Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
válasz
#06658560 #33 üzenetére
Elolvastam amit irtal.
Te azt irtad, hogy a levegoben nincsen vizpara. Marmint, hogy szaraz levego. Nos en semmilyen szarazsagrol se irtam. Erre beszurtam az idezetet, hogy mibol all a levego.Meg mindig nem lehet ventivel lehuteni, sot csodak csodajara kesobb se lehet majd vele huteni.
-
Ghoosty
őstag
válasz
#06658560 #33 üzenetére
"A levegőt, amiről korábban is írtam, ventilátorral le lehet hűteni lokálisan a környezeti hőmérséklet alá, ha az áramlás olyan."
A levegő nem hidegebb attól, hogy mozog. Az ember hőérzete szempontjából esetleg, de egy hőmérő nem fog alacsonyabb hőmérsékletet mutatni. Szóval elmondhatnád, hogy milyen "olyan" áramlás kell. Mitől válik szét egy homogén hőmérsékletű légtér különböző hőmérsékletekre?
A tapasztalatom azt mutatja, hogy a lekezelő stílust használó emberek általában nem értik, csak megtanultak dolgokat. Persze nem mindig, ezért írtam, hogy gyanús. A gyanúmat erősíti az is, hogy a bőrt hoztad fel példának, ami nedves felület és párolog.
-
energy4ever
addikt
válasz
#06658560 #22 üzenetére
Nem lehet. Azert erzed hidegebbnek, mert a szoba homerseklete alacsonyabb a testhomersekletednel, igy a korulotted levo megallt legreteg melegebb, mivel a testhot aramlik kifele. Ha ezt fujjod ventilatorral, akkor a korulotted tested alltal termelt ho helyere kerul a szobaban levo levego, ami hidegebb, erinkezik a boroddel, es azt erzed hidegebbnek.
Ha felgyorsitod a legaramlast, akkor se lesz hidegebb, sot a surlodo levego hot termel, igy ellenkezoleg hat, vagyis melegebb lesz.(bar annyira minomalisan, hogy tudtommal nem is merheto)
"De, kell hozzá. Különben nem csapódik ki, a levegőben marad. A wiki idézetnek egész pontosan mi köze van a kicsapódáshoz? Hint: semmi."
Nemtudom ezt honnan veszed. Fizika tankonyvben nem igy van. Egyedul a Sutoipari konyvekben van ez igy 100%-os telitetsegre irva, mint pelda, hogy hogyan rakodik ki a vizgoz a sutoben a pekarura. -
energy4ever
addikt
válasz
#06658560 #17 üzenetére
Ezt ird le kerlek reszletesebben, hogy mit allitasz, mert nem tudom mire gondolsz.
Egy 35fokos szobaban, ha egy szinten 35fokos targyat fujsz egy ventivel, akkor a szobahomerseklet, es a targy is 35fokos marad. (amennyiben nem vesszuk bele a dologba a venti forgasa okozta surlodas hotermeleset)A mozgo levego, valoban eltud szallitano szobahomerseklethez kepesti -,+ hot is, amennyiben a szobahomerseklettol eltero a targy honerseklete. Tehat ha a targy hidegebb a szobahomersekletnel, akkor a targy a szobahomerseklet meleget veszi fel, a szoba pedig holeadas miatt hul, addig ameddig a homerseklete a targynak megnem eggyezik a szoba homersekletevel.
Masik hsz-edre atterve. Nem kell 100%-osnak lennie, eleg ha van benne. Ha ugy irom le, hogy "levego", akkor abban bizony van viz, igy igaz az allitasom.
Idezet wikipediarol:
A levegő a Földet körülvevő gázok elegye. A légkör főbb alkotórészei: nitrogén 78,09%, oxigén 20,93%, argon 0,93%, egyéb (nemes)gázok 0,002%-a a térfogatnak. Azonban tartalmaz nyomgázokat is, melyek a levegő azon összetevői, melyeket csak nyomokban találunk meg. Nyomgázok például a szén-dioxid, metán, vízgőz, nemesgázok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest