint amit Obi-Wan érzett: YOU WERE THE CHOSEN ONE! It was said that you would destroy the Sith, not join them, bring balance to the force, not leave it in darkness.
Azért ez már messze nem egy olcsó gép egyszerű feladatokra és lassan már nem is lehet kapni ilyen RPi-t, ami olcsó és jó egyszerű feladatokra.
-
Béééla
őstag
A 4 gigás itt van a fiókban, de sose baj ha van egy kis tartalék a rendszerben. Egy 2 fájlszervert játszik (lassú mint a dög de nem cél a nagy sebesség), merugye az SD kártya a korlát ezeknél. eMMC-s változat nem ártana.
-
Reggie0
félisten
Medialejatszo is jobb jetsonbol. Az kb. nvidia shield szint, csak fele akkora a gpu.
Prociban a jetson nano elmarad az rpi4-tol(4db a57 vs 4db a72), de megis sokkal jobban lehet rajta bongeszni a rendes gyorsitas es a rendes gpu miatt. Arrol nem is beszelve, hogy ssd-t is ra lehet dobni, mert van rajta m.2 foglalat.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Mit futtatsz az i7-en, Word és Powerpoint ? Akkor jó lesz helyette, igen
-
Dißnäëß
nagyúr
lehet, hogy a következő lépés a 16 GB-os verzió érkezése lesz?
Nem lesz, 101%, ma olvastam a blogon vagy fél órája a fejlesztőktől.A P4 sorozat kb. itt ér véget, legalábbis a B formátumú lapka, térképen van viszont egy új Zero, illetve egy Pi4-es Compute modul (utóbbi hamarabb).
-
Sanya
nagyúr
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
persze, simán eléri egy 75 dolláros eszköz egy 150.000-es pc teljesítményét, sőt, túlszárnyalja. Ezeket a boardokat amiatt használják, hogy miközben neteznek, közben egy-két bitcoint kibányász neked cpu-ból mindezt 3 wattból. csak ugye az informatikusok titkolják.
-
xPx
csendes tag
nekem egy pi 3 b+-om van. azon a raspbian alatt laggos a youtube. viszont ha mondjuk buta tévét okosítanál fel vele, akkor kodi vagy osmc alatt simán fut. meg a twitch is, spotify stb. egyedül a netflix-szel gyűlt meg a bajom, azt nem sikerült működésre bírnom. annyit még hozzátennék, hogy eléggé macera profilt addolni pl youtube-hoz, de neten van hozzá leírás.
-
mad823
őstag
Nem feltétlenül asztali PC jellegű felhasználásra kell gondolni, pl. okosotthon vezérlése remek masina.
-
Yodafon
őstag
32k HUF? Hát ennyit arról hogy fillérekért veszel minipc-t...
-
törölt tag
Szvsz átlagfelhasználónak nem éri meg a Pi, nem azért, mert ne lenne alkalmas átlag feladatokra, hanem mert a Pi filozófiájának pont az a lényege, hogy nem mennek el extra fejlesztői erőforrások a "hülyebiztos" megoldásokra.
Legjobb példa erre a médialejátszás. Pi-ből teljes értékű médialejátszó építhető minimális utánajárással, a többség viszont pont az utánajárást nem szereti és inkább kifizet 4-5ször annyit egy üzembiztos, plug-and-play médiaplayerért, mert pénze van, ideje és kedve meg kb. semmi új technológiák tanulására.
Aki meg szívesen tanul és szórakozik custom megoldásokkal, na pont neki találták ki a Pi-t, de ő meg nem az átlag. -
Nincs már Raspbian, Raspberry Pi OS a neve a hivatalos operációs rendszernek. Ebből többféle összeállítást is kínálnak, a with desktop variánsok egy grafikus asztali felületet indítanak. Persze némi alapfokú Linux felhasználói ismeret azért csak nem árthat. De pl. a böngésző elindításához és netes böngészéshez nem sok szükség van rá.
-
gabro0
őstag
Úgy látom az 1GB-os verzió megszűnt, se a specifikációknál, se a vásárlási lehetőségeknél nem mutatja.
-
Saccco
nagyúr
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
-
Cythyel
senior tag
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
azt a teljesítményt nem fogja elérni, hóval gyengébb... asszem 4 magos az a broadcom soc, de a rá szabott linux-al, lehet használni média lejátszónak, nas-nak, de office munkára is jó, nomeg retroarch-al rakat retro játékra
-
twollah1976
őstag
Ki tud valtani egy ilyen hardver egy asztali gepet?
Vagy felejtsem el?
Most egy i7-6700-at nyuzok 16 giga rammal, NVMe SSD meghajtoval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A korábbi 1, 2 és 4 GB-os modellek mellé egy még több RAM-mal ellátott verzió érkezik. Ezzel párahuzamosan béta állapotban elérhetővé vált a Pi OS 64 bites kiadása.
- HP EliteDesk 800 G5 TWR / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- HP ProDesk 400 G4 SFF / i5-7500 / DDR4 / DVD-RW / USB 3.1 / több db / számla
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fél konfigurációk
- AKCIÓS!!!GARISS! R5 5600G/RX 6700XT/16 GB/1000 GB SSD/700 W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest