- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
tollforgató vagy trollforgató
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Writz
tag
Meg még arra gondotam hogy miért nem vágnak oda mellé vmi low end radeont vagy egy butított ion-t? Még az is neveztve alázza az intel atom igp-it...
Passzívan aktív passzív forumózó vagyok...
-
Writz
tag
Ha lennének megfelelő eszközeim akkor megtervezném magamnak az egész tabletet egy i3-al vagy i5-el mert vannak elképzeléseim... A Chipset és a proci se gond mert beszerzem.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Abban is lehet gondolkodni, de ezek olyan gyenge procik, hogy itt a felhasználói élményért már az IGP-s gyorsítás felel minden esetben. Ha az jó, akkor jó az élmény. Ha rossz, akkor gáz van.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Writz
tag
Ez "munkatabletnek" ? Nem igazán...Az üzemidő,az IGP, ami gyenge pontja ennek, főleg ha bemutatót akarunk tartani és a teremben csak FullHD projektor van. "
-
nagyúr
Magam ERP programozó vagyok jelenleg is. És nem gonoszkodtam, hanem logikátlannak tartom a kijelentését. Gyakorlatilag nem láttam még adminisztráló tabletes munkatársat. Ahhoz billentyűzet kell, azaz laptop, pl. Adatok lekérdezésére teljesen megfelel az a GUI, amit az imént leszólt. Soha nem hallottam az SAP-t másképpen ejteni. Se külföldön, se itthon.
#36: az "-ozni" azokhoz sem stimmel. Ehhez a ragozáshoz nagyjából csak az stimmel, ha a középső hang "a" vagy "á" marad. De mindegy, hagyjuk.
Vitát lezárhatjuk, gyakorlatilag ebben élek, ez a munkám, de biztosra veszem, hogy jobban fogjátok tudni.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
DeFranco
nagyúr
Agreed... üzleti géptől azért elvárható lenne egy tág munkanapnyi akku kapacitás.
(Az én ismerősöm, aki komoly pozícióban van az SAP-nál, egyszerűen "sap"-nak mondja. A lazábbja, vagy akinek nem az élete legfényesebb eredménye, hogy felvették egy multihoz, magyar környezetben, magyar emberek között nem modoroskodik esz-á-pé val, rosszabb esetbe esz-éj-pí vel - ilyet is hallottam már)
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz Jim Tonic #28 üzenetére
dehogynem gonoszkodás. lovagolsz valamin, amit ő 15 év alatt lerövidített magának. mondhatni bevett szokás mindenhol az ilyesmi. a "szap" rövidebb, mint az "eszápé".
amúgy pont ilyesmit keresnék, mert arm meg ios nem feltétlen játszik. viszont ez a kivehetetlen 3 órás akksi (miután még fedél is van) akkora fail, hogy hű.
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
válasz Jim Tonic #28 üzenetére
Nem, ott "SZÉP"- nek neveztem, rövid, elnyelt é-vel, az "eszéjpí" túl hosszú volt. Írországban szeretik lerövídíteni a kifejezéseket, pl a SCSI is csak "szkúzi".
Ha arra az "infó"-ra gondolsz, amit linkeltetek, akkor ezek szerint te állsz messze a SAP-tól... Nem gondolod, hogy ez a kis primitív GUI legfeljebb a titkárnőknek felel meg?
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
veterán
Jaj! Az ilyeneket ne már! Elképzelem, ahogy a komoly (milyen komoly üzleti 17-es gép van ilyen árban?) 17"-os géppel rohangál egy ember és instant megnéz rajta valamit vagy tartja a kezében a raktárkészlet ellenőrzésénél, vagy épp az ügyfélnek mutatja a terveket egy épületnél vagy sorolhatnám még a milliónyi esetet, ahol nagy hátrány lenne egy 17"-os gép, viszont roppant előnyös egy 10"-os tablet
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
kromatika
veterán
Ezt az árat komolyan gondolta a Dell
-
nagyúr
Otromba nagy cégnél dolgozom. Vannak szerződések is. Egy felkészült menedzser kezén ez az eszköz ma már nem megy át, hidd el. Elmúltak azok az idők, amikor csak x86-ban lehetett gondolkodni.
Majdnem biztos vagyok, hogy mindenki az almát választaná ehelyett. Mondom úgy, hogy nem szeretem az almás céget.
Ez a termék drága, gyenge, elavult, sz@r.A cég, ahol dolgozom van akkora, hogy semmi sem drága. Ettől még nem vásárol ész nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
herendi
tag
Azért az ár kérdéshez tegyük hozzá azt is, hogy ez a legizmosabb modell, a gyengébb modell jóval olcsóbb.
Illetve 2 v. 3 év pro support NBD gar is jár. Ha valakinek ez melóeszköz, akkor nem mindegy, hogy 1 nap alatt vagy két hét alatt lesz javítva a kütyü.
-
Gusztáv
addikt
válasz Daywalker #22 üzenetére
Emlékeim szerint március óta rendelhető a cucc (akkor került fel a Dell magyar oldalára), de igazából ez sem feltétele annak, hogy egy hivatalos Dell partneren keresztül meg lehessen rendelni.
@Jim Tonic: egy olyan cégnél ahol az összes desktop/laptop Dell, szemrebbenés nélkül megrendelik. A multik meg kötnek a Dell-el egy Corporate szerződést speckó kondíciókkal, szóval egy ilyen termékre is simán lehet kérni pl ProSupport támogatást. Arról ne is beszéljünk, hogy ezeken ugyanúgy működik a Dell management alkalmazása, mint bármilyen pc-n. Ha pl van egy egyedi diagnosztikai program x86 alapon, amit használnak, akkor a hajadra kenheted az iPad-ot és az összes Androidos tabletet. Vagy ha kell az AD támogatás.
Az meg hogy drága, egy ilyen cégnél elég relatív (amikor egy normálisabb Latitude 400e), nálunk is van még Intel P4 M-es tablet pc Windows XP tablet editionnal, ami potom 1800$-volt nettóban.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
nagyúr
És fejlesztések alatt is sapnak nevezted?
Virkir és én linkeltünk neked némi plusz infót a 15 év mellé.
Nem gonoszkodás, de ha 15 év tapasztalatod van vele, akkor azt is tudod, hogy jó nagy hülyeség az a sorod.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt nem a hardverrel van gond, hanem a driverrel. Az ImgTec már évek óta bizonyítja, hogy szarik a Windows támogatásra. Ezt nyűgi az Intel folyamatosan. Hiába tud a hardver Full HD-s H.264 dekódolást vagy OpenGL 3.x-et, ha a driverben nincs támogatás a beépített fix-funkciós dekóderre, illetve csak OpenGL 1.1-es a meghajtó. Ez öli meg az élményt. A Youtube-on is az a baj, hogy nincs driver. A hardver tudná gyorsítani a Full HD-s tartalmat, de hiányzik a fix-funkciós dekóder driver oldali támogatása. Ez a hardver a lapkában csak úgy áll, de szoftver nélkül nem tud csinálni semmit. Emellett az ImgTec nem támogatja a Flash Stage 3D gyorsítást sem. Ez később is gond lesz, mert hiába licencelő az Intel az ImgTec számára az Adobe AIR a fókusz. A Flasht leszarják, mert nem lesz elérhető a későbbiekben az ARM-os partnereknek. Ezzel persze az Intelt is leszarják a Win 8-cal, de szerintem ehhez már hozzászoktak az Intelnél. De legalább látják, hogy baj van, és nem véletlen, hogy a 2013-as Winre készülő low-power fejlesztéseket már nem PowerVR-re építik.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Daywalker
addikt
Ez azért nincs két éves. Nem látok bele a hazai Dell működésébe, de itthon a legtöbb árlistába idén június végén-július elején került be, tehát eddig nem igazán tudtuk volna beszerezni.
Male: sajnos nagy különbség van aközött, hogy mit tud a hardver papíron, és ebből mit tud valójában kihasználni. Köszönhetően a remek támogatásnak (powervr drivertámogatás rulez) ez összességében véve gyenge. Így értettem. Egyébként üzleti dolgokra (ha valaki nem renderelni akar) bőven elég. Mindenesetre még akkor is drága szerintem.
A szék funkciója pedig maradjon titok, de van neki[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jim Tonic #19 üzenetére
Nem teljesen érem a hsz-ed, de próbálom dekódolni...
Te nem engedélyeznéd, nem is biztos, hogy gazdaságilag és/vagy informatikai szempontból racionális, de egyéb szempontok miatt (marketing, megjelenés, stb. ) / amiatt hogy egy korlátolt retard a főnök / egyéb ösztönzők megléte miatt / valami egészen speciális feladat miatt) bőven lesz olyan, hogy erre esik a választás.
re:szerk: nálam biztosan jobban felkészült emberek hozzák meg ezeket a döntéseket, de nyilván pl. az *riccson egy olyan cég, ahol senkiháziak kezében van a cégcsoport IT beszerzése. Ott ugyanis biztosan tudom, hogy így működik. De ez csak egy példa, remélem nem vonod kétségbe a központosított generálszerződések elterjedtségét.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Láttál már ilyen beszerzést? Én igen. Nem engedélyezném a megvásárlását.
#16: remélhetőleg nálad jobban felkészült emberek hozzák meg azokat a döntéseket. Amit mondasz, csak úgy működhet, hogy fizet valakinek ezért a Dell.
#17: Te se láttál még SAP-t... Meg beszerzést sem. (SAP-oznának? Érdekes, hogy pont Te beszélsz róla. Aki tudja, mi az az SAP, az azt is tudja, hogy ESZ Á P-nek ejtjük itthon...)
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
Egyetlen hozzáértő hozzászólás a tied... Azon csodálkozom, hogy a többiek nem vesézték ki, hogy a CODMW3 milyen gyorsan fut rajta...
Egyébként ez egy meglehetősen régi modell, az utódja már elkezd szállíngózni a dealerekhez, ennyi erővel egy 2 éves laptopot is tesztelhettek volna...
Inkább egy Z625 atom kellett volna bele, ami csak 1.3W, nem 3W, de igy is ok. Kíváncsi vagyok, hogy egy Androidos tablettel vagy egy iPad-al hogyan SAP-oznának a népek...
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
DeFranco
nagyúr
Van egy multi, tegyük fel pl. amerikai. Európában van neki 12 leányvállalata. Az informatika beszerzésekről az US anyacég allokál, ő pedig szerződést köt a Dell-lel, hogy ők szállítanak, és teljes körű supportot biztosítanak, értelemszerűen minden informatikai eszközt tőlük vesznek.
Az itteni (vagy a német, vagy a francia tök mindegy) vezér úgy dönt, kell egy (vagy száz) tucat tablet a területi képviselőknek. Szerinted mit vesznek?
A fenti példa nem kivételes eset, ez nagyon gyakori.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
végre kijött egy x86-IPS kombó erre elszúrják a hülye árazásával, gyenge akku idővel, meg azzal az egy szem USB-vel...
-
veterán
Nagy kérdés, hogy mire akarod használni. Nem gyenge ez a proci bármihez, nem kell úgy elszörnyülködni
Van nálunk a P8600-as procis gép mellett D410-es atomos gép is az irodában. A kérdés, hogy milyen célra vesszük meg, nem pedig a teljesítmény minden esetben."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
tjb007
nagyúr
Ugyanazok a problémák vele mint a többi hasonszőrű társával: Atom, vastag, nehéz, drága.
Nem baj, majd pár hónap múlva "ingyen" fogják osztogatni mivel a kutyának nem fog kelleni. -
Male
nagyúr
"Sajnos a visszafogott teljesítmény nem teszi alkalmassá szórakozásra vagy olyan feladatokra, amit az otthoni, átlagos végfelhasználók egy androidos vagy iOS táblagépben megtalálhatnak."
Ezt valahogy nem értem... szerintem az ARM procik egyáltalán nem erősebbek... szóval miért lenne a teljesítmény a gátló tényező ebben?
A kameránál lévő fotók közül az első nem semmi... ott egy ember ül naphosszat, és figyeli a csatornafedelet, nehogy kijöjjenek a szörnyek?
-
.mf
veterán
Szerintem még úgy sem lenne jó az eszköz, ez a vas (proci) borzalmas, hiába üzleti tablet, hihetetlen gyenge bármihez.
Inkább valami módosított ULV proci, mondjuk egy Core i, két maggal, de lecsökkentve az órajelet 700-900MHz-re, hogy evvel beférjen 7-8W-ba. Valamint kicsit erősebb passzív hűtés hozzá. Így máris használhatóbb lenne.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
lujó55
addikt
atom...
és itt meg is álltam a cikk olvasásában. -
fattyu
veterán
3 kilóért atomot...
Ezt ízlelgessük egy kicsit és nem is kell más komment.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
DeFranco
nagyúr
Nem véletlenül ennyi az ára Ezeket cégeknek adják el, ott pedig nem az fogja kifizetni, aki dönt arról, hogy mit szereznek be, sőt nem is az az ország, ahol használni fogják. Ebben a szektorban az ár másodlagos. Sőt, a teljesítmény is. Az x86 rendszer, a jól csengő márkanév, és a tényleg tetszetős megjelenés simán billenti a mérleget.
A consumer piacon pontosan nulla darabot fognak eladni, de valószínűleg az üzleti tervben pontosan ez a szám is szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Teljesen jó lenne ez az eszköz - fele áron, 140k-ért. Biztosan nem csak én örvendeznék neki annyiért - azt gondolom, nem lenne rossz a piacszerzés érdekében egy olcsó gép.
De ennyiért..."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
-
Angel1981
veterán
A vas maga jó, de ez az ár tragikomikus.
-
z0d1AK
nagyúr
Én nem hoztam volna be ezt hazánkba, ennyiért nagyon drága, főleg úgy, hogy 3 hónap múlva itt a következő generációs Windows 8-cal.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple notebookok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Opel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- -70% HP EliteBook 850 G7:i7 10610U,32GB RAM,512GB SSD,15.6" FHD,vil.MAGYAR numeri.bil.l,Win11Pro HU
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Dell Latitude E7440, i5-4310u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 14" HD, akku 30 perc
- HP DV2000, DV6000, V3000, V6000 10.8V 4400mAh akkumulátor
- Fujitsu Lifebook E736, i5-6200u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 13,3' HD, jó akku
- Új - Apple MacBook Pro 14" M4 Max 14cCPU/32cGPU/36GB/1TB SSD - Space Black - Bontatlan
- Dell Latitude E5470, Core i5-6200u, 8Gb DDR4, 256Gb SSD, 14" HD kijelző, Jó akku! Win 10