Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Komolyabb átstrukturáláson dolgozik a Samsung
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Így bővítheti az Xbox termékcsaládot a Microsoft
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Georg17
tag
válasz
banhammer #14 üzenetére
A saját adataimból kiindulva egy 80+ Bronz és egy 80+ Platina táp között olyan BRUTTO 10-12W lehet a különbség, üresjárat alatt. Az üresjáratot úgy értem, hogy sima NET-ezés, vagy magára hagyott gép letöltés közben, stb. Szóval mivel erről a felhasználási módról van szó, így adott esetben nyugodtan számolhatunk napi átlag 10óra üzemidőt. De számoljunk egész évre csak 3000 órát, hogy ne legyünk túlzóak. Összvissz. kb. 1800Ft a különbség éves szinten.
A VX450W-os tápomat 4 éve ~15E Ft-ért vettem, 5 év garival. Ha ezt összevetem a vélhetőleg min. ~28Ft-os 450W-os platinával, akkor még 4 év után is jelentős hátrányban vagyok, s mindjárt lejár a garanciaidőm.
Ettől függetlenül nyilván jó dolog ez a Platina minősítés. De legfőbb képpen a Föld-nek jó. Mert ha ezt a sok-sok fogyasztóval (felhasználóval) felszorozzuk, akkor legalább ennyit is kíméltünk a környezetünkön a kevesebb fogyasztással. -
Georg17
tag
válasz
banhammer #14 üzenetére
Osztom a véleményed. A hatásfok a legtöbb jó nevű tápnál már nem döntés tényező. (Remélem ma már senki sem gondolkodik 5E Ft-os Codegen táp vásárlásán.)
Ami szerintem lényeges, hogy hosszú távon alkalmazható legyen. Azaz legyen megfelelő teljesítménye, hátha később szükség lesz rá. Ehhez mérten legyen jó sok vezeték hozzá. Az sem baj, ha moduláris. Illetve nekem nagyon szimpi a mostanában divatos ventilátor vegyes üzemmód. Üresjáratban ugyanis messze a tápom ventije a leghangosabb. Nem hibás, csak hát golyóscsapágyas, annak meg van hangja. Cserélni meg mégse szeretném a ventit, mert 7év gari az azért mégiscsak 7év gari.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Energiapazarlás helyett nagy hatásfokot és halk működést ígér a gyártó.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest