Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
icp1970
senior tag
Szerintetek meddig csökkentek még az SSD árak? Lehet nyárra még olcsóbb lessz?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Bíztam azért benne, hogy ismered, ellenben attól még, hogy műszakilag helytelen, hivatkoznak így rá. A szék meg lehetne zsiráf, de azt mégsem használják felcserélve.

(Amúgy random topikok alatt az ekécske, anime totyikban a lapát a visszatérő momentum (részemről, bár kissé más vonatkozásban )) ). Hamarosan megalakulhat a PH!-s agárunió.
) -
válasz
Armagedown
üzenetére
Mennyi NVMe SSD ment tönkre eddig a BGA forrasztás miatt?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Vinyós időkben elterjedt megnevezés (ami már magában az eredeti szóban is benne van), amit a háttértárolókra vonatkoztatva átemeltetett az SSD-k korába is. Ennyi, nincs ezzel semmi probléma, még csak annyira nem is szleng, mert számos programban így hivatkoznak a flash alapú eszközre (is).
-
Helyes, várhatóan idén én is beruházok egyre

-
Ha opció a bővítőkártya, akkor filléresen megoldható és még sata portot sem veszítesz. Ha van M.2 foglalat a lapon, akkor pedig még trükközni sem kell, hogy bootolni tudj róla. (ja és természetesen full teljesítményen tud menni)
Nálam X79-en kell trükközni, hogy lehessen bootolni róla, de az se vészes annyira
-
Chaser
legenda
nem is tudtam, h vannak "diszkek" egy ssd-ben, mindig tanulok itt valamit ( :
-
törölt tag
Én meg letiltottam az összes sata portot, sata vezérlőt biosban, és az AHCI sata vezérlőt vindows eszközkezelőben is! 1db m.2 NVMe SSD-t használok, ezek csak rendszer erőforrást és megszakításokat eszik-zabálják fel.
Ha a jövőben még egyszer PC-kell építenem, biztos, hogy nem fogom az NVMe, sata eszközöket keverni benne, mert csak egymás működését akadályozzák.
-
koko52
nagyúr
Nagyon jók csak a szálakat elviszik, így pl nálam ha berakok valamit az m.2-be akkor a 6 db SATA-ból 2 ugrik.
-
kromatika
veterán
Nagyon örvendetes hogy az ár esés még folytatódik.
Nvme melegedés meg nem kicsit van túl lihegve.főleg nagy mennyiségű adat írásnál,folyamatos terhelésnél észlelhető a melegedés.Kvázi extrém esetben. -
prabhu
senior tag
Azért még nem érdemes temetni a satás ssd-ket. Sok alaplapon/laptopban nincs (még) m.2 csati.
Na meg ugyebár jobban melegszik és egy átlag usernek nem ad pluszt. -
törölt tag
válasz
Armagedown
üzenetére
Nem azt cáfolta, hogy a hőingadozástól hamarabb tönkremegy a BGA, hanem hogy "jobban lehet szabályozni a tervezett élettartamot". Még idézte is.
-
törölt tag
Nekem az tetszett, hogy nem az NVMe-t, hanem a PCIe-t állította szembe a SATA-val.

Mert az NVMe nem a SATA, hanem az AHCI utóda.(Fórumon aztán én is NVMe és SATA SSD-t emlegetek, mert az érthetőséget nem zavarja. Sőt, ezekkel egyértelmű, melyik M.2 kiépítésről van szó.)
-
Televan74
nagyúr
Ha lesz még árcsökkenés akkor még várok egy picit.Talán nemsokára az 1TB -s példányok lesznek annyiért mint most az 512GB -s példányok.
Én jelenleg az 1902GB SSD tárhellyel elvagyok. -
poci76
aktív tag
De jó végre egy olyan cikket látni erről, ahol a szerző tisztában van azzal, hogy M2 csatlakozóval nem csak NVMe SSD-k vannak, hanem SATA-k is.
-
törölt tag
válasz
Armagedown
üzenetére
Akkor fenyegető, hogy szétesik a túlmelegedéstől ha olyan feladatra veszed, és olyan körülmények között használod amire alkalmatlan.
Az összes többi esetben semmi baja nem tud lenni, ha mégis, ott van 3-5 év garancia. -
válasz
Armagedown
üzenetére
"a nagyobb hőingadozás miatt jobban lehet szabályozni a tervezett élettartamot"
A kiszámíthatatlan, nagy hőingadozás inkább megnehezíti ezt.
-
Pete55555
addikt
válasz
Armagedown
üzenetére
Vagy veszel rá hűtőt...
-
Armagedown
őstag
A gyártóknak is megéri az ilyen ssd-k gyártása, hiszen a sata ssd-knél magasabb műkökési hősérséklet és a nagyobb hőingadozás miatt jobban lehet szabályozni a tervezett élettartamot, hamar bga hibásak lesznek.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Nvme melegedés meg nem kicsit van túl lihegve.főleg nagy mennyiségű adat írásnál,folyamatos terhelésnél észlelhető a melegedés.Kvázi extrém esetben.
Én jelenleg az 1902GB SSD tárhellyel elvagyok.