- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- Raspberry Pi
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky #124126 üzenetére
Nekem is kényszerpálya a COOP. Marha drága és a kisebb beváráslásokat szoktam itt intézni, meg felvágottat ilyesmit veszek.
A legközelebbi Tesco/Aldi/Lidl/Penny mind 12-14km-re van. Ha busszal megyek és csak ezért, akkor 3 óra hossza, szinte nincs olyan napszak, hogy ennél gyorsabban menjen a lakásból ki és belépés között. Jah, és 900ft még felpattan rá, mint buszköltség, tehát eleve úgy kell intézzem a bevásárlást, hogy elég nagy legyen ahhoz, hogy még az extra 900ft és 3 óra mellett is úgy érezzem, hogy jól jártam.
Kocsival 50 perc a rekordom, cserébe ott is van üza ktg és amortizáció, ráadásul akkor az ember hajlamos még jobban bevásárolni, és van amiből egy bizonyos szint felett nem érdemes többet venni (pl paprika, paradicsom, tojás, tejtermékek) mert úgyis csak rá romlik az emberre.
De 50 perc is sok, meg sokszor kocsival nem megoldható, így marad a Coop, mert az biciklivel 5 perc, ha még ismerőssel találkozva is megjárom oda-vissza 30 percen belül. Sokszor több nem is fér bele."amikor 2-3 életképtelen miatt szop 30 másik" - én ezt gyalog is tapasztalom a járdán. De pl mikor megyek be az üzletbe, és akkor elém vágnak 1-2en majd rögtön satufék, és megkerülhetetlenül gyök kettővel totyog előttem 40-50 métereket, és véletlenül se haladna, csak addig volt sürgős, amíg be kell elém vágódni. A rejtett erőforrások meg külön szeretik, hogy az egész kiscsalád egymás mellett, és 10 méter szélesen szétterülnek, mindezt gyök kettővel, és nem tudsz mit tenni, mint várni, hogy haladjanak.
Aztán mikor bent vagy, a hűtőktől kezdve a zöldséges ládákon át, mindenhol van valaki, aki nagyon ráér, órabérben vásárol gondolom, és igyekszik úgy állni, hogy senki más ne férjen oda. Ha "elnézést"el félretolod, akkor fele kapcsol, hogy feltart amúgy 20 embert, a másik fele meg felháborodik, hogy nem kell úgy "tolakodni".
Ezután általában megfogja az ember azokat akik megveszi a fél tescot, púpos az a bevásárló kocsi. Miután olyan ráérősen kipakol, és szép lassan halad, mint ki munkaidőben órabéren van, eljön a fizetés pillanata : ekkor nagy csodálkozás (pl minap 58ezer ft) : Jajj mennyi??? miután a pénztáros megismétli, halálravált arcát mutatja 10mp-ig, elvégre nem gondolta mikor összeszedte a sok szarját, hogy azt valaha ki kell fizetni... Aztán elkezdi keresni a tárcáját (eddig tényleg nem sejtette h fizetni is kell majd a végén), majd előkotorja a táska aljáról. Előveszi és kinyitja, elkezdi keresgetni a pénzt. Eszébe jut h 100ft-os kedvezmény kuponjaiból van vagy 15db, és a cigánykodás ideje pont itt van. Okvetlenül van közte 1-2 lejárt vagy nem használható ... majd mikor a pénzre kerül a sor : "Jájjj így adok két tizesben..." "jajj mégse inkább a huszas..." "jajj nem jó itt a sok ötös inkább attól szabadulnék, jajj nem a 20-ast inkább" variálgat nagyban. Adott esetben számlát is kér a saját vállalkozására, mert az h tömi a majmot, meg a lánya új topot kap, az neki fontos vállalkozási ktg...
Látszik, hogy kocsival van, mert méltóságteljesen tolja ki a bevásárló kocsit a parkolóba, nem siet sehová, ám az elismerő tekinteteket keresi, hogy mekkora zsákmányt visz haza...
Én meg ha pl távolsági buszhoz vagyok kötve (ami azért elő szokott fordulni) akkor az, hogy ő ráér, nekem akár 1 órámba is kerülhet, mert elmegy a busz, és várhatom a következőt. Akár hóban, szélben, esőben, vagy dög melegben. És ezt senki sem fizeti meg..."Nekem is volt már néhány lazább rage és ez idővel csak rosszabb lesz" - ezt viszont nem árt komolyan venni, és adott esteben szakemberrel megbeszélni, ugyanis nem tudod ki ül a másik autóban : ha egy nyugger/kezdő és így nem csinál balesetet ami órákra feltart, akkor elfogadható. De lehet, hogy egyszer ragelsz, és a Belarusz karate válogatott száll ki egy kisbuszból, akkor jól nézel ki. Az is benne van a pakliban, hogy netalán pont te okozol emiatt balesetet, ami gondolom semmikor sem jönne jól.
-
válasz
Alusky #124126 üzenetére
Ha ez számít, itt Fehérváron 2 Coop van a közelben, az egyik kicsi, ott van az a kevés féle cucc kva drágán, ami szokott, a nagyban meg eléggé konganak a polcok. Nagy, tehát fele akkora, mint egy kis Spar. Kiszolgálás lassú, üzlet lepukkant.
A kicsiben elfogadták még tavaly év elején is a SZÉP kártyát, bármireNa azt hogy!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nem fogok minden hardverapró olvasás után új topikot nyitni.Elég gyakran látom másoknál is, hogy kiírják a...
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Vírusirtó topic
- iPhone topik
- Fogyjunk le!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mesterséges intelligencia topik
- Nintendo Switch 2
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest