- Mini PC
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
Deller2010 #470 üzenetére
Ismerem a videót, sokadjára néztem meg most ismét, és ebben sem hangzik el semmilyen megállapítás az üzemanyag hőmérsékletére vonatkozóan. Egyébként nem gyanús, hogy 10-12-éves felvételeken kézikamerával megközelítik az olvadt üzemanyagot néhány 10 centiméterre? HOgy lenne már az 200+ fokos... Főleg ma, amikor még a felvételekhez képest is eltelt minimum újabb 10 év... Ez a videó is azt bizonyítja hogy ha van is némi remanens hő, az nem lehet több 50-70foknál de valószínűleg még ennyi sincs.
Lauda: itt lenne az ideje linkelni a forrást a szájkarate helyett.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Deller2010 #461 üzenetére
Istenem...
"Azt ne hazudja nekem senki, hogy a robbanáskor és az azt követő hónapokban - amíg be nem fedték valamilyen szinten a reaktort - a fűtőanyagnak "csak" a 3% került a légtérbe"
Mert szerinted a fűtőanyag az csak úgy röpköd a levegőben ha nincs elzárva? Hát nem. A grafittűz kellett még ehhez a 3%-hoz is, hogy a levegőbe kerüljön, de higgy amit akarsz.
"amikor a franciák, a svédek, a finnek, a románok és persze a magyarországi műszerek is észlelték/mérték a megnövekedett háttérsugárzást."
Csak magamat tudom ismételni: mennyi ideig, milyen dózisteljesítményt és milyen fajtát is mértek? Mert ez a lényeg. Az nyilvánvaló hogy volt növekedés csak ennek a mértéke a nem mindegy: ha mondjuk pár napig 2-3-szoros volt az lényegtelen, ha 2-300-szoros az is alig üti meg az ingerküszöböt, ha rövid ideig tartott. Mennyi forró részecske került a levegőbe? stb. Ez az "érzékelték a műszerek a megnövekedett sugárzást" megint demagóg szövegelés mindenféle konkrétum és tények nélkül. MÉg egyszer leírom: akkoriban nem volt megfelelő sugárbiológiai mérés sem nálunk sem más országokban. Ahhoz időben tudni kellett volna a balesetről és országosan több műszert kitelepíteni. Adat híján meg csak tippelgetünk. A franciák meg a finnek is csak ennyit érzékeltek, hogy a befelé menő emberek cipőjén némi a normálistól nagyobb sugárzási szint figyelhető meg. Elég sokat olvastam a témában, de leírt értékeket én még sehol nem láttam.
Amit az ukrán eü miniszter mondott, az pedig még igaz is lehet: az roszágos sugárzási szinteket millió dolog befolyásolja: például csernobil előtt rengeteg szénerőművük volt amik okádták a részben radioktív füstöt az atmoszférába. A bányászati tevékenység megint csak képes megváltoztatni ezeket az értékeket. Szóval elég sok mindentől függ ez, amire te nem látsz rá.
A videó meg precíz mérések híján nem más mint educated guess, predikció, mint az időjáráselőrejelzés.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Deller2010 #459 üzenetére
A Tvrtko féle irományokat hagyjuk már. Hatásvadász mindenféle tudományt nélkülöző médiahulladék.
"Ahogy a Szovjetunió más atomerőműveiben, úgy Pakson sem lehetett becsapni az ellenőrző rendszereket, mert a beléptetésnél ott is kilengett a műszer mutatója, amikor valaki munkába érkezett a bejárathoz."
Ez meg, már bocsánat, de mennyivel is lengett ki az a bizonyos mutató? Na ez a nem mindegy. Arról nem beszélve, hogy hiteles mérések híján jönnek a találgatások meg az "azt hallotta apukám a gyerekkori legjobb barátjától aki a KFKI-ban dolgozott akkor" meg ehhez hasonló történetek, miközben nem tudjuk pontosan, hogy Magyarország egyes részei mekkora többletdózist szenvedtek el, volt-e ok a félelemre vagy sem.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest