Új hozzászólás Aktív témák

• Pistiboy88

aktív tag

Nekem is tetszik a barkácsolás. A régi önmagamra emlékeztet. :)

De benőtt a fejem lágya, s inkább 1 évnyi tervezés után megépítettem eddigi álmaim hangfalait és erősítőjét.

A erősítő "A" osztályú 2x8W. Igaz, hogy hűteni kell elég keményen, de nem tudom mihez hasonlítani. A Denon AVR x2000-esem a közelébe sincs. Pedig az sem egy utolsó darab. Akkorát tud szólni, hogy a dobhártya majd kiszakad a fülemből, s ezek mellett iszonyatosan tisztán. :)

A hangfalakkal már nagyobb bajban voltam, mert elég sokat építettem, de egyik sem volt tökéletes. Mígnem jó pár hónap tervezgetés után megszületett a végeredmény. Bass Reflex alagutas 2 utas hangfal. Hangváltót szerettem volna bele, de felesleges lett. A selyemmembrános magas egy 220 mikrós kondival van bekötve, míg a mélyközép semmit nem kapott. Elsőre nem gondoltam volna, hogy ilyen szép telt hangzást produkál, de végül összejött. A dobozok anyaga 22mm-es bútorlap. A belseje akusztikai szivaccsal lett bélelve. A csavarozás szóba sem jöhetett, így ragasztva lett az egész doboz és fatiplikkel lett összeütve. Ezek után az összes illesztésnél bentről kinyomtam Patex Total ragasztóval, s a szivacsok is ezzel lettek beragasztva, így nem "szelel" sehol sem.
    Mivel a mélyközépeket külön csináltattam, darabja 20k volt, a toroid trafók darabját 8k-ért tekerték, s be is öntötték. Még az alu hűtőbordák voltak húzósak, mert az is 15k környékében állt meg. Igaz, ha egybe veszem és nem én csináltatom akkor olcsóbb lett volna, de így pont akkorák, amekkorák kellenek. Összesen valahol 100-110k-nál álltam meg. De megérte, mert végre úgy szól, ahogy én szerettem volna. Audiofil haver is elismerően bólogatott, mikor megmutattam Neki. Számomra az Ő elismerése a legnagyobb dicséret. :)

Úgyhogy csak így tovább. :)

Új hozzászólás Aktív témák