Új hozzászólás Aktív témák
-
hNp88
aktív tag
új építésnél 70% a tervezésen múlik, a kivitelezés nagyrésze rabszolgamunka kb
csak hát ugye jól kell csinálni azt is..
az eddigi kedvencem egy félbehagyott építkezés volt, ahonnan leléptek a villanyszerelők félbehagyva a munkájukat, az elosztótábla ott csüngött bekötetlenül
, igenám, csak közben a tulaj már készen akarta látni a házát, így a festés, burkolás stb munkákkal szépen tovább haladtak
utána talált meg engem, kb fél évvel azután hogy lelépett a brigád, előttem is talált már szerelőket, vagy 6-7 csapatot biztos, csak azok nem vállalták el a munkát mikor meglátták miről van szó
aztán néha még én is megbántam... de már legalább kész van
egyébként a topikhoz is hozzászólva végre
nem fogom leírni mivel foglalkozik az ürge mert túl könnyen azonosítható lenne
, maradjunk annyiban, hogy takaros kis házikóról van szó, és nem éppen Trabanttal fog a garázsban parkolni
de ez az ember meg is dolgozik napi szinten a "kis" vagyonáért, nem csalással szerezte amije van, és nem is irigyelném el tőle
simán olyan nagyságrendről beszélünk, mint amiről a témaindító postban szó van
ezért "kardoskodok" itt, nem mindenki lop/csal/hazudik akinek ennyije van
-
hNp88
aktív tag
"Attól még az a panasz lehet jogos, nem azt mondtam hogy nem. " -- ennek totál az ellenkezője jött le az ottani hszekből
ismerős a helyzeted, sajnos nagyon is... csak hát én nem jutottam el az egyetemig (már annyira nem is bánom)
"Azt, hogy én vért izzadtam-e, voltak-e keserves változások az életemben, sikerült-e elsőre, azt az olvasó fantáziájára bízom, köszönöm
"
sajnos mindenkinek megvan a maga "kis" keresztje.
-
hNp88
aktív tag
a lottón így lenne ötösöm, ahogy mondani szokták volt
amúgy volt valami "300.000ft az átlagjövedelem" topik, az ottani "vérontásra" gondoltam most épp
"de nekem senki ne panaszkodjon a körülményekre, mert a lehetőség mindenkinek adott előre/feljebblépni."
pontosan erre gondoltam a "sugallásoknál", hogy nem feltétlen adott mindenkinek. túlságosan egyformának látod az embereket.
ami neked bejött, másnak, más okból lehet, hogy nem fog.
mondom ezt úgy, hogy jelenleg én is a Bp.re költözésen dolgozom, és ugyanúgy ahogy írod, visszajövök ide én is. Németországból is visszajöttem...
"De én úgy éreztem (nem most, másfél évtizede!) hogy alkalmazottként ott nem fog sok babér teremni," -- bingo, de nagyon máshol se
-
hNp88
aktív tag
akkor az tényleg jó haver lehet, legtöbben nem nyúlnak hozzá úgy, hogy más is dolgozik rajta
én pl. azon kevesek közé tartozok, aki bevállalok más által félbehagyott munkákat, meg meglévő hálózaton új kiállás létesítését/hibakeresést újravezetékelés nélkül (lakosságiról beszélünk, és persze amennyiben a műszaki feltételek adottak)
nem nagyon szokták szeretni az ilyeneket
-
hNp88
aktív tag
válasz
cskamacska #99 üzenetére
én doeeg és Sethdobaloah fórumtársakat várom, hogy megvédelmezzék a kapitalizmus csodálatos világát, annak remek működőképességét, továbbá, hogy a postból levezetve rámutassanak, hogy aki itthon mer lakni sajááát ingatlanban, autóval járva az hülye, és egyébként is el kell menni külföldre ha nem tetszik ami van, és ott ugyanúgy valaki más álmai után robotolva tengődni
ha olvassátok, no offense
, csak volt egy-két hsz egyéb topikokban tőletek, amitől igencsak felszaladt a szemöldököm
#101 Chaser: nincs ebben semmi túlzás, mikor kedd délután 6 órakor (lényeges az időpont!) egy villanysütő bekötése 20e Ft, egy elégett nullakötés megkeresése és kijavítása 50e Ft és stb...
egy felújításra adott árajánlat lassan ott kezdődik, hogy 10e Ft/kiállás
Bp.n el lehet kérni ezeket a pénzeket, itt helyben nem.
nincs még meg a szükséges gyakorlati időm a regisztrált szerelőséghez, ha az lennék akkor valszeg működne itt helyben is a dolog
-
hNp88
aktív tag
viccen kívül, kb egyetlen dolog, amihez nincs az az isten, hogy hozzányúljak, utálom mint a gané
#84 ncc1701: jaja, úgy-úgy...
max olyan dologra vennék fel hitelt, aminél nem fáj, ha aztán bebukom és viszik a bánatba (ha megdöglene a mostani, 10 éves Technika TV-m, pl. akkor újat valszeg úgy vennék
)
-
hNp88
aktív tag
válasz
Klaus Duran #53 üzenetére
"Van aki nem akar a gyárban rohadni."
meg van, aki élni is szeretne, nem csak küszködni az éppen csak elégséges megélhetésért napi 20 órában, heti 8 napon
-
hNp88
aktív tag
válasz
Hannibhál #17 üzenetére
kb ugyanígy vagyok vele
#20 ncc1701 hánemtom, ennyire könnyen belemennek a népek? belegondol, hogy eladósíthatja magát egy életre?
én örültem, hogy nagyjából megszabadultam az adósságaimtól, nemhogy ilyeneket a nyakamba venni...
fun fact, a 3 millás vállalkozói támogatást se igényeltem meg; ha ilyen-olyan okból megszűnik 3 éven belül a vállalkozásom, fizethetném vissza az egészet. csak ugye ha megszűnök, akkor jó eséllyel nem azért, mert felvetne a pénz...
úgyhogy inkább nem éltem ilyennel, csak szépen saját erőből mindent
-
hNp88
aktív tag
nabzmg, tudtam h pályát tévesztettem
de nekem ezek valahogy eszembe se jutnak a "szakma" szóról
(szakács kivétel, respect nekik)
"A mesterséges alatt azt értem h nagyon sokan most az építőiparban érintettek (mérnök, egyéb kivitelező vállalkozó) akik mint alvállalkozók még megélnek. Majd hamarost vége lesz ennek amikor már nem lesz EU támogatás."
ettől tartok én is, hogy még ennyi se lesz, mint most.
-
hNp88
aktív tag
na de milyen hiányszakmát művelnek? tudom, kérdezzem őket
majd egyszer elcsípem valamelyiket
CNCznek? épp ma beszéltem élhajlítós ismivel, alig van meg neki a nettó 200, 3 műszakban.
burkolók, vizesek, ... én nem tudom milyen szerelők lennének? a legtöbbjéből nem nézem ki
meg többnyire ismerem is itt helyben a szakikat, és hát nem közülük kerülnek ezek ki
én magam villanyreszelő vagyok (elvileg ugye hiányszakma ez is), és perpill épphogy el tudom tartani magam, meg fenntartani a már említett, velem egyidős Renaultot
magas ez nekem
#4 Drótszamár: itt már nem fizetésről kell beszélni, inkább vállalkozói jövedelemről... alkalmazottként biztos, hogy nem fogsz ennyit összekeresni egy élet alatt sem
-
hNp88
aktív tag
én inkább azt a jelenséget nem értem, hogy újabban egyre több, tőlem jóval fiatalabb srác/lány rohangál több millás vatta új luxusautókkal. na ezt hogyan? nem hiszem, hogy mindegyiküknek a szülei fizetnék, na de ennyi pénzt összedolgozni ennyi idő alatt? (25 vagyok)
akkor nekem hogy nem sikerül, és csak egy szakadt régi kocsim van, holott én se vakarózok egész életemben
(pedig szeretnék)
szerk: céges autók lennének?
na de milyen cég az? akarok menni én is oda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xbox Series X|S
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Google Pixel topik
- Horizon Forbidden West
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest