Új hozzászólás Aktív témák
-
bigkrisz96
tag
De azért napfényben a láthatóság hagy némi kívánni valót maga után.
-
bigkrisz96
tag
Jó a gép, csak magas az ára.
-
atike
nagyúr
Már, hogy mennyi....?
Jézusom. Lekörözték az almát....
-
ez a tablet jól mutatja mennyire van a dell az intel zsebében ...
nem két napja ott a legkisebb brazos és nem építettek rá vasat, erre MOST, a w8 előtt pár hónappal kijönnek egy atomos hulladékkal, amin w7 fut.
gondolom kötelező kör. vagynemtudom.
-
Writz
tag
Remélem ez segít...
Az Apple Axx chipek ARM alapokra épűlnek... [link] -
válasz
#06658560 #100 üzenetére
Az almás és droidos tablet milyen architektúra?
Hát, marha nagy cégnél dolgozom. Van ERP is. PC is, tablet is, laptop is, stb. Csak x86 tablet nincs. Mindent megoldottunk. Konkrétan. Viszont Te csak tippelgetsz, merthogy nem bírsz belőni egy TSC-t, meg egy szervert. Ráadásul egy remote desktop minimális erőforrást igényel, szemben a korábbi állításoddal.
minek remote desktop wifi és netmentes helyre cégen belül? Akkor hogyan használod ezt a tabletet? Wifi és netmentes helyen 280e-s Dell tablet? -
törölt tag
válasz
Jim Tonic #98 üzenetére
Milyen arm tabletröl volt szó? Almás és droidos. Minek legyne kettö gép, mikor eggyel megoldható a feladat.minek remote desktop wifi és netmentes helyre cégen belül? Konkrétan ott volt kiknek lehet alkalmas. Most ha ezt nem sikerült anno felfogni, akkor a hiba benned van.
zelma: dehogynem értem én, hogy neked ez nem kell, de akkor meg mit picsogsz azon, hogy ennyiböl mit lehet venni?
-
-
zelma
aktív tag
Az én szemszögemből nézve nem értelmetlen. Egyéb?
(Sőt még egy üzletember szemszögéből sem, hiszen nem egyformák az emberek, illetve a munka eszköz igényük. Vannak emberek, akik inkább megvesznek a használhatóság és az ár-érték arányuk miatt egy erősebb, nagyobb kijelzővel szerelt vasat, mint egy tábla gépet.) -
OK, de attól még értelmetlen dolog egy tablet esetén leírni azt, hogy ennek az árán lehet venni egy nagy és nehéz vasat.
Mintha valaki keresne egy városi kisautót sok rövid távú futkosásra, amire valaki azr mondaná, hogy annak az áráért már lehetne venni egy príma 3,5tonnás kisteherautót, mivel az egyik illető városi rohangálós autót akar, a másik neg áruszállítót. A kettő nem összevethető.De semmi gond, csak legközelebb ha tudod, hogy neked nem ilyen eszköz kell, akkor csak lépj tovább.
-
Peter789
senior tag
van jó öreg noti is soros és párhuzamos porttal, 8 éves de a mai napig nyúzom majdnem minden nap. viszont szaladgálós terepmunkára nagyon praktikus ez a tablet. ha kell, van a kocsiban billentyűzet és egér is, de ha nem kell sokat gépelni akkor tökéletes a tapipad is. ráadásul az akkuideje is kiváló, 4-7 órát elmegy egy töltéssel körülményektől függően - tapasztalataim alapján az atomos netbúkok ettől elég messze állnak a gyakorlatban...
-
Ez a kérdés valóban érdekes, hiszen a vevők nagy többsége tényleg úgy gondolkodik, hogy ha már olyan "videókártya" van a gépben, ami AMD Radeon vagy Nvidia, akkor biztosan jobb, mint az integrált. Így elmennek a boltba, és amikor ránéznek mondjuk egy Sony Vaio VPCSE adatlapjára, vagy egy Dell Vostro 3550-esére, akkor azt mondják, hogy persze, hogy 300k-ért adják ezeket a gépeket, hiszen van benne egy Core i5 proci, ráadásul már négy számjegyű, ami jobb, mint a három számjegyű, de emellett egy 1 gigás videókártya is van benne, ráadásul AMD Radeon HD 6630M, tehát tuti biztos, hogy nagyon jó. Bezzeg a Béla gépében csak egy intágralt valami van, talán Intel HD 4000 néven.
Aztán ha egy kicsit - véletlenül - utánanéznek ezek a vásárlók (vagy inkább más rámutat nekik), akkor jönnek rá, hogy biza az Intel HD 4000-nek egyáltalán nincs mit szégyenkeznie egy AMD Radeon HD 6630M-mel szemben, sőt fennen hirdetheti, hogy megelőzte jó nevű kollégáját.
Ami még viccesebb, hogy az Intel HD 3000 is ott virít a listában pl a Quadro NVS 4200M, GeForce GT620, Radeon HD6520M előtt.Ne értsd félre, nem isteníteni akarom az Intel grafikus egységeit, csak felhívni a figyelmet arra, hogy az öt évvel ezelőtti állapotok már rég nem állják meg a helyüket.
Ugyanígy, az ebben a gépben levő Atom processzor sem egy izompacsirta, de vannak olyan területek, ahol teljességgel elegendők, mert ez már nem a régi Atom 230-as egység, a három év alatt sokat változott.
-
Writz
tag
Ez így van...!
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #79 üzenetére
Akar a halál tableten tervezni. Ahhoz nekem CAD-re egy magon minél nagyobb tempó, sok memória, irgalmatlan mßeretü monitor nagy felbontással kell. mint fetnebb írtam tabletet a rohangászós kollégáknál tudom elképzelni, akiknek egy könyebb termék elég, a notikhoz mérten, s asztal nélkül is lehet rajta dolgozni.
Bladeröl Remote desktoppal vezérelt WS-sel szívok jelenleg. De nem csak a CAD, hanem a word, Excell is lassú. Vészmegoldásnak elmegy, de inkább ne legyen vész. -
Writz
tag
És nem a két alsókategoriásat akartam osszehasonlítani, mert erről már korábban írtam
-
Writz
tag
Intel és AMD APU
Itt a kategória lényegtelen mert az AMD minden kategóriában veri az intel APU-it.
Bocsi hogy szétoffolom a topicot -
Writz
tag
Lásd: Intel i7 3770K vs. AMD 3870K
-
Writz
tag
Csak azt szögezzük le hogy az Intel az IGP-k terén nem nagyon fényeskedik és egy ilyen C-50/60 apu az szétalázza a pici Atomot meg akkor ha az Atom magasabb órajelen is van...
-
válasz
#06658560 #74 üzenetére
Remote desktop? Halál egy ötlet. Jelenleg szopok vele napi szinten, a hp alkalmazása megfojtja a WS gépet, mellé net sávszél érzékeny, s diavetítéssé válik a 3D tervezői munka.
Én nem szívok vele napi szinten. Teljesen jól működik. 3D tervezői munkát akarnál csinálni ezen a tableten? Csinálnál nekem róla egy videót? Megnézném.
-
Radeon_5
aktív tag
Na jo egy kicsit kisarkitottam, neha persze lehet ertelmuk is. Pl Szujo Zoli az olimpiai studiobol vmi tabletrol loki a friss infokat, ott pl egeszen hasznos
De pl. amikor az utcan oriasi vagodeszkat lapjaval tarto embereket latok, amint fotozni probalnak vele, hat nem tudom hogy sirjak vagy rohogjek...de inkabb rohogok mert marha vicces latvany -
Radeon_5
aktív tag
Meg felaron is csak egy ujabb ertelmetlen eszkoz lenne amit megveszunk, pedig nincs is szuksegunk ra...mint az osszes tablet
Le a mestersegesen generalt igenyekkel! -
Megláttam hogy DELL, egyből a teszt végére ugrottam majd az árat néztem, azóta is az államat keresem ...
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #69 üzenetére
Remote desktop? Halál egy ötlet. Jelenleg szopok vele napi szinten, a hp alkalmazása megfojtja a WS gépet, mellé net sávszél érzékeny, s diavetítéssé válik a 3D tervezői munka. Most még csak egyedül dolgozom így, de tervben van ,még két kolléga, plusz esetleg más projektek hasonló intézése. A net miatt pedig minden adatforgalom a két telephely között- kb 30km légvonalban, a kábelhosszt nem tudom- s esetlegesen más irányokba is beleszól a mókába. Arról már nem is beszélek, hogy a vezérelt gép felbontása nagyobb, mint a vezérlőé, vagyis egy csomó srcollozás is bejön a képbe. Csemegeként meg a vezérlő gép egy vékonyklienses megoldás.
#64 40641: miért kéne tervezőprogit tabletre tenni? Teljesen más téma, de egy excell, word, pdf, SAP, egyéb adatbázis-kezelő vonalhoz elég lehet teljesen jól.
-
Peter789
senior tag
az első oldal után még bizakodtam, de sajnos az atom tényleg hatalmas mellélövés...
lassan 2 hónapja hajtok egy Acer IconiaTab W500-ast a legnagyobb megelégedéssel. a kis 1GHz-es duplamagos C-50 Fusion rettenet jól pörgeti a win7-et 2 giga rammal. ráadásul nem integrált intel retek vidkártyával küzd, hanem egy 6250-es rodejon van benne, ami bőven elég erős, minden játék inkább cpu limites, mint a vidkártya akasztaná...
gyárilag egy 32 gigás kingston mSATA SSD volt benne, ezt lecseréltem egy ugyanilyen samsung 128 gigásra. vicces hogy a kisebb órajelű C-50-el eléri a 200 mega/sec írást és olvasást, az 1.6-os atommal meg ennyire nem tudja kifutni magát...
ha kapott volna ez is egy C-50 / C-60-as fusion-t, akkor jó is lenne valamire, de így tényleg csak kínszenvedés lesz rajta windows-t kergetni, mint bármelyik atomos netbúkon...
mellesleg ez az Acer 122e-től indul újonnan, esetleg még hozzá lehet adni egy nagyobb SSD árát, és reggelire megeszi a duplájába kerülő dell-t
és hogy mire jó egy x86-os tablet? VMWare-ben Ubuntu-t futtatok és kernel-keresztfordítok, mikroe PIC és AVR IDE-ket futtatok rajta, PIC programozó hardvert használok vele, stb stb stb... persze ez nem az átlagos tömegjúzer profilja, de szerintem nem vagyok egyedül ezekkel az igényeimmel...
-
Több esetben csak csodálkoztam, mikor a cikket olvastam, de az árat látva már felnevettem.
Nem írom le, hogy a 280k-s ár mekkora hányadát tartom reálisnak...
-
_Atesz
addikt
300k és még egy hd youtube videót se visz el?
-
SAP tableten? Értelme?
#64: hogy nálatok mik az igények, az más tészta. Megannyi alkalmazást írtam már, ami simán használható kicsi felületen.
Megint más: alapból van nálunk egy szerver, amire remote desktoppal lehet csatlakozni. Bár használatában nincs tapasztalatom, de legjobb tudomásom szerint van támogatás IOS alá is...
-
Destructo
senior tag
Nagyon jó a cucc,de nagyon drága
-
40641
csendes tag
Hihető.. hogy bármilyen üzleti cucc is használható ilyen gyökkető méretű kijelzőkön.. Amikor fejlesztésnél sokszor azon szívunk, hogy egy átlagos monitoron elférjen minden..
És kidobnánk a több tízezer programot folyamatokkal és minden egyébbel együtt, majd ~4 colra újra elkészítenénk az összes felületet meg az azokhoz kapcsolódó programmódosításokat.. Természetesen úgy, hogy ugyanúgy hasznáható legyen..
Az ötlet jó (=hosszú időre lenne munkám, de első blikkre nem túl sanszos hogy bekövetkezik.
-
z0d1AK
nagyúr
Igen, ez valahogy így van, így lehet. Mondjuk inkább külföldön lesz több ilyen cég, Magyarországon kevés ilyen szintű nagyvállalat van már, amely nagy tételben is kihasználná ezeket. Bár a Mercedes gyár talán jó példa lehet rá itthon is.
Ellenben viszont a SAP pont rossz példa volt tőled, az elérhető iPadre is.
-
40641
csendes tag
Szerintem aki leszólja és reflexből androidos vagy ios-os cuccokkal dobálózik, az biztosan nem vette észre az "üzleti felhasználásra" jelzőt.
Szóval tegyük fel, hogy Pisti, a műszakvezető (vagy bármilyen más beosztású vagy nevű személy), egy raktárba mászkál egy ilyennel a kezében és eközben ha felkelti valami furcsaság a figyelmét (vagy csak szúrópróba szerűen, vagy esetleg mert épp olyanja van..stb) akkor rögtön lekérdezi SAP-ból (vagy bármi másból, lényeg, hogy a kliensoldali üzleti alkalmazások zöme Windowson fut, ha tetszik ha nem..) az aktuális készletet esetleg a legutolsó néhány anyagmozgást..stb (sokféle eset lehet..).
Tegyük fel, hogy Pisti ezáltal egy csomó időt megtakarít, mely megtakarított idő alatt más munkákat végezhet el (erről szól a modern ipari termelés ugye.. automatizálunk, optimalizálunk, fejlesztünk.. ezáltal jobbat gyártunk olcsóbban.)
Ugyenez számokban mondjuk azt jelenti, hogy Pisti felszabadult ideje (mert mondjuk nem kell a munkaállomásához rohangálnia és ott különféle dolgokat kinyomtatnia, amivel ismét visszaügetne a raktárba..) mondjuk 1 millió Ft megtakarítást eredményez a cégnek.
Így a cucc ára rögtön jobban néz ki, 720 ezret keresett rajta a cég (feltéve hogy egy év múlva újat vesznek.. de nem fognak, nyúzzák azt még 2 vagy akár 3 évig is..). És ehhez még hozzászámolhatjuk, hogy ha egyet vesz valaki az 280, na de ha 500db-ot vesz.. hát úgy olcsóbb.. És akkor még van az áfa is, amit ők majd szépen elszámolnak.. Így aztán már tényleg jó biznisz ugye -
Zewa
senior tag
Azt a büdös******* közel 300 000 jó magyar buznyák?
Ilyen ár mellett elképzelni nem tudom milyen kereslet van rá, főleg itthon. -
törölt tag
válasz
Jim Tonic #54 üzenetére
Te eredeti állításodban gyenge teljesítménym miatt húztad le, megmondván, hogy xar a termék. Neked. amerre én mozgom, pl. simán használható lehet egy csomó embernek. nem raktárosok, hogy minden percben oda rohangáljanak, egész nap ott legyenek, inkább irodában fellelhetöek, de megbeszélésre járnak, a raktárba, stb. S a mobilitásból az kell, hogy használható legyen asztal nélkül is, valamint bárhol elérhetö bármilyen adata az ebmernek, esetleg módosítható. Ezért kell az x86, rendes winnel, az asztalmentesség miatt meg a tablet, a noti helyett. A rövid üzemidö speciel nem probléma, ha van neki az illetö asztalán egy dokkoló, mint minden notihoz általában. S amikor a szükséges makróknak is futni kell, akkor nem elég egy wince rágottalma, vagy édességesrobot sem.
Speciel a prototípuskoordinátorainknak ez tökéletes lenne. A teszelök egy részének szintén.
-
Napfénysüti
nagyúr
Mikor elkezdtem a cikket olvasni azt hittem ez egy notebook-tablet de aztán láttam hogy nem az csak sima tablet. Mondjuk a Latitude névből is a notebookokra asszociáltam. A következő meglepetés az árnál ért. Bár ez már egyértelműen negatív volt. 280k ezért a tabletért?
Ilyen áron nem sok fog elmenni szerintem.
-
válasz
#06658560 #53 üzenetére
Remélem, azt látod, hogy hoztam egy alternatívát x86-ra. Ahogy remélem, azt is megértetted, hogy nem az x86-os mivolta miatt húztam le, hanem mert használhatatlan.
Rövid üzemidő, gyenge teljesítmény, horror ár.
Raktárakba pedig nem ilyeneket használnak, hanem általában windows (ce) embedded cuccot, melyek képesek szinkronizálni a szerverrel.
Megjegyzem, raktárakba is törnek be az Android alapú megoldások is.
BTW, melyik raktárban mászkálnak törékeny, 280e forintos, gyorsan lemerülő tabletekkel? Jó lenne, ha látnád, hogy ez irodai/otthoni felhasználásra készült. Raktárba inkább ipari megoldásokat szokás alkalmazni... Nálunk legalábbis így van. -
törölt tag
Én pusztán azt akartam jelezni neki, ha már oly optimistán jelentkezett a saját tapasztalataival, hogy a nyers erö csak egy dolog, a kompatibilitás egy másik, ami beszerzésnék, hatékonyságnál legalább annyira latba esik, mint az ö igénye. S nem dilettánsok fogják megrendelni a cégnél, hanem olyanok, akik látják, ezzel megoldható ami a cégnél kell, ellenben egy robotsütis, rágottalmás termékkel nem.
Akkuidö sem feltétlen kell, hogy kibírjon két hetet, ha gyártásba, raktárba kiszaladgáláshoz kell gép, akkor oda pont remek. -
Pug
veterán
válasz
#06658560 #51 üzenetére
A kijelentesebol nem kovetkezik az altalad szajaba adott "kerdes".
Minden alkalkazasi terulet mas-mast kovetel meg. Attol hogy ez a tabla hardwaresen gyenge x86 ala es mind e melle meg iszonytatoan draga is, meg nem kovetkezik az az allitas, hogy a droid vagy ipad mindenhova 100%-ban megfelelo lenne.
-
lorcsi
veterán
tollforgató vagy trollforgató
-
Writz
tag
Meg még arra gondotam hogy miért nem vágnak oda mellé vmi low end radeont vagy egy butított ion-t? Még az is neveztve alázza az intel atom igp-it...
-
Writz
tag
Ha lennének megfelelő eszközeim akkor megtervezném magamnak az egész tabletet egy i3-al vagy i5-el mert vannak elképzeléseim... A Chipset és a proci se gond mert beszerzem.
-
Writz
tag
Ez "munkatabletnek" ? Nem igazán...Az üzemidő,az IGP, ami gyenge pontja ennek, főleg ha bemutatót akarunk tartani és a teremben csak FullHD projektor van. "
-
Magam ERP programozó vagyok jelenleg is. És nem gonoszkodtam, hanem logikátlannak tartom a kijelentését. Gyakorlatilag nem láttam még adminisztráló tabletes munkatársat. Ahhoz billentyűzet kell, azaz laptop, pl. Adatok lekérdezésére teljesen megfelel az a GUI, amit az imént leszólt. Soha nem hallottam az SAP-t másképpen ejteni. Se külföldön, se itthon.
#36: az "-ozni" azokhoz sem stimmel. Ehhez a ragozáshoz nagyjából csak az stimmel, ha a középső hang "a" vagy "á" marad. De mindegy, hagyjuk.
Vitát lezárhatjuk, gyakorlatilag ebben élek, ez a munkám, de biztosra veszem, hogy jobban fogjátok tudni.
-
DeFranco
nagyúr
Agreed... üzleti géptől azért elvárható lenne egy tág munkanapnyi akku kapacitás.
(Az én ismerősöm, aki komoly pozícióban van az SAP-nál, egyszerűen "sap"-nak mondja. A lazábbja, vagy akinek nem az élete legfényesebb eredménye, hogy felvették egy multihoz, magyar környezetben, magyar emberek között nem modoroskodik esz-á-pé val, rosszabb esetbe esz-éj-pí vel - ilyet is hallottam már)
-
lapa
veterán
válasz
Jim Tonic #28 üzenetére
dehogynem gonoszkodás. lovagolsz valamin, amit ő 15 év alatt lerövidített magának. mondhatni bevett szokás mindenhol az ilyesmi. a "szap" rövidebb, mint az "eszápé".
amúgy pont ilyesmit keresnék, mert arm meg ios nem feltétlen játszik. viszont ez a kivehetetlen 3 órás akksi (miután még fedél is van) akkora fail, hogy hű.
-
kekegsm
őstag
válasz
Jim Tonic #28 üzenetére
Nem, ott "SZÉP"- nek neveztem, rövid, elnyelt é-vel, az "eszéjpí" túl hosszú volt. Írországban szeretik lerövídíteni a kifejezéseket, pl a SCSI is csak "szkúzi".
Ha arra az "infó"-ra gondolsz, amit linkeltetek, akkor ezek szerint te állsz messze a SAP-tól... Nem gondolod, hogy ez a kis primitív GUI legfeljebb a titkárnőknek felel meg?
-
Jaj! Az ilyeneket ne már! Elképzelem, ahogy a komoly (milyen komoly üzleti 17-es gép van ilyen árban?) 17"-os géppel rohangál egy ember és instant megnéz rajta valamit vagy tartja a kezében a raktárkészlet ellenőrzésénél, vagy épp az ügyfélnek mutatja a terveket egy épületnél vagy sorolhatnám még a milliónyi esetet, ahol nagy hátrány lenne egy 17"-os gép, viszont roppant előnyös egy 10"-os tablet
-
kromatika
veterán
Ezt az árat komolyan gondolta a Dell
-
Otromba nagy cégnél dolgozom. Vannak szerződések is. Egy felkészült menedzser kezén ez az eszköz ma már nem megy át, hidd el. Elmúltak azok az idők, amikor csak x86-ban lehetett gondolkodni.
Majdnem biztos vagyok, hogy mindenki az almát választaná ehelyett. Mondom úgy, hogy nem szeretem az almás céget.
Ez a termék drága, gyenge, elavult, sz@r.A cég, ahol dolgozom van akkora, hogy semmi sem drága. Ettől még nem vásárol ész nélkül.
-
herendi
tag
Azért az ár kérdéshez tegyük hozzá azt is, hogy ez a legizmosabb modell, a gyengébb modell jóval olcsóbb.
Illetve 2 v. 3 év pro support NBD gar is jár. Ha valakinek ez melóeszköz, akkor nem mindegy, hogy 1 nap alatt vagy két hét alatt lesz javítva a kütyü.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Daywalker #22 üzenetére
Emlékeim szerint március óta rendelhető a cucc (akkor került fel a Dell magyar oldalára), de igazából ez sem feltétele annak, hogy egy hivatalos Dell partneren keresztül meg lehessen rendelni.
@Jim Tonic: egy olyan cégnél ahol az összes desktop/laptop Dell, szemrebbenés nélkül megrendelik. A multik meg kötnek a Dell-el egy Corporate szerződést speckó kondíciókkal, szóval egy ilyen termékre is simán lehet kérni pl ProSupport támogatást. Arról ne is beszéljünk, hogy ezeken ugyanúgy működik a Dell management alkalmazása, mint bármilyen pc-n. Ha pl van egy egyedi diagnosztikai program x86 alapon, amit használnak, akkor a hajadra kenheted az iPad-ot és az összes Androidos tabletet. Vagy ha kell az AD támogatás.
Az meg hogy drága, egy ilyen cégnél elég relatív (amikor egy normálisabb Latitude 400e), nálunk is van még Intel P4 M-es tablet pc Windows XP tablet editionnal, ami potom 1800$-volt nettóban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt nem a hardverrel van gond, hanem a driverrel. Az ImgTec már évek óta bizonyítja, hogy szarik a Windows támogatásra. Ezt nyűgi az Intel folyamatosan. Hiába tud a hardver Full HD-s H.264 dekódolást vagy OpenGL 3.x-et, ha a driverben nincs támogatás a beépített fix-funkciós dekóderre, illetve csak OpenGL 1.1-es a meghajtó. Ez öli meg az élményt. A Youtube-on is az a baj, hogy nincs driver. A hardver tudná gyorsítani a Full HD-s tartalmat, de hiányzik a fix-funkciós dekóder driver oldali támogatása. Ez a hardver a lapkában csak úgy áll, de szoftver nélkül nem tud csinálni semmit. Emellett az ImgTec nem támogatja a Flash Stage 3D gyorsítást sem. Ez később is gond lesz, mert hiába licencelő az Intel az ImgTec számára az Adobe AIR a fókusz. A Flasht leszarják, mert nem lesz elérhető a későbbiekben az ARM-os partnereknek. Ezzel persze az Intelt is leszarják a Win 8-cal, de szerintem ehhez már hozzászoktak az Intelnél. De legalább látják, hogy baj van, és nem véletlen, hogy a 2013-as Winre készülő low-power fejlesztéseket már nem PowerVR-re építik.
-
Daywalker
addikt
Ez azért nincs két éves. Nem látok bele a hazai Dell működésébe, de itthon a legtöbb árlistába idén június végén-július elején került be, tehát eddig nem igazán tudtuk volna beszerezni.
Male: sajnos nagy különbség van aközött, hogy mit tud a hardver papíron, és ebből mit tud valójában kihasználni. Köszönhetően a remek támogatásnak (powervr drivertámogatás rulez) ez összességében véve gyenge. Így értettem. Egyébként üzleti dolgokra (ha valaki nem renderelni akar
) bőven elég. Mindenesetre még akkor is drága szerintem.
A szék funkciója pedig maradjon titok, de van neki -
DeFranco
nagyúr
válasz
Jim Tonic #19 üzenetére
Nem teljesen érem a hsz-ed, de próbálom dekódolni...
Te nem engedélyeznéd, nem is biztos, hogy gazdaságilag és/vagy informatikai szempontból racionális, de egyéb szempontok miatt (marketing, megjelenés, stb. ) / amiatt hogy egy korlátolt retard a főnök / egyéb ösztönzők megléte miatt / valami egészen speciális feladat miatt) bőven lesz olyan, hogy erre esik a választás.
re:szerk: nálam biztosan jobban felkészült emberek hozzák meg ezeket a döntéseket, de nyilván pl. az *riccson egy olyan cég, ahol senkiháziak kezében van a cégcsoport IT beszerzése. Ott ugyanis biztosan tudom, hogy így működik. De ez csak egy példa, remélem nem vonod kétségbe a központosított generálszerződések elterjedtségét.
-
Láttál már ilyen beszerzést? Én igen. Nem engedélyezném a megvásárlását.
#16: remélhetőleg nálad jobban felkészült emberek hozzák meg azokat a döntéseket. Amit mondasz, csak úgy működhet, hogy fizet valakinek ezért a Dell.
#17: Te se láttál még SAP-t... Meg beszerzést sem. (SAP-oznának? Érdekes, hogy pont Te beszélsz róla. Aki tudja, mi az az SAP, az azt is tudja, hogy ESZ Á P-nek ejtjük itthon...)
-
kekegsm
őstag
Egyetlen hozzáértő hozzászólás a tied... Azon csodálkozom, hogy a többiek nem vesézték ki, hogy a CODMW3 milyen gyorsan fut rajta...
Egyébként ez egy meglehetősen régi modell, az utódja már elkezd szállíngózni a dealerekhez, ennyi erővel egy 2 éves laptopot is tesztelhettek volna...
Inkább egy Z625 atom kellett volna bele, ami csak 1.3W, nem 3W, de igy is ok. Kíváncsi vagyok, hogy egy Androidos tablettel vagy egy iPad-al hogyan SAP-oznának a népek...
-
DeFranco
nagyúr
Van egy multi, tegyük fel pl. amerikai. Európában van neki 12 leányvállalata. Az informatika beszerzésekről az US anyacég allokál, ő pedig szerződést köt a Dell-lel, hogy ők szállítanak, és teljes körű supportot biztosítanak, értelemszerűen minden informatikai eszközt tőlük vesznek.
Az itteni (vagy a német, vagy a francia tök mindegy) vezér úgy dönt, kell egy (vagy száz) tucat tablet a területi képviselőknek. Szerinted mit vesznek?
A fenti példa nem kivételes eset, ez nagyon gyakori.
-
törölt tag
végre kijött egy x86-IPS kombó erre elszúrják a hülye árazásával, gyenge akku idővel, meg azzal az egy szem USB-vel...
-
-
tjb007
nagyúr
Ugyanazok a problémák vele mint a többi hasonszőrű társával: Atom, vastag, nehéz, drága.
Nem baj, majd pár hónap múlva "ingyen" fogják osztogatni mivel a kutyának nem fog kelleni. -
Male
nagyúr
"Sajnos a visszafogott teljesítmény nem teszi alkalmassá szórakozásra vagy olyan feladatokra, amit az otthoni, átlagos végfelhasználók egy androidos vagy iOS táblagépben megtalálhatnak."
Ezt valahogy nem értem... szerintem az ARM procik egyáltalán nem erősebbek... szóval miért lenne a teljesítmény a gátló tényező ebben?
A kameránál lévő fotók közül az első nem semmi... ott egy ember ül naphosszat, és figyeli a csatornafedelet, nehogy kijöjjenek a szörnyek?
-
.mf
veterán
Szerintem még úgy sem lenne jó az eszköz, ez a vas (proci) borzalmas, hiába üzleti tablet, hihetetlen gyenge bármihez.
Inkább valami módosított ULV proci, mondjuk egy Core i, két maggal, de lecsökkentve az órajelet 700-900MHz-re, hogy evvel beférjen 7-8W-ba. Valamint kicsit erősebb passzív hűtés hozzá. Így máris használhatóbb lenne. -
lujó55
addikt
atom...
és itt meg is álltam a cikk olvasásában. -
fattyu
veterán
3 kilóért atomot...
Ezt ízlelgessük egy kicsit és nem is kell más komment.
-
DeFranco
nagyúr
Nem véletlenül ennyi az ára
Ezeket cégeknek adják el, ott pedig nem az fogja kifizetni, aki dönt arról, hogy mit szereznek be, sőt nem is az az ország, ahol használni fogják. Ebben a szektorban az ár másodlagos. Sőt, a teljesítmény is. Az x86 rendszer, a jól csengő márkanév, és a tényleg tetszetős megjelenés simán billenti a mérleget.
A consumer piacon pontosan nulla darabot fognak eladni, de valószínűleg az üzleti tervben pontosan ez a szám is szerepel.
-
Teljesen jó lenne ez az eszköz - fele áron, 140k-ért. Biztosan nem csak én örvendeznék neki annyiért - azt gondolom, nem lenne rossz a piacszerzés érdekében egy olcsó gép.
De ennyiért... -
Angel1981
veterán
A vas maga jó, de ez az ár tragikomikus.
-
z0d1AK
nagyúr
Én nem hoztam volna be ezt hazánkba, ennyiért nagyon drága, főleg úgy, hogy 3 hónap múlva itt a következő generációs Windows 8-cal.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Minőségi külső, passzív hűtés, tollas és érintős bevitel... a Dell mert nagyot álmodni.
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Apple Macbook Air M1 256 GB kiváló állapotban eladó
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest