- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
kevesbence #38 üzenetére
-
Apa+Fia
aktív tag
Nem március 5. kellet volna indulni Magyarországon?
-
icemad
nagyúr
Az elmúlt hetekben töltöttek fel elég sok filmet és sorozatot, de ami érdekesebb, hogy az eddigi 3 nyelv helyett, jóval több választható audioban is és feliratban is. Magyart még nem láttam.
Pl a mandaloriannál van több európai nyelv is. Dán, lengyel, olasz, német, francia, portugál meg talán cseh.
-
icemad
nagyúr
válasz
bigacsiga962 #32 üzenetére
-
icemad
nagyúr
válasz
bigacsiga962 #32 üzenetére
-
icemad
nagyúr
válasz
bigacsiga962 #28 üzenetére
A videót sajnos törölnöm kell. Figyelmeztetést kaptam...
-
icemad
nagyúr
válasz
bigacsiga962 #28 üzenetére
Szerintem nem. De nekem elég is 3 előfizetés. (ziggo go, Netflix 4k és Disney+) Bőven lefedi a családi néznivalót.
-
icemad
nagyúr
válasz
bigacsiga962 #26 üzenetére
Szia. Régi rajzfilmekből és sorozatokból rengeteg van. Van sok olyan is, amit anno Magyarországon nem is adtak sehol. Csináltam egy rövid videót. Egy Sony tv-n a letölthető applikációról készült a videó. Sajnos telefonnal tudom csak rögzíteni, így a minőség nem a legjobb.
Videó: [link]
Hangsáv van több is, jellemzően angol, spanyol és francia. Magyar még sehol sincs, de nem is mi vagyunk a célország.
Felirat nagyon vegyes, valamelyik filmhez van 10 nyelven is, valamelyikhez csak angol. Magyar most még sehol nem elérhető.
Egy előfizetéssel 4 ember nézheti, az elérhető legjobb minőségben. (akár 4k is) Az előfizetés díja 6.99 euró egy hónapra, vagy 69.9 euró egy évre. Ez az ár nagyon baráti. -
icemad
nagyúr
Én már lassan 3 hónapja használom. Teljesen jó. Ha valakit érdekel valami konkrétum, akkor írjon.
-
válasz
Necroman_Mk2 #20 üzenetére
Én azért nem temetném (el teljesen) a lineáris tévé adást sem: (1) változatosabb tartalmat kínál(?) - ilyesmire gondolok, hogy ismeretterjesztés, sport, stb., (2) magasabb bit rate-eket nyújt, mint pl. a netflix (nem tudom korrelál-e a minőséggel), (3) olcsóbb(?), legalábbis Mo-n, (4) azt is lehet nézni nem lineárisan (manapság már minden TV tud felvenni).
Szóval nekem az a gyanúm, hogy Mo-n sok embernél a streaming nem váltja ki a TV előfizetést, a mellé viszont általában éri meg.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Szakbarbár #7 üzenetére
Most ugyanaz tortenik a stream szolgaltatokkal, mint a hagyomanyos teve csatornakkal.
Ezert novekszik megint a torrentezok aranya, mert az emberek fizetnek 2-re max, a tobbit meg letoltik. -
Syl
nagyúr
válasz
Necroman_Mk2 #15 üzenetére
> azon országokba és régiókba, ahol nem érhető el a Disney+, ott ideiglenesen más szolgáltatóra teszik fel a tartalmat
A Mandalorian már fent van
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
Tigerclaw #17 üzenetére
Tudják ezt ők is, ezért a Marvel Cinematic Universe 4. fáziásban már párhuzamosan mennek a mozifilmek és a streaming platformra szánt televíziós sorozatok, illetve a Solo "bukása" után emlegették még a hasonló Star Wars történetek felkerülését pl Obi-Wan. Az exkluzivitás pedig csak a streamingre kell értheni, elvégre egy tévés sugárzási jog is bevétel nekik.
A mozi pedig egy másik történet, a nagyobb költségvetésű filmjeik továbbra is ott fognak debütálni, Disney+ -ra majd csak a home media kiadásokkal egy időben kerülnek fel. Legalább is ez tűnik logikusnak, elvégre ők innen jöttek, és nem a streaming oldalról, mint a Netflix meg a Hulu. (Mely utóbbi per-pill szintén Disney tulajdon...)A tévét nem tekinteném problémának, hiszen a fiatalabb generáció már egyre kevésbé nézi a hagyományos, ún. lineáris tévéadást, ami a rugalmasabb, online lehetőségek mellett érthető is. Sőt, egyre több olyan háztartás is van, ahol nincs is tévékészülék. Nem beszélve arról, hogy az aktuális sztársorozataik új részei is együtt debütálnak pl. a Disney Channel-en, álá Trónok harca. Csak Disney+ előfizetéssel akármikor, akárhányszor újra lehet őket nézni.
Az unifikációs streaming platform esete meg ugyan tényleg kívánatos lenne, csak ugyebár a cégeknek jogdíjat is fizetni kell ezért, szóval nem egyszerű történet ez. De az idősebb korosztálynak szánt retro channelnek még szvsz nincs itt az ideje, mivel (ha most szüleim generációjára gondolok) ők megmaradtak a lineáris tévézésnél. Meg különben is: ezen szolgáltatókon vannak fenn régi filmek, amik lefedig a kínálatot, nem beszélve arról, hogy jelen USA jogszabályok alapján 95 évvel az első bemutató után MINDEN film közkinccsé válik.
"A komolyabb exkluzivitás kétélű kard. A stream platformjuknak komoly bevétel, de a mozis és tévés platformjuknak komoly veszteség. Nem biztos hogy jó úton járnak."
Ezt majd az összbevétel, illetve a profit alapján meglátjuk. Erre az évre nyereséget jósolok nekik, mert sokan rá fognak nézni az új szolgáltatóra. Hosszabb távon azonban sok függ a stream minősége mellett az exkluzív tartalom szolgáltatásán is, viszont egy streamingre stabilabban előfizet az ember, míg a mozi esetleges bevétel.(#16) MeszesKPT Illetve az is kérdés, hogy ezzel hány képernyőn lehet egyszerre nézni, és milyen minőségben.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Jesus_Shaves #18 üzenetére
Én se képzelem azt, hogy önként és dalolva választják a kooperációt, de majd ha csúsznak lefelé a lejtőn, akkor majd kapaszkodnak mindenbe. Mindegyik veszít majd azon, hogy szétdarabolják a piacot. A nagyok elveszítenek sok húzócímet, vagyis beszürkülnek, a kicsiknél meg rádöbbennek az előfizetők, hogy pár húzócím nem elég, mert kellenek a klasszikusok, a régi sorozatok.
A tényleges használat alapján való fizetés megölné az egészet szerintem. Pont azért csábító az egész, mert lehetőséget árulnak, akkor is ha nem használod ki.
-
válasz
Tigerclaw #17 üzenetére
A közös platform sosem valósulhat meg, mert akkor jó pár vezetőt szélnek kellene ereszteni (na meg a részvényesek sem adnák olcsón a papírjaikat).
Sokkal reálisabb lenne tényleges használat alapján számlázni. Jelenleg ugyanis akkor is teljes árat fizetsz, ha egyetlen sorozat érdekel, és akkor is, ha 24/7 falod a filmeket. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Necroman_Mk2 #15 üzenetére
Abban egyetértek, hogy hosszabb, sőt már középtávon is komoly szelekció várható és a saját fejlesztésű tartalmak döntőek lehetnek, de a Disney-t esetén pl. a Star Wars és Marvel jogok birtoklását nem tartom döntőnek. Ezeket a mozifilmeket kevesen nézik újra több alkalommal, ráadásul a moziban is futnak. Folyamatosan jó minőségű saját sorozatokat kell kiadni, ezekhez hogy folyamatosan hozzák a számokat. Az komolyabb húzóerő lenne, ha a mozikban sem adnák a következő SW, Marvel "mozikat"
A gyerekeknek szóló klasszikus Disney stabilabb pénz jelent, mert szinte garantált, hogy minden új generáció meg akarja nézni, pontosabban a szülő meg akarja mutatni a gyerekeknek. Itt is ott a csapda, hogy kikerülnek-e ezek a TV csatornák műsorlistájáról is, vagy csak a konkurens stream szolgáltatóknak lesz kuss a neve. Ha a tévében továbbra is elérhető lesz, akkor azzal sem nyertek sokat.
A komolyabb exkluzivitás kétélű kard. A stream platformjuknak komoly bevétel, de a mozis és tévés platformjuknak komoly veszteség. Nem biztos hogy jó úton járnak.
Szerintem ideálisabb lenne egy közös platform, amiből tartalomarányosan kapna minden jogtulajdonos (kiadó), tehát egy olyan Netfllix, amiből minden filmes cég részesedést kapna, annak arányában, hogy kinek a termékét milyen arányban nézték.
Egy dolgot hiányolok a stream piacon. Nem látni olyan céget, aki a "retro" filmekben lát pénzt, miközben a középkorú és idősebb korosztály jól fizető ügyfél lenne. Úgy gondolom, hogy ezeknek a jogdíja sokkal alacsonyabb lehet, miközben lenne rá kereslet, megfelelően promózva. Ennek az ellentettje pl. az Apple TV+, akinek semmilye sincs, csak teljesen új saját gyártású tartalma, amik esetén még nincs info a minőségről, se pro, se kontra.
Regionális viszonylatban a szinkron elérhetősége és díja is komoly probléma. Itthon jellemzően nagyon drága a szinkron...de azt nem tudom, hogy kihez kerül az a pénz. Vagy épp nem kerül senkihez se nagyon pénz, csak magyar módra a sokat markol, keveset fog áll fenn.
DVD és Blu-ray filmeknél elég nagy az árkülönbség, ha itthon vennék magyar szinkronos vagy külföldön szintén több nyelvű, de magyar szinkron nélküli verziót. -
MeszesKPT
őstag
A Disney biztos túlélője lesz az új streaming világrendnek, én inkább azon tűnődöm, hogy ez az ár nem csak beetetésre lesz-e.
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
Szakbarbár #7 üzenetére
Bemásolom ide is:
A vízióm az, hogy most mindenki rámegy egy exkluzív fizetős szolgáltatásra, de néhány év múlva a verseny miatt kihullnak, és marad 2-3, amire meg is éri előfizetni. Sajnos vagy sem, de a Disney ezen egyik túlélők egyik esélyese, köszönhetően a klasszikus meséik és filmjeik mellett a Marvel és a Star Wars jogok birtoklásának is.
Max abban lehet reménykedni, hogy ha idővel nem tudják az előfizetői bázist növelni, akkor néhány filmet ideiglenesen megjelentetnek más platformokon is, mert hát az is pénz.
Lásd friss videojátékos példa: az EA pár évnyi különutazás után visszatért a Steamre.(#3) Ra's al Ghul Egyszer próbálgattam Netflixen, a kínálatot tudtam vele böngészni, de a filmet már nem indította el. Azaz: védekeznek ellene
(#1) Jesus_Shaves Ha van eszük, akkor azon országokba és régiókba, ahol nem érhető el a Disney+, ott ideiglenesen más szolgáltatóra teszik fel a tartalmat. Már ha ehhez találnak partnert...
(#12) Tigerclaw Pedig pont az Apple akarja megcsinálni a következő nagy dobást az Asimov féle Alapítvány sorozattal. Szerk. A Netflix is érzi ennek a szelét, ezért is fókuszálnak a saját gyártású tartalomra, illetve hogy minél több, kisebb stúdió termékének megszerezzék a forgalmazási jogát, és nem csak az USA-ból. Pl. a Testről és lélekről film Amerikában Netflix only.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem a hardverre gondoltam, ami mondjuk értelmetlenül drága ilyen akciók és promók nélkül, hanem hogy indítottak Apple TV+ néven egy hasonló előfizetős szolgáltatást mint pl. a Disney, csak jóval kevesebb tartalommal. Én arra tippelek, hogy stabilan előfizető kevés lesz náluk. Megnézik azt a pár saját gyártású sorozatot, ami jó, aztán lemondják. A Netflixnél több nagyságrenddel több tartalom érhető el, mégis leszállóágba kerültek.
Nagyon ritka madár egy olyan sorozat mint pl. a Game of Thrones, ami évekig húz egy stream szolgáltatót.
-
Tigerclaw
nagyúr
Pár napja futottam bele az Apple TV + reklámjába, de hiába olcsóbb, alig van rajta tartalom. Annyit ér meg, hogy előfizet az ember egy hónapra, ha már elérhetőek a komplett első évadok és gyorsan végignézi azokat. Számomra nem opció, hogy féltucatnyi külön streaming szolgáltatásra előfizessek, ráadásul olyanokra, amiken alig van pár tucat film vagy sorozat.
Scifi rajongóként mondjuk sok sorozatot hiányolok. Pl. a komplett Stargate érdekelne, SG1, Atlantis, SGU, vagy épp a Caprica, Battlestar Galactica.
Emellett sok BBC-s vigjáték is.
Sok dolgot még mindig könnyebb megnézni Blu-ray, DVD formátumban, vagy épp warez megoldásban, mint hivatalosan.
-
vmarci21
tag
Ahogy látom egy Google keresés után, egy amerikai kábel tv előfizetés 50+ usd.
Ezzel szemben a streaming az 8-14 usd.
Tehát még 5 streaming előfizetés esetén is olcsóbb, mint a kábel tv.
És Amazon Prime-al, vagy diák kedvezménnyel és hasonló speciális ajánlatokkal a streaming még olcsóbb is lehet. -
gyugyo79
addikt
válasz
hyperspace #9 üzenetére
Igen de ezzel együtt szépen kikerül a tartalom pld. a NETFLIX -től is és maguknál nyomatják ami miatt a NETFLIX -re sem lesz már olyan vonzó előfizetni meg 2-3 -ra mindjárt lehet több lesz mint a kábel. Szóval hosszú távon a sok saját tartalommal rendelkező streaming szolgáltató csak arra lesz jó, hogy az aki megint csak példánál maradva eddig a NETFLIX -et választotta az megint a kalózkodás irányába fordul és lehet, hogy nem csak a + tartalomért hanem akkor már a NETFLIX helyett is .
Tehát igaz, hogy azt láthatták, hogy most 1-2 streaming szolgáltatónak jól megy de azt nem nézték, hogy ha sok lesz akkor nem hogy a jelenlegi előfizetői bázis fog szétoszlani több felé de lehet, hogy kevesebb fog szétoszlani még azokkal együtt is akik esetleg előfizetnek többre is akár.
-
hyperspace
őstag
válasz
Szakbarbár #7 üzenetére
Folyamatosan bővül a streaming bevétel, nem véletlen, hogy ezt próbálják meglovagolni. USA-ból indult ez is, mint sok minden, az ottani kábel TV árak az egekben vannak, és helyette egy Netflix szinte ingyen van.
-
tabu3x
tag
válasz
Szakbarbár #7 üzenetére
Majd a második jönnek az integrátorok, az első fecske alma formájában már itt is van a küszöbön. Idővel visszaáll a régi világrend, csak a szolgáltatókat fogják másképp hívni.
-
Szakbarbár
aktív tag
Nem lesz még elég a Streaming szolgáltatókból?
Mennyi van most pontosan? Amazon Prime, Netflix, HBO GO, HULU, Disney, Apple TV. Úgy érzem ezzel saját maguk alatt vágják a fát, főleg az exkluzív tartalmakkal mert senki nem fog előfizetni minden egyes szolgáltatónál. Majd letöltik a filmeket meg a sorozatokat ugyan úgy mint a régi szép időkben. [link]
-
Fryskitt
addikt
válasz
Jesus_Shaves #1 üzenetére
Sose értettem, ennek mi értelme van? Szimplán lenéznek minket vagy nem kell a pénz?
persze... gondolom nem megy a lokálizálás. Haha. Hollandia miért pont? Sütivel adják? -
Plumpy
aktív tag
válasz
Ra's al Ghul #3 üzenetére
Néha működik, néha nem. De ha működik is, akkor esélyes, hogy ehhez már fizetős vpn kell az adatmennyiség és a sebesség miatt, szóval még azért is fizethetsz...
-
Hát, ha nálunk 2.000,- HUF körül jönne, az kafa lenne...
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
VPN-es megoldások mennyire szokták működni?
-
Astroboy
őstag
Pont 1 évet kell várni, és ezt 11. hó 11.-én kell megtudnunk 11 óra 11 perckor?
Ne tagadd elefant, hogy hiszel a számmisztikában... -
Majd biztosan megvárja a világ nagyobbik fele, hogy náluk is elérhető legyen az új Star Wars sorozat. Senki sem fogja letorrentezni, az kizárt dolog
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Disney+ szolgáltatás már elindult, de Magyarország csak később csatlakozik.
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Microsoft Surface Headphones 2 Fekete Bluetooth USB-C 3.5 mm Jack (over-ear)
- Cambridge Audio Dacmagic DAC Kiváló állapot, dobozában!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest